Cure bok!

Već ste, naravno, pogodile što je razlog mog nejavljanja, to da sam rodila, 26.10. u 10.57, curicu Evu, 3500g i 50 cm

Nisam se stigla ranije javiti jer nam je doma, u najmanju ruku, turbulentno, sa starijom koja ima 4, a ova malena je prvih dana imala gadne grčeve pa smo bili izmoreni. Sada smo se lagano uštimali, pa konačno da nađem vremena i da vas izvijestim.

Uglavnom, moj drugi porod u Varaždinu je bio zakon. Varaždin rules
Zadovoljna sam sa svime, doktorima, babicama, smještajem...

Ukratko kako je tekao porod:
25.10. Odlazim u Vž na drugi kontrolni pregled u trudničku kkod Dr. Špoljarić. Tada sam 39+2. Na pregledu sam otvorena 2,5 prsta, rađena amnioskopija, mliječna plodna voda. Zbog suženog CTG-a, dr predlaže da ostanem do sutra ujutro na promatranju, pa ako bude sve ok idem doma i čekam termin.
Pristajem, rade mi još 2 ctg-a to popodne. Po noći dobijam par laganih kontrakcija, al da sam doma ne bi zbog njih jurila u bolnicu.
Ujutro u 7 rade još jedan pregled, otvorena sam 5 prstiju.
Dogovaramo se da krećem u rađaonu. Ne osjećam nikakve posebne kontrakcije.
U rađaoni sam u 9:00, Dr. Vidaković me pregledava, otvorena sam 7 prstiju. Ja ne vjerujem, ovo je ludo, skoro niš me ne boli a otvaram se. Ok, druga mi je trudnoća, ali ipak... Trudova ima, ali su nepravilni. Buše mi vodenjak da se trudovi pojačaju.*
U 9:30 već imam intezivnije i pravilne trudove na svakih 5 minuta.
U 10 se dižem s kreveta i ljuljam pored njega, trudovi se odmah pojačavaju i dobijaju na intenzitetu. Babica mi nudi nešto protiv bolova, ali zahvaljujem i odbijam.
Odlazim na wc, vraćam se, u 10:30 osjećam jak nagon za tiskanjem.
Zovem babicu, ona me vraća na krevet, gleda da li se beba spustila. Zove doktoricu. Dolazi Dr. Karađa, pregledava me, otvorena sam skroz. Babica predlaže da se prebacim na stolček za izgon, al ja nemrem, moram tiskat! Puf, pant, stenjem, vičem, ****teeee, ideeee, jedan trud i osjećam kak mi se međica rasteže. Velim doktorici da ne režu ak ne moraju, ona veli naravno, stisćem i osjećam kak glavica izlazi. Dr veli da se odmorim i da ću u drugom trudu do kraja, al ja nemrem izdržat, moram tiskat, još maaaaalo, puuuh, i osjećam kak je cijela vani
Stavljaju mi ju na trbuh onak krvavu i prekrasnu, a ja nijema, totalno u šoku kak sam ju brzo i lako rodila!!!
I šećer na kraju. Nakon što su je izvagali i malo sredili, Babica Erika mi ju stavlja kontakt koža uz kožu na prsa i ona sama dogmiže do cice i počne cicati. Miš moj mali!
U 12:30 mene odvode u sobu, a mužek giba k zagrebu.

Stvarno imam samo sve pohvale za ekipu u rađaoni, poštivali su moje želje, super su se odnosili prema meni, davali mi podršku kroz porod i vjerujem da je i zbog toga porod bio tako brz i lagan. Misli, naravo da je boljelo, ali fakat je kratko trajalo.*
Eto cure, ak imate još kakvih pitanja, slobodno.

Puse svima od male Eve i po drugi put zaljubljene mame!