Za dotičnog (on sad odnedavno radi..) sam dosad čula samo loše kritike, od dviju prijateljica i to dosta grrrr.......
Al valjda ovisi o "situaciji"......
Za dotičnog (on sad odnedavno radi..) sam dosad čula samo loše kritike, od dviju prijateljica i to dosta grrrr.......
Al valjda ovisi o "situaciji"......
A kaj ćeš, mladi dr s faksa.........
Tj taman specijalizirao.....
Tip definitivno nije simpa kaj buš! Mislim da to nema baš veze s mladošću. Mlad je i dr. Škvorc mlađi, pa je baš simpa, kaj je je...
evo cure i mog iskustva iz ČK rodilišta...
dana 3.07. u 8.50h svijet je ugledala moja maza UNA teška 3350g i 47cm duga.u subotu u 3 i 40h mi je puknuo vodenjak,u 4.30 sam vec bila u radjaoni spojena na ctg s laganim trudovima i otvorena 2cm. zaprimio me dr.Valpatić o kojem imam samo riječi hvale...ljubazan,stručan,nježan kod pregleda...no kako su mi se trudovi počeli pojačavati tako mi je i tlak počeo divljati,a ja se u svakom trudu gušila.zahvaljujući dr.Valpatiću i dr.Radan odvedena sam na hitni carski rez i rodil svoje najveće blago! svaka čast osoblju operacione sale(bili su izrazito ljubazni),sestre na odjelu babinjača sve super osim jedene starije(jača žena s naočalama) izrazito bezobrazna i puna sebe,neznam kak se zove,ali mi je zbog nje kad je ona radila smjenu bilo jako grdo. no srećom jučer smo došle domeka(bili malo duže u bolnici jer je una dobila žuticu) pa se sve ružno odmah zaboravi,a sve ostalo mi je ostalo u lijepom sjećanju...
Andreja cestitke na bebici
a kako to da si isla na kraju na hitni carski kad je carski bio planiran od ranije? Ovako je cak ispalo i puno bolje jer je porod zapoceo kad je beba bila spremna.
andreja, čestitam na prinovi!
a kaj se ove starije sestre tiče (ona premata i kupa bebače, ne?), nemam ovaj put apsolutno nikakav prigovor... no, sjećam je se nakon prvog poroda da je bila dosta gruba...
pukao mi je vodenjak prije termina sa 37+2,kad sam došla u rađaonu pripremili me za CR i ostavili u boxu da pričekam kaj prođu vizite i stigne dr Radan. no kak su se meni trudovi pojačavali tad mi je podivljao tlak,počela sam se sa svakim trudom gušiti. tako da je dr V nazvao dr R i rekao da moraju napraviti hitno CR.
Cure hvala na čestitkama!!
Hvala ti na odgovoru, meni se cinilo kao da bi te pustili da rodis vaginalno da nije bilo tlaka, zato mi je bilo cudno.
Uzivaj u bebacui da brzo zaboravis ovaj neugodni dio iz rodilista.
Prvo, Andreja, čestitam od srca! Znači, riješila si se i ti. Super. Kaj se tiče dotične sestre s naočalama i ja potpisujem! Neću sad ništa opisivati, jer nema smisla nekoga anonimno blatiti, ali ni meni se uopće nije svidjela. E, pa drago mi je da je dr. Valpatić ok. Vidiš ti to kak držanje vara. Možda čovjek jednostavno ima to neko hladno držanje, pa ostavlja i loš dojam, a u biti sasvim je ok.
Joj i ja se sjećam sestre s naočalama, mada mi drugi put uopće nije smetala.
A dr. Valpatić mi je ostao u lijepom sjećanju. Ma meni su svi drugi put bili super, glavno mi je bilo da odem što prije doma![]()
Helou Međimurke moje,
možda moje pitanje bude malo OT jer nije direktno vezano za rodilište, al je za čakovečke ginekologe....
Ja se vratila od ginekologa koji mijenja moju ginicu koja je na godišnjem i sva sam
Naime, na temelju nalaza s 17tj(cerviks spušten do pola rodnice), pa s 22tj cerviks uloživ za vršak prsta, nisko, i da ne nabrajam) ovo mi je treća T i u drugoj sam imala takve probleme al bez terapije pa sam onda s 31tj završila u bolnici na infuziji do poroda...
Da skratim, sad sam na terapiji partus+spasmex+normabel, prepisala mi ih moja ginica u koju stvarno imam povjerenje,
ona se vraća krajem 7mj a ja tablete imam još za dva dana, pa sam otišla k njemu po recept da uzmem u ljekarni....
I sad me ovaj naribal ko balavicu da ja ni jedne od triju tableta nebi trebala piti, jer nema potrebe, da to nitko više ne pripsuje, da će mi dat recept i da mogu to dalje piti na vlastitu odgovorsnost.......:-
Radi se o dr. J, hvalabogu što sad ima vlastitu ordinaciju i nema ga više u bolnici...
Cheerilee moja preporuka ti je da slušaš svoju gin.jer dotični drJ očito nema pojma...ja sam od njega pobjegla glavom bez obzira,a kad su drugi gin (moja sadašnja gin. i ginekolozi u ZG) čuli kako me liječio od neplodnosti padali su na guzice...![]()
POOOZDRAVV!!!!!
Ja samo polako iščitavam, pratim i pripremam se...nije mi ništa novo previše, ali svejedno....![]()
evo i mene!
bok andreja!
Također sam rodila u čakovcu..i meni je porod bio zakon.
Ukratko- procurila sam u ponoc i čekala trudove a od njih ništa...barem ne oni jaki... otišla sam na kontrolu..i dali mi antibiotik zbog puknuća vodenjaka ,...da nebi doiobila neku infekciju..i poslali su me u sobu sa stolčekom... i tamo... su mi probušili još jednom vodenjak... bezbolno i super... trudovu su počeli ...iskreno nisam ih baš nešta osjećala... do zadnjih 20 valjda...
svi su bili nejednake jačine..nejednakog razmaka... znači potpuno prirodno...bez tableta i dripa..
Muž i ja smo bili u toj sobici... sestre i doktoricu nismo ni vidli.. vješala sam se ko majmun ako me bolilo po instrumentima.. legla na strunjaću, hopsala po lopti,....nitko nam nije smetao..dok ja nisam pocela urlikat da me boli.... .. otvorena 9 cm---super... i imala sam nagon na tiskanje ...rekli su mi da stisnem jednom..i premjestili me na stolcek.... tamo sam stisnula dva puta--- i DORA je bila vani....
ovo mi je drugi porod i odusevljena sam i doktoricom Topličanec..... i sestrama ...ma mrak... e da malo sam pukla... doktorica je zasila i ja sam hodala..odma.....perfektno...
i uz to imala sam plan poroda isprintan sa rodinog foruma plus natuknice...
i na samom porodu je bio mladi dr. škvorc...ma zakon je bio....
jkuntic - baš mi je drago kaj si imala super porod!
čestitam na bebici!
jkuntic dal mi nismo bile skupa u sobi ?
vidim da ti se kcerkica zove Dora,a po potpisu pretpostavljam da jesi ti...![]()
Imam pitanjce; vi koje ste friško rodile vaginalno, dal na krevetu/stolčiću svejedno...
Što ste imale obućeno? Spavaćicu znam da jeste, zanima me dal se sad smije imati podkošulja za dojenje ili grudnjak za dojenje ispod?!
Jer je meni oba puta sestra na prijemu rekla da mogu imat samo spavaćicu, niš ispod....
Ako ti to nesto znaci, ja sam imala grudnjak na porodu ... zasto nemam pojmaostao je na meni, nitko me nije gnjavio da ga skinem.
Upravo sam na tv-u vidjela;
Donacija Hrvatskog telekoma za čakovečko rodilište, za nabavu uređaja za fototerapiju!!!
Moji su oboje imali žuticu, pa su ti uređaji bili super jer su bili skroz samnom (nisu ih odnosili na sunčanje..)!
Tak da sve pohvale!![]()
I moja je imala žuticu i sunčali su ju tim aparatom u našoj sobi u svom krevetiću.prednost tog aparata je što djete možeš normalno primiti na ruke i dojiti,jer ima cijev koja seže do kreveta...
Cheerilee..i naša beba stiže u listopadu![]()
Ima netko da je nedavno ležao na odjelu nakon 32.tj trudnoće?
Zanima me dal se ide na ginekologiju ili na porođajni odjel?
ja nisam ležala na odjelu,ali znam dvije žene koje su ležele u rodilištu jedna je bila 34tt,druga 36tt.
prva sobau rodilištu je "rezervirana" za trudnice pred sam kraj![]()
Moja iskustva od pred godinu i nešt sasvim ok, štoviše super...Pa me pomalo iznenadio članak... Sve skoro pa mamice...Držite se...Pozzz
http://www.vecernji.hr/regije/istrag...-clanak-189418
I moja su iskustva dobra,
ali nisam iznenađena člankom, nimalo....
Pa priča se o tome već godinama samo što se ništa ne poduzima. A trebalo bi :/
moja seka rodila pred 3 mj, užas užas živi samo zbog babice i to neke s kratkom plavom kosom mislim da ima više od 40... bezobrazna do bola!!!! zbog nje sestra pada u nesvjest i malome padaju otkucaji!!!!
prvi porod, još doma puknuo vodenjak, i čekala da trudovi budu svake 3 min, i vozimo ju u čk bolnicu, zaprimaju mladi škvorc i stari škvorc, i ta babica!, odmah pregled, ct i ležite od 02:30 do...
oko 8 uj seka po 3 put nekoga zove jer ju ostavili samu od kad je došla, i dolazi ta babica i veli nismo gluhe kaj zvonite kaj ludi, seka veli mislim da mi beba ide van!!! ova se nasmije i natrag na kavicu, i mrmalja to si ti misliš.... i da za oko 3-4 min seka pada u nesvejest i počinje cviliti aparat za djetetove otkucaje, ova nije znala di joj je glava di noge, ta babica.... i svi doktori dotrče al svi jer se baš smijena mjenjala.... i nakon 10 min izlazi škvorc stari, valpatic, topličanec, i ta babica.... i da se nakon toga čuje dernjava na putu do njihove prostorije za kavu!!!!!
zbog njezinog ponašanja prema pacijenticama, i problemu koji je onda vec bio kolko sam čula 4... onaj tj... al hvala svim doktorima a najviše najboljem marku!!! koji je nov, mlad, a nadseve jako dobar doktor kaj se tiče svega!!!! svaka mu čast!!!! želimo još takvih, a čim manje takvih babica kojim treba uzeti istog trena licencu!!!!! zato djevojke sretno ak naletite na...... sve su ok i dobre al ova!!!!!!..... neeeee
Upravo sam pročitala sve vaše postove na temu rodilišta u Čakovcu, jer i meni je termin kroz 2 tjedna, pa iako imam već bezbrojne informacije, opet me idalje sve zanima.
I odlučila se registrirati i sve vas lijepo pozdraviti, korisno mi je čitati vaše priče i iskustva.
Ovih dana idem na zadnji pregled i uzv k gin. i jedva čekam da čujem što će mi reći...
I pitanje ...kako si složit slikicu tu?