Stranica 16 od 41 PrviPrvi ... 6141516171826 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 751 do 800 od 2033

Tema: Varaždin 5. dio

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja ću samo dodati budući da se Smajlić drznula postaviti ovdje pitanje vezano za intimnu informaciju koju je dobila u privatnom razgovoru, radi se o tome da je meni bliska osoba bila u Vž i bila jedan dan na tečaju i nisu je se dojmili, stekla je loš prvi dojam i sad bi Smajlić okrenula brda i doline da "dokaže" da to nemre biti istina, ali eto ponekad se moramo i pomiriti da nisu očekivanja svih ljudi ista i da prvi dojam može biti drugačiji.
    da, baš sam se "drznula" postaviti pitanje, a ničije ime nisam spominjala za razliku od tebe koja odmah mora obavijestiti javnost odakle mi informacija.
    Naravno da me zanima što se tamo događa jer želim opet tamo roditi.
    I ne, ne bi okrenula brda i doline da dokažem suprotno, već se valjda imam pravo informirati o nečemu što je meni jako važno?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Da dodam, Smajlić je "prenjela" polovične informacije.
    I ponovim - prihvati da postoji mogućnost da ljudi o istom rodilištu imaju dijametralno suprotno mišljenje i da tuđe suprotno mišljenje ne umanjuje tvoje osobno lijepo. - to je bit ove prepirke.
    Za ostalo molim na pp.
    Posljednje uređivanje od Anemona : 03.06.2010. at 10:35

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj Smajlić prvotno napisa Vidi poruku
    Naravno da me zanima što se tamo događa jer želim opet tamo roditi.
    Ja nisam isla na tecaj jer sam drugorotka pa ne moram, i ne mogu suditi o tome sto je tamo receno - ali nastavno na ovu diskusiju moram reci da mi nesto nije jasno

Varazdinsko rodiliste ima imidz institucije u kojoj se propagira prirodni porod. Ne znam zasto. I ne znam je li vama jasno da se ta cijela prica svodi na trud i zalaganje dvaju osoba koje se svakodnevno moraju suprostavljati uobicajenim gledistima i stajalistima svojih kolega. Prema tome, ako na tecaju nije bilo Jukica i prije svega Erike, velike su sanse da su trudnice stvarno slusale o potrebi intervencija.

U Varazdinu se ne dogadja nista novoga. Moj prvi porod je bio sve samo ne prirodan, usprkos pokusajima da se za takav izborim. Sad mi je jasnije kako stvari stoje: ukoliko dodjes u pravu smjenu, bit ce lakse ostvarit svoje zelje. Ako potrefis krivu, morat ces se borit za sebe, kao i u bilo kojem drugom rodilistu. I na to treba biti spreman.

Zato cak mislim da je dobro da se na tecaju trudnice upoznaju s drugom stranom medalje i da se pripreme na mogucnost da nece sve ici tak glatko i kako su si zamislile. Jer ta je mogucnost vrlo izvjesna i realna - znam iz vlastitog iskustva i od drugih cura da je stvarno tako.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Nightswimming prvotno napisa Vidi poruku
    Ja nisam isla na tecaj jer sam drugorotka pa ne moram, i ne mogu suditi o tome sto je tamo receno - ali nastavno na ovu diskusiju moram reci da mi nesto nije jasno

Varazdinsko rodiliste ima imidz institucije u kojoj se propagira prirodni porod. Ne znam zasto. I ne znam je li vama jasno da se ta cijela prica svodi na trud i zalaganje dvaju osoba koje se svakodnevno moraju suprostavljati uobicajenim gledistima i stajalistima svojih kolega. Prema tome, ako na tecaju nije bilo Jukica i prije svega Erike, velike su sanse da su trudnice stvarno slusale o potrebi intervencija.

U Varazdinu se ne dogadja nista novoga. Moj prvi porod je bio sve samo ne prirodan, usprkos pokusajima da se za takav izborim. Sad mi je jasnije kako stvari stoje: ukoliko dodjes u pravu smjenu, bit ce lakse ostvarit svoje zelje. Ako potrefis krivu, morat ces se borit za sebe, kao i u bilo kojem drugom rodilistu. I na to treba biti spreman.

Zato cak mislim da je dobro da se na tecaju trudnice upoznaju s drugom stranom medalje i da se pripreme na mogucnost da nece sve ici tak glatko i kako su si zamislile. Jer ta je mogucnost vrlo izvjesna i realna - znam iz vlastitog iskustva i od drugih cura da je stvarno tako.
    Evo točno se o ovome radi, hvala na pojašnjenju na vlastitom iskustvu.
    Radi se o tome da osoba ne želi riskirati da se mora boriti za ono što želi, ako dođe u drugi tim, jer onda su stvarno velike šanse da prođe kao u svakom drugom rodilištu.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Radi se o tome da osoba ne želi riskirati da se mora boriti za ono što želi, ako dođe u drugi tim, jer onda su stvarno velike šanse da prođe kao u svakom drugom rodilištu.
    činjenica je da nažalost nema takvog rodilišta kod nas u kojem se žena, ako dođe u "krivu" ekipu ne mora izboriti za svoje želje.
    Osim možda u privatnom rodilištu.
    Nightswimming, kad imaš termin?

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj Smajlić prvotno napisa Vidi poruku
    činjenica je da nažalost nema takvog rodilišta kod nas u kojem se žena, ako dođe u "krivu" ekipu ne mora izboriti za svoje želje.
    Osim možda u privatnom rodilištu.
    Nightswimming, kad imaš termin?

Istina. Ali poanta je, da nisam iz Varazdina, dobro bi promislila isplati mi li se u trudovima putovati iz Zagreba ili nekog drugog grada (pod uvjetom, naravno, da nemam neki dogovor s dream teamom , ali mislim da je to jako tesko provest kod prirodnog poroda)

Termin mi je 20. lipnja, ali nekako se nadam da bude ranije. A ako sve prodje sretnije nego prvi put, s radoscu cu napisat dvije price o dva razlicita iskustva iz vz rodilista

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Istina. Ali poanta je, da nisam iz Varazdina, dobro bi promislila isplati mi li se u trudovima putovati iz Zagreba ili nekog drugog grada (pod uvjetom, naravno, da nemam neki dogovor s dream teamom , ali mislim da je to jako tesko provest kod prirodnog poroda)
    ja bi, ako ništa drugo onda zbog potpunog rooming-a
    i jednokrevetnih i dvokrevetnih soba

sretno na porodu
    javi kako je prošlo

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj Zara1 prvotno napisa Vidi poruku

sretno na porodu
    javi kako je prošlo
    e to je istina - rooming in se stvarno postuje i komfor je apsolutan. Ali ja sam ispalila na zivce od osoblja i njihovih pokusaja sabotaze mog dojenja s adaptiranim i glukozom - ali to je sad vec neka druga prica.

Hvala puno na lijepim zeljama - nadam se najboljem i svakako se javim kad sve prodje!

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Zara1 prvotno napisa Vidi poruku

sretno na porodu
    javi kako je prošlo
    Ako je samo radi toga - rooming i nove sobe s kupaonom imamo mi u našoj novoj zagorskoj bolnici.
    I od mene - sretno na porodu!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Termin mi je 20. lipnja, ali nekako se nadam da bude ranije. A ako sve prodje sretnije nego prvi put, s radoscu cu napisat dvije price o dva razlicita iskustva iz vz rodilista
    ajde, želim ti da bude onako kako sama želiš.
    Svakako se javi (naravno kad stigneš), zanimaju me friška iskustva.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Evo i mene doma...Rodila sam 27.05. s 36 tjedana, cura imala 2160 g i 44 cm i bila je 4,5 dana u jedinici int. skrbi, od toga 2,5 dana u inkubatoru. I moram se pohvaliti da je od 3. dana isključivo dojena (tj. kad je bila u izolaciji dobivala je izdojeno).

Pohvala svima i u rađaoni, i na odjelu (hvala Bogu nema više nekih groznih baba koje su tam radile prije 2,5 god.) i u izolaciji.

Porod je bio totalno različit od prvog.Ukratko:

Na prvom porodu otvarala sam se prirodno cca. 8 sati i još 4 sata je trebalo do rođenja. Na drugom sam dva dana ležala na patologiji jer mi je curila voda, onda sam dobila neke slabe trudove. U 12 sam bila otvorena 3cm, dali mi drip (navodno min. količinu) i onda su mi trudovi s 15 min došli na 2,5 i u 14 sam bila skroz otvorena i u 14:15 rodila.
    Sve skupa mi se činilo bolnije nego prvi put vjerojatno zato jer sam bila sva zakočena od straha da li će biti sve ok s bebom.

Prvi put sam rodila na stolčiću, sad na krevetu i na stolčiću je neusporedivo lakše tiskati, sad je morao i dr. tiskati trbuh. Ovaj put sam morala na krevetu jer je porod bio rizičniji. Prvi put me nisu rezali ali sam pukla površinski do rektuma, ovaj put je bila mala epiziotomija, ne primjećujem razliku.

Na prvom porodu smo pustili da prestane pulsirati pupčana vrpca i dobila bebu na prsa, na drugom su odmah prerezali pupčanu vrpcu, dali mi bebu na par sekundi, nisu je ni kupali nego je išla hitno u inkubator.

Sve ove razlike nisu imale nikakve veze s ekipom na porodu nego su bile dva totalno različita tijeka poroda i sve intervencije smatram opravdanima. Ekipa u rađaoni je bila super, sve primalje i onda i sad, dr. Dokuzović prvi put i dr. Jukić drugi put.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Čestitam na bebici!
    Drago mi je da je sve dobro prošlo!

inikaaaaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Sirius Black prvotno napisa Vidi poruku
    Evo i mene doma...Rodila sam 27.05. s 36 tjedana, cura imala 2160 g i 44 cm i bila je 4,5 dana u jedinici int. skrbi, od toga 2,5 dana u inkubatoru. I moram se pohvaliti da je od 3. dana isključivo dojena (tj. kad je bila u izolaciji dobivala je izdojeno).

Pohvala svima i u rađaoni, i na odjelu (hvala Bogu nema više nekih groznih baba koje su tam radile prije 2,5 god.) i u izolaciji.

Porod je bio totalno različit od prvog.Ukratko:

Na prvom porodu otvarala sam se prirodno cca. 8 sati i još 4 sata je trebalo do rođenja. Na drugom sam dva dana ležala na patologiji jer mi je curila voda, onda sam dobila neke slabe trudove. U 12 sam bila otvorena 3cm, dali mi drip (navodno min. količinu) i onda su mi trudovi s 15 min došli na 2,5 i u 14 sam bila skroz otvorena i u 14:15 rodila.
    Sve skupa mi se činilo bolnije nego prvi put vjerojatno zato jer sam bila sva zakočena od straha da li će biti sve ok s bebom.

Prvi put sam rodila na stolčiću, sad na krevetu i na stolčiću je neusporedivo lakše tiskati, sad je morao i dr. tiskati trbuh. Ovaj put sam morala na krevetu jer je porod bio rizičniji. Prvi put me nisu rezali ali sam pukla površinski do rektuma, ovaj put je bila mala epiziotomija, ne primjećujem razliku.

Na prvom porodu smo pustili da prestane pulsirati pupčana vrpca i dobila bebu na prsa, na drugom su odmah prerezali pupčanu vrpcu, dali mi bebu na par sekundi, nisu je ni kupali nego je išla hitno u inkubator.

Sve ove razlike nisu imale nikakve veze s ekipom na porodu nego su bile dva totalno različita tijeka poroda i sve intervencije smatram opravdanima. Ekipa u rađaoni je bila super, sve primalje i onda i sad, dr. Dokuzović prvi put i dr. Jukić drugi put.
    čekaj , pa dokuzović još radi u bolnici ?

inikaaaaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

joj da i čestitke na bebici

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ne radi, napisala sam da je bio na prvom porodu

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

čekaj , pa dokuzović još radi u bolnici ?
    kak sam propustila taj dio da njega nema više u bolnici? pa otkada?

BubikaM avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

uhvatih vremena da nesto i napisem.
    najprije Sirius Black cestitam na bebici i sto je sve bilo ok. Ni meni ovaj put nisu cekali da otpulsira pupcana, ali sa razlogom.

moram se nadovezati na temu o prirodnom-neprirpdnom porodu u vz rodilistu.
    ja nisam stekla dojam da prirodan porod dobijes ako nabasas na prvu smjenu, svi koji su se tamo zatekli (druga i treca smjena) bili su jako ljubazni i pitali me za moje zahtjeve. Jest da se odredjeni ljudi kao sto je dr.jukic ili sestra erika mozda vise zalazu da zeni koja radja omoguce sto prirodniji porod, ali ponavljam meni ni jedan od njih nije bio na porodu, pa sam dobila sto sam htjela. u razgovoru sa dr.jukicem na jednom od pregleda kada sam vec presla termin i spominjala se indukcija, rekla sam da se bojim dripa ko crnog vraga (i zbog iskustva iz prvog poroda), a on mi je lijepo objasnio kada se drip daje i u kojoj kolicini. cak mi je i smanjio strah. na svu srecu drip nisam trebala ni dobila, ali kako mi je on objasnio, svi u vz rodilistu su educirani kako se drip daje i to se postuje. i to je jako bitno.
    iako, moram priznati da mi je prvi porod kad sam dobila drip zbog sporog otvaranja bio puno bolniji od sada ovog kad sam rodila sa vlastitim trudovima. ali mi taj drip nije bio toliko nepodnosljiv. i meni su rekli da su ga dozirali polako i ukidali kad su vidjeli da su moji trudovi dovoljno jaki.
    mislim da se u vz rodilistu drip ne dobije za bezveze kao u nekim drugim rodilistima, isto tako mislim da se epi ne radi za bezveze (rodila sam kako sam i pisala velikog decka od 4020g, babica je vidjela da je veliki cim je provirila glavica, pa me ipak nije rezala vec je nastavila sa masiranjem medjice), a imanje rooming in-a je nesto najljepse sto mozes uciniti za sebe i bebicu.

Ne trebaju vam nikakvi dogovori sa "dream team-om", vi koje ste odlucile roditi u vz rodilistu, zauzmite se za sebe, imajte povjerenja u babice i doktore (i u svoje tijelo) i sve ce biti super!

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj BubikaM prvotno napisa Vidi poruku
    Ne trebaju vam nikakvi dogovori sa "dream team-om", vi koje ste odlucile roditi u vz rodilistu, zauzmite se za sebe, imajte povjerenja u babice i doktore (i u svoje tijelo) i sve ce biti super!
    Mislim da se iz zadnjih postova dobro vidi koliko je sve relativno i zaista se slazem sa tobom - treba se zauzeti za sebe, u tome je kljuc svega.

Ja vam samo mogu rec da sam na prvom porodu dobila drip koji sam 4 puta izricito odbila - i to su mi ga uvalili na prevaru ("dat cemo vam samo malo infuzjie da se oporavite, vec ste dugo tu"). I upravo je u tome problem - ne u dripu kao takvom, mozda on i je bio opravdan, vec u tome sto mi nitko nije pojasnio zasto ga stvarno trebam, nego su mi ga dali protiv moje volje i na vrlo perfidan nacin. Sad mi ne budu vise iglu u ruku zabijali, nema sanse.

Epiziotomiju sam ustrajno odbijala, cak i kad su me pitali sto cu ako popucam, na sto sam im rekla da zelim radje puknut nego da me rezu. Na to su me ipak zarezali, a beba je bila relativno mala - 3 kg.

Moje je iskustvo, dakle, takvo da su mi radjene stvari kontra mojih zelja i izricitih zahtijevanja, porod je bio daleko od prirodnog, a ja jos ni dan danas nisam uvjerena da su drip i epiziotomija bili opravdani. I ne vidim kako bi to sad ja tocno trebala ici opet na porod puna povjerenja u babice i doktore? Moje je povjerenje izigrano i sad imam pristup "u se i svoje kljuse" , sve sam scenarije razradila do najsitnijih detalja pa cemo vidjet kako ce proc

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj glenda prvotno napisa Vidi poruku
    tnx bubika to je otprilike kaj i ja znam.
    Bila sam kod njega na početku trudnoće pa se o porodu nismo razgovarali, ali nisam bila sigurna da li on još radi u rodilištu ili ne.
    Kaj se tiče skupoće pregleda- nije tak puno 350 kn po pregledu- uzv uključen, a ja kak sam paničarka rađe dam malo više love pa da znam da je sve ok, nego da me proganjaju glupe misli. :/
    Tako sam i ja bila sa prvom trudnoćom, išla kod njega, i dogovorila da će mi biti na porodu, bio, došla prerano, mogao me poslati doma, vjerovatno su bili lažnjaci, žurio, upropastio, , bila sam od silnih ljekova i dripa totalno, ali totalno bez svjesti, toliko me nadrogiral sa sredstvima protiv bolova da se nisam mogla poroditi, dijete je išlo malo gore, dolje, zašto.....
    Uglavnom završila na carskom rezu, bila sam obilježena u cijelom rodilištu, bila sam ona njegova i svi su se prema meni odnosili ko, neću reć šta.
    I za sve što mi je priuštio sam mu platila masne pare.
    Drugi porod skroz suprotno, borila se, rodila na stolčiću uz najbolji duet u bolnici, Erika i Jukić.

I što je bolje, biti paničar ili prepustiti se prirodi da ipak kaže svoje.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

evo cure ja se obecah dojavit kad rodim - ali nemam vam sta rec. Rodila jesam u Varazdinu, ali ne u rodilistu nego doma - sve se odvijalo tako brzo da nisam stigla do bolnice od koje zivim doslovce na 5 minuta.

Inace, porod je bio iz snova, stavila sam temu na Price s poroda..

Svima koje se spremaju u Varazdin na porod zelim svu srecu i pozitivna iskustva!

glenda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

heh, da sam ja pustila prirodu da veli svoje vjerojatno bi već 2002. imali bebu od 6kg u Hrvatskoj.... iovak je bil najveća i najglasnija beba u rodilištu- 4550g!!! i nije još htio van... Ovaj sada ide njegovim tragom, ali sad niti ne mogu sanjati o prirodnom porodu ak on nastavi rasti ko do sad, a ja ostanem zatvorena ko do sad (veli moja doktorica- zacementirana ).
    Na žalost čini se da sam ja jedna od onih radi kojih i postoje doktori....
    A u glavi sam bila i onda i sada totalno spremna za lijepi prirodni porod ((

A kaj se sestri tiče s njima sam se nervirala cijela dva dana dok sam mislila da bi mi one možda mogle pomoći- ostatak su one mene pustile na miru, a ja nisam od njih očekivala ništa i tak mi je bilo najbolje... SAMA sam se naučila dojiti, SAMA sam prematala i nosala dijete od 4 i pol kile posle carskog i tak bude i sad

glenda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

@Nightswimming bravo!!!! Čestitam!
    Porod iz snova

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Na uputnici za preglede mi je pisalo CTG+ASC, jedna uputnica vrijedi za 3 pregleda. Ne bi bilo loše da ti piše još i UZV uz to.

Ti zadnji pregledi zapravo znače CTG, a onda po procjjeni liječnika eventualno vaginalni pregled, UZV ili amnioskopija, naravno ne svaki put.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

jel zna tko kad nam je dr.Jukić na godišnjem?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Smajlić, i mene isto to zanima. U kojem tjednu mu se misliš javiti? Cure koje ste kontaktirale dr. Jukića, kad ste mu se javljale?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj dmagi10 prvotno napisa Vidi poruku
    Smajlić, i mene isto to zanima. U kojem tjednu mu se misliš javiti? Cure koje ste kontaktirale dr. Jukića, kad ste mu se javljale?
    pa mislila sam negdje od 38. tjedna, ako ne bude potrebe prije.

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

dmagi10 ja sam ga kontaktirala na mail, a onda mi je dao broj moba.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

prosli tj se vratio s godisnjeg

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Cure, hvala na info. Ključić, molila bih te njegov mail na pp.

anika2 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

bok
    nova sam ovdje i planiram iz zg ići u vž roditi
    čula sam da je dr jukić od 10.8.-18.8. na go

Neli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

pitanjce - mora li se doći u vž na bolnički pregled ili se može uletjeti ravno na porod?
    pitam zato što sam iz zg i imam dijagnozu prijetećeg prijevremenog porođaja pa se bojim što ako ne uspijemo dočekati one zadnje tjedne (37., 38.) za bolnički pregled?

anika2 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

je u 2 dijela koristi
    bila sam danas kod njega i potvrdio mi je da opet ide
    a ima i lijepu bojicu

Provincijalkaa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Cure kakva su iskustva s drugim dr. u Vž? Mislim što ako se ne potrefi dr. Jukić na dan D? Vrijedi li ići u Vž ako u to vrijeme ne radi DREAM team?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Provincijalkaa prvotno napisa Vidi poruku
    Cure kakva su iskustva s drugim dr. u Vž? Mislim što ako se ne potrefi dr. Jukić na dan D? Vrijedi li ići u Vž ako u to vrijeme ne radi DREAM team?
    po mome definitivno ne...zato ja nisam isla drugi put tamo...isplati se samo ako ti je stalo do ljepote smjestaja i urednosti...iako po nekim saznanjima ne valja samo 2-3 osobe...

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Angelina_2, a zasto ne?
    Sto ti se zamjerilo?, Što nisi uspjela ostvariti?

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Da se i ja javim ovdje, mislim da još nisam, a dugo pratim
    Danas mi je 37 tj. a VŽ sam planirala još i prije trudnoće.
    Kako stvari sada stoje ići ću tamo, uputnicu već imam.
    'Problem' je što mi se curka okrenula na zadak, doduše još uvijek s mogučnošću okretanja u položaj glavicom,
    zato bi molila ako ima cura s iskustvom zadka u VŽ-u da mi se malo jave.
    Kako tamo gledaju na to?
    Ima li tko posebno naklonjen porodu zadka vaginalno kome bi se mogla javiti?

Moj gin mi nije ništa savjetovao za ikakvu kontrolu prije poroda, ali voljela bi otići čisto da znam na ćemu smo,
    ali nemam pojma kad da odem niti kome.
    I dali mi onda trebaju dvije uputnice, ako se ne varam negdje sam ovdje ulovila da jedna vrijedi za 3 pregleda
    I da, još da dodam, prirodni porod mi je cilj, itekako, ali najjači razlog zbog kojeg sam se odlučila za Vž je osiguran rooming-in za sve mame i bebe.

Još jedno pitanje
    ići ću sama, mislim bez pratnje, dal imam onda opciju stolčića ili je za njega potreban partner?

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

kahna, ja sam obavila vec dosad dva pregleda, i za svaki mi je trebala nova uputnica.
    Ako nemas pratnju, primalja ti moze pomoci na stolcicu..

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj kasiopeja prvotno napisa Vidi poruku
    Angelina_2, a zasto ne?
    Sto ti se zamjerilo?, Što nisi uspjela ostvariti?
    imas tu negdje pod pricama i moju pa procitaj
    ukratko neljubaznost određenog osoblja, sestre na odjelu bez volje, davaju glukozu bez pitanja....eto...u dobrom sjecanju jedino opremljenost, jukic i erika te jedna jedina sestra kojoj neznam ime

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

nadam se i da koja sestra s odjela čita ovaj forum i prenosi dalje... jer i meni su 2 sestre s odjela ostale u ružnom sjećanju, ali sve sam pregrmila jer sam imala divan porod i rodila zdravo dijete.
    Al vidim da se to često spominje, ta njeljubaznost sestara na odjelu ... neka shvate da su one tamo zbog nas i beba, i da su za to plaćene.
    Shvaćam ako je netko loše volje, ima loš dan, al to nije razlgo da se tako odnosi prema strankama, klijentima, pacijentima, prema nama.

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Provincijalkaa prvotno napisa Vidi poruku
    Po meni ti je bitnija primalja od doktora. Tu na forumu je dosta cura pisalo o negativnim iskustvima s doktoricom Špoljarić, ali je meni bila više nego super, došla bi samo onako nenametljivo, pitala kako se osjećam, pregledala me, pitala da li što trebam i otišla dalje, jer kao vidi da se odlično snalazimo i bez nje. Ali ja sam imala sreću da mi je na porodu bila primalja Erika
    E sad, vjerujem da ima doktora koji znaju biti neugodni i koje ni ja ne bi voljela sresti na porodu, ali mislim da je najbitniji stav kako se postaviš. Ako znaš što želiš i to im kažeš na jedan normalan način, neće te nitko gnjaviti Doktori su mislim presretni ako ne moraju asistirati primalji na porodu.

BubikaM avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Moram se malo ukljuciti, iako vec neko vrijeme nisam bila ovdje, a i cinilo mi se da sam sve vec napisala.
    Pa tako i o "dream team" kombinaciji. Sad cu ponoviti, rodila sam u Varazdinu dva puta, niti jednom mi na porodu nije bio "dream team", i zaista imam dobra iskustva. Primalje i doktori su bili super i pomogli mi maksimalno. Pogotovo drugi puta kad sam sve odradila bez dripa, uz maksimalmo setkanje po radjaoni i podrsci primalja.
    Na odjelu su sestre isto bile super, sad drui put bolje nego prvi, cinilo mi se zato jer sa drugorotka. Nekako je i odnos opusteniji, jer sam i ja bila opustenija.
    Sve, ali sve moje zelje su bile ispunjene.
    I za razliku od pocetka 2009 kada sam rodila svoje prvo dijete i kad su jos nosili bocica sa AD, sada to nitko nije ni spomenuo. Dapace, cimerica je rodila nesto ranije, pa je bebica imala nesto teskoca prilikom sisanja. Ne da su joj sto puta pokazale, nego su je i bodrile i molile da doji, jer nazalost cimerici i nije bilo toliko bitno dal ce dojiti ili ne.

nemojte se brinuti, imajte povjerenja u sebe, bilo koja primalja ili bilo koji doktor to ze znati prepoznati.

uputnice trebaju za svaki pregled jedna. osim ako vam malo ne pregledaju kroz prste

Sretno

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj kahna prvotno napisa Vidi poruku
    'Problem' je što mi se curka okrenula na zadak, doduše još uvijek s mogučnošću okretanja u položaj glavicom,
    zato bi molila ako ima cura s iskustvom zadka u VŽ-u da mi se malo jave.
    Kako tamo gledaju na to?
    Ima li tko posebno naklonjen porodu zadka vaginalno kome bi se mogla javiti?
    Koliko sam ja uspjela pohvatati ovdje na forumu, dr. Jukic ima iskustva u vanjskom okretanju bebe te takoder opciju vaginalnog poroda na zadak.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Još sam zaboravila pitati,
    plan poroda, jel ga bolje imati napismeno ili (barem sam ja mislila tako) reči što očekujem a što baš i nebi?

I kojim putem do bolnice najbolje?
    Gledala sam na google maps upute, ali mi se to čini zbrčkano, imaju li i kakvi putokazi gdje?

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ja sam imala napisan plan poroda.
    Mi smo do bolnice išli ovako. Kad dođeš u Vž sa autoputa:
    - na rotoru lijevo preko nadvožnjaka
    - u Zagrebačku desno
    - poslije pruge na semaforu lijevo u Miroslava Krleže
    - nakon benzinske desno u Zrinskih Frankopana
    - na prvom semaforu lijevo (kod Vidovskog trga) u Jalkovečku
    - 2. desno u Križanićevu
    - 2. desno Meštrovićeva

BubikaM avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

nisam imala napismeno plan poroda, rekla sam primlji sto bih htjela, a i sama me pitala.
    je, put do tamo je malo zbrckan, isla sam nekim drugim putem od kljucic, ali ne znam ti ovako objasniti sa ulicama.
    nemaju bas putokaze, ali snaci ces se sigurno.

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Najjednostavnije doći do Mc'donaldsa (koji je u centru grada...i dobro označen put do njega sa svim strana s kojih se dolazi u Vž...), nakon toga na semaforu prva desno, pa samo ravno (niti kilometar) lijevo se skreće za bolnicu.....

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj babyblue prvotno napisa Vidi poruku
    Cure koje ste skoro bile na pregledu u trudničkoj ambulanti - dajte, molim vas, napišite kojeg ste dana bili i koji su doktori radili. Sljedećeg tjedna bih morala otići prvi put na kontrolu...
    I mene ovo zanima.

I hvala na uputama, nebudem se izgubila valjda

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Meni ti je ova varijanta jednostavnija jer izbjegneš centar.
    Evo dvije slikice

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

oka hvala, to je neka obilaznica/brza cesta ili što?
    čini mi se dosta duži put, koliko treba jednim a koliko drugim putem?

BubikaM avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Koliko se sjecam:
    pon - dr. Dombaj
    uto - dr. Spoljaric
    srijeda - dr. Kirb...nesto, zaboravila sam kako se tocno preziva
    cet - dr.Jukic
    petak - dr. Fara

kahna nist ne brigaj, sad ces upoznati koji ti je najbolji put kad ces ici na preglede

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •