-
ovaj porod mi je bio totalno drugačiji od prvoga od prije 5,5 godina. oba su bila inducirana, ali full različita. međutim, u oba slučaja sam bila prezadovoljna ekipom. oke, na 1. porodu me dr. Vuković rezao malo i malo skako s lustera na trbuh, ali nisam to doživjela kao traumu. ovoga puta sam smo mrvicu popucala i dobila svega 4 šava, za razliku od 1. puta kad je bilo šavova ko u priči, ali s ove pozicije mogu reći da sam se sad u 2. porodu puno bolje i brže oporavila. plus da na 1. porodu nisam dobila malog odmah na podoj, nisam se sjetila pitati, dok sam sad pitala i čim su mi ju očistili i utoplili, dobila sam ju na prsa i mazile smo se i cikile skoro sat vremena na onom stolu
. u oba puta su mi dali dovoljno vode za tunkanje vaticom i obilazili me dovoljno puta (svakih sat vremena) da zadovolje sve moje ostale biološke potrebe.
u ovoj sam T 6 puta ležala gore po 6, a ponekad i 12 dana i svi su bili ljubazni, susretljivi, nasmiješeni... znala sam u šali reći da mi je Vinogradska drugi dom. ne samo zbog učestalosti odlazaka i ostanaka kod njih, već zbog srčanosti i stručnosti. ponekad nam je svima malo znalo ići na živce na što sve oni reagiraju, na kakve sve stvari obraćaju pažnju, koje su nama možda bezveze, ali njima su možda presudne za održavanje nečije trudnoće. stvarno čine sve za dobrobit majke i djeteta.
osim onog wc-a na patologiji, hahaha, to je hororac prve vrste i izaziva traumu sm tak
. ali mislim da su svi wc-i uzrokovali traume ženama. ne mislim na higijenske uvjete, već na količinu žena u odnosu na brojčano stanje wc-a
.
a baš kad sam ja rađala, bila je gužva za popi***, takva da su žene boravila i po 2 dana u predrađaoni nakon poroda ili na intenzivnoj, a neke s patologije su slali i na ginekologiju ležat jer nije bilo mjesta.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma