tua, fala na informaciji, ionako cu ih morati ranije kontraktirati....
tua, fala na informaciji, ionako cu ih morati ranije kontraktirati....
Javljam da je buci-buci jučer u 22.30 rodila dječaka 51 cm, 3440g.
Curke, evo ja sinoć rodila u Vž. Sve je bilo manje više kako sam i htjela. Jedino sam morala primiti drip radi mekonijske plodne vode i zato mi nije uspio potpuno prirodni porod. Epi ne rade rutinski, meni je nisu radili. Prošla s ogrebotinom i bez šivanja. Babica se je trudila maksimalno masirajuci mi međicu. Sve sestre, babice i doktori su jako ljubazni i susretljivi. Ni ujednom trenutku se nisam osjećala neugodno ili napadnuto. samo treba slušati babicu kada te navodi i ne nepotrebno gubiti snagu na pretjerano vikanje (koje njima btw uopće ne smeta). Beba je cijelu noć samnom. Eto ovo je ukratko , a uskoro slijedi i priča s još jednog lijepog poroda iz Vž.
Buci-Buci čestitke na bebicii na porodu kakvi si željela (osim dripa) i prekrasnom iskutvu u vž bolnici
čekamo tvoju priču,
jel bio porod na stolčiću?
i ja se pridružujem čestitkama!
hura![]()
Nije bio porod na stolčiću. Primalja je kao razlog navele mekonijsku plodnu vodu. Citiram:"Ja ne radim porod na stolčiću s takvim nalazom plodne vode"
I to mi baš nije neko objašnjenje jer su otkucaji sraca djeteta cijelo vrijeme bili uredni. I po meni to je jedina zamjerka. Inaće je primalja u svemu ostalom bila divna, ljubazna, puna podrške i razumijevanja, bodrila ju je i hvalila.... No na kraju je ishod bio više nego odličan jer nije ni rezana ni šivana.
Obračali su se direktno njoj kao rodilji ili meni kao pratnji dok su trajali trudovi. Imala sam osjećaj da se sve nekako dogovaramo u hodu, prema potrebi situacije i razvijanja poroda. Ponekad stvari nisu onakve kako ih planiramo ili želimo, ali tada to treba prihvatiti, prilagoditi se i izvući ono najbolje....
Uzmite u obzir da je to samo moj doživljaj kao pratnje, a buci-buci će vam sama iznjeti svoju porođajnu priču i kako je ona sve doživjela.
Bok!
Zna li itko kakav je raspored dezurstava ovaj tjedan?
Ulazim u 38-i tjedan i trebala bi se narucit na pregled.. a ne znam kod koga da se narucim
Inace, vec sam rodila u VZ prije skoro 3 godine, ali nakon ovih afera koje su bile, ne znam tko je sve ostao, a tko otisao.
Ako moze preporuka (kod koga ici a koga izbjegavati) - bila bih zahvalna![]()
za raspored nemam pojma nisam u toku,
a što se tiče doktora svako bi ti sa svog stajališta nekog preporučio, ja sam bila zadovoljna sa dr. Vidakovićem i cijelo vrijeme bila kod njega na tim zadnjim pregledima, a kod poroda bila dr. Toth isto super, a za ostale ti nažalost ne znam,
što se tiče toga zadovoljna sa svime u vž bolnici
ja sam bila na pregledu kod dr Vidakovića, pažljiv kod pregleda, ljubazan i profesionalan, obično petkom, i dr. Karađe (prije 10 dana isto petak) isto poprilično nježna i ljubazna. Meni su se oboje dopali prvenstveno jer su se trudili da pregled bude što manje neugodan, ne znam kakvi su na porodu, saznat ću kroz 6-7 tjedana...
javi kod koga si bila!
Za one koje su nedavno rodile...
da li je uređena soba za posjete, odnosno smije li se djete iznjeti iz sobe u tu sobu za posjete kada dolazi otac u posjetu?
Pričalo se o tome da z avrijeme posjeta otac može držati djete, a opet znam da se ne smije ulaziti u sobe.
Kad smo bili prije četiri godine, jednom smo dobili dozvolu da djete bude s nama u toj sobi za posjete, ali nije bilo nikog drugog u sobi.
A drugi dan nam nisu dozvolili da djete iznesemo iz sobe.
mislim da ne smije beba u tu sobu! ja sam bebu donesla mužu i sinu na vrata svoje sobe pa me sestra pošpotala!
ne smije beba van iz tvoje sobe. u posjet samo može tata, nitko drugi(i djeca). to me ugodno iznenadilo kad sam pročitala na vratima naše sobe(mole za strpljenje ostalih članova obitelji dok se majka i beba vrate doma).
ne znam jel otac smije držati bebu.vjerovatno ne zbog bakterija![]()
Nisam shvatila da li djeca smiju ili ne.
I gdje to tata smije - u sobu ili u sobi za posjete?
Jer ako smije u sobu, zašto onda ne bi držao i djete?
Ono što me zbunjuje, a bila sam dakle tamo prije 4 godine, je tekst na stranicama iz varaždinskog rodilišta gdje se kaže da tata može držati djete za vrijeme posjeta koliko želi, ali u sobama za posjete ako žena može ustati, odnosno u sobi ako ne može ustati. Znam da je tekst iz 2005., ali bilo nas je dosta tamo i znamo da to baš i nije praksa. Možda bi trebalo ovakve upitnike ponoviti prema bolnici, pa usporediti odgovore sa našim iskustvima.....
Nije to bit nekog problema, nadam se da ćemo u bolnici biti dva-tri dana, ali ipak ti susreti u prvim danima života pa makar bili i vrlo kratki.... neprocjenjivi su. A znam da će dječaci biti nestrpljivi da vide seku....
moj mm je stajao na hodniku sa sinom i samo sam im ga donesla pokazati i za to sam bila špotana.
a u sobu za posjete sam išla sama i sestra je rekla da beba ne smije iz sobe van a tata ni drugi sin ne smiju u sobu! Ne znam dal je to pravilo ali je
tak bilo u mom slučaju.![]()
Samo sam primjetila da je to kontradiktorno onome iz teksta o Vž rodilištu....
A kažem, jedan dan smo smjeli iznjeti bebu, drugi ne....
puno toga je kontradiktorno! ali opet bolje nego u nekim drugim bolnicama! ako ideš na tečaj pitaj ih kakav je stav bolnice (sad) o tome!
Mislim da neću na tečaj.
Prošli jedan u Merkuru, jedan u Vž.
Ako žele, mogu platiti još jednom, iako imam staru uplatnicu kao dokaz.
Ako netko ide, može molim vas pitati da li je nužno opet ići na tečaj.
Mislim, to mi nema smisla, nakon dva tečaja i dva poroda....
Uostalom, tamo oko 35 tjedna ću vjerojatno na pregled, pa ću se konzultirati....bit će kasno za tečaj...
nisam sigurna ali mislim da se treći put ne treba ni platiti ali probaj to još provjeriti-ne znam dal sam dobro zapamtila!
ne znam kakvo je stanje trenutno, al se sjećam da sam i ja bila špotana iz istog razloga
drugi a ni treći put se ne mora ići na tečaj dovoljna je da je pratnja prisustovala na tečaju, a mislim da si u pravu što se tiče trećeg plaćanja tečaja, mislim da je besplatan imala sam negdje papir gdje je točno pisalo al sam ga izgubila..... treba pitat u rodilištu dr Magaš ona točno zna
Spider Pig je rodila!!
prije tjedan dana...
Sve je proslo savrseno. Krenila sam iz Zagreba za VZ sa trudovima na svakih 5 minuta. Kad smo stigli u VZ bili su vec na 1 minutu (uhvatila sam se za svaki zid i prometni znak od parkinga do rodilista).
U bolnicu smo stigli u 3 sata, pregledali su me i poslali ravno u radjaonu (bez brijanja i klistira jer sam bila vec 9 cm otvorena). Dr je samo rekao da odmah pripreme stolcic..
U radjaonu sam usla u 3:40 a rodila u 3:57!!!
Ponijela sam sa sobom punu vrecicu hrane - energetske plocice, banane, sokice .. jer sam ocekivala da ce trajat 100 godina ko i prvi put.. Kasnije sam bila totalno zbunjena jer se sve tako brzo odigralo (al hrana mi je dobrodosla ona 3 dana u bolnici)
Uglavnom - sve super, sve 5! Bolnica, doktori, sestre.. ma ni jedne zamjerke nemam!
Imala sam srecu pa nije ni guzve bilo, tako da sam 2 dana bila sama u sobi, mazila se i upoznavala s bebom.
U mom slucaju odlazak u VZ je opet bio pun pogodak!
Posljednje uređivanje od Spider Pig : 11.10.2011. at 16:00
Danas sam bila na kontroli u Varazdinu (ne u bolnici) i ipak sam odlucila roditi u Vz-u, a ne na Merkuru. Jos mi je rano za ici u bolnicu...pojavit cu se tamo reda radi kad udjem u 38. tj
spider pig čestitam!!!!!!!!
calista gdje si bila na kontroli? u adarti?
da, bila sam u adarti koja je odmah preko puta bolnice...planirala sam ici ovaj put u Merkur, ali nekako mi je Vz bolnica poznata...
ajde daj malo info o adarti
ja sam planirala ići tamo na pregled, ali sam rodila prije nego što je počela sa radom
Mislim da za sada radi samo Dr. J. i jedna simpa sestra.
Ja idem tamo jer Dr. J. ima fakat jako puno strpljenja i volje sve objasnit.
Termin se lako dogovori sa doktorom ili sestrom. Imaju svoju web i fb stranicu sa puno informacija i kontaktima (ja ih pratim na fb-u). Ako te jos nesto zanima slobodno pitaj (moze i preko pp-a)
spider pig!!!
čestitam ti !
odlično zvuči ovo tvoje veselje, baš mi je drago!!!!!!!!!!
a za stolčić - jesu ti sami ponudili? il si ti pitala? ili su vidjeli plan poroda? (kak to da je dr. reko da ti ga pripreme, a ne primalja - pa to je super!)
Calista - kad ti "ocekujes" putovanje u Vž? veselim se ..lalalallaaaaaa
ja cu na tecaj pocetkom 11mj.....
Hvala Canaj!
Pitala sam doktora jel moze stolcic. Nije bilo nikakvih problema oko toga - samo je rekao sestrama da ga pripreme jer sam vec bila spremna za radjanje (9cm otvorena).
Na prethodnom pregledu u 38 tjednu sam pitala da li mogu opet na stolcicu radjat (prvo dijete sam tako rodila), dr je samo odgovorio da moze ukoliko je sve u redu s trudnocom i ako porod bude dobro tekao.
Salili su se sa mnom da je stolcicu slomljena jedna noga, al da ce mi ga ipak pripremit
Ja se bas nisam mogla smijat jer su me trudovi prali jedan za drugim, al mi je drago sta su svi bili tako super raspolozeni, nisam osjecala nikakvu napetost zbog dolaska u bolnicu (a to me mucilo vise od samog poroda - kakvo ce bit stanje u bolnici, hoce li bit guzve, tko ce biti dezuran, hoce li biti dobre volje...)
Uglavnom, zvijezde su se lijepo poslozile i sve je ispalo tocno kako treba![]()
Posljednje uređivanje od Spider Pig : 14.10.2011. at 12:52
Canaj...ja cu ici samo po potvrdu u 11 mj. jer sam vec odradila tecaj u prvoj trudnoci. Termin mi je na Bozic pa mi se ne zuri u bolnicu![]()
joj cure - sva sam se rascmoljila ....
spiderpig ti si sva posuta zvjezdanom prasinom , ajd divno...uzivaj sa bebicom
calista - bas simpa - "blagdanski darak " ocekujes ......![]()
sunce moje malo ... stavili su fotke Adarte na fb https://www.facebook.com/adarta
Canaj... da, nisam bas najsretnija jer se bojim da ce biti sezona gripe :/
Torbu vec polako spremam/planiram ... mislim da se sjecam svega sto mi je koristilo prvi put![]()
Bok cure, da se i ja javim malo na ovom topicu budući namjeravam iz zagreba u Varaždin, opet! Nakon točno 4 godine.
Prvo sam bila malo skeptična glede svega što se izdogađalo, pa sam se fino naručila u betaplus kod dr. Jukića (on me porodio prvi put) na pregled i usput malo popričala s njim o svemu i konačno odlučila opet u Varaždin. U ostalom, prvi put mi je sve tamo bilo tako dobro, pa čemu uopće razmišljati o nekom drugom rodilištu.
U utorak ću na prvu kontrolu u bolnicu, nadam se da će radit dr. Špoljarić. Tada ću biti 38+1. Javim vam kak je bilo![]()
mmagnolija -jedva čekamo (mi neki hehehe) sve detalje, kak je bilo na pregledu i ostalo kaj dođe poslije.......
kak si planirala doći do Vž? ( u trudovima?...li ćeš bit negdje bliže?....vjerojatno imaš već iskustva s tim od prije 4 god?)
mmagnolija, ~~~ za dobar pregled i javi nam novosti....
canaj, kako ti planiraš do VŽ i u kojoj fazi?
Prvi put sam rodila na Merkuru i išla u bolnicu nakon početka trudova i čišćenja doma, u bolnici provela još par sati.
Drugi put sam ostala u bolnici dva dana ranije, zbog manjka plodne vode.
Ako sve bude u redu, ovog puta ću čekati trudove, pa ću vjerojatno nekako procjeniti kada krenuti., ne baš na prvi, ali s obzirom na 35 min vožnje i organizaciju ostavljanja djece....
I nadati se da ću stići u bolnicu.
Da li na pregled treba doći u prijepodnevnim satima ili je moguće dogovoriti pregled popodne, u vrijeme dežurstva?
andreja ma
što se tiče dolaska u Vž- kada, kako i sl. - to mi se tek treba iskristalizirati.....prvo je mm rekao da je njemu frka da me vozi u trudovima (daj bože da uopće doživim taj scenarij da mi porod krene s trudovima....) i on je predložio da nađemo neki hotelčić ili sl u blizini rodilišta...njemu je bitno da budem u blizni rodilišta...
al onda ...razmišljam...pa kad da odem tamo?....mislim ne mogu bit u nekom hotelu od 38-39 tt. nadalje...ia imamo i malog od 5 godina.... tak da mislim da će ta ideja past u vodu.....
a onda -imam i roditelje na pola puta zg-vž.....to mi je zgodna opcija za grupno "prazničarenje" tam iza nove godine.....a opet.....
izvjesno je da će mm samo glumiti taxi službu i da će sa mnom na porod ići moja draga pratnja umjesto njega, pa mi je iz tog razloga valjda najzgodniej bit blizu nje....a to opet znači zg.......
zasad je otvoreno kada ću se uputit u zg za vž ali izgleda da ću početak trudova čekat doma,,.....
uuuuuuu al sam ga odužila
nego imam pitanje - kak to mislite "naručit se za pregled"
ja se ne sjećam da sam se naručivala za pregled u vinogradskoj....tamo si došao sa uputnicom i čekao red.....
pitat ću to na tečaju.....
a ići ću početkom 12 mj a ne 11...
Posljednje uređivanje od Canaj : 18.10.2011. at 11:56
Pa nije vožnja do Vž tako strašna i dugačka, uostalom, veći dio puta si na autocesti, pa nema onog stajanja, kretanja, rupa, šahtova i sl. ....
A u trudovima će te voziti i do bilo kojeg zgb rodilišta.
Pratilja može krnuti kad i vi ili čak i sa vama. Nećeš se valjda odmah nakon par trudova poroditi.
Znam da su meni prethodila bolna leđa (bar sam tako mislila, poslije sam shvatila da su bili prvi trudovi), pa cjelonoćno čišćenje i druženje sa WC školjkom, pa put do Merkura više od pola sata.........
A ako TM glumi samo taxi službu, a neće biti prisutan na porodu, možda da se stvarno ugnjezdiš kod roditelja, ako će ti savjest biti mirnija..
TM može pokupiti pratnju i doći u Vž kad ti budeš na putu prema rodilištu........
Hajde, još ćeš razraditi taktiku do tada.....
OT
Noćas je rodila sestra moje šogorice, navečer je počla "boliti leđa", otišla u bolnicu, otvorena 5 cm oko 21:00, rodila oko 3:00, dva tjedna prije termina.
canaj, jesi provjerila da li će biti tečaj u 12 mjesecu? Mislim zbog blagdana i sl.
Možda je to malo kasno...
Uostalom, tada će TM naučiti put napamet i moći ćete procjeniti koliko vam treba do Vž.
izgleda da mi nema druge, nego vidjet kak je to....daj bože pa da se i ti trudovi dese sami od sebe
a i ovo sa varijantama...to ti je tak kad imas izbora...a i malo sam neodlucna, a onda ..opet..mozda i nisammalo sma trudna hehehe, ma budem to posložila već.
a dobra ti je ova opaska za tecaj u 12mj...da, da...morat cu provjerit.....
Ne znam u kakvoj si "formi", ali s obzirom na termin, ne znam da li će ti baš biti do putovanja na tečaj u 12 mjesecu, nek zareda hladno, kiša, snijeg,......
A tko zna, možda završimo i zajedno u rodilištu.... ti malo uraniš, ja koji dan kasnim i eto nas....
ma ja zapravo imam nekog "posla" u studenom pa bi se nekako tada koncentrirala na to, a kasnije fino se koncentriram na "putovanje" u Vž hehehehe. tak sam ja to planirala
I nemoj ti meni sad o "formi" i kiši i hladnoći....(kaj nisi maloprije rekla fino i coolerski da je oke put do Vž-a enivej, ...da nema rupa i kajjaznam
) ....a i bolje mi je da vidim unaprijed do kud puca grijanje u autu i da isprobam koje vunene čarape do tada...jer siječanj baš ne bu tropski
![]()
čuj... a ovo - ja malo rano -ti malo kasno ...(??!!?)....koliko sam se samo danas nakačila na ovu temu i koliko već puno pretumbavam sve skupa, ajme meni,,,da ću uranit' ...ajd ..već mi je pomalo svejedno..samo nek bude i nek bude ni više ni manje nego predivnoi meni (prvi put) i tebi (drugi put)
inače..meni paše da vas čim više rodi prije mene ..tak da se malo oni tam naviknu (ak ima puno novih dr-ova) na planove poroda,na izvoljevanje.. na puzanje i klečanje po podu (itd...itd..) i naravno, da ja onda prikupim što više informacija od vas i da ih spoznam u dušu .- ma... da već s vrata znam "kam pes nese jajca".....
hahahahaha
(lako se sad smijat)
alo-alo
dragula - nije te bilo dugo - jesi rodila? javi se...samo ti traži da ne rade epiz......
mmagnolija - i tvoj izvještaj čekamo![]()
Evo, bila na prvom pregledu jutros kod dr. Špoljarić. Danas sam 38+2. Došli u trudničku oko 10, u 11 smo se već vraćali prema Zagrebu. Brzo i efikasno. Nikakvo naručivanje nije potrebno. Sam sam došla sa uputnicom, i sestra i doktorica su bile super ljubazne![]()
Pitala sam i za potvrdu tečaja koji smo muž i ja odradili u Vž prije 4 godine, sestra nas je našla u starim papirima i rekla da u međuvremenu uplatimo 300 kn i slijedeći put dobijemo potvrdu da mužek može biti na porodu. Rekla mi je da dođem opet za tjedan dana ak trudovi ne krenu u međuvremenu.
Canaj - kaj se tiče odlaska, tu se upće ne sekiram, vjerujem da kad mi krenu trudovi imam više nego dovoljno vremena odvesti klinku na čuvanje i nakon toga do Varaždina. Pa do tam imam max sat vremena vožnje. A ne bum baš rodila u sat vremena. Mislim, ja uvijek velim mužu, a čuj, ak se do tam porodim, još bolje, bar bu porod brz. Pa bu nas zbrinuli kad stignemo. Hehe.
Prvi put sam prenijela 2 tjedna tak da nemam iskustva s tim jer smo se na tom zadnjem pregledu Dr. Jukić i ja dogovorili da ostajem, budući više nije bilo pametno čekati, i da mi inducira porod bušenjem vodenjaka.
mmagnolija, super vijesti!
Nadam se da će sve ići kako priželjkuješ!
AndrejaMa, hvala!!! I ja se nadam
Javim se opet u utorak, nakon drugog pregleda.