Evo ja ti mogu reći svoje iskustvo carskog reza od prije 7 tjedana.
Na porodu su mi bili dr. Majcen(sada Hunjak) i dr. Maltar. Nemam prigovora na njihov rad.
Bila sam pod spinalnom anestezijom, sve skupa trajalo nekih sat vremena(od spinalne do kad sam otišla u sobu za oporavak).
Bebu su mi pokazali kad su ga izvadili, al nisam ga dobila na prsa, al babica mi ga je naslonila na lice tako da smo ostvarili bar neki kontakt, malo se pomazili tako, vidjeli se i odnjeli ga
Poslje ideš u sobu za oporavak, tamo si oko 6 sati i onda te spuštaju na odjel (carice su većinom same u sobi) i tamo dobiješ bebu koja je cijelo vrijeme sa tobom (naravno, ako je sve uredu s djetetom).
Ja sam došla ujutro oko pol 7 u sobu, donjeli su mi čaj koji sam smjela piti tek poslje 12, taj prvi dan samo tekućinu smiješ i ne smiješ se dizati bar 12 sati od spinalne(da ti se ne poremeti tlak pa ćeš imati jake bolove). POpodne sam se digla kad je došla sestra i išla na wc. Drugi dan sam se sama dizala, sjela sam na krevet pa se lagano istezala, malo šetala oko kreveta i tako. 3. dan sam već super hodala. Ponude ti ljekove protiv bolova, ja sam popila samo kad sam bila u sobi za oporavak kad je anestezija počela popuštati, poslje bol nije bila tako strašna. Doma ideš 5.dan ako je sve ok. Rana mi je super, Već u bolnici je prestala curiti.
Što se tiče politike oko carskog, moj dečko je bio na zadak i kad sam pitala doktore dal prakticiraju carski ili vaginalni (prvorotka sam) rekli su mi da ovisi kakva ekipa će mi biti u rađaoni. Dr.Majcen je htjela vaginalni porod, al onda je došao Maltar i ponudio mi carski, a ja i dragi smo se dogovorili ako budem mogla da ću prihvatiti carski.