sorry, tek sad vidim
brijali me nisu jer sam to napravila doma sama, a klistir sam odbila jer sam se cijeli dan doma pomalo čistila, valjda zbog laganih trudova koje sam imala
ostale zahtjeve sam im rekla odmah, kad sam došla, dr-u u prijemnoj ambulanti sam rekla da ne želim drip, i da ni ne pokušava jer ću u protivnom ići roditi doma

na što se on nasmijao i rekao da mi ni ne treba, jer imam svoje trudove
kad je beba počela izlaziti (glavica) samo sam lagano odgurnula primaljinu ruku i uhvatila bebu sama, ona nit je šta komentirala nit me pokušavala spriječiti, jednostavno su me pustili jer su valjda vidjeli da sve ide kako treba
što se tiče položaja kod izgona, ja sam bila u nekom polusjedećem položaju (leđa skoro pa skroz uspravno, samo je guza visila onako malo dole), zamolila sam da mi malo podignu krevet jer mi je lakše tako tiskati
dali su mi da šetam po boxu skoro pa do kraja(ležala sam valjda samo zadnjih 15-20 minuta), isto sam im samo rekla da bih ja radije još malo šetala, i rekli su da mogu ako mi je tako lakše
bebu su odmah dali na podoj, to nisam morala niti tražiti
pupčanu vrpcu sam naglasila da ne želim da odmah režu, i to su uvažili bez i jednog komentara
nemogu se sad svega ni sjetiti, ali uglavnom sve što sam htjela sam i dobila (osim vode

) bez moljakanja i nekakvih negativnih komentara

a tako mi je bilo i na prethodnom porodu
da li sam samo mpogodila dobru smjenu il su svi takvi, neznam, al hvala im jer sam dobila porod kakav sam htjela