-
evo, mene ponovno zadržali u Vinogradskoj, zbog tlaka, od 10. - 14. 5.
sirius i Inesz, ponovit ću ponovno - bolnica nije hotel. slažem se s većinom što ste napisale (od uvjeta do duljine boravka s bebicama), ALI, daaaleko smo mi još od ikakvih europskih standarda i možemo se mi bunit i zahtjevat koliko želimo, ako bolnica/ce nemaju sredstava, badava nam sve. slažem se da bi trebale čistačice češće čistiti i detaljnije, ali ako ste bile u Vinogradskoj, kužite da se sve aktivnosti odvijaju nekim ustaljenim ritmom: buđenje, čišćenje, mjerenja, vizita, doručak, "slobodno vrijeme" za odmor do ručka, posjete, čišćenje, večera, vizita, spavanje. to je ritam na odjelu patologije trudnoće, a kod babinjača je još sve to s bebicama u sobama. nikoga ja ne branim, niti opravdavam, ali te čistačice su i ispomoć kod diobe obroka. također, ima svakojakih žena, uvjerila sam se na svojoj koži. ostavljaju uloške posvuda, prljaju wc-e i ne očiste za sobom, ostavljaju neuredne tuš kabine - doista kao da su u hotelu i očekuju neku bolju uslugu. ne vjerujem da tak svinjare kod svoje kuće. pričala sam s jednom čistačicom i hvalila mi je neko sredstvo za čišćenje podova, ali kaže da su im s time zabranili čistiti, a također da nemaju love za neke preparate. ne opravdama to, trebalo bi za higijenu u bolnici imati sredstava, posebice za toaletni papir i sapun (barem za to!!), ali kakvo je stanje u cijeloj državi, ja vjerujem da stvarno ne dobivaju dovoljno sredstava (unatoč činjenici da npr. i MM i ja plaćamo dopunsko, a ne koristimo ga uopće) da bi nam omogučili ono što bi se smatralo minimalno ljudskim uvjetima. ja zato ne dramim oko toga, jer sam realna i svjesna da nikakve naše "seljačke bune", niti ikakvo dizanje glasa niti prosvjedovanje neće uroditi plodom, jer sredstava nema.
potpisujem Ivček, glede onih novih soba. bivša učenica mi tamo radi, pa me provela malo po tim sobama, ali mi je rekla da pravi rooming in još ne funkcionira, da su to morali napraviti kako bi bolnica zadovoljia neke standarde kad uđemo u EU jer to EU zahtijeva.
susjeda mi je prije 10ak dana rodila u Petrovoj i kaže da je taj dio gdje je ona bila, full obnovljen i moderniziran te da su bile 3 žene u sobi, imale su svoju kupaonicu i wc te u sobi veliki LCD. pretpostavljam da se i ostale bolnice budu modernizirale na sličan način, jednog dalekog dana, ali zato, po mom mišljenju, sve ove nabrojene nedostatke koje Vinogradska ima, nadoknađuje ljubaznost osoblja (liječnika, sestara, pa i samih čistačica).
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma