Legolina, pisala si da ti je rađena amnioskopija u 29. tj. i da je onda to potaknulo porod - valjda je bio tipfeler? Meni su sa starijim djetetom radili tamo amnioskopiju s 37 tjedana, što je također potaknulo porod, iako je beba bila visoko. Porod je unatoč tome dobro prošao, ali dijete sam nosila po cijele dane, inače bi neutješno plakao - možda su mu baš falili ti zadnji tjedni u mami?. Ovaj put su mi rekli da amnioskopiju rade svima redovito od 38. tjedna ako postoji otvorenost. Meni se nije dalo doći tamo pa tražiti ovo dajte, ono nemojte, opterećivati se tko će me pregledavati, jer nisu svi nježne ruke (bila sam otvorena i to cijeli zadnji mjesec), a imala sam povjerenja u ginekologa koji mi je vodio trudnoću ambulantno. No, isto bih došla da sam prošla termin.
TinaM, ja samo nisam htjela preuranjeni porod, kakav mi se već bio desio, ne bih se usudila odbiti amnioskopiju nakon punog termina. Mada, išla bih po mogućnosti dr koji to obavlja nježno, kao i na preglede. Čime se sve žene trebaju opterećivati, umjesto da mogu doći, opustiti se i prepustiti...
Inače, moja oba poroda u Varaždinu bila su prekrasna, prirodna (osim eto te nepotrebne amnioskopije prošli put), i uvjeti su dobri i ima divnog osoblja. Ali tema nisu porodi, ni kakvih ima pojedinaca tamo, nego sam htjela realno opisati stanje rodilišta. Vjerujem da ima i prodojećih sestara na babinjačama, ali tamo se koriste bočice i dude, iako ne bi smjele ako bolnica ima status prijatelja djece. Ne znam imaju li uopće? Status prijatelja majki nemaju, kao ni u ostalim našim rodilištima. Pretpostavljam da je varaždinsko među najboljima u HR, ali dok ne možete tamo doći bezbrižno, bolje da znate da trebate biti informirane da bi bile zadovoljne! Sretno svima!
Kako se može doći do primalje Erike prije poroda?