Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2033

Tema: Varaždin 5. dio

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Legolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj Canaj prvotno napisa Vidi poruku
    Legolina - molim te daj javi - gdje bi mogla još potkrijepiti situaciju da "mekonij nije indikacija za hitnost poroda"? evo ne stignem čačkat ovaj čas, a silno me zanim da imam taj podatak, za svaki slučaj,....
    Da pojasnim, na tecaju u VŽ su nam pričali koje su indikacije za hitni porod, između ostalog spominjali su i mekonij u plodnoj vodi, kada je voda zatamnjena, jako zamućena i sl...onda se ako nije krenulo prirodno (najčešće krene vrlo brzo) inducira porod da beba ne bi udahnula taj "feces" u pluća, svašta nešto.. Međutim, mala količina mekonija u plodnoj vodi više je indikacija da je beba zrela, jer ako se uspije pokakiti u maternici to znači da ce potpuno funkcionirat u vanjskom svijetu. Mislim da nam je Erika rekla (nemojte me drzat za rijec mozda je bio i koji od doktora) da kod blaže zamucene vode trudnica se zadrzi na promatranju ali se ne inducira odmah porod već se pričeka da krene sam. Prema onom što sam čitala na tu temu, monitorira se rad bebina srca, pregledava UZV, daklem "bave" se malo trudnicom... evo i neki člančić : http://pregnancy.about.com/od/laborc...a/meconium.htm
    On a more brighter side, svim curkama koje ocekuje porod u VŽ želim puno dobre vibre i super osoblje koje ce bit na usluzi! Ne dajte se smesti... Moj slučaj je bio malo, hm ajmo reć da sma imala peh...ali svejedno sve je prošlo pozitivno na kraju. Rodila sam vaginalno, s par šavova, od kemije tu je bio drip, ostalo smo uredno izbjegli.... valjda bude bolje iduci put.

Canaj avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj Legolina prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da nam je Erika rekla (nemojte me drzat za rijec mozda je bio i koji od doktora) da kod blaže zamucene vode trudnica se zadrzi na promatranju ali se ne inducira odmah porod već se pričeka da krene sam. Prema onom što sam čitala na tu temu, monitorira se rad bebina srca, pregledava UZV, daklem "bave" se malo trudnicom...
    - ovo zvuči baš onako kako treba - hvala! ako se doista i odlučim za VŽ onda ću još vidjet tamo na licu mjesta

katarinam - super pozitivno!

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Legolina, pisala si da ti je rađena amnioskopija u 29. tj. i da je onda to potaknulo porod - valjda je bio tipfeler? Meni su sa starijim djetetom radili tamo amnioskopiju s 37 tjedana, što je također potaknulo porod, iako je beba bila visoko. Porod je unatoč tome dobro prošao, ali dijete sam nosila po cijele dane, inače bi neutješno plakao - možda su mu baš falili ti zadnji tjedni u mami?. Ovaj put su mi rekli da amnioskopiju rade svima redovito od 38. tjedna ako postoji otvorenost. Meni se nije dalo doći tamo pa tražiti ovo dajte, ono nemojte, opterećivati se tko će me pregledavati, jer nisu svi nježne ruke (bila sam otvorena i to cijeli zadnji mjesec), a imala sam povjerenja u ginekologa koji mi je vodio trudnoću ambulantno. No, isto bih došla da sam prošla termin.
    TinaM
    , ja samo nisam htjela preuranjeni porod, kakav mi se već bio desio, ne bih se usudila odbiti amnioskopiju nakon punog termina. Mada, išla bih po mogućnosti dr koji to obavlja nježno, kao i na preglede. Čime se sve žene trebaju opterećivati, umjesto da mogu doći, opustiti se i prepustiti ...
    Inače, moja oba poroda u Varaždinu bila su prekrasna, prirodna (osim eto te nepotrebne amnioskopije prošli put), i uvjeti su dobri i ima divnog osoblja. Ali tema nisu porodi, ni kakvih ima pojedinaca tamo, nego sam htjela realno opisati stanje rodilišta. Vjerujem da ima i prodojećih sestara na babinjačama, ali tamo se koriste bočice i dude, iako ne bi smjele ako bolnica ima status prijatelja djece. Ne znam imaju li uopće? Status prijatelja majki nemaju, kao ni u ostalim našim rodilištima. Pretpostavljam da je varaždinsko među najboljima u HR, ali dok ne možete tamo doći bezbrižno, bolje da znate da trebate biti informirane da bi bile zadovoljne! Sretno svima !

Datum pristupanja
    Jul 2011
    41

Početno

Kako se može doći do primalje Erike prije poroda?

Legolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj Fish prvotno napisa Vidi poruku
    Legolina, pisala si da ti je rađena amnioskopija u 29. tj. i da je onda to potaknulo porod - valjda je bio tipfeler?
    jest. mislila sam 39. tebala bih ti izmjeniti u postu..al ne znam kako...?!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •