-
cure evo mene
ne znam dal vas zanima ili ne (mene bi zanimalo) ali evo nabacit ću par informacija sa trudničkog tečaja (prvo predavanje održao dr. V):
- PREGLEDI: na pregled ne treba doć prije 39 t.t. a tad osim uzv-a i ctg-a pod normalno rade i amnioskopiju, a ako ste imale prethodni carski onda bi "bilo poželjno da se izmjeri rez u 38 t.t kod svog dr-a"
- POROD - rodilja treba surađivati s osobljem (odaberite smajlija po izboru hahahah)
- pod prirodnim porodom se smatra vaginalni porod (ali taj može biti i asistirani i aktivno vođeni "malo dripeka da vam to ubrzamo" blabla)
- ne dozvoljava se jesti ili piti (samo vlažiti usta)
- poslije poroda (i poslije rezanja pupkovine) daje se injekcija sintocinona za porod posteljice i za sprečavanje krvarenja, bez obzira jel vam je dijete na prsima i doji..a kaže dr. da "ako ćemo baš po knjizi", onda bi to trebalo učiniti već kad se porodi prednje rame
evo - ovo su po meni bili highlights of the evening..a na svako moje dodatno pitanje, kaže dr - "to je tako sukladno pravilima medicinske struke" s intonacojom "nema se tu kaj ispitivati o biločemu kad je to tako...iliti "you're not kvolifajd"
bilo je puno ljudi i svi su bili jako zadovoljni s predavanjem
po meni dobre / pozitivne stvari koje sam saznala su da je uobičajeno da rodilja donese plan poroda....i da se sve informira rodilju prije intervencija, osim u opasnosti....i također kaže dr. da "su olabavili sa trajnim praćenjem na ctg-u" uslijed masovnih i učestalih zahtjeva rodilja za tim. Svaka njihova rutina (pored konstantnog ctg-monitoringa) može biti preskočena, odgođena ako rodilja ima urednu trudnoću....(ili živaca da nekaj traži kak joj paše...valjda,.....ili pratnju hehehe)
ok to je to.
sutra predavanje drži primalja
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma