Citiraj BubikaM prvotno napisa Vidi poruku
Ne trebaju vam nikakvi dogovori sa "dream team-om", vi koje ste odlucile roditi u vz rodilistu, zauzmite se za sebe, imajte povjerenja u babice i doktore (i u svoje tijelo) i sve ce biti super!
Mislim da se iz zadnjih postova dobro vidi koliko je sve relativno i zaista se slazem sa tobom - treba se zauzeti za sebe, u tome je kljuc svega.

Ja vam samo mogu rec da sam na prvom porodu dobila drip koji sam 4 puta izricito odbila - i to su mi ga uvalili na prevaru ("dat cemo vam samo malo infuzjie da se oporavite, vec ste dugo tu"). I upravo je u tome problem - ne u dripu kao takvom, mozda on i je bio opravdan, vec u tome sto mi nitko nije pojasnio zasto ga stvarno trebam, nego su mi ga dali protiv moje volje i na vrlo perfidan nacin. Sad mi ne budu vise iglu u ruku zabijali, nema sanse.

Epiziotomiju sam ustrajno odbijala, cak i kad su me pitali sto cu ako popucam, na sto sam im rekla da zelim radje puknut nego da me rezu. Na to su me ipak zarezali, a beba je bila relativno mala - 3 kg.

Moje je iskustvo, dakle, takvo da su mi radjene stvari kontra mojih zelja i izricitih zahtijevanja, porod je bio daleko od prirodnog, a ja jos ni dan danas nisam uvjerena da su drip i epiziotomija bili opravdani. I ne vidim kako bi to sad ja tocno trebala ici opet na porod puna povjerenja u babice i doktore? Moje je povjerenje izigrano i sad imam pristup "u se i svoje kljuse" , sve sam scenarije razradila do najsitnijih detalja pa cemo vidjet kako ce proc