Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2033

Tema: Varaždin 5. dio

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jul 2011
    41

Početno

s drugim nisam ponovila istu grešku i kad sam skužila sa nema kaj jesti tražila sam sama adaptirano + tražila otpust doma dan nakon poroda.
    a nije da ne znam kaj govorim, evo dojim već 4 godina bez prekida
    Znači, bolje je dati adaptirano da ne gubi na težini?
    A za to vrijeme se mama izdaja?
    Posljednje uređivanje od tinaM : 01.09.2011. at 22:27

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

a zašto bi se izdajala ako je dijete na sisi 0/24, a mlijeka očito nema?

ja sam dala i dala bi i ponovno jer ne mogu izmisliti nešto čega jednostavno nema

meni su priče o potocima mlijeka i "kamenim" sisama dan nakon poroda SF, iako znam cure koje su i to doživjele... eto ja nisam među njima

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Zara1 prvotno napisa Vidi poruku

ja sam dala i dala bi i ponovno jer ne mogu izmisliti nešto čega jednostavno nema

meni su priče o potocima mlijeka i "kamenim" sisama dan nakon poroda SF, iako znam cure koje su i to doživjele... eto ja nisam među njima

Potpuno se slažem....
    Meni je mlijeko nadošlo odmah nakon prva dva poroda (ali bebe nisu "prosisale" odmah manje bitno za ovu temu.....)..
    A sad nakon trećeg; beba je počela vući odmah po porodu, par minuta, i tako dva dana a od mlijeka ni kapi samo ranjene bradavice... Tad sam tražila da ga nahrane (dva puta...) i sve pet... Treći dan smo išli doma, došlo mlijeko i dojila bez ikakvih problema....
    S time da nije gubio na težini al se derao jako, i mučio gladan... a mene bradavice rasturale od boli...
    Posljednje uređivanje od Cheerilee : 02.09.2011. at 22:28

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Dan nakon poroda mlijeko nikako ne može krenuti, samo kolostrum koji je bebama sasvim dovoljan jer je kapacitet bebinoga želuca prvoga dana 5-7ml (veličina špekule, frnje, pikule), trećega se veličina udupla, a 7.dana je veličine ping-pong loptice. Zamislite dati im i 10-15ml u tom prvom danu, potpuno nepotrebno.
    Mlijeko nadolazi između 3. i 5. dana. Tih prvih dana je kolostrum vrlo bitan, to je kao koncentrirana emulzija bogata živim tvarima koja je bebama sasvim dovoljna i nikakvo dodatno mlijeko im nije potrebno.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Indi prvotno napisa Vidi poruku
    Dan nakon poroda mlijeko nikako ne može krenuti, samo kolostrum koji je bebama sasvim dovoljan jer je kapacitet bebinoga želuca prvoga dana 5-7ml (veličina špekule, frnje, pikule), trećega se veličina udupla, a 7.dana je veličine ping-pong loptice. Zamislite dati im i 10-15ml u tom prvom danu, potpuno nepotrebno.
    Mlijeko nadolazi između 3. i 5. dana. Tih prvih dana je kolostrum vrlo bitan, to je kao koncentrirana emulzija bogata živim tvarima koja je bebama sasvim dovoljna i nikakvo dodatno mlijeko im nije potrebno.
    hvala kaj si mi pojasnila jer ja to nisam znala

a mlijeko dan nakon poroda može itekako krenuti, pa muž je prijateljici drugi dan nosio izdajalicu jer nije znala što bi s njim, a ručno nije mogla izdojiti ništa

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

skoro sve bebe izgube nešto na težini, oni toleriraju do 10% od porođajne težine

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

skoro sve bebe izgube nešto na težini, oni toleriraju do 10% od porođajne težine
    Meni su tolerirali i više, A. je izgubio točno 15% od porođajne težine. Ja nisam htjela bočicu, doktorici je sve izgledalo ok, i pustili su me doma. Počeo je dobivati tek oko 7. dana života, i s mjesec dana imao kilu više od otpusne. Vrlo slično ponovilo se i s curom.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •