pozdrav curke,
evo da se ukratko javim, prosli cetvrtak sam bila na prvom pregledu (37t), i sljedeci je sad opet u cetvrtak (38+4). Dr. je bila ugodna i kod pregleda, a i komunikacija je bila na nivou tako da sam zadovoljna. Nisam jos nista s njom pricala o mojim zeljama za porod, stignem u cetvrtak....

Inace, prvi porod mi je bio u VZ, prosle godine. Samo da se osvrnem na neke od Canaj-inih crtica:

ja sam tijekom poroda pila vodu iz velike litrene Jane i nitko mi nista nije rekao, a i grickala sam jednu milky way minute cokoladicu i takoder se nitko nije pobunio. Primalja nas je redovno dolazila obici u radaonu, ali samo je napravila kratki pregled, provjerila otvorenost i pitala me ukoliko trebam sto, te otisla. Tu smo imali svoj mir. Nije inzistirala na CTGu iako se ja nisam ni sjetila setati ili traziti da mi ga se makne - trudnoca je bila uredna.
Nakon poroda na stolcicu, jos dok sam malenu drzala na rukama sam porodila i posteljicu bez ikakvih intervencija od strane lijecnika. Napomenula sam prethodno da ne zelim nikakve injekcije, niti bilo sto, i zbilja nitko nije inzistirao. Nisu radili epi, ne rade inace pogotovo ne kad je stolcic u pitanju, primalja masira medicu, no malo sam popucala i prije sivanja sam dobila dozu za sprecavanje krvarenja. Kasnije sam samo dobila dozu rhesonativa i pustili me da odspavam.
Sto se tice plana poroda, ja sam ga nosila, ali nije bilo potrebe za inzistiranjem na tom papiru, kad su ionako postivali moje zelje i zahtjeve mimo toga. Htjeli smo jedino pustiti da pupkovina otpulsira ali nismo uspjeli jer je mm pao u nesvijest pri pogledu na posteljicu koju sam htjela izbliza vidjeti, () pa su nas brzo razdvojili i bebi presjekli pupkovinu prije. No, na to se nije u tom trenu moglo utjecati, visa sila...

Vidjet cemo kako ce biti drugi put. Nadajmo se najboljem...

i da, sretno svima!