Sirius Black prvotno napisa
Evo i mene doma...Rodila sam 27.05. s 36 tjedana, cura imala 2160 g i 44 cm i bila je 4,5 dana u jedinici int. skrbi, od toga 2,5 dana u inkubatoru. I moram se pohvaliti da je od 3. dana isključivo dojena (tj. kad je bila u izolaciji dobivala je izdojeno).
Pohvala svima i u rađaoni, i na odjelu (hvala Bogu nema više nekih groznih baba koje su tam radile prije 2,5 god.) i u izolaciji.
Porod je bio totalno različit od prvog.Ukratko:
Na prvom porodu otvarala sam se prirodno cca. 8 sati i još 4 sata je trebalo do rođenja. Na drugom sam dva dana ležala na patologiji jer mi je curila voda, onda sam dobila neke slabe trudove. U 12 sam bila otvorena 3cm, dali mi drip (navodno min. količinu) i onda su mi trudovi s 15 min došli na 2,5 i u 14 sam bila skroz otvorena i u 14:15 rodila.
Sve skupa mi se činilo bolnije nego prvi put vjerojatno zato jer sam bila sva zakočena od straha da li će biti sve ok s bebom.
Prvi put sam rodila na stolčiću, sad na krevetu i na stolčiću je neusporedivo lakše tiskati, sad je morao i dr. tiskati trbuh. Ovaj put sam morala na krevetu jer je porod bio rizičniji. Prvi put me nisu rezali ali sam pukla površinski do rektuma, ovaj put je bila mala epiziotomija, ne primjećujem razliku.
Na prvom porodu smo pustili da prestane pulsirati pupčana vrpca i dobila bebu na prsa, na drugom su odmah prerezali pupčanu vrpcu, dali mi bebu na par sekundi, nisu je ni kupali nego je išla hitno u inkubator.
Sve ove razlike nisu imale nikakve veze s ekipom na porodu nego su bile dva totalno različita tijeka poroda i sve intervencije smatram opravdanima. Ekipa u rađaoni je bila super, sve primalje i onda i sad, dr. Dokuzović prvi put i dr. Jukić drugi put.