Stranica 15 od 41 PrviPrvi ... 5131415161725 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 701 do 750 od 2033

Tema: Varaždin 5. dio

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj BubikaM prvotno napisa Vidi poruku
    jos sam tu
    od jutros kontrakcije, zabiljezio i ctg, ali jos to nije zapravo zapocelo.
    nadam se da je ova noc moja

posaljem ti mail cim stignem kucici svojoj.
    o, BubikaM, želim ti predivan porod

šnapi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

cure jel zna koja tko je dežuran sutra u trudničkoj? seka mi ide tamo na prvi pregled sutra.
    Bubika nadam se da si rodila

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

sutra je dr. Dombaj, barem prema rasporedu koji sam našla na ovoj temi, mislim 3. dio.

šnapi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

hvala ti na brzom odgovoru. i ja sam pokušavala tu dr izbjeći nekako jer nije baš pohvalno pisano o njoj, pa bi sestra isto mojim stopama sutra ulazi u 39 tjedan, ne znam jel prekasno da ode u utorak. cilj je doći Jukiću, ali on je u četvrtak kako čitam, a to je zbilja nekako prekasno

BubikaM avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj šnapi prvotno napisa Vidi poruku
    cure jel zna koja tko je dežuran sutra u trudničkoj? seka mi ide tamo na prvi pregled sutra.
    Bubika nadam se da si rodila
    nisam jos rodila
    nikako da krene zapravo. nadam se, nadam da ce uskoro.

sutra je dr. dombaj kako je i napisano, ali ako ti seka nazove dr.jukica i dogovori se sa njim, nije nikakav poblem da je dodje pregledati jer svi doktori su prijepodne u bolnici. jedino dr. jukica sutra nema, ima dan fraj, ali u utorak je vec tamo.
    ja sam isla samo jedan cetvrtak kad je on zapravo u trudnickoj, sve ostalo sam se dogovarala sa njim i samo sestri u trudnickoj napomenula da ga pozove kad mi zavrsi ctg.

šnapi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ma sestra mi baš i nije tip koji bi zvao doktora. ja neću umjesto nje. danas nije išla, ići će sutra a skužile smo da je danas točno 39 tjedana, dakle ulazi u 40-ti uskoro ću teta postati

Hera avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Kratki ulet. Spremam se opet u 10. mj. obnoviti iskustva u našem rodilištu, dr. Jukić mi je vodio prvi porod (nažalost, nakon cjelodnevnog boravka, završen je carskim rezom, ali se potrudio da mi to ne ostane u lošem sjećanju), pa se predbilježavam također za kontakt podatke ako mi tko može poslati na pp.

I samo kratko još, mi imamo (tj. nadam se da ću ju uspjeti pronaći) potvrdu s tečaja od prije 3 godine, MM tada nije uspio biti sa mnom, zna li možda netko (ili ako tko može pitati od cura koje sad idu na tečaj), da li nam to vrijedi i za ovaj puta ili moramo obnoviti gradivo?

Hvala na odgovorima

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

zna li možda netko (ili ako tko može pitati od cura koje sad idu na tečaj), da li nam to vrijedi i za ovaj puta ili moramo obnoviti gradivo?
    Meni su moju potvrdu uzeli kad sam došla roditi i nisu mi je vratili. Milism da se ne treba opet dolaziti na tečaj, dovoljno da se uplati. Tu bi i mene sada zanimalo - da l se može uplatiti putem interneta, tj. da li je to dovoljno sigurno odnosno da li mogu biti sigurna da ću dobiti tu potvrdu?
    Da li je u tom slučaju šalju poštom ili moram osobno podići? Ja bi to voljela ranije obaviti (na tečaj ne mislim ići), tako da sam barem s te strane mirna.
    Hera, kad je termin? I btw, čestitam!

glenda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

u vezi tečaj ... kome se treba javiti? Ima ko broj telefona?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ok, Angelina_2, našla sam na linku sve podatke za uplatu itd, al kad uplatim, jel oni meni šalju potvrdu poštom doma ili njima na porod nosim kopiju uplate??

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

nema više potvrde, samo dođete s uplatnicom na porod...
    tako su rekli sad na tečaju dr. kolenko i sestra Erika, da su sada malo smanjili birokraciju i olakšali sebi i nama
    platiti se može sve do poroda, znači ne treba za vrijeme tečaj, nego je samo važno da se plati, a mislim, iako nisam sigurna jer nisam baš dobro čula u gužvi poslije Erikinog predavanja, da je jednoj curi rekla da ako ne stignemo prije poroda da se čak i može nakon, ali za ovo nisam stvarno sigurna

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

mislim da se moze bilo kako posto im uopce ne igra ulogu informiranost nego novceki

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

moze se platiti bilo kada za tecaj, ja rodila 12.04. i suprug je otisao uplatiti dok su mene pripremali....

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

nema više potvrde, samo dođete s uplatnicom na porod...
    ovo mi se sviđa...super!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Bubika se niš ne javlja... sigurno uživa u Vž sa bebicom:yes:!

Hera avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Hvala na čestitkama!

Termin je 19.10. - zadnji put sam prenijela 15 dana, bilo bi fora da ovaj put malo urani i možda još vidi i sunce prije zime

Ok, skužila sam da mi neiskorištena potvrda očito ništa ne vrijedi. I zadnji put su bili bitni novci, koliko se sjećam, nije bilo bitno da li netko dođe jednom ili četiri puta na predavanje, ili porod urani, bitno da se platio tečaj, ali je super što se ovaj put ne mora tražiti tamo onu blagajnu (jedva sam to našla zadnji put) koja radi samo u neko doba dana..

BubikaM avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj Smajlić prvotno napisa Vidi poruku
    Bubika se niš ne javlja... sigurno uživa u Vž sa bebicom!
    U pravu si!

Rodila 17.05., sina Vilija, 4020g., 52cm.
    Svaka pohvala Vz rodilistu, od babica i doktora na porodu, do sestra na odjelu!
    pricicu napisam dok stignem.

pusa svima

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

U pravu si!

Rodila 17.05., sina Vilija, 4020g., 52cm.
    Svaka pohvala Vz rodilistu, od babica i doktora na porodu, do sestra na odjelu!
    pricicu napisam dok stignem.

pusa svima
    IIII, čestitam od srca!!!!!
    Baš zvučiš sretno, baš me veseli!

glenda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Čestitke!!!!!!!

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

čestitam!!!!
    jedva čekam priču

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

čestitam !!!!!
    i također jedva čekam priču,kako mi se približava termin baš dobro dođu dobra iskustva

šnapi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

bubika čestitam!!

mene zanima da li muž koji ne sudjeluje na porodu može doću u rađaonicu nakon što se beba rodi i ostati sa ženom i bebom dok je rodilja u onoj fazi promatranja (nekih sat i pol)?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

joj...ja si jos razmisljam...
    sad smo zavrsili tecaj u kc i jedina prednost vž je opremljenost....
    je u kc sve cisto i uredno ali kad vidim stol di se vezu noge mi zlo...a onda se opet sjetim da sam u vž bila na predivnom i prekrasnom krevetu, rodila na prethistorijskom s nogama u zraku i namucila se ko .....
    i jos moram platiti za muza....
    al svejedno si jos razmisljam...
    valjda nebum znala sve dok me ne cope trudovi

BubikaM avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

hvala na cestitkama!

da vam nabrzinu napisem pohvale vz rodilistu, pricu o samom porodu dok stignem.
    uglavnom, sa pregleda gdje sam bila otvorena 3cm i sa nekim slabim trudovima su me poslali u radjaonu, iako sam ja htjela cekati da se trudovi razrade, no zbog pupcne vrpce maome oko vrata bilo je bolje da krenem. pristala sam na prekidanje vodenjaka i vrlo brzo su se moji trudovi pojacali. za cetiri sata bila sam vec na 8cm. do tada sam mogla raditi sto hocu. imala sam svu podrsku babica, dale su mi loptu, kuglice za masazu..meni je uglavnom pasalo hodati tj. ljuljuskati se uz zvukove neke dobre vz stanice. mene i mm su ostavile na miru, ako bi nesto trebali, pozvali smo ih. doktor me samo dosao pregledati. kad nisam mogla vise stajati legla sam i stiskala mm za ruke
    u medjuvremenu se promijenila smjena babica i dosla meni poznata sa proslog poroda. vrlo brzo mi je dosao nagon za tisanje, no kako se bebica nije do kraja spustila, babica me svojim savjetima hrabrila i opustala donji dio ledja da se ja opustim i dozvolim da se samo sve odradi.
    spustili su me na stolcic i tu pocinje izgon. bio mi je jako tezak i dugotrajan upravo zbog velike bebe na moju konstituciju (160cm, 62kg na porodu), ali babica me spasila. kad vise nisam znala sto bi, trudovi su se od te muke prorijedili ona je tu odradila velicanstven posao. govorila mi tocno sto da radim i kako da se ponasam. bio je i prisutan doktor.
    na izmaku snaga sam rodila i mislila da sam pukla zesce (babica me cijelo vrijeme izgona masirala), no na kraju sam dobila sam dva povrsinska sava i poprilicno bolni anus zbog pritiska tako velike bebe i poroda na stolcicu.
    dojmilo me se jos sto je u susjednoj radjaoni takodjer bilo napeto, zena je rodila 20 minuta nakon mene, a mene nitko nije ni najmanje pozurivao.
    sestre na odjelu su bile super, iako sam primjetila da drugorotke pustaju vise na miru. meni je bebica odmah cikila i nije bilo nikakvih problema.

i doktor jukic i doktor koji me poradjao (i prvi put mi je bio na porodu) su me dosli posjetiti i pitati kako sam, pregledali me prije otpusta doma.
    pedijatri su isto bili ok, posebno jedan novi mladi doktor, nasmijani stalno od uha do uha, bas me se dojmio.

sve u svemu jako lijepo iskustvo i zelim ga svima vama koje se spremate u vz rodiliste.

samo jedna kritika na kraju. tu sam pisala da mi je pocetni dio pregleda odradio dr.fara, kasnije me preuzeo dr.jukic.
    zadnji pregled prije odlaska u radjaonu takodjer mi je napravio dr. fara i nazalost moram napisati da je bio krajnje neljubazan i neprofesionalan na moje zahtjeve oko poroda, cak nebi ni rekla na zahtjeve nego na topli ljudski razgovor zene koja ide radjati.
    toliko da sam izletjela van sa suzama i nakon sat vremena se vratila i trazila drugog doktora.
    tek nakon sto me on smirio i kad smo se dogovorili oko plana poroda sam isla u radjaonu.

svima pusa

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj šnapi prvotno napisa Vidi poruku
    bubika čestitam!!

mene zanima da li muž koji ne sudjeluje na porodu može doću u rađaonicu nakon što se beba rodi i ostati sa ženom i bebom dok je rodilja u onoj fazi promatranja (nekih sat i pol)?
    ako plati vjerujem da može
    bez uplatnice teško

andreja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

prvo čestitke od srca na bebici! Bitno da ti pamtiš rodilište i rođenje svog djetete po lijepom,a sve ružno ćeš brzo zaboraviti!!! uživaj u bebici!

V&NMama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

BubikaM čestitam !
    Ja već dugo hoću napisat da sam ljuta na vž rodilište jer su mi kod prijema zajedno sa trud. knjižicom i uzv biometrijom uzeli i uzv sličice moje bebe (ja sam ih cijelu trudnoću imala zakvačene na onaj kartončić od biometrije), a sad mi to nikako ne vraćaju . Već 2x sam bila pitati da mi ih vrate, ali 1. put mi je sestra na odjelu održala bukvicu o tome kako oni imaju puno posla i ne pada joj na pamet to tražiti među povijestima bolesti, a 2. put druga sestra (dolje na prijemu) me poslala na odjel gdje sam već bila. Nemam pojma kak ću doći do svojih slikica ..

sunce moje malo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj V&NMama prvotno napisa Vidi poruku
    BubikaM čestitam !
    Ja već dugo hoću napisat da sam ljuta na vž rodilište jer su mi kod prijema zajedno sa trud. knjižicom i uzv biometrijom uzeli i uzv sličice moje bebe (ja sam ih cijelu trudnoću imala zakvačene na onaj kartončić od biometrije), a sad mi to nikako ne vraćaju . Već 2x sam bila pitati da mi ih vrate, ali 1. put mi je sestra na odjelu održala bukvicu o tome kako oni imaju puno posla i ne pada joj na pamet to tražiti među povijestima bolesti, a 2. put druga sestra (dolje na prijemu) me poslala na odjel gdje sam već bila. Nemam pojma kak ću doći do svojih slikica ..
    i meni su uzeli sličice, tj. sve papire koje sam imala vezano uz trudnoću, i nisam ih dobila nazad.
    tako da i ja nažalost nemam niti jednu sličicu, niti jedan papir vezano uz preglede koje je vodio moj gin.

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Mislim da svaka bolnica ima arhivu iz koje možete tražiti, ako ništa, kopije. Ja sam prije poroda kopirala sve nalaze i dala im to, bez sličica.

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj sunce moje malo prvotno napisa Vidi poruku
    i meni su uzeli sličice, tj. sve papire koje sam imala vezano uz trudnoću, i nisam ih dobila nazad.
    tako da i ja nažalost nemam niti jednu sličicu, niti jedan papir vezano uz preglede koje je vodio moj gin.
    Pa i ja sam rodila tamo ali su mi odmah vratili moju trudničku fasciklu sa svim papirima unutra, tako da zbilja ne znam što će im vaši papiri. Papiri su i tako tamo samo da bace pogled na tijek trudnoće, ne vidim razlog zašto bi to zadržali?

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

i meni su uzeli papire sa uzv mjerama i nalaze od krvi i sl.
    sreca da sam slike i ostalo ostavila doma
    vratili su mi samo trudnicku knjizicu bez ijednog papira
    cini mi se da oni to bacaju

V&NMama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

E pa krasno ako bacaju !
    Smatram da su to moje privatne stvari koje imam pravo tražiti nazad (ja sam trudnoću pratila u privatnoj poliklinici, ne kod njih u bolnici).
    I meni su spominjali arhivu, navodno mogu ih dobit nazad kad moji papiri stignu u arhivu. Prije Nove godine rekli su mi da nema šanse da se to dogodi prije, nego da dođem nakon N.g., a onda kad sam došla u siječnju opet ništa, još papiri nisu u arhivi. Ja sam rodila u 9.mj. prošle godine.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Nia_Zg prvotno napisa Vidi poruku
    Pa i ja sam rodila tamo ali su mi odmah vratili moju trudničku fasciklu sa svim papirima unutra, tako da zbilja ne znam što će im vaši papiri. Papiri su i tako tamo samo da bace pogled na tijek trudnoće, ne vidim razlog zašto bi to zadržali?
    i ja sam rodila tamo, nosila sve papire i slike s uzv-a, na prijemu su ih samo pregledali i vratili mi. Zato me čudi kako su nekima uzeli papire i čak sličice???

BubikaM avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

i meni su sve vratili tj. samo su pogledali papire u mom prisustvu i dali mi ih nazad.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

i meni su sve vratili tj. samo su pogledali papire u mom prisustvu i dali mi ih nazad.
    meni su na prijemu uzeli sve, a vratili mi samo trudnicku knjizicu kad sam isla doma
    zato mislim da je nekome to smetalo i jednostavno je bacio u kos
    mislim teško da u nekoj svojoj arhivi čuvaju moje nalaze iz trudnoce, kaj ce ima to?

V&NMama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

A ne znam onda zašto su nam uopće uzeli???

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

baš se pitam koja je to ekipa koja krade papire? Da si ja za svaki slučaj pripremim kopije

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

baš se pitam koja je to ekipa koja krade papire? Da si ja za svaki slučaj pripremim kopije
    meni su bili Kirbaum/Dombaj
    nadam se da ti imaš više sreće

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Zara1 prvotno napisa Vidi poruku
    meni su bili Kirbaum/Dombaj
    nadam se da ti imaš više sreće
    Pa evo, ako čitaju forum, ovim putem ih molimo - vraćajte nam naše papire i pogotovo slike s uzv-a!

Btw, jel još dr Čupić radi tamo? On je meni prošli put bio na prijemu i nije mi se baš svidio... I dr. Dombaj je bila s njim u smjeni, s njom nemam nikakvo neugodn iskustvo. Al svejedno sam bila sretna kad im je smjena završila i kad sam došla u ruke dr. Jukiću!

inikaaaaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

samo kratko...na zadjem smo tečaju dobili potvrde sad u utorak!

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

mi nismo stigli obaviti tečaj do kraja, a niti smo platili za pratnju- rodila sam u subotu, nije radio niti net banking, a niti bolnička blagajna.
    muž je ipak bio sa mnom na porodu i platio kad je u utorak došao po mene i curku.
    porod za poželjeti, stvarno sve pohvale vž rodilištu, a posebno sestri eriki i meliti.
    sve prirodno, iako i da su htjeli ne bi stigli puno se uplitati, došla u bolnicu u 22h i 10min, a rodila na stolčiću u 22 i 45

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

llella, čestitam
    Baš mi je drago zbog još jednog lijepog varaždinskog poroda.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj dunja&vita:-))) prvotno napisa Vidi poruku
    llella, čestitam
    Baš mi je drago zbog još jednog lijepog varaždinskog poroda.
    I ja čestitam llelli!

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

I ja čestitam llelli!
    hvala cure, porod je stvarno bio super.
    prvi put sam u merkuru dobila "punu" medicinsku uslugu, a ovaj put ništa od lijekova, zahvata i ne znam čega sve ne.

Hera avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Malo ću se ubaciti s drugom temom, iako sam napisala pitanje na pravom topiću, mislim da ću ovdje prije dobiti odgovor. Zna li netko da li negdje u Vž ili okolici postoje organizirane vježbe za trudnice?

Ja sam zadnji put išla u 9mjeseci, ali oni to više ne organiziraju nakon preseljenja, koliko znam, a ja bih rado krenula..

Nadam se da nećete zamjeriti što skrećem s teme.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Samo da pitam, do mene je došla informacija da na ovom zadnjem tečaju je pričala primalja Ivana i navodno je samo pričala o tome kako su potrebne intervencije na porodu, tj. da nije bilo skoro riječi o prirodnom porodu. Malo me iznenadila ta informacija, jer kad sam ja išla na tečaj prije 4 godine, stalno se pričalo o prirodnom porodu, i bila sam oduševljena tečajem i pouno mi je pomogao da se opustim prije poroda.
    Sad - da li je informacija pogrešna, ili su se tamo ipak promijenile (na gore) neke stvari?

I da, kad sam ja rađala tamo prije 3,5 godine, imali su mislim da 3 sobe za rađanje, i jednu gdje mogu biti 2 rodilje - jel to još uvijek tako ili je i tu došlo do kakvih promjena?

Da li Erika još uvijek radi?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja ću samo dodati budući da se Smajlić drznula postaviti ovdje pitanje vezano za intimnu informaciju koju je dobila u privatnom razgovoru, radi se o tome da je meni bliska osoba bila u Vž i bila jedan dan na tečaju i nisu je se dojmili, stekla je loš prvi dojam i sad bi Smajlić okrenula brda i doline da "dokaže" da to nemre biti istina, ali eto ponekad se moramo i pomiriti da nisu očekivanja svih ljudi ista i da prvi dojam može biti drugačiji.
    Pogotovo ako imaš iskustvo savršenog prirodnog poroda i onda te prvo "izbombardiraju" slajdovima prostorije gdje se obavlja klistir, obavjeste te da je drip jako potreban i da ga daju ako ti oslabe trudovi,...
    Puno žena tako nešto jednostavno zablokira i ne žele to na porodu.
    Ponavljam, što sam i sama rekla Smajlić, tuđi loš prvi dojam, ne može umanjiti njezino prekrasno iskustvo s poroda, to nema veze jedno s drugim.

inikaaaaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Samo da pitam, do mene je došla informacija da na ovom zadnjem tečaju je pričala primalja Ivana i navodno je samo pričala o tome kako su potrebne intervencije na porodu, tj. da nije bilo skoro riječi o prirodnom porodu. Malo me iznenadila ta informacija, jer kad sam ja išla na tečaj prije 4 godine, stalno se pričalo o prirodnom porodu, i bila sam oduševljena tečajem i pouno mi je pomogao da se opustim prije poroda.
    Sad - da li je informacija pogrešna, ili su se tamo ipak promijenile (na gore) neke stvari?

I da, kad sam ja rađala tamo prije 3,5 godine, imali su mislim da 3 sobe za rađanje, i jednu gdje mogu biti 2 rodilje - jel to još uvijek tako ili je i tu došlo do kakvih promjena?

Da li Erika još uvijek radi?
    do tebe je došla kriva informacija. Na zadnjem tečaju je bila divna primalja erika i naravno bazirala se je isključivo na prirodan porod, dobili smo brošurice o dojenu, upute za masiranje međice , prvo i treće predavanje je držao dr. Kolenko , a zadnje dr. Magaš koja je najviše govorila o prednostima dojenja .. eto

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

do tebe je došla kriva informacija. Na zadnjem tečaju je bila divna primalja erika i naravno bazirala se je isključivo na prirodan porod, dobili smo brošurice o dojenu, upute za masiranje međice , prvo i treće predavanje je držao dr. Kolenko , a zadnje dr. Magaš koja je najviše govorila o prednostima dojenja .. eto
    hvala, inikaaaaaa, odmah mi je lakše.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •