Stranica 4 od 9 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 439

Tema: Rodilište u Čakovcu 4. dio

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Curke, da li tko zna kako se preziva primalja Marija? Mislim da je nekako na Z. Žena je mlađa (rekla bih oko 40 godina), crne kraće kose i vitka (bar koliko me služi sjećanje). Ugl, ta žena mi je jako puno pomogla i iako je od mog poroda prošlo 3 godine, voljela bih je posjetiti s mojim bantom i odnijeti joj bajaderu....

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ako mislimo na istu, onda je to Marija Zvornik iz Preloga..
    meni je isto puno pomogla...

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

da ja isto mislim da je ona,

sestra Maca,
    bila na moja oba poroda,
    u kontaktu smo još uvijek.......

samo riječi hvale.....

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Hvala curke! Da, to je ta sestra, sigurna sam! Posije godišnjih ću ju ići posjetiti, stvarno mi je puno, puno pomogla.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

javljam se nakon dužeg vremena... ali s jednim razlogom više brojimo tek 10 tjedana
    prvo sam diejte rodila u vž- u jer sam bila preplašena pričama o čakovcu, a ako se tanje bitno poboljšalo voljela bih drugo roditi u čk-u
    jel ima novijih iskustava i kako reagiraju na zahtjev za prirodni porod?

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

po mom iskustvu regiraju jako dobro, samo budi jasna u svojim željama

Bipsić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

koliko sam ja uspjela pročitati, pišu cure da se stanje bitno popravilo

BTW, čestitam!

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

nn24 čestitam :D

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

hvala, cure na odgovorima, al eto bebe više nema, kiretaža u 12. tjednu, srce prestalo kucati
    ispričavam se na OT

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

nn24 baš mi je žao....

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jako mi je žao nn24

Ali ako nije preteško, htjela bih znati, postoji li sad u bolnici kakva takva psihološka pomoć ili bar malo više obzirnijeg ponašanja prema ženama koje izgube bebu.

Jer, za mene, nema opravdanja kad ženu koja je bila na kiretaži stave u sobu s trudnicama, ili ženu koja je rodila mrtvo ili teško bolesno dijete, stave u sobu s rodiljama koje imaju kraj sebe svoju djecu.

I jedino što nude, je tableta za smirenje.

Bipsić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

nn24 baš mi je žao...

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

psiholoske pomoci nema, u sobi sam bila s zenama s ginekoloskim problemima, dakle, nisu bile trudne, bar to
    malo vise podrske nebi skodile jer samo "smirite se i surađujte" od strane sestre nema nikve koristi, makar priznajem nisam uopce suradivala, stalno su me spotali jer sam im otezavala posao jer nisam bila u stanju
    ali pohvala novom dr. (bar je meni bio novi) Marku Škvorcu i dr. Škvorcu koji je izvodio kiretažu, ohrabrivali su me cijelo vrijeme
    ovo mi je drugi put i nadam se, molim Boga,zadnji, prestrašno

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj nn24 prvotno napisa
    malo vise podrske nebi skodile jer samo "smirite se i surađujte" od strane sestre nema nikve koristi, makar priznajem nisam uopce suradivala, stalno su me spotali jer sam im otezavala posao jer nisam bila u stanju

Nisi surađivala u kojem smislu? Što tu imaš surađivati? Ne kužim.

Špotanje žene koja je na kiretaži. Prestrašno!

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Nisam disala, nego sam zaustavljala dah (opasno radi lokalne, kolko sam skuzila), i pomicala sam se donjim dijelom tijela prema gore, ustvari ukocila sam se, a znam kolko je to opasno jer mi doktor moze probiti maternicu. Prosli put sam dosta istrazivala o tome jer sam htjela znati uzroke i makarsam sve znala ipak u tom trenutku sva teorija svijeta ne pomaze nista. Jedno znas, drugo radis... Ali, drugacije nisam mogla...Tak da im tolko ne zamjeram, ali ipak oni vise gledaju svoju stranu, i na to gledaju kao na posao, a ti u tom trenutku ipak ne zelis biti samo neciji "posao". Sa druge strane, valjda da nisu tolko objektivni mozda bi im strucnost bila upitnija, moda im je lakse staviti emocije na stranu.
    Zato bi bilo dobro da psiholog bude na raspologanju i obavezan prije izlaska iz bolnice. znam da bi mi u tom trenutku dobro dosao.
    Sad, hB, sam doma, pa mi D. zaokuplja paznju, sto je i bolje da ne razmisljam o tome. Mislim, ako ne razmisljam, prije ce proci...

Uh, tek kad pisem o tome, vidim kolko mi treba razgovor..
    cure, hvala

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Samo ti piši.
    Na raspolaganju sam i na pp, ak ti je nezgodno ovak javno.

ljubek

Početno

Pozdrav..već dugo nije nitko pisao o friškim iskustvima iz rodilišta..pa me zanima dal ima kakvih najnovijih informacija? :D

E i da dal netko zna dal može netko drugi osim supruga biti prisutan na porudu tu u čk?
    tnx

zrinska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja rodila prije par mj. i koliko znam može biti bilo tko s tobom. Moji dojmovi jako pozitivni))

mrla avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

na net.hr je u rubrici zdravlje danas osvanula fotografija čakovečkog rodilišta , s komentarom "U županijskoj bolnici Čakovec zabilježen je prvi porod na stolici."

Ništ ne kužim... Pa zar nije rafaelcek početkom 2009. godine pisala o svom iskustvu poroda na stolčiću?!

Nema veze, bitno da se ne rađa samo u onom glupom ležećem položaju. Nadam se da ću krajem 6. mjeseca i ja imati prilike iskusiti porod na stolčiću.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Pozdrav svima.
    Ja bih trebala roditi u ožujku, nosim blizance, pa me zanima da li netko ima iskustva s porodom blizanaca u čakovečkom rodilištu?
    Još uvijek sam na kontroli kod svog ginića, ali za 3 tj bih trebala ići na pregled na odjel, pa da znam kaj očekivati...

Bipsić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj mrla prvotno napisa
    na net.hr je u rubrici zdravlje danas osvanula fotografija čakovečkog rodilišta , s komentarom "U županijskoj bolnici Čakovec zabilježen je prvi porod na stolici."

Ništ ne kužim... Pa zar nije rafaelcek početkom 2009. godine pisala o svom iskustvu poroda na stolčiću?!

Nema veze, bitno da se ne rađa samo u onom glupom ležećem položaju. Nadam se da ću krajem 6. mjeseca i ja imati prilike iskusiti porod na stolčiću.
    mrla - sad sam tek skužila (kasno palim )... pa čestitam! i držim fige za stolčić!

curly mama avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

samo da se prijavim!

nedavno sam rodila na stolčiću i iskustva su više nego pozitivna.
    soba u kojoj je stolčić je odlična! 2 pilates lopte, strunjača na podu, šipka za koju se možeš uloviti...tu je i krevet na koji se zapravo uopće nisam niti pentrala.
    mobilni CT i neograničeno kretanje. MM je bio sa mnom svo vrijeme. imali smo MP3 i svoju glazbu, mogli smo si ugasiti svjetla i zapravo raditi sve što nam je u tom trenutku odgovaralo. babice bi dolazile povremeno provjeravati jesmo li dobro i kako ide. predlagale bi položaje i jedna je dala odličan savjet MM-u o tome koju akupresurnu točku treba stisnuti u trenutku kada dolazi trud. mislim da je to bila gospođa maca koju su neke cure spominjale. dežurna je bila dr. topličanec. super je žena! pregledavala me u položaju u kojem mi je najbolje odgovaralo, odn. u kojem sam se zatekla; na strunjači, stojećki...ma bila je fenomenalna!
    šećer na kraju je babica karmen koja je došla na smjenu u 7h. (rodila sam 2 i pol sata kasnije). najljepše što svakoj mogu poželjeti, osim da naravno sve prođe dobro, je da vam ona bude na porodu! predivna osoba kojoj je prvoj moj sinko skočio u ruke i odmah u moje naručje. tako smo se mazili još dugo, dugo....svo troje.
    evo, samo nekoliko nabacanih misli da ohrabrim cure koje trebaju uskoro roditi
    ako imate pitanja...samo dajte!

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

super! čestitke!

Bipsić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

ja nisam rodila na stolčiću, ali sam samo htjela potvrditi ono kaj je curly mama napisala vezano za primalju karmen... stvarno fantastična žena, puna podrške. kaj god da mi je radila ili davala, sve mi je objašnjavala zašto i kako, i baš sam se nekak sigurno osjećala uz nju...

zrinska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Potpisujem sve pohvale za babicu Karmen, al listi dodajem poshvale za babicu Slobodku, mislim da se tako zove. Moje mišljenje je da su se stvari u čk rodilištu puuunoooo pomakle ka dobrom. Pohvalno u svakom slučaju...

mrla avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

bipsić, hvala!

curly mama, čestitke na sinčiću!

babica Karmen je vodila jedan dio trudničkog tečaja (kad sam bila prvi put trudna) i stvarno nas je oduševila, toliko da mi je bilo gotovo žao što nije bila dežurna kad sam rađala. ali, i ove dvije babice (jedna se zove Dragica, drugu nažalost ne znam) koje su bile na porodu su bile sasvim ok.

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

nema mi druge nego da i ja potpišem sve pohvale za primalju Karmen.
    kao i kod curly mame, nakon mojih cjelonoćnih trudova došla je na jutarnju smjenu i iako sam bila na kraju snaga, vidjevši nju bilo mi je :D

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

hallo drage moje, jel mozete napisati sto sve treba ponijeti u bolnicu za sebe i za bebu....i jel treba neke stvari predavati tamo kod sestre prije ulaska u radaonu....
    molila bih vas ako mozete napisati....polako pocinjem kupovati stvari za bolnicu pa da se znam pripremiti....

zrinska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Bok...Spakiraj dvije torbe. Jednu nosiš u rodilište, druga za odjel, mislim sobu.

U rodilište ponesi ručnik, japanke za tuširanje, papuče, spavačice, jednokratne gace, ulošci, voda, neki krekeri, labelo, mobitel, fotoaparat

Za sobu, spavačica, ulošci, osobna higijena, ručnici, brošura o dojenju i slično, pelene za bebu, vlažne maramice za bebu....

Dopunite me...Ovo je samo nabacano.....

curly mama avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

evo pogledaj OVDJE...
    netko si je baš dao truda.

zrinska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Potpisujem))

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Taj popis je super, sjećam se da sam ga i ja koristila. Eventualno bih dodala, prema iskustvu mojih cimerica čije su grudi htjele eksplodirati od brzo nadolazećeg mlijeka, i izdajalicu.. za svaki slučaj...

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj zrinska prvotno napisa
    al listi dodajem poshvale za babicu Slobodku, mislim da se tako zove. Moje mišljenje je da su se stvari u čk rodilištu puuunoooo pomakle ka dobrom. Pohvalno u svakom slučaju...
    Slobotka je meni najdraža!

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj lambada prvotno napisa
    Taj popis je super, sjećam se da sam ga i ja koristila. Eventualno bih dodala, prema iskustvu mojih cimerica čije su grudi htjele eksplodirati od brzo nadolazećeg mlijeka, i izdajalicu.. za svaki slučaj...
    hm, izdajalicu nedaju, preporuka je ručno izdajanje Mermet tehnikom, ima uputa na zidu svake sobe...

možda poskrivećki, mojoj seki bi ona bila zlata vrijedna, rješila se svih začepljenja i kvrga tek kad je došla doma nakon par dana s izdjalicom, cice su joj bile tako velike i bradavice rastegnute da beba nije mogla sisati

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj Riana prvotno napisa
    Citiraj lambada prvotno napisa
    hm, izdajalicu nedaju, preporuka je ručno izdajanje Mermet tehnikom, ima uputa na zidu svake sobe...

možda poskrivećki, mojoj seki bi ona bila zlata vrijedna, rješila se svih začepljenja i kvrga tek kad je došla doma nakon par dana s izdjalicom, cice su joj bile tako velike i bradavice rastegnute da beba nije mogla sisati

Svašta! Mislim, pa nemogu svi ručno odmah izdajat....
    Ja sam imala prije 20mj izdajalicu, niko niš nije rekao....
    Valjda sad po novome nedaju mada mi nije jasan razlog.... :? :? :?

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Riana prvotno napisa
    Ja sam ju imala, nitko mi nije ništa rekao. Lovro u početku nije mogao izvuči lijevu bradavicu pa sam se pomagala izdajalicom.

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Tak je i bilo, poskrivečki. Iako, bila je kasna večer kad su se one naizmjenice izdajale pa su sestre rjeđe dolazile u sobu..
    (kad se samo sjetim tih njihovih izdajanja, meni mlijeka ni odkud, a njima teče i teče...)
    To je bilo 2008. i istina, tad su nas sestre poticale na ručno izdajanje, a godinu dana prije je mojoj prijateljici suprug u vrlo rano jutro vozio izdajalicu u bolnicu, i to onu (kršitelj koda)ovu, to je već spravica koju je malo teže skriti. Nije ništ rekla da bi joj sestre branile, e sad ima li to veze što joj je suprug tad radio u našoj bolnici kao dr., ne znam.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

hvala cure na popisu, ja isto planiram uzeti izdajalicu pa neka se nade....budem ju sakrila negdje u torbu ako bi bas komplicirale...
    a jel se pelene za bebu daju sestrama ili sve imas kod sebe u sobi???
    i hvala vam na lijepim pricama iz ck rodilista jer do sada sve sto sam cula je samo ono najgore i kako se blizi kraj trudnoce ja sva u panici...

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ja sam paket pelena imala u ormaru, a po par pelenica je uvijek bilo u bebinom krevetiću tak da kad ju je sestra došla prematati, ili kad su bebice nosili na kupanje (to je bilo još 2008.), samo bih dala 1 pelenu sestri i to je bilo to.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

hvala lambada....

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

beba je ful time s tobom, tak da sestrama ne treba ništa davati.
    sve se odvija u sobi

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ima lijepi članak o čakovečkom rodilištu u ovotjednom broju lokalnih novina,
    govori se o porodu na stolčiću.....

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Predivan i ohrabrujući članak, daje mi nadu da se nakon carskog može očekivati prirodan porod, ja bih to tak jako željela iskusiti...

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ja isto pročitala članak, bas je super, drago mi je i nakon velike nedoumice veselim se što ću roditi u čk .... :D

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Slavica09, mislim da je tvoje veselo isčekivanje već veliki korak prema tome da ti iskustvo u bolnici bude lijepo, jako je bitan nepokolebljivi stav.. sretno

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Kolko ima stolčića u rodilištu?
    Predpostavljam da samo jedan pošto je za njega potrebna posebna soba/prostor a kolko znam u Čk-u je samo jedna....
    Što ako budu dvije rodilje odjednom???

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Nitko?!

Još me zanima da li je istina da samo Dr. Topl. preferira porod na stolčiću? Tako sam čula od jedne cure koja je rodila prije tri/četiri mjeseca.....
    Još veli da ni babice nisu osuševljene stolčićem jer moraju klečati kraj rodilje????
    Neznam ni sama što misliti kakva je situacija????

Nakon dva poroda na krevetu uistinu bi sad treći puta htjela probat taj stolčić....

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Budem se raspitala pa ti javim.

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo ovako:
    Stolčića su 2. Porod na stolčiću se inače odvaja u posebnoj sobi, ali ako su dvije rodilje istovremeno onda jednu smještaju u prvi dio rađaone, gdje stavljaju strunjaču na pod.
    Primalje su sve ZA porod na stolčiću i njima nije to teško jer ne kleče cijelo vrijeme kraj rodilje nego samo zadnjih par minuta. No nemojmo zaboraviti da primalje kod nas nemaju samostavnost, već su podložne naredbama i uputama liječnika.
    Od doktora se dr.T. najviše zauzima za prirodni porod i porod na stolčiću i ona ga čak i nudi kad ga rodilja sama ne traži. Ostali su tako-tako, ali ako je rodilja zaista pripremljena, s planom poroda, s pozitivnim stavom - da se dogovoriti.
    Svi znamo kako je u bolnicama i ne želim tvrditi da je sve savršeno, ali uz dobru volju, pripremu i čvrsti stav, te ljubaznost, mogu se zaista otvoriti "vrata".

Uz rodilju kao pratnja, može biti bilo koja osoba. Tečaja za trudnice nema, pa zato nije nikakav uvjet, ali se plaća 369 kn (300+PDV).

Stranica 4 od 9 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •