-
Osoblje foruma
rodila sam u vinogradskoj prije 7 tjedana. stol ima nogare, ali noge su mi stavili na njih samo kad su šivali rez od epiziotomije. pri izgonu sam noge sama držala.
hvaliti bih mogla rodilište, ali svoju sam zahvalnost već izrekla osobno osoblju koje je sudjelovalo u mom porodu.
na žalsost moram kuditi uvjete na odjelu:
odjel babinjača se slabo čisti-sobe su neodovoljno čiste, zahodi isto.
čistačica uđe, prođe nečistom krpom po podu, nečistom krpom prebriše umivaonik i to je sve. jedan dan (od tri koliko sam bila) čak čistačica nije ni ušla u sobu.
ne čiste se okviri kreveta (zaflekani, puni mrvica i mrlja od hrane), ne čiste se vrata, kvake za koje se hvata stotine ruku, ne čiste se oni drveni štitnici bočno od kreveta prema zidu (na tom dijelu pored mog kreveta je bila saušena krvava mrlja, ja sam obrisala alkoholnim maramicama), ne čiste se pločice pored umivaonika...
sobe se ne čiste na način na koje se treba čistiti bolnička soba, za čišćenje bolničkih soba postoje posebni sanitarni popisi.
neprofesionalno je pacijentice držati u takvim uvjetima, od takve nehigijene prostora babinjačama i novorođenčadi prijete zarazne bolesti. stanje čistoće je užasno. wc isto. wc se čisti ali nedovoljano-tamo je 60-babinača na 5-6 wc, to treba stalno čistiti, a ne par puta dnevno. nema wc papira, nema ručnika za ruke, nema potrebne opreme u wc.... to nije standard bolničkog odjela. pada na svakoj sanitarnoj inspekciji u zdravstvu.
neonatologija je dio pedijatrijske klinika, a pedijstrijska klinika ima smještaj za mame koje doje-mislim da je na 5. katu su barem 3-4 sobe sa po dva kreveta za majke:
Klnika je dužna osigurati prema zakonu smještaj za majke koje doje. Apartmani ne smiju stajati prazni (a stoje prazni)već u njima trebaju biti smještene dojilje čija su djeca hospitalizirana. To je naše pravo i nitko nas ne smije optustiti kući dok je naše neodnešeno dijete hospitalizirano. Cure, znam da je teško kad se rodi nedonošče, ali budite glasne i snažene u traženju svojih prava. (na žalost kad tako mora mama koje je tek rodila boriti se za elementarna prava). ili neka u vaše ime i ime vaše djece traže ostvarivanje prava vaši bližnji, ne trebaju biti pokorni i "fini" ako vam se želi uskratiti pomoć i ono na što imate pravo.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma