Bluebella jako su suretljivi što se tiče epiduralne tako da s tim nema problema. jedini uvjet je normalno zgrušavanje krvi i da nisi otvorenija od 4 cm (jer nakon toga je prekasno). rezanje možeš odbiti, postoje čak neki članci (mislim da ima neki tekst i na rodi ako se ne varam) kako epiziotomija zapravo ne garantira manje pucanja dapače oni kad te režu (pitala doktoricu na tečaju) ti prerežu sve slojeve koje imaš, a ove spontane manje rupture su površne. al su nezgodnije za šivat jer nije ravna rana. rezanje je obavezno kod preranog poroda i još u jednom slućaju koji sam zaboravila![]()
tečaj se plaća 300kn.
ja sam se dvoumila između vinogradske i merkura iako je i meni petrova najbliža geografski. kad sam razgovarala s jednom medicinskom sestrom rekla mi je kako su sve zg bolnice u principu tu negdje po kvalititi osim petrove za koju smatra da je lošijana kraju je ispala vinogradska koja mi je bila prvi izbor.
inače imaju liniju koja se čuje u prva dva boxa tako da ako rodilja dospije u njih može i nju slušatii imaju lopte te babice potiču žene da ih koriste.