Stranica 36 od 41 PrviPrvi ... 263435363738 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,751 do 1,800 od 2033

Tema: Varaždin 5. dio

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Nadam se da budem ja uskoro,danas il sutra,jer nebrem vise,sad sam 40+4tt

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

muma je rodila u nedelju!Za sad jos ne trebam u TA ako budem imala novosti javim vam se!

anita 0108 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Cestitke za Mumu!

anita 0108 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Pozdrav cure!
    Vidim da nitko ne pise pa cu ja, cisto da vas drzim tu.
    Bila sam kod gina, nalaz cerviksa nepromijenjen od zadnji put, odnosno samo smeksan.
    Bebice su ok; decko je prvi i on je na zadak , a curica je i dalje poprecno. Oni imaju 1600-1700g.
    Ja imam +15kg (30+4tt) i reko mi je da ne smijem vise dobit ni kilu. Ne znam kak cu to izvesti jer sam u prvoj trudnoci dobila 20 kg. Al eto, slijedi neka dijeta odnosno prehrana bez slatkog. Ostalo ni ne jedem puno...
    Jel Evelyn rodila? Nadam se da je.

Ajmo Varazdinke, pisite....
    Posljednje uređivanje od anita 0108 : 04.12.2013. at 22:29

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Ma ja sam jos u komadu,jos uvijek u bolnici i cekaju se trudovi,jucer malo ispalo sluznog cepa i danas ujutro opet taj sluzni cep al u vecoj kolicini,dr veli da sve polako sazrijeva i da bude uskoro.sad cekamo da bi dosli neki trudovi,vec sam prosla tri termina i jos nist.nadam se da bude uskoro

anita 0108 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Evelyn kako si? Nadam se da si sad vec sa svojom bebicom?

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Cetvrtak 5.12. U 22:22h stigla mala Tia,3700g i 51cm

anita 0108 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Cestitam Evelyn!

anita 0108 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Kad se oporavis i stignes napisi kako je prosao porod!
    Posljednje uređivanje od anita 0108 : 08.12.2013. at 18:20

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

U cetvrtak sam cjeli dan imala lagano trudove koji su se navecer pojacali svakih 10 min i onda mi poslje 9 iznenada puknul vodenjak,u pol 10 sam bila u radaoni a u 22:22 se rodila moja princeza.imala sam carski rez,sve je jako brzo bilo i sad samo cekam da dojdem doma,sutra ujutro nas pustaju iz bolnice

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Cestitam!!!
    Zasto je bio carski?

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Hvala evo ni sama neznam,ja sam htela carski jer je zadak al svi su inzinstirali da prvo prirodno a ako nebi islo onda carski.cjeli dan sam govorila da imam trudove al je u bolnici recesija i nije bilo papira za ctg,pa su meni rekli da su to lazni trudovi.onda sam popodne kad je bila vizita rekla doktoru da imam trudove na 15 min a on mi na to veli da tak jos mogu imat dva tjedna i bezobrazno otisel iz sobe.i onda navecer kad mi je pukel vodenjak onda je nastala panika kad me videl nije znal kaj bi,hitno su me otpremili u radaonu bez klizme.tam me smjestili u box,ubrzo mi je dosel muz i sve se tak brzo odvijalo,vadili mi puno krvi,sve nesto infuzije stavljali i dali hrpu papira na potpis meni i muzu,onda sam pitala da kaj na carski idem a babica u cudu pitala da kaj ja neznam,a niko mi nist nije govoril.kak da onda znam.na kraju kad su mi vadili bebicu iz trbuha je bila pokakana.a ja sam sve pratila u onom njihovom reflektoru,vidi se cjela operacija u tom svijetlu na srecu sve je brzo i super proslo i moja mala je ziva i zdrava,brojimo jos malo sati pa idemo doma

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

uf...nije ti bilo lako
    drago mi je da je sve dobro proslo
    al grozan odnos prema tebi
    pa zar je recesija i u ljudskosti?
    je, sve se vidi u tom reflektoru, zato sam ja vecinu vremena zmirila (kukavica)
    i isto sam isla bez klizme, dosla s puknutim vodenjakom i laaaganim trudovima, al sam imala potrebne nalaze krvi pa sam vec bila u sali, a da se nisam ni snasla

anita 0108 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Kakav je oporavak nakon carskog? Jesi bila u sobi s bebicom odmah il su ti je donjeli kasnije? Jesi mogla hodat, odnosno kad su te dizali. Sve u detalje, ali kad stignes!

anita 0108 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Ginger, kako si ti? Sta ima kod tebe? Koliko jos brojis?

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Ginger imala sam i ja sve potrebne nalaze krvi,jer sam sve obavila u trudnoci kaj je trebalo,tak da neznam zakaj su mi vadili krv. Anita prvo sam isla na treci kat na intenzivu i onda su me ujutro premjestili na prvi kat i onda mi dali bebicu,znaci dosla sam u 7 u sobu i dali mi bebicu a u 2 popodne sam se digla,nisam nikaj trazila protiv bolova i isti dan sam hodala i sve si sama radila,tak da su na mene zaboravili,ak pokazes da mozes onda te vise niko ne sljivi kad trebas pomoc,neki dan mi nisu ni veceru dopelali.znaci sve sama moram,sestre su jako bezobrazne,na 4.katu su sestre super a ove tu nist ne rade

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Evelyn, ma ne te nalaze, treba ti onaj pv i ostalo..kako sam ja tjedan dana kasnije trebala na planirani carski, pocela sam i predoperativnu obradu, falio mi samo razgovor sa anesteziologom, pa sam zato imala sve

Da, u zadnje vrijeme stalno cujem da su sestre na babinjacama bezobrazne
    Pa nemojte se dati, ako su one-budite i vi bezobrazne, pali to, vjerujte

Moj carski je bio usred noci, malena se rodila dosta mala pa su je prvu noc odveli u topli krevetic, a i ja sam se tu prvu noc nekontrolirano tresla
    Mene su odmah odveli u sobu i na jutarnjoj viziti me pitali hocu li da mi donesu bebu-naravno da sam htjela
    Za bolove ne nude sami, ja sam trazila cim sam pocela imalo nesto osjecati, nema potrebe trpiti, stvarno
    Meni su sestre tad bile tak-tak, kako koja
    Drugi put kad sam rodila su mi sve bile ok, ali i ja sam se tad postavila i nisam se dala zafrkavati

Anita, evo, sutra punimo 34 tt i ulazimo u ono sigurno razdoblje
    Imam jos jedan pregled kod svoje ginicke, a onda valjda u TA
    Vjerojatno izmedju Bozica i NG, tako da cu morati provjeravati raspored zbog praznika i godisnjih...
    Iskreno, uopce mi se ne ide tamo, nacekavanje, ctg....uf...

anita 0108 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Ma ja se ne brinem zbog sestara ni na jednom katu. Sestricna mi je glavna sestra na plasticnoj, tako da ona zvrne svoje frendice na svakom katu tako da imam kraljevski tretman. Zalosno je sto to nije tako sa svima. Ja isto radim u zdravstvu i zadnje mi je da se ponasam bezobrazno prema ljudima jer smo mi na svom radnom mjestu zbog njih, a ne oni zbog nas.
    Necu sutiti ako se tko ponese prema meni bezobrazno, tako da jao si ga njima ako mi stanu na zulj. Treba samo pokazati da te ne mogu gaziti.
    Ginger, ja idem 18.12. na zadnju kontrolu kod gina i taman izmedju Bozica i nove god u TA, tako sa se mozda sretnemo.
    Pisat cu jos o tom kad idem.

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Ja nisam ni htela na intenzivu,muz ih je pital da zakaj me odvajaju od bebe,oni su rekli da se trebam odmorit od opetacije i malo odspavat,mos mislit kak sam spala,cjelu noc sam se tresla i plakala jer sam svoju bebicu vidla samo na sekundu,tam sam lezala na intenzivi a ispred mene je bila vura na koju sam cjelo vreme gledala,a tak je tisina da sam i cula kazaljke svaku minutu.i tak je to trajalo od ponoci do jutra

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj evelyn2610 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja nisam ni htela na intenzivu,muz ih je pital da zakaj me odvajaju od bebe,oni su rekli da se trebam odmorit od opetacije i malo odspavat,mos mislit kak sam spala,cjelu noc sam se tresla i plakala jer sam svoju bebicu vidla samo na sekundu,tam sam lezala na intenzivi a ispred mene je bila vura na koju sam cjelo vreme gledala,a tak je tisina da sam i cula kazaljke svaku minutu.i tak je to trajalo od ponoci do jutra

Samo da znaš, nažalost nisi sama u svemu tome, ima nas monogo i sa još gorim iskustvima, ali glavno da je dijete zdravo i da ste zajedno, neka ti ljubav prema djetetu zamijeni sve te žalosne trenutke i da ih čim prije zaboraviš kao što smo svi morali, jedino što ostaje taj gorak okus u ustima. Sretno

t.r.a.c. avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

čitam ovo i neću reći da ne vjerujem, jer nažalost, vidjela sam na svoje oči, a bome i iskusila na vlastitoj koži.
    danas znam da se nitko nema prema vama pravo tako odnositi, no za korektan odnos nažalost se treba boriti.
    kako kaže Ina May-ako žena pri porodu ne izgleda kao božica, tada se netko ne ponaša prema njoj kako treba.
    zato imajte sa sobom potporu-muža, doule, prijateljice... bilo koga. jer odnos je odmah drugačiji!
    također vidim da je sve više cr-a, ako u recesiji nemaju love za ctg papir, pitam se kako imaju za cr...
    užasno kako se žene tretira, kao da su glupe i nemaju pravo znati što im se događa.
    savjetujte se prije poroda, educirajte se, nemojte dati da se tako ponašaju prema vama u rodilištu jer-IMATE SVOJA PRAVA!!!

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

t.r.a.c. samo vezano za cr - ja imam dojam da ih ne rade niti onda kad bi trebali i da forsiraju vaginalac do krajnjih granica - i onda kada to ne bi trebali
    ovo govorim iz vlastitog iskustva i iskustva bliske mi osobe
    i kad velim vaginalac, ne mislim na prirodni, nego onaj all inclusive

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj Ginger prvotno napisa Vidi poruku
    t.r.a.c. samo vezano za cr - ja imam dojam da ih ne rade niti onda kad bi trebali i da forsiraju vaginalac do krajnjih granica - i onda kada to ne bi trebali
    ovo govorim iz vlastitog iskustva i iskustva bliske mi osobe
    i kad velim vaginalac, ne mislim na prirodni, nego onaj all inclusive
    x

Meni se čini da je cilj smanjiti postotak CR-a pod svaku cijenu.

anita 0108 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Cure kako ste? Sto ima kod vas? Ja idem sutra na kontrolu pa vam se javim s novim informacijama. Sada sam 32+4 tt.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Draga, ajd prebaci se tamo na trudnocu, tamo pisemo o tome
    Ovdje trebaju ici samo stvari vezane bas za rodiliste, pa da ne oftopicarimo

anita 0108 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Moze. Sorry!

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

A kaj meni sori
    Ma da nas osoblje bas ne opominje

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Jel bio tko u zadnje vrijeme? Ima kakvih novosti?

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

anita jesi bila?
    Ja idem iza NG, jos jednom sam na pregledu kod svoje ginicke

Hera avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

evelyn, koji ti je to doktor bio u viziti pred porod, baš me zanima?

Ja sam skužila da im je vaginalni obavezno osim ako nije ne znam kako kritično, time da ti nakon carskog gledaju ožiljak i onda to igra ulogu u odluci za vbac. Ako imaš jedan vbac, onda to ni ne gledaju jer te više ne tretiraju kao caricu, pošto je maternica jednom podnijela porod, smatra se da može opet - ja pitala dr. Karadžu i tako mi je rekla. Također sam skužila iz svih priča iz TA i kasnije na odjelima, hospitaliziraju za sve i svašta, što prije nisu.

Ja sam s nekih 3,5-4mj trudnoće imala problema s retencijom urina i nakon što 2. dan nisam uopće mokrila, otišla sam iza posla popodne na hitnu na kojoj je bio samo bolničar i poslao me na ginekologiju. Na kraju su mi tamo rekli da će me hospitalizirati i kad sam pitala zašto i što će mi raditi, rekli su mi da ništa, ali će me promatrati samo ako mi se to desi opet. Obzirom da mi iz nekih privatnih razloga nikako nije odgovarala hospitalizacija ako ne moram, odbila sam (potpisala nakon što su mi objasnili "rizike") i rekla da ako mi se to opet desi, doći ću sama i jasno mi je što mi je prioritet i ako tada budem morala ostati, da ću ostati. Pitala sam trebam li mirovati, ne i onda sam normalno išla svaki dan na posao, umjesto da ležim na odjelu možda još koji tjedan potpuno bez razloga.

Ne sviđa mi se to forsiranje indukcije, sama sam pristala jer su mi rekli da samo što nije kritično pošto su 2. dan izmjerili manje vode nego prvi kad je već bilo skoro kritično malo i rekli su mi da se to smanjuje i na granici je skoro kritičnog, da bi mi kasnije moj ginekolog rekao da je upitno koliko je to bilo kritično jer tko uopće može točno izmjeriti plodnu vodu, posebno pred kraj kad ju beba može i sakriti dijelom, činilo mi se da i on smatra kako se hospitalizira i inducira pretjerano.

Bez obzira na to, ja bih se uvijek prvo odlučila za vaginalni. Iako mi je prvi vbac bio dosta težak (ovaj drugi relativno lagan), nakon oba sam se dizala bez problema i mogla sve raditi i nakon par dana se osjećala skoro potpuno ok i puna snage, dok sam se nakon carskog tjednima teško oporavljala i valjda mi je trebalo 6 tjedana da povratim malo energije. Iako znam cure koje su hopsale već 2. dan po CR i bile u stanju sve raditi. Ja sam se nakon tog CR na odjelu dobro posvađala s jednom jako nepristojnom starijom sestrom (više ne radi) za koju sam naknadno čula da je bila jako bezobrazna prema svima, meni se u tih 5 dana svašta izdogađalo, nisam znala da li će mi beba preživjeti prvi dan i svaki dan sam strepila, tamo doživjela svašta i nakon toga su svi bili super prema meni, iako je i tada njih par bilo stvarno sjajnih sestara. Sad su mi stvarno sve bile ok osim po jedne na svakom odjelu.

Moj je moto da sam ja pristojna i ljubazna prema svima, mogu svakom dati i drugu šansu, svatko može imati loši dan, "žutu minutu", ali do neke granice, a kad je previše, onda uzvratim istom mjerom. Ovu s kojom sam se posvađala sam upitala što si ona zamišlja tko je ona da se može tako prema meni ponašati i da si dozvoljava takve izjave. Prvo je blenula i ostala bez teksta, što joj do tada nije bio problem, ali kad je skužila da to ne prolazi, nakon tog dana je bila med i mlijeko. Samo me živcira zašto sam se ja morala prema njoj ponijeti na način koji ne volim, da bih dobila ništa više od pristojnog i normalnog tretmana kakav je trebao biti od početka. Ne trebam posebno tetošenje, samo uobičajenu ljudsku pristojnost, ali nekad to ne ide tako lako..

Cure koje trebate roditi, nadam se da ćete ipak imati puno ugodnije iskustvo, moje zadnje sve u svemu i unatoč indukciji i tehničkim problemima grijanja itd., nije uopće bilo loše.

anita 0108 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Ginger, u bolnici sam vec 7.dan na cuvanju. Poslao me moj gin i sad me vise ne pustaju. Prati me dr. Karadza i dr. Špoljaric i mogu reci da je dobro da me nisu pustile doma jer bi im se drugi dan vratila, al u radjaonu. Kat se napunio na Badnjak, sve su valjda pretjerale s ciscenjem i pecenjem kolaca.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Hera, hvala ti na iskustvu
    Iako, nije mi bas jasno zasto za drugi vbac ne mjere oziljak, pa to se mijenja s vremenom, tj. svakom slijedecom trudnocom
    Ne svidja mi se to

anita, ajme, pa kako sad to? otkud trudovi?
    A ovo da su pretjerale - vjerujem, ni sama nisam bila puno bolja...
    Drz se i javi povremeno
    Jesi na tokolizi?

anita 0108 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Nisam, nema trudova. Otvorena sam 2cm (mislim da drugi cm nasilno otvorena zbog groznog pregleda). Vecer prije sam kod svog gina bila samo 1 cm otvorena, a drugo jutro "2 cm". S obzirom da su twinsi, nema vise doma do poroda. Rekli su mi da cu tu vise mirovat. Od terapije imam samo 3x2 duphastona dnevno i to je sve. Secer, tlak, svi nalazi,.... sve ok. Samo moram tu bit.
    Posljednje uređivanje od anita 0108 : 26.12.2013. at 21:30

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ajd mi pp tko te tako lijepo pregledao...
    Iako, zna to ici brzo samo od sebe, pogotovo kod blizanaca
    Super sto nemas trudove

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Hera, koji vbac su ti inducirali, prvi ili drugi? Odmah drip ili prvo gel?
    Tko ti je radio uzv prije? Mislim, ak vec rade uzv, zasto ne gledaju oziljak?
    Gle, i ja bih pristala da mi vele da je beba ugrozena, tko bi s igrao s tim?
    Ali, izmedju indukcije i cr, ja bih izabrala carski (al znam da nedaju na izbor)
    Meni je oporavak nakon carskog bio puno laksi nego nakon vbaca (zbog epiziotomije dva mjeseca nisam mogla ni sjesti, ni hodati, ni ici normalno na wc)

Loona avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013
    27

Početno

Bok cure!
    Čitam vaša iskustva već neko vrijeme i sve me više strah. Trebala bih roditi krajem 6. mjeseca, nadam se da će sve biti uredno do onda. Dvoumim se između Varaždina i Čakovca.
    Imam pitanje za sve vas koje ste rodile vaginalno u Varaždinu, a tiče se šivanja poslije poroda.
    Jesu li vam dali anesteziju i je li vas bolilo šivanje?
    Čula sam par loših iskustava što se tiče šivanja i ja se toga najviše bojim. Zapravo je to jedini razlog moje nedoumice između Vž i Čk rodilišta, mada mi je Vž bolnica zapravo pred nosom.
    Inače ovo mi je drugo dijete, kćer sam rodila prije 5 godina u Rijeci i znam sve o trudovima bez pauze na dripu, naskakivanju na trbuh i neljubaznim babicama i sestrama na odjelu. Na to sam nažalost spremna.
    Jedna stvar koju u Rijeci mogu pohvaliti je da tate normalno budu u vrijeme posjeta s mamama i bebama u sobi, dva puta dnevno po sat vremena i to je super, igrom slučaja je mm bio prvi koji je našu kćer digao iz krevetića na ruke . U Vž i Čk tate mogu samo na hodnik, Čk nema čak ni dnevni boravak.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Daju anesteziju za sivanje, ali vecina doktora ce krenuti prije nego pocne djelovati
    Mene su jako rezali, dali lokalnu i dr je odmah krenula sivati
    Ja sam lagano skupila noge i zamolila da priceka da anestezija pocne djelovati
    I pricekala je
    Al da nisam zamolila, krenula bi odmah

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Hera, si tu?
    Vidi listu pitanja

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

meni isto dali anesteziju, nisam skoro ništa osjetila osim na jednom dijelu, ali za to je rekla da je malo 'osjetljivije' područje i da me bude malo bolilo...

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ma daju anesteziju za sivanje, mislim da to uopce nije upitno
    Jedino, znaju biti nestrpljivi pa krenuti prije nego pocne djelovati
    Al koliko vidim, to je tako svugdje
    A ako i krenu, treba zamoli da pricekaju
    Mene isto sivanje nije bolilo

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

novosti od jucer u vž rodilistu postoji i prerađaona!!

anita 0108 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Da, znam. Cula sam. To i mene ceka. Taman sam mislila da cu pola posla odradit u sobi u kojoj provodim vec duze vrijeme, al ocito cu i ja dolje drugim sestrama. Ove su mi taman prirasle srcu.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Jupiii

anita, imas kakvih detalja, kako to izgleda, je li vise zena zajedno, kad moze doci partner...bilo sto?

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja se samo nadam da ne namjeravaju potrpati xy žena spojenih na drip u istu prostoriju i zvati muža na izgon

anita 0108 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Ne znam kak to izgleda i koliko je to veliko jer ne znaju jos ni sestre. Budem probala ispitati sutra situaciju pa vam javim.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Zara1 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja se samo nadam da ne namjeravaju potrpati xy žena spojenih na drip u istu prostoriju i zvati muža na izgon
    Da, i meni je ovo palo na pamet
    Bit ce da su uzeli za "uzor" neka zagrebacka rodilista...tuzno...
    Na izgonu mi muz ne treba, treba mi podrska svo ono vrijeme prije toga

anita 0108 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Predradjaona je ona soba gdje su prije obavljali klistir. Tamo su 3 kreveta. A klistir se obavlja u sobi 9 (ne znam koja niti mi ista znaci, ali tako mi je sestra rekla). Jos cu je pitat za muza kad dolazi, ali je trenutno na sastanku pa javim tokom dana.

t.r.a.c. avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Nisu baš lijepe vijesti.
    U predrađaoni nema pratnje, nema ničeg, 3 kreveta i ni lopte nema.....

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Stalno pratim forum jer mi se bliži porod, a odluka je na pala VŽ izmeđuostalog i zato jer nema predrađaone!!!

Na ovo mogu samo reći O NEEEEE!!! Meni je predrađaona kao neko mučilište gdje se čeka porod ((((

Jel to sigurno??? Kad kreće u "pogon"?

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Da sam sad trudna ozbiljno bi razmislila o Čakovcu, ili bilo kojem drugom rodilištu, ili čak porodu doma.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •