Stranica 20 od 41 PrviPrvi ... 10181920212230 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 951 do 1,000 od 2033

Tema: Varaždin 5. dio

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Da ih uhite još 7 puta išla bi roditi tamo
    jer ono što sam 'dobila' od doktora (a oba 'moja' su uhićena ) je neusporedivo malo naspram pomoći i ljubaznosti sestara na odjelu i od toga da je bebica od prvog trena bila samnom, to nebi mjenjala za ništa na svijetu.
    To je i bio moj najveći razlog da se odlučim za Vž, 24 sata roomin-in

O pojedinim doktorima stekla sam određena mišljenja, koja nebi bilo popularno ovdje podjeliti, ali uopće me ne čudi sve ovo što se zadnjih dana događalo.

sunce moje malo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj Vila prvotno napisa Vidi poruku
    nitko ne radi od njih. čim se podigne optužnica (što jest) slijedi suspenzija. Koliko se iz medija vidi, Jukić je priznao dio krivnje, pa čisto sumnjam da nakon toga može na posao. Inače, upravo sam se vratila s pregleda. Trudničku ambulantu kroz tjedan drže samo dvije doktorice - Špoljarić i Dombaj, te se pokrivaju sa specijalizantima koji su s njima. Tako je npr. danas bio dr. Vidaković. Pozvali su natrag još tri specijalizanta koji su na specijalizaciji u Zagrebu. Vrlo je malo doktora koji rade. Izgubiti tri liječnika na brojku od 10 je jako puno. Uglavnom, ne znam što da mislim..dojam od prošlog thjedna i danas je neusporediv. Povjerenje mi je vrlo poljuljano i nisam više sigurna da li ću roditi tamo.
    što te točno poljuljalo?
    ne znam, meni je moj porod i boravak u VŽ bio super, često se sijetim toga u jako lijepom sječanju.
    drugi puta opet planiram ići tamo (inače spadam pod petrovu i ta me bolnice neće vidjeti, rijeka mi je predaleko, ostaje VŽ, jedino ako se nešto baš drastično promijeni).
    meni je bilo najvažnije da je beba samnom 24h i sestre su mi bile ok.
    ja sam bila kod dr. j i dr. bilopavlovića.
    ostale doktore nisam srela, tj. jedan pregled mi je obavio fara i bio je ok.
    Posljednje uređivanje od sunce moje malo : 22.10.2010. at 15:56

Hera avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sam bila jučer, nije bilo prevelike gužve ujutro (još sam čekala nakon ctg-a da doktor dođe), a prošli četvrtak u 7:15 je bila samo jedna cura na ctg-u, nekako se rasporede kroz dan izgleda jer sestra neke sad naruči iza 11, tako je rekla.

Dr. J. je došao, imali su sastanak, sestra je rekla da se nada da bude u ambulanti, te da će mi ga svakako nazvati poslije jer smo se prošli četvrtak dogovorili da me prati do kraja, međutim, rekla mi je da ga je netko zvao i da neće dolaziti u ambulantu. Nešto slično je i dr. Š. izjavila za novine, da se pacijenticama samo veli da će ih primiti drugi dr. Da li je možda dobio koju drugu dužnost, ne znam, stvarno šteta ako ne.

Bio je dr. Bilopavlović i on je zvao dr. Š. na konzultacije po potrebi. Meni je također došla, posebice čim joj je rekao da imam dogovor s dr. J. Bila je stvarno korektna, rekla je da će me naručivati kod sebe nadalje (mislim da mi je to u ovoj situaciji i najbolje). Što će biti u rađaoni, ne mogu na to sad utjecat i mogu se samo nadati najboljem.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ja sam rodila u Varaždinu, i imam samo riječi pohvale.
    Tim više sam iskreno šokirana i isto toliko iskreno tužna zbog ovoga što čitam.
    Pitam se što je istina; vidim da mediji iz dana u dan smanjuju iznos novca koji su ginekolozi digli - od 150 000 do 56 000... vidjet ćemo nakon procesa što je na koncu svega bila istina.
    Ja se svim srcem nadam da su mediji opet nešto propustili, i da istina nije tako crna.
    Jezivo mi je da se negdje sa strane dok sam ja rađala događao abortus. Uopće nisam razmišljala o tome. I da su to radile iste ruke koje su porađale moje dijete. I ne znam što reći o abortusu u 18. tjednu. Zapravo - tako svejedno koji je tjedan... tako tužno.
    I ne mogu vjerovati koliko zla, procesa, optužbi u ovoj našoj jadnoj zemlji... koliko mi tu čemera imamo, i koliko se još moramo učiti normalnom ponašanju.. ne laži ne kradi ne ubijaj... koma...

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

potpis na Ifi.

Vila avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ne znam točno što me poljuljalo. Ja sam prošli puta bila kod J. no nemam s njim nikakav dogovor, niti sam smatrala da je to potrebno i da to obećava nekakav drugačiji tretman.

Sestra mi je rekla da pregledava dr. Š., a da se specijalizanti tu muvaju. No, doktorica je u jednom momentu otišla, pa kad je došao moj red, sestra je rekla specijalizantu da bi ju trebali zvati da me pregleda, na što je on odgovorio da će pregled obaviti on. S obzirom da sam dva mjeseca strogo mirovala zbog zaostajanja u biometriji i da je moj doktor predviđao hospitalizaciju nije mi baš dobro leglo što je on odlučio obaviti pregled. Nadalje, riječ je o doktoru koji je čista suprotnost nekome prirodno nastrojenom, uz sve to mlad je da bi bilo još žalosnije. Došlo mi je da se dignem u pola pregleda i odem jer su mi njegovi komentari bili nejasni i svaki moj pokušaj da odem kući s odgovorima završavao bi poluagresivnim tonom. Diktirao je uzv mjere sestri da bi nju pitao da li su te mjere ok. Ona je vrlo bojažljivo odgovorila da ne zna. Kada sam ju poslije pitala zašto je on taj odgovor očekivao od nje, rekla mi je da to moram njega pitat. Kada sam ga pitala, skrenuo je s teme rekavši da se ne zamaram mjerama.

Naravno da sam se pitala zašto sam uopće došla.

I bez obzira što su moji glavni razlozi rooming in, ne mogu da ne postavim pitanje ima li tko tamo uopće više intervenirati ako nešto krene neželjenim smjerom ili da li će zbog nedostatka osoblja željet sve "ubrzati" kako bi što prije rješavali gužvu.
    Jer ne moram ni spomenuti da mi je rekao da će mi sljedeći put, u 39.tj radit amnioskopiju (???) i da ako sve bude zrelo i s obzirom da sam već sad otvorena 2 prsta da ćemo onda to i obavit.

za poželjet vratiti se opet, zar ne?

sunce moje malo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

hm, hm.....nezgodno

trebala si inzistirati na doktorici, ovako je stvarno nezgodno ispalo.
    ne znam što bih ti rekla.

edit- jesi zapamtila prezime specijalizantu?
    Posljednje uređivanje od sunce moje malo : 22.10.2010. at 21:41

sunce moje malo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

našla sam odgovor na svoje pitanje

Vila avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj sunce moje malo prvotno napisa Vidi poruku
    hm, hm.....nezgodno

trebala si inzistirati na doktorici, ovako je stvarno nezgodno ispalo.
    ne znam što bih ti rekla.

edit- jesi zapamtila prezime specijalizantu?

da, vidaković.
    možda sam trebala, no nisam bila u tom filmu borbe, inzistiranja..takav mi je dan

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

vila kužim zašto se dvoumiš i baš mi je žao da nije bilo doktorice

ja bi trebala 2x na ctg drugi tjedan i sve mi se ne ide (a moram)

vezano uz porod tješim se da ipak babice znaju kaj rade i da bi pozvale doktora da stvarno nešto krene krivo
    iako mi je termin za cca 4 tjedna i do tada se još dosta toga stigne izmijeniti/popraviti

Vila avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

hvala Zara

nego..htjela sam pitati za amnioskopiju. I na tečaju sam čula da ju rade od 39 tjedna. Zar je to zaista redovna procedura? Mislim, to nije jedini način kontrole plodne vode, a znamo da može pokrenuti trudove. To bi mi imalo smisla možda kod prenesene trudnoće, no 39 tjedana to nije.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

i ja sam bila jučer tamo, nije bila strašna gužva, al sam ipak dugo čekala jer su doktora zvali 3 puta u rađaonu
    ja sam mislila da je on već specijalizirao, al ako nije onda mislim da je na samom kraju (pretpostavljam da ga ne bi zvali u rađaonu stalno da je početnik specijalizant)
    meni je bio sasvim ok
    imala sam dosta pitanja i na sva mi je odgovorio najnormalnije
    idem opet u petak, a tad će mi raditi i uzv i vidjeti mogu li probati vaginalno ovaj put
    zapravo, tješio me da to što je u pitanju ivf trudnoća nema veze za cr, kao ni to što je prvi porod bio cr
    rekao je da ako je ožiljak dobar i beba nije prevelika i ako sve štima, da nema razloga da idemo na cr
    svejedno se nadam da će se situacija popraviti s brojnošću dok budem išla rađati... čisto zbog logisitke....

inače, mislila sam da liječnici mogu raditi dok im se ne dokaže krivnja... tj. da ih ne smiju prije suspendirati...
    Posljednje uređivanje od Ginger : 22.10.2010. at 23:22

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ginger koji doktor ti je bio na pregledu?

vila amnioskopiju možeš odbiti

u prvoj T sam bila na amnio u čet. i kao sve ok, a u subotu mi puknuo vodenjak i plodna voda zelena
    da mi nije puknuo vodenjak ne bi pojma imala da se nešto događa

Hera avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Koliko ja imam iskustva, oni amnio ne forsiraju uglavnom, ali ovisno o doktoru (npr. kod prošle trudnoće sam jednom imala "sreće" naletiti na dr. D. koja je forsirala, napravila mi je horor, dok je dr. J. 3 dana nakon nje jedva napravio s najmanjom sondom i nije bio siguran da će moći).

Dr. Bilopavlović nije forsirao isto, bio je jako ljubazan i sve je odgovorio što sam pitala (kao i dr. Š., bila je i više nego korektna) mada sam ja po prvom terminu prenijela, po drugom samo što nisam.

Više me muči to što sad imam dvije izmjere ožiljka koje se skoro duplo razlikuju. Ne sumnjajući ni u čiju stručnost, te shvaćajući da svatko može pogriješiti na uzv i da je to teško nekad izmjeriti, ipak se pitam jer se procjena, ovisno o tome što je točno kreće od toga da je porod visoko rizičan i CR nužan, do toga da je CR sasvim nepotreban i porod sasvim siguran. I još su mjere bebe prilično veće kod te druge procjene gdje je porod siguran. Prvo mi je trebalo par dana da se pomirim sa CR, sad sam totalno zbunjena.

Nije baš da mi to treba pred sam porod, do sada sam sve čekala bez ikakve nervoze..

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma cure, ne može nas NITKO natjerati na amnioskopiju - jer se možemo dići sa stola kad god želim. pa nismo vezane lancima. to je naša odluka, ne mogu nešto gurat u nas ako mi to ne želimo.
    treba to sredit u vlastitim glavama. ako ja neću, onda neću, skupit ću noge, dići se i otići. pa nek se dure, svađaju i što god hoće.

btw, mene je isto ovo sve poljuljalo. ako ću rađati u rodilištu, jedino rodilište u koje bih trenutno otišla u hrvatskoj je varaždin. i sad mi je zlo. počela sam razmišljati o brežicama, čula sam dobrih stvari a čak mi je i bliže od varaždina. krenut ću se raspitivati.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

evo ja friška s carskog.
    Za dr. Vidakovića imam samo riječi hvale.
    On mi je radio carski,a i taj dan su se u rađaoni muvali sami specijalizanti.
    sve mi objasnio,na sve odgovorio,tak da uopče nisam osjetila da je manje vrijedan ili stručan od ostalih dr.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Zara1 bio mi je dr.Vidaković i stvarno nemam prigovora
    a nije da nisam nezahtjevna

Hera jesi sigurna da je bio dr.Bilopavlović?
    to sam možda jakrivo rekla ,
    naime, ja pitala tko pregledava, a nitko od cura nije znao, a sestre još nije bilo
    i rekle mi neki mladi, visoki, crni
    i ja bubnula Bilopavlović jer mi je on jedini odgovarao opisu, a za Vidakovića nisam ni znala, nit sam ga vidla prije...
    tako, možda sam unijela zabunu u redove, a moža ti je stvarno bio Bilopavlović
    soriiii

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

nina09 a zašto si na kraju imala carski?

e da, Hera, nisi me sad baš ohrabrila s ovim... ja sam u sličnoj situaciji, samo meni ta mjerenja rade u petak
    i samo se nadam da neće krenuti ranije...

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Ginger prvotno napisa Vidi poruku
    a nije da nisam nezahtjevna
    edit: nije da sam "nezahtjevna"
    Posljednje uređivanje od Ginger : 23.10.2010. at 11:41

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Bilopavlović je super
    da mogu birati njega bi izabrala da bude dežuran kad me uhvate trudovi
    bila sam slučajno kod njega na pregledu u 15. tjednu zbog krvarenja i izašla iz bolnice ugodno iznenađena
    pristojan, detaljan, stvarno sve objasni, nije bio loše volje iako je već bila prošla ponoć ....
    ma sve pohvale

BubikaM avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

i ja bi htjela pohvaliti dr. Bilopavlovica.
    Oba puta mi je bio dezuran kod poroda, postovao sve moje zelje, sugerirao mi sto da radim, dolazio samo kad je bilo potrebno, nakon poroda me obilazio i pitao kako sam. Osjecala sam se sigurno pod njegovim nadzorom. Ne mogu uopce izraziti rijecima koliko me se dojmio.
    Isto tako imam rijeci hvale i za dr. Vidakovica. Nakon sto me na dan poroda dr.Fara izbacio iz takta, trazila sam drugog lijecnika, dosao dr. Vidakovic i smirio me, dao mi paznje koliko sam trebala i otpratio me do radjaone. Isto me poslije dosao posjetiti u sobu.

Meni se amnioskopija radila tek nakon sto mi je prosao termin (dr.Jukic) i kad sam bila dovoljno otvorena da mi sve prodje bezbolno. Takva je bila i moja zelja.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

meni je Bilopavlović bio samo na pregledima u prošloj trudnoći, ali samo kao specijalizant sa dr.J.
    tek je učio, al super su mi bila obojica

Vila avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

uopće ne vidim mogućnost da bi mi Vidaković mogao biti simpatičan, pa nema druge nego zaključiti da sam nam očekivanja različita kao i dojmovi. Ne tražimo svi od doktora iste stvari. Ne bih htjela tvrditi da li je specijalizirao ili nije, meni je setra rekla da nije, no nije mi to "dokumentirala" da bi bila sto posto. No, to je sporedno, barem meni. Ne mislim da je specijalizant manje vrijedan.

Za Bilopavlovića sam čula da je dobar i sklon prirodnom porodu dok sam za Vidakovića čula da nije nimalo (priča dolazi iz bolnice, a ne od iskustva žena - pa sad, čije mišljenje tko više vrednuje je na svakoj od nas). Meni se ta informacija uklopila u moj dojam i nisam imala razloga sumnjati. Svakako bih tražila nekog drugog ukoliko me on više dopadne i u to nema sumnje. Nemam vremena svakom davati 5 šansi.
    Mislim da me Varaždin neće vidjeti do poroda. Ako se odlučim roditi tamo..

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj Vila prvotno napisa Vidi poruku
    hvala Zara

nego..htjela sam pitati za amnioskopiju. I na tečaju sam čula da ju rade od 39 tjedna. Zar je to zaista redovna procedura? Mislim, to nije jedini način kontrole plodne vode, a znamo da može pokrenuti trudove. To bi mi imalo smisla možda kod prenesene trudnoće, no 39 tjedana to nije.

Prvi puta Fara mi ju je radio točno a 40 tj, a drugi put Jukić već sa 38 tjedana, jer sam bila dosta otvorena i s visokim tlakom, pa smo se spremali na indukciju.

Za dr. Vidakovića ću citirati dr. J: mutav, ali dobar

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

nina09 a zašto si na kraju imala carski?
    Ctg je pokazivao neke nepravilne otkucaje srca pa me dr Š.savjetovala na porod,kao prirodni,ali nakon dripa i bušenja vodenjaka,slijedečih dva sata se ništa nije događalo,ni otvaranje,ni trudovi,a i u bolnicu sam primljena zbog visokog tlaka. I dr.F.rekao carski,i tak da na kraju bio carskia da nisam o njemu ni sanjala. Nema veze,glavno da je sve dobro završilo.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

martinaP baš si me nasmijala

Vila, očekivanja su svakoj od nas naravno različita
    moja nisu baš mala, meni je stvarno bio ok, al ne branim nikoga, nemam zašto...
    nekome ni dr.J. ne sjedne pa tako je vjerojatno i sa sivma ostalima

al ono što ti hoću reći - najbitnije je kako se ti osjećaš
    ako se ti ne osjećaš dobro negdje ili u nečijim rukama - to je jako važno i svakako trebaš razmisliti o alternativi
    tvoji osjećaji stvarno nisu zanemarivi, jer ako se ti ne osjećaš sigurno, onda sve ostale pogodnosti koje ima vž rodilište ništa ne znače...

moram priznati da sam ja bila jako potresena sa svime što se dogodilo i baš sam si mislila kak nemam sreće kad mi se takva s*anja događaju pred porod
    al ja nemam dileme di ću roditi pa mi je u tu ruku lakše...
    em živim gotovo prek puta rodilišta, em sam prvi put bila jako zadovoljna sa svime - prije, za vrijeme i poslije poroda
    a rodila sam hitnim cr usred noći, bio je vikend i praznik i sve je bilo za 5!
    Posljednje uređivanje od Ginger : 23.10.2010. at 15:13

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

nina09 da, bitno da je sve ispalo dobro i za tebe i za bebača
    ni ja si nisam priželjkivala cr, al eto... isto sam sretna da je sve bilo dobro na kraju

Hera avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mislim da odbiti pregled ili asc nije nemoguće, nitko te ne može prisiliti (druga je priča koliko će ugodna biti rasprava o tome, ali ako ne želiš to, ovisi samo o tebi).

Ja sam sebi jedino obećala da ću odbit ako me dopadne dr. D. pa pod rizik neke scene, sve ostalo ću prihvatiti.

Mislim da je sestra rekla da je dr. Bilopavlović kad sam bila u čet. Stvarno mi je bio ok dojam, dopalo mi se to što me pitao, kad sam rekla da očekujem 2. CR obzirom na situaciju, zar nisam nimalo zainteresirana za porod. Stekla sam dojam da nije sklon nekom forsiranju ičega bez razloga.

Naravno da sam ja zainteresirana ako to bude moguće. Dogovorili smo se čekati moje trudove, pa ćemo vidjeti, tako da sam tim dijelom dogovora zadovoljna (mene jedino sad brine ta izmjera ožiljka).

Ja imam dojam da su svi (uključujući i sestre) sad još više ljubazniji i korektniji jer su svi pod velikim povećalom javnosti. Naravno, to je moj dojam.

Vila avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

[QUOTE=Hera;1725604]
    Mislim da je sestra rekla da je dr. Bilopavlović kad sam bila u čet. Stvarno mi je bio ok dojam, dopalo mi se to što me pitao, kad sam rekla da očekujem 2. CR obzirom na situaciju, zar nisam nimalo zainteresirana za porod. Stekla sam dojam da nije sklon nekom forsiranju ičega bez razloga.

QUOTE]

Nisam shvatila. Bilopavlović će biti u četvrtak? Inače, meni je sestra objasnila da samo Dombaj i Špoljarić vode ambulante, a ostali po potrebi. No, ako se nazove i pita, reći će ti samo za njih dvije

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Meni je ova cijela priča zaista tužna i nisam mogla vjerovati, ali pitam se da li je moguće da se to nigdje drugdje ne događa i nije li VA bolnica nekome stala na žulj time što sve više rodilja s raznih stana Hrvatske žele doći tamo roditi?

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj EvaMONA prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je ova cijela priča zaista tužna i nisam mogla vjerovati, ali pitam se da li je moguće da se to nigdje drugdje ne događa i nije li VA bolnica nekome stala na žulj time što sve više rodilja s raznih stana Hrvatske žele doći tamo roditi?
    Upravo o tome i ja razmišljam od kad je izbio cijeli taj skandal.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj dunja&vita:-))) prvotno napisa Vidi poruku
    Upravo o tome i ja razmišljam od kad je izbio cijeli taj skandal.
    X
    Vjerujem da je ista praksa i u drugim bolnicama /na zalost/, a Vz, je bs to, stala na zulj.

BubikaM avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Vila da svaka od nas ima ili je imala drugacija ocekivanja. meni dr.Vidakovic nije bio na porodu niti me pregledao, ali kad mi je trebalo paznje, bio je tu. Hocu reci, meni je u tom trenutku trebalo "srce" i on mi ga je dao. O tijeku poroda nismo razgovarali.

I meni je zao sto se to dogadja u Vz rodilistu jer nosim prekrasna iskustva. I samim time sto sam oboje svoje djece rodila tamo i nisam imala nikakve sumnje da idem radjati tamo iako sam iz Zagreba, jos me vise to zalosti.
    Ali po pitanju pravednosti, ovo se moralo dogoditi. Ipak ce se na neke stvari sad gledati drugacije, a sigurna sam da ima jos doktora koji zaiste vrijede i da ce Vz rodiliste i dalje biti medju prvim odabirom rodilista mnogih zena.

Nedavno je i cakovecko rosiliste isto imalo slicnu situaciju, doduse otkriven je jedan doktor, nisam upucena jesu li druge istrazivali. Na red ce doci i druga. Vz rodiliste samim time sto je poznatije imalo je i veci odjek u medijima i kako ste vec i napisale, imalo je kome stati na zulj.
    Posljednje uređivanje od BubikaM : 24.10.2010. at 10:03

sunce moje malo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

i meni je isto to palo na pamet, da je nekome zasmetalo to što je VŽ bolnica jako "popularna" među rodiljama.
    uglavnom, piše danas u novinama da je pokrenut postupak davanja izvanrednih otkaza Fari i Pinteru jer se nisu pojavili na poslu, dr. Jukić se pojavio na poslu u čet ali je obavijestio kolege da je do daljnjega na bolovanju.

Hera avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

QUOTE]

Nisam shvatila. Bilopavlović će biti u četvrtak? Inače, meni je sestra objasnila da samo Dombaj i Špoljarić vode ambulante, a ostali po potrebi. No, ako se nazove i pita, reći će ti samo za njih dvije[/QUOTE]

Bio je prošli četvrtak (netko je pitao da li sam sigurna da je to bio on). Službeno je pisalo na rasporedu kod sestre dr. Špoljarić, ali je bio on, a nju je konzultirao telefonom kad je trebalo i ona je po potrebi još došla osobno u ambulantu na konzultacije (bila je inače dolje na uzv-u).

Vjerojatno je tako i ostalih dana, njih dvije su u blizini, a možda specijalizanti u ambulanti. Tako sam ja shvatila barem.

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Uffff... ja baš ne vjerujem medijima koji obično iskrive i napušu svaku situaciju (znam za dvije situacije iz prve ruke koje su bile totalno pristrano prikazane). Bez obzira na istinu (koja god ona bila), i sljedeći put idem u Vž jer ove financijske malverzacije ne mogu umanjiti njihovu stručnost, pristupačnost i kriterije koje rodilište mora zadovoljavati da ja u njega uđem.

V&NMama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam rodila u Varaždinu, i imam samo riječi pohvale.

Jezivo mi je da se negdje sa strane dok sam ja rađala događao abortus. Uopće nisam razmišljala o tome. I da su to radile iste ruke koje su porađale moje dijete. I ne znam što reći o abortusu u 18. tjednu. Zapravo - tako svejedno koji je tjedan... tako tužno.
    Tako i ja razmišljam.
    Strašno mi je sve to, žalosna sam i šokirana .
    Imala sam puno povjerenje u našeg dr-a, i on je to povjerenje opravdao, a sad je u zatvoru. I uvijek kad se sjetim svoje trudnoće i poroda neizbježno ću se sjetiti i njega, ali nažalost i ovoga što se sad dogodilo. Nikako ne mogu vjerovati da je to taj isti čovjek. Dr. J. sam nedavno upoznala na projekciji filma Org. birth kod nas u Vž-u, razgovarali smo, bila sam oduševljena, ja još ne mogu vjerovati..
    I još uvijek jako naše rodilište. Oporavit ćemo se mi .
    Čestitke svima vama novim mamicama koje vidim ovdje, uživajte s bebicama !

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

možda ja nisam normalna, ali stvarno nisam ničime šokirana.

činjenica da su radili abortuse mi je sasvim ok. prekid normalne trudnoće, srećom, u hrvatskoj nije zabranjen zakonom i drago mi je da ima liječnika koji ih rade, a ne da se na crnjaka obavljaju ne znam gdje i u kakvim uvjetima.

da su naplaćivali i varali mi jest razočaravajuće, ali isto tako i toliko tipično za našu državu da me ne može šokirati.

nadam se samo da će ovu akciju provesti u svim hrvatskim rodilištima, jer tada će to biti pravedno. ovako je samo hajka na grupicu ljudi.

sunce moje malo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku

činjenica da su radili abortuse mi je sasvim ok. prekid normalne trudnoće, srećom, u hrvatskoj nije zabranjen zakonom i drago mi je da ima liječnika koji ih rade, a ne da se na crnjaka obavljaju ne znam gdje i u kakvim uvjetima.

da su naplaćivali i varali mi jest razočaravajuće, ali isto tako i toliko tipično za našu državu da me ne može šokirati.

nadam se samo da će ovu akciju provesti u svim hrvatskim rodilištima, jer tada će to biti pravedno. ovako je samo hajka na grupicu ljudi.
    potpisujem.
    (off- ipak mi se nekako čini da će završiti kao i ona akcija index, hajka na profesore a ništa na kraju.)
    Posljednje uređivanje od sunce moje malo : 25.10.2010. at 13:08

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

potpis

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Posve se slažem s posljednjom tvrdnjom - cijela akcija je fer samo ako na isti način pretresu ZG-rodilišta. I ako na isti način pohapse ZG-liječnike... ali ja sam tu nekako skeptična. Ovdje su "veće" face, ljudi sjede u odborima, i ministarstvima, pa poznavajući ovaj naš nesretni mentalitet pribojavam se da scenarij neće ići baš kao u "provincijskom" Varaždinu.

I za taj sitni lopovluk mi je jasno kako ide; pitam se jesu li to stavljali u džep, ili su si pomogli da nabave uvjete poroda kakvi su u Varaždinu... ono što je nužno, ali HZZO možda nije imao razumijevanja. Zapravo, to neka dokaže sud.

Ali abortusi me rastužuju; voljela bih da liječnik koji me porađa ne radi abortus. Abortusi nisu okej... svi znamo za muke i patnje žene koja ne želi dijete, a trudna je, to stoji, to je užasno, ali i abortus je nešto strašno i užasno...

pOSVE

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ma mislim da su digli preveliku frku sad oko Varaždina, svi znamo da se iste stvari događaju u svim gradovima u svim bolnicama. Svaka bolnica ima ginkologe koje ako želiš da ti budu na porodu cure plaćaju. Jer, budimo realni, zašto bi netko bio van svog radnog vremena na poslu ako za to neće dobiti nadoknadu? E sad zašto je ta hajka napravljena samo u Varaždinu, ne znam. Meni je dr.J. bio super i takav je i dalje u mojim očima bez obzira na ovo što se događa. I da, dosta je mala šansa da vam željeni doktor bude na porodu, a i doktor je manje bitan - sretne su zapravo one žene kojima je na porodu samo primalja

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj EvaMONA prvotno napisa Vidi poruku
    X potpisujem.
    To je i meni palo na pamet. Ako su već htjeli "češljati" takve slučajeve, trebali su to istovremeno napraviti u cijeloj zemlji, a ne samo u VŽ. Samo ne znam koliko bi onda ginekologa ostalo raditi, vjerojatno bi nastala totalna panika u HR, jer bi pola ginekologa bilo pod istragama.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Slazem se u potpunosti sa svim vasim razmisljanjima. Mogu vam samo reci da je u Varazdinu burno i da necemo dati rodiliste samo tako, bez da svi cuju sto imamo za reci.

Izmedju ostalog, otvorili smo i grupu podrske na Faceu, pa nam se i tamo mozete prikljuciti.

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku
    Ali abortusi me rastužuju; voljela bih da liječnik koji me porađa ne radi abortus. Abortusi nisu okej... svi znamo za muke i patnje žene koja ne želi dijete, a trudna je, to stoji, to je užasno, ali i abortus je nešto strašno i užasno...

pOSVE
    Slažem se, ali mislim da očekuješ nemoguće. I znam da nisi razmišljala o tome, ali tako je. Ali to nema veze sa ovim za što njih optužuju. Abortus nije ilegalan. Samo je cijeli slučaj zanimljiviji baš zbog toga jer se radi o abortusima - kontroverznoj temi. Ah, ti mediji.

V&NMama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

normalna si, zašto ne, samo smo drugačije.
    ja sam po prirodi takva da vjerujem ljudima, lako stjećem povjerenje a teško ga gubim. jednom rječju naivna
    ne poričem nikome pravo na pobačaj, niti ikoga osuđujem, i neka se naravno obavlja legalno i u bolničkim uvjetima.
    ali meni osobno je pomisao na isto strašna.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

je li bio netko danas? kakvo je stanje?

ja naručena za sutra i baš me zanima tko će biti...

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja naručena za sutra i baš me zanima tko će biti...
    treba se naručiti?
    to je nešto novo ili?

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ma ne treba se naručivati
    prvi put ideš kad ti tvoj ginić veli, a dalje ti oni kažu kad otprilike
    samo ja sam malo specifičan slučaj pa je meni rekao i napisao da dođem baš sutra
    moraju mi mjeriti ožiljak od carskog i kolika je bebica, a kaže da to treba s 38 tjedana
    ja ih punim u nedjelju pa rekao da dođem u petak... eto...

al izgleda da nitko nije bio danas, ili se ne javlja ..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •