a je, tu se u puno stvari slažem s vama...

gestacijski dijabetes - em sam dobivala jedno 5 šnita kruha dnevno (a ugljikohidrati podižu šećer), em sam završila prvo na dijabetčkoj prehrani iako mi je GUK profil bio dobar, pa kad sam ga za mjesec dana morala ponavljat ( jedna mi je vrijednost bila 7.3 jer je baš bio doručak mrvicu ranije, nakon vizite, a meni su 20 minuta nakon išli vadit krv, a naravno, ja se tuka nisam sjetial da ne jedem prije krvi, dakle tih 20 minuta da se još strpim, kad sam već trpila od 6 navečer prethodnog dana, ali glad ne pita, hahaha) pa sam zadnjih mjesec dana završila na inzulinu (!!!). oke, nisam ja liječnik, ali imala sam feeling da tu malo fakat pretjeruju i da su malo preoprezni jer čim ti vrijednost prođe 6,0, odmah te šibaju na inzulin. nije moije tijelo stroj da za 20 minuta krene proizvodit inzulin. sve sam im to rekla, ali njih nije to niš diralo. a opet, bila sam preveliki trtaroš da sad zadnjih mjesec dana pred porod idem nekaj potpisivat i radit na svoju ruku jer sam si i previše željela ovo dijete i ne bih si nikada oprostila da se nekaj zakompliciralo, stalno bih si predbacivala.

dojenje / hranjenje od prije 5 godina - dosta se sve izmijenilo od kad sam prvi puta rodila. stvarno su puno, puno susretljiviji po pitanju dohrane, tj. bebe su stalno s mamama (samnom nije bila prvu noć jer sam rodila u 6 popodne pa da se odmorim i naspavam) i nema dohrane. odnosno, mrvicu im daju nekaj, dok ti mlijeko ne dođe, ali kasnije jedino ako mame same zamole, ako mlijeka nema pa su bebe precendrave od gladi.

slažem se da je najgore psihički slušati tuđe priče, jer svaka žena valjda ima potrebu olakšati dušu, pojadati se, pa onda ne biraju sredstva tj. ne razmišljaju kak to utječe na druge rodilje koje iz te kože ne mogu van. zato po tom pitanju ne treba nikoga slušati većse voditi nekom svojomintuicijom, probati dozvati što više pozitivnih vibri i duboko u sebi vjerovati da će sve biti oke i da nisi baš ti ta kojoj će se dogoditi neko sra*** jer onda ode sve u MP3. treba mozak držat pod kontrolom.

objašnjenja doktora- rodilja je previše i nije da ih ja sad nešto branim, ali oni mnoge stvari rade po nekom njihovom defoltu, jer se s time svakodnevno susreću. razumljivo je da mi, kao neznalice iz tog područja, želimo znati što više i dobiti što detaljnije informacije i imamo se o tome pravo informirati. o svemu tome nam ne mogu reći na viziti, pogotovo jer je ta vizita i neka vrsta "predstave" za glavne doktore, da se specijalizanti dokažu i pokažu. ali svi su dr. jaako susretljivi i slobodno ih se može zamoliti za konzultacije, tj. za pojašnjenje, na samo, kad imaju vremena. ako sam ja mogla razgovarati lijepo i ljubazno s doktorom I. i on samnom, kad mi je sve objasnio kao da sam njegova vlastita kćer, onda se, vjerujem, svakako može i sa svim ostalim doktorima koji nemaju njegovu narav .