Citiraj ekoi prvotno napisa Vidi poruku
Evo da podjelim svoje info od današnjeg pregleda u trudničkoj ambulanti u vinogradskoj.
Upitah za tu famoznu kadicu za porode, kažem doktorici; čujem da imate kadu ali da se baš i ne koristi, jel to točno?
Odgovori meni dr. da imaju kadu, da se može zatražiti, ali svi brisevi i urinokultura mora biti sterilna a trudnoća školaska, ono za 5. No, kadica se ne koristi jer je žene ne traže (!!!) a osoblje nema baš iskustva sa porodima u kadi (!!!) pa ju zato ona ne bi ni preporučila da se odlučim na tako nešto (!!!) A osim toga, ako su boxevi krcati, osoblja nema dovoljno da bi jedna primalja mogla biti non stop uz mene što porod u kadi zahtjeva.

CTG se radi konstantno i oko toga nema iznimaka, ali izlaze u susret da nas prikopčaju dok sjedimo na lopti.

Drip, prokidanje vodenjaka i rezanje međice rade samo u slučaju potrebe (što got to njima značilo) jer i nisu oni nešto pretjerano ludi za dodatnim poslom, tako meni dr. kaže...

Veli, plan poroda možete imati, ali mi se zalažemo za potpuni nadzor jer fiziološka trudnoća i porod ne moraju rezultirati sretnim ishodom na kraju...

Ne preporučamo dolazak u rodilište u zadnji čas, naročito ako je došlo do puknuća vodenjaka. Za 12 sati od puknuća dolazi do upale...
Mi vam dajemo naše preporuke, ali vi i suprug preuzimate odgovornost ako ćete raditi nešto mimo toga.
Nedavno sam ja posvuda tražila savjete, a sada mi se čini da mogu početi i sama dijeliti.....
Daj, sama sebi napravi uslugu i nemoj biti tako negativna. Pratile smo dosta istih tema, pa znam da znaš sve moguće raspoložive detalje o Vinogradskoj i tako je kako je, a nije loše. Stvarno su svi susretljivi i ne možeš ići s idejom da će ti napraviti nešta što nije potrebno....
JA sam prvi puta došla s planom poroda, sad sam tražila usmeno ono što mi je bilo najvažnije i sve su pokušali napraviti upravo tako. Ovaj puta su zaista svim silama pokušali izbjeći epiziotomiju, zaista jesu, svi su se udaljili od mene. N izgonu sam imala doktoricu Bilandžiju i dvije divne babice (jedna se zove Na i bila mi je i na prvom porodu) i baš su me pustili da sama odradim, ali kad nije išlo jer su trudovi bili preslabi samo su mrvicu recnuli i T je bila vani u slijedećoj sekundi. Stvarno sam uvjerena da je trebalo jer bi bilo pucanja, dobro možda bi to pucanje bilo manje...blabla, ali ovako je stvarno bilo sve ok, korektno i nemam primjedbi, a fiziološki porod možemo imati doma, ako smo dovoljno hrabre, šta ja nisam, iako možda postanem....

ne znam zašto se čudiš da ne preporučuju dolazak u zadnji čas....to je stvarno na nama, ja bi tako napravila da su se stvari odvijale drugačije, ali ni ne očekjem da mi doktorica to preporuči.

Sretno i opusti se!