da li u vinogradskoj i inače forsiraju inducirani porod zbog gestacijskog dijabetesa, ili je to stvar od doktora do doktora?
da li u vinogradskoj i inače forsiraju inducirani porod zbog gestacijskog dijabetesa, ili je to stvar od doktora do doktora?
Gotovo uvijek u 39. tjednu, navodno najviše zbog ugroženosti bebe. Tako su bar meni rekli kad sam pitala jer i ja imam tu dijagnozu. No ja u ponedjeljak ulazim u 40. tjedan i tad imam kontrolu i na zadnjoj (04.01.) mi nitko nije spominjao indukciju a i CTG je bio i više nego uredan, ja zatvorena. No vidjet ćemo sad u ponedjeljak što će reći.
meni su rekli da obavezno mora krenuti indukcija poroda čim napunim punih 39 tt jer se zna dogoditi, iz nepoznatih razloga, da se posteljica odvoji od maternice ili da beba neobjašnjivo umre, a sve je u trudnoći bilo uredno, da je taj gestacijski dijabetes nepredvidiv. ja sam se lagano ukakala na takve spike, ali s jedne strane mi je bilo drago da su tak oprezni i brižni (odnosno, ne trebaju im tužbe zbog nemara).
ali malo mi je apsurdić bio da sam došla točno na punih 39 tt, a taj dan je em bio petak, em nije uopće bilo mjesta u sobama, ludara bila, žene su rađale sam tak, stvarno je bilo gužvasto, plus da su iduća 2 dana bili dani vikenda kad nikoda od "velikih" nije bilo i svi mladi su rekli da čekamo ponedjeljak i glavnu jutarnju vizitu te su mi indukciju krenuli tek u ponoć kad sam bila već 39 + 3 na 39 + 4. lijepo sam mogla taj vikend još biti doma, ali oke, ako je opasno, tko sam ja da se miješam?