Draga TinaM,
moje iskustvo je takvo da je ta amnioskopija potaknula porod ranije, nije bila samo jedna već dvije u razmaku od 4 dana - oba puta voda je bila mliječno bijela..došla sam tamo u 38tj.
Idući put ću na pregled u bolnicu, ako se odlučim opet za VŽ, ići tek ako prenesem termin. Tada u većini ostalih bolnica tek postoje i indikacije za amnioskopiju.
U međuvremenu možeš ići na pregled u bilo koju drugu bolnicu, ili i ne moraš s obzirom da si 36 tjedan....možeš se naručit kod svog ginića pa i u 37. tjednu. Inače, mekonij kao takav nije indikacija za hitan porod...plodna voda se obnavlja, treba čekat da se beba posloži kako njoj paše pa da krene prava stvar - u većini slučaeva nakon mekonija porod sam rene spontano - naši doktori žure jer im se ne da bavit tobom. U mom slučaju nakon tih amnioskopija završila sam sa skoro 24 satnim porodom, nasilnim izgonom (ima post par stranica ranije) i svašta nešto...Kad se malecka rodila još je bila prekivena verniksom i komotno je mogla ostat u trbuhu jos malo...
Nekako sam uvjerena da nije bilo amnioskopije da bi cijela stvar bila puno jednostavnija, manje traumatična i brža...za mene. Bebica je hvala bogu harambašić svoje vrste pa joj nije ništa bilo..
![]()