Stranica 5 od 12 PrviPrvi ... 34567 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 201 do 250 od 558

Tema: Privatno rodilište 6. dio

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

podobnik stalno spominje kako im dolaze zene koje zele prirodan porod, ali 90% njih na kraju ipak trazi epiduralnu.

meni to puno vise govori o rodilistu nego o rodiljama. ako ti netko stalno nesto nudi, ako implicira da nisi u stanju roditi bez njihove aktivne pomoci, ako na svaki signal tvoje boli i nemoci nudi neki lijek i spasonosno rjesenje... naravno da ce neke zene, posebno prvorotke, odustati od prirodnog poroda.

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

nitko sretniji od mene ali nisam ja te sreće.....
    Mackulina, nemoj tako razmisljati.
    budi sretna da si mogla zanijeti i da mozes iznijeti trudnocu (ako posjetis pdf potpomognuta oplodnja ili posvojenje djeteta, vidjet ces koliko se cure muce..)
    i vec to ti je sreca.

Citiraj aro32 prvotno napisa
    Citiraj momze prvotno napisa
    rekla sam joj da ja tako sigurno necu lezati u rodilistu jer ne zelim biti stalno prikopcana na ctg (sto pise u mom planu poroda koji je podobnik odobrio).
    Znači, i kod njih moraš imati pismeni plan? Dr. G mi je rekla da kad dođem u rodilište samo kažem što želim, da je to dovoljno. Hmm (?)
    i meni je tako receno, ali ja nista ne zelim prepustiti slucaju.
    taj plan poroda sam ostavila njima, a isprintala sam nekoliko kopija i za mog supruga da ga da svima koje zatekne u rodilistu.

Citiraj aro32 prvotno napisa
    toliko me taj njen komentar izbacio iz cipela, da sam u tom trenutku odlucila da nikuda ne zelim ici, da zelim biti doma, uz svog muza i svoje dijete. i tako je na kraju i bilo.
    Ti si treće rodila doma? Meni je prvo, ne bih se usudil', ne poznajem još sebe u toj situaciji.
    Imaš li priču s poroda? Ne nadjoh link, pretražnik mi štrajka.
    gle, niti ja se ne bih usudila roditi prvo dijete doma.
    ovako sada poznajem i sebe i svoje tijelo, bolove, kako reagiram....
    no, ne moras radjati doma da bi imala lijep i ispunjujuci porod - to isto mozes dobiti i na toj klinici, nadam se, samo se malo informiraj i pokusaj imati sto vise privatnosti, da te sto manje uznemiruju i da porod ide svojim fizioloskim tokom.

Felix je vec stavila link na moju pricu, pa se necu ponavljati.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa
    moja prijateljica je nedavno tamo rodila i trazila je da bude prirodno, i stalno su ponavljali da imaju na umu da ona zeli prirodno, ali na kraju bas i nije ispalo tako, iako bi u drzavnoj bolnici vjerojatno bilo gore. ona je jako zadovoljna.

nagovorili su ju na indukciju poroda "jer sve je u redu, sve je u granicama normale, aaaali protoci su malo losi, iako u granicama normale, pa ajmo mi sutra probusiti vodenjak ali necemo dati drip jer znamo da zelite prirodno". cinjenica da je termin prosao prije tjedan dana je stalno visila u zraku i stvarala dodatnu napetost.

a u porodu je bilo svako malo zapitkivanje da li ipak zeli epiduralnu.

to sto si nakon poroda stalno s muzem i starijom djecom zlata vrijedi. sto se tice dojenja, bolje se pouzdati u sebe - nadohrane ima puno, "za svaki slucaj" ili "dok vam ne stigne mlijeko"

sve u svemu, moj je dojam da mozes dobiti tocno ono sto zelis, ali samo ako si jako sigurna u sebe i ne das se pokolebati. svi su ljubazni i simpaticni, ne moras se svadjati ni s kim, ali da neces dobiti prirodan porod na pladnju, to stoji...

podobnik stalno spominje kako im dolaze zene koje zele prirodan porod, ali 90% njih na kraju ipak trazi epiduralnu.

meni to puno vise govori o rodilistu nego o rodiljama. ako ti netko stalno nesto nudi, ako implicira da nisi u stanju roditi bez njihove aktivne pomoci, ako na svaki signal tvoje boli i nemoci nudi neki lijek i spasonosno rjesenje... naravno da ce neke zene, posebno prvorotke, odustati od prirodnog poroda.
    Nadam se da se neces naljutiti, ali ne slazem se sa tvojim vidjenjem privatnog rodilista a svoje argumente mogu potkrijepiti osobnim iskustvom i iskustvom svoje dvije prijateljice.

inducirani porod - nebih se slozila s tobom da olako predlazu inducirani porod - ja sam bila otvorena 3 prsta, beba procjenjena na 5 kg, u terminu, trudovi prisutni ali ne bas produktivni, protoci ok - nitko mi nije niti predlozio indukciju sto je meni bilo vrlo ugodno iznenadjenje jer je to vrlo cesta praksa u drugim rodilistima pod izlikom tipa "ajmo to malo ubrzati".

epiduralna - spomenuta je jedino u nasem prvom razgovoru o mogucim opcijama poroda. Rekla sam da u principu ne zelim epiduralnu, ali da cu odluciti na porodu (ipak bas nisam jos bila zaboravila iskustvo prvog poroda)

"moj je dojam da mozes dobiti tocno ono sto zelis, ali samo ako si jako sigurna u sebe i ne das se pokolebati" - a moj je dojam da je tvoj dojam kriv

"ako ti netko stalno nesto nudi, ako implicira da nisi u stanju roditi bez njihove aktivne pomoci, ako na svaki signal tvoje boli i nemoci nudi neki lijek i spasonosno rjesenje" - da nudili su mi vodu, promjenu muzike, predlagali muzu da promjeni pozu da mu ne iscasim ruku...

Sve u svemu rodila sam bez brijanja, klistira, epiziotomije, niti u jednom trenutku mog cijelog boravka nitko me niti na sto nije nagovarao (osim da uzmem malo obilniji dorucak). Sestre su mi pomagale oko dojenja uz veliki entuzijazam, iako sam bila uvjerena da mi pomoc nece biti potrebna jer kao vec sam iskusna. Prijateljica koja je dosla na porod uvjerena da i ovaj put nece biti nista od dojenja nakon gotovo nikakvog dojenja s prvim djetetom, nakon zajednickog truda nje same, bebe i sestara izasla je iz rodilista s bebom koja je iskljucivo dojila i tako je ostalo punih 8 mjeseci (i dalje doji ali i papa ostalu hranu).

velika.jabuka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa
    aro, evo price: http://roda.hr/forum/viewtopic.php?t=72510

sto se tice dojenja, bolje se pouzdati u sebe - nadohrane ima puno, "za svaki slucaj" ili "dok vam ne stigne mlijeko"

sve u svemu, moj je dojam da mozes dobiti tocno ono sto zelis, ali samo ako si jako sigurna u sebe i ne das se pokolebati. svi su ljubazni i simpaticni, ne moras se svadjati ni s kim, ali da neces dobiti prirodan porod na pladnju, to stoji...
    ja sam rodila kod Podobnika i moram reći da u ovom postu, bar kako je bilo u mom slučaju, ima puno istine..

ja sam u globali jako zadovoljna, ali mislim da trebamo biti iskrene i ne idealizirati samo zato što smo porod masno platile pa mislimo da to moramo opravdati 'savršenstvom' i bez obzira na to što smatramo da bi u drž. bolnici bilo puno gore..

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sanjam71, drago mi je zbog tvog lijepog poroda - nadam se da ce takvih biti sve vise

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

http://www.net.hr/vijesti/hrvatska/p...06.html?pos=n1

nazalost, los ishod se moze desiti svugdje ali ipak vise vjerujem petrovoj kao velikom rodilistu ako dodje do komplikacija

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

... link na moju pricu, pa se necu ponavljati.
    Zanima me dio nakon poroda - kako je tekla skrb za bebu kod kuće za razliku od onih u bolnici (konjuktivitis, K vitamin i drugo).
    Je li to primalja radila, ili nije uopće? S čim ste čekali do prvog pedijatrijskog pregleda..?

Citiraj lore prvotno napisa
    los ishod se moze desiti svugdje ali ipak vise vjerujem petrovoj
    To jest tragično, ali bilo bi dobro znati njenu stranu priče o tijeku porođaja, teško je iz ovoga izvući neke zaključke :/

misliteljica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

http://www.net.hr/vijesti/hrvatska/page/2009/05/28/0006006.html?pos=n1

nazalost, los ishod se moze desiti svugdje ali ipak vise vjerujem petrovoj kao velikom rodilistu ako dodje do komplikacija
    ajme grozno; ja sam tamo ležala nakon poroda kad je to dijete umrlo...strašno...moralo se i to dogoditi, ipak su imali već preko 400 poroda..

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

mama umrle bebe nema prigovor na ososblje bolnice, ali ljudi moji, zar ne bi bilo ljudski pričat sa ženom, reći čekat će te na nalaze još dva-tri, pet mjeseci, moramo obavit, ovo, ono, ma nije bitno, samo da žena ne mora živit u takvoj neizvjesnosti. bol je tu, nju ništa ne može umanjit, ali barem radi koliko-toliko duševnog mira.
    kažete, tamo se rodilo 400 beba, moralo se to jednom dogoditi. ali toj mami je jedna jedina beba, njena beba, kakva je to utjeha kad baš njene bebe nema...
    mislim da bi Podobnik trebao držati do ugleda svoje bolnice, barem razgovarati s roditeljima i uputiti ih gdje tražiti odgovor, ako im on već ne može pomoći.
    nemojte me krivo shvatiti, možda nikakve pare ne bi mogle spriječit smrt ove bebe, ako je tako suđeno, ali činjenice jesu da kad odlučiš rodit privatno, mislim da prvenstveno očekuješ malo veću pažnju i bolje postupanje i prema sebi i prema bebi. ali zar treba platiti i koju toplu riječ?

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

'ajme grozno; ja sam tamo ležala nakon poroda kad je to dijete umrlo...strašno...moralo se i to dogoditi, ipak su imali već preko 400 poroda ...'

Misljiteljice pa ne e mislis valjda ozbilljen :shock: pa TEK je bilo 400 poroda u tom rodilistu. Ovo je tocno cega se ja osobno bojim i zasto ne bi rodila svoje dijete kod Podobnika.

Moje misli su s roditeljima

velika.jabuka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

prestrašno!

moram priznati da sam i ja primjetila da su jako škrti s informacijama u pismenom obliku. moja beba rođena kod Podobnika, također nakon 'savršene' trudnoće i poroda koji se neobjašnjivo zakomplicirao i završio carskim, je bila reanimirana a svejedno je dobila ocjenu 7 od 10.

kasnije su drugi pedijatri komentirali da nije trebao dobiti više od 5 ako nije bio sposoban samostalno preživjeti, a da je takvo ocjenjivanje tj poklanjanje ocjena način da se spere kasniju odgovornost u stilu - kad se beba rodila, sve je bilo dobro.

dobili smo šturo otpusno pismo, u kojem između ostalog piše reanimacija:ne.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Mislim da u svakoj bolnici imaš 'takve' doktore. Najbolje je osobno poznavati nekog dobrog liječnika i ići tamo. Ovdje ih je tek nekoliko i mora se s tim pomiriti.
    Ja bih radije da 'ne vidim' niti jednog.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

[quote="misliteljica"]
    http://www.net.hr/vijesti/hrvatska/page/2009/05/28/0006006.html?pos=n1
    .moralo se i to dogoditi, ipak su imali već preko 400 poroda..
    Obecala sam drzati jezik za zubima kad je u pitanju podobnik, moram.
    No ne mogu presutjeti na ovo 'moralo' se to dogoditi!!! Pa kako se to smrt djeteta 'mora' dogoditi?! "Misliteljice", nije mi jasno sto time zelis reci?!
    I da, podobnik nikad 'niJE' za nista kriv, pozdrav gorcine gosponu odvjetniku!
    Ono sto je podobnik ucinio meni i mojoj sogorici ljudski je neoprostivo, tek toliko, a ima jos puno tuznih prica, jos mnogo toga se ima ze reci, al nesmije se, zar ne profesore!!!
    Sucut roditeljima.

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ja isto ću napisati iskrena sućut roditeljima!

nemam lijepo mišljene o prof. ali svoje gorko iskustvo s njim ostaviti ću za sebe! nažalost ružne stvari se događaju, ali ako čovjek pokloni nekom povjerenje onda je na savjesti tog dr. da pokaže barem brigu oko toga! ništa na ovom svijetu ne može roditeljima umanjiti bol kad se dijete izgubi (to sam nažalost osjetila), ali ipak je mrvicu lakše kad uz sebe imaš doktore koji iskreno suosjećaju i žele pomoći, a ne da peru ruke od svega!

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

velika.jabuka, dok sam ležala u bolnici (ne u Podobnika, ali u bolnici u kojoj je radio ranije) kružila je priča baš tako kako si ispričala! možda se i radilo o tebi, ali svakako nije bilo na hvalu gospodinu Podobniku.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

strašno, ali osobno mislim da se nitko ne može osigurati da se tako što ne desi, to se može desiti i u najboljim rodilištima svijeta...
    ne opravdavam, ali znam da ako se tako nešto treba desiti desiti će mi se i u rukama najboljeg doktora...

ovo ostalo nakon smrti govori mi jako puno toga o njima...

netko je gore napisao da ima normalnu trudnoću nebi išla kod Podobnika,
    ja sam imala sve idealno i išla u Rijeku koja je na glasu zbog prirodnih poroda,
    moglo je biti normalno ali bila je noćna smjena i nikome se nije dalo...
    uglavnom takav porod da mi je trajno oštetio mokraćni kanal,
    imam grozne traume, na sreću mali je prošao fiziči super.

eto a sve je moglo i trebalo biti normalno jer je trudnoća bila super, beba nisko, trudovi snažni, ja spremna na prirodni porod...dobila sranje...

ne vjerujem nikome, vjreujem ako platim da ću dobiti bolji tretman,
    ali sad me ova priča uznemirila jer govori puno...

misliteljica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Yana - ispričavam se ako sam bila nejasna ili povrijedila nečije osjećaje. Htjela sam reći da se takve stvari jednostavno događaju. Iskreno, meni se vrlo teško bilo pomiriti s izjavom doktora moje mame da je operacija na kojoj je bila smrtna u 5% - osobito zato jer je ona bila u tih 5%.

Eto...nekad se to jednostavno dogodi. Čak i u slučaju moje mame, koja nije dakle bila beba, trebale su mi godine da se s tim pomirim...Ono što je bitno je da li su oni učinili sve da to izbjegnu, a ja se nadam da jesu.

Znači moj post je jednostavno referenca na mogućnost da se to u 400 poroda dogodi.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ja sam sad u 37om tjednu trudnoce i zadnja dva pregleda obavila sam u poliklinici Podobnik jer sam odlucila tamo roditi. Sve se cini super, od osoblja , pristupa i slicno, medjutim sad sam procitala sto se dogodilo s tom bebom i naravno da me je to uznemirilo i pokolebalo, nazvala sam u kliniku i postavila im pitanje sta se tocno dogodilo da me umire. Nacin na koji su odgovorili je uzasan, u stilu zasto to uopce pitam, sve sam procitala, nije do njih , dogodilo se to sto se dogodilo. Ostala sam osupnuta, pogotovo jer sam ocekivala da se je jedna takva ustanova pripremila na pitanja jer su ih morali ocekivati i da ce dati neke suvisle odgovore a ispalo je da su uvrijedjeni sto uopce sumnjas u njihovu strucnost. Mene muci sto su oni tu bebu pokusavali reanimirati dva sata a nisu odmah zvali pomoc i sto se ne mogu ljudski obratiti tim roditeljima sa nekim suvislim objasnjenjem. Trebam roditi svaki dan i sad sam opet izgubljena jer sam se veselila prirodnom porodu i nekako sam bila opustena a sad me ovo skroz pogodilo. Sorry na dugom postu

babel avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

erik mislin da na žalost više to ako platiš dobiješ bolji tretman ne postoji...
    Žao mi je roditelja...Strašno je to. Ne mogu razumit kako nemaju uređaj za reanimaciju? Znači platin i strahujen i dalje?

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Zakinu, nemoj si dati kvariti raspolozenje - treba ti pozitivna energija za porod. A da pokusas nazvati Varazdin kao alternativu?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj babel prvotno napisa
    erik mislin da na žalost više to ako platiš dobiješ bolji tretman ne postoji...
    Žao mi je roditelja...Strašno je to. Ne mogu razumit kako nemaju uređaj za reanimaciju? Znači platin i strahujen i dalje?
    Ne postoji uređaj za reanimaciju.Reanimacija se sastoji od masaže srca,elektro šokova,upuhivanaj zraka i još par sitnica...
    Jako je opasno transportirati dijete u drugu ustanovu ako nije stabilano.
    Po tome je logično da su ga pokaušavali reanimirati dva sata prije transporta.
    Ono što nije logično,ali je nažalost uobičajeno u ovoj zemlji je stav da tu nema nitko ništa prava pitati.Privatno ili ne privatno rodilište ,ista stvar.
    Mene osobno smeta taj stav jer izaziva nepovjerenje i osjećaj da je to nečija krivnja ili propust.
    Nažalost, bila sam prisutna u trenutku kad je djete mojih poznanika bilo umrlo u bolnici izvan Hrvatske.Ja sam im bila prevoditelj.Nije bilo pitanja koje nisu mogli postaviti u trenutku kad je bila kritično i nakon što je umrla.Doktor i osoblje bili su potpuno na raspolaganju.Samo suosjećanje ,bez obrambenog stav.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Sad jos vrtim u glavi Sv Duh s obzirom da mi je zadnje preglede kod Podobnika vrsio doktor sa Sv Duha. Ono sto me najvise pokolebalo je bas to sto nemaju suosjecanja niti potrebe objasniti sta se je tocno dogodilo bez obrambenog stava i pokusaju ti dati ohrabrenje a ne da zbog bahatog stava dogodi se da gubis povjerenje.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Zakibu, iz osobnog iskustva ti mogu reći kako bi ti sada bilo najbolje da se "zavučeš u pećinu": makni se od neta, od telefona, okruži se samo ljudima koji te uveseljavaju i čine ti dobro.
    Čitaj ono što te opušta, šetaj... ne zamaraj se ničime izvana, već se okreni sebi i djetetu.
    Ne boj se, vjeruj kako će sve biti dobro.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

[quote="misliteljica"]Yana - ispričavam se ako sam bila nejasna ili povrijedila nečije osjećaje. Htjela sam reći da se takve stvari jednostavno događaju.

Misliteljice, ne trebas se ispricavati, nisi povrijedila moje osjecaje. Povrijedio ih je covjek bez savjesti vec davno prije, covjek kojeg znam godinama i kojem sam se nekoc divila. Kad sam pisala jucerasnji post glavom su mi proletjeli krikovi majke za izgubljenim djetetom, izgubila je dva malena djecaka, a ja sam joj to trebala reci, bdw...dvije super zdrave trudnoce vodjene kod doticnog dr.
    Nije se udostojio niti pogledati majku u njezinoj boli, a hodao je istim hodnicima kao i ona. Iako je krivnja zbog smrti malenih bica bila najvecim djelom njegova 'zasluga' (potvrdjeno) covjek bez savjesti branio se svojom pritajenom s.......m agresivnoscu te prijetnjama. Majka i dalje pati kao i mi njezina obitelj, krik boli dobio je predznak 'vjecno' A ja sam je odvela kod njega, "da sve bude kako treba".
    *Ako se smrt ne moze izbjeci- ne moze se, kao niti eventualne med. komplikacije, no kad se isto dogodi zbog lijecnickog nemara(nas slucaj) onda smo s pravom ljuti na lijecnike kojima smo poklonili nase povjerenje i trazimo odgovor, a oni na kraju ismiju nasu patnju, nazalost.
    Doticni dr. svoj je rad u "svom' rodilistu doveo do savrsenstva, provjereno to znam, ipak na svome terenu treba biti oprezniji, ta ulozeni su tu veliki novci, kad vise nista drugo nije bitno! No njegova pritajena gadna narav koju je sijao u merkuru nikad nece umrijeti, za razliku od malenih bica koja jesu, a radi se tu o vise slucajeva, nazalost.
    *Moja slucaj kod doticnog druga je vrsta horora, sacuvat cu je ovog puta za sebe, zahvaljujem Bogu sto sam prezivjela.
    Nakon dugo godina potracenih na krivoj lijecnickoj adresi te ispiranja mozga, sad sam eto i ja mama, otisla sam na drugu adresu, vodila trudnocu u drzavnoj bolnici gdje sam i rodila, zadovoljna sam.
    Smatram da doticni nikad za niti jedan svoj propust (nemar)nece odgovarati, jer u njega se ne upire prstom!
    Nemam nista protiv privatnog rodilista, dapace, i drago mi je zbog pozitivnih iskustava kod podobnika i ali ima i nas sa vjecnim pecatom gorcine kod istog.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

strašno...

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Apricot hvala , vjerojatno to i je najbolje jer cu ovako poludjeti i najbolje da pustim intuiciji da odluci gdje da idem.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

zao mi je bilo bi mozda bolje da nisam stavila post..
    zakibu samo misli pozitivno, svuda ima i pozitivnih i negativnih iskustava..pusu ti saljemo i javi nam kad dodje bebolino

biti ce sve super

velika.jabuka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

zakibu,
    baš si u nezgodnom položaju, meni je drago da sam već rodila.. samo sam ti htjela napisati da nitko ne dovodi u pitanje njihovu stručnost, bar koliko sam ja skužila, nego eventualno ljudskost. iako, kažem ti iz iskustva, prema meni su se prije, za vrijeme i nakon poroda odnosili vrlo lijepo.
    na javno.hr je obitelj objavila demantij u kojem između ostalog otprilike stoji da je prvotni članak napisan senzacionalistički, da su mnoge činjenice i vremenski slijed izvrnuti i neistiniti..

romi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

I meni baš nije totalno svejedno, mada kod njih imam samo pozitivna iskustva...a sutra ulazim u 37 tjedan....i planiram ići gore roditi, mada se bebica još nije okrenula, pa se još dvoumim - jer ne možemo si baš priuštiti carski rez privatno, pa sad ni sama ne znam kaj je najpametnije za odlučiti.
    Intuicija mi govori da idem kod njih.

iirraarraa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

užaaas
    znala sam da nitko ne može garantirati da se to ne može dogoditi, ali taman kad sam se toliko oduševila i sve, to se dogodi......
    podhitno smanjenje cijena jer mislim da će mnogo žena pronaći sada nek drugo rodilište
    saućešće roditeljima, prestrašno

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

navodno ti je prof. Đelmiš(Petrova) jedan od rijetkih doktora koji znaju tehniku okrenutanja bebice prije poroda pa se probaj raspitati..sretno

iirraarraa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ja u srijedu idem na pregled tamo....

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Došla sam na ovu temu jer i sama razmišljam o porodu u ovoj klinici,ali sam pročitala što se dogodilo bebici nedavno,pa me to ponukalo da nešto i sama napišem.
    Htjela bih samo reči iz vlastitog iskustva kao netko kome je beba naglo umrla i koja je išla na obdukciju(tj išao),da se rezulatati s patologije obično duže čekaju.Mi smo naše čekali najmanje mjesec dana, a možda i dva;ne sjećam se točno.Ali,uglavnom,čekali smo ih duže.A i onda smo isprva dobili samo šturi nalaz od dvije crte;sve dok MM nije otišao doslovce "žicati" nalaze obdukcije na patologiju,i to je na kraju morao i razgovarati sa šefom osobno.Tek onda su nam dali detaljne rezultate obdukcije-koje smo i tražili samo zbog toga da znamo točno što se dogodilo,zbog idućeg djeteta.Ne daju inače izvješća s obdukcije nikome.Nama su ih dali pošto se radilo o specifičnom slučaju,na čemu smo im zahvalni;jer bez njih nam ni kardiolog ne bi mogao točno reči što se po njegovom stručnom mišljenju zapravo desilo.Na patologiji su tvrdili jedno,ginekolog je isto govorio drugo,ali pošto je kardiolog bio jedina stručna osoba baš za ono što je pisalo na nalazu obdukcije,bez njega bismo dan danas živjeli u mraku i nedoumici.I ovako strahujemo za dijete koje nosim,ali bez njegovih dijagnoza i ostalog,bez objašnjenja bilo bi nam još deset puta gore.
    Tako da,iz osobnog iskustva mislim da se ovdje ne radi o nekoj uroti,već tako kod nas stvari funkcioniraju.U to čija je greška ili nije ničija,već se tragedije dogodila neizbježno-ne ulazim..
    U klinici Podobnik očito usprkos tome što je privatna,još uvijek imaju stav kakav imaju svi u našem zdravstvu-kao što naši doktori vole reči-oni su jadni siroti,njih nitko ne štiti.Nema zakona koji ih može zaštititi i tako dalje,pa se oni međusobno štite.Nekad su krivi,pretpostavljam,a nekad nisu.
    Držim fige nesretnim roditeljima da dobiju nalaze i sazaju istinu...u ovom trenu ih ionako ništa ne može utješiti. .

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Pepina prvotno napisa
    .
    Htjela bih samo reči iz vlastitog iskustva kao netko kome je beba naglo umrla i koja je išla na obdukciju(tj išao),da se rezulatati s patologije obično duže čekaju.Mi smo naše čekali najmanje mjesec dana, a možda i dva;ne sjećam se točno.Ali,uglavnom,čekali smo ih duže.A i onda smo isprva dobili samo šturi nalaz od dvije crte;sve dok MM nije otišao doslovce "žicati" nalaze obdukcije na patologiju,i to je na kraju morao i razgovarati sa šefom osobno.Tek onda su nam dali detaljne rezultate obdukcije-koje smo i tražili samo zbog toga da znamo točno što se dogodilo,zbog idućeg djeteta.Ne daju inače izvješća s obdukcije nikome.Nama su ih dali pošto se radilo o specifičnom slučaju,na čemu smo im zahvalni;jer bez njih nam ni kardiolog ne bi mogao točno reči što se po njegovom stručnom mišljenju zapravo desilo.Na patologiji su tvrdili jedno,ginekolog je isto govorio drugo,ali pošto je kardiolog bio jedina stručna osoba baš za ono što je pisalo na nalazu obdukcije,bez njega bismo dan danas živjeli u mraku i nedoumici.I ovako strahujemo za dijete koje nosim,ali bez njegovih dijagnoza i ostalog,bez objašnjenja bilo bi nam još deset puta gore.
    ček.. kako ne daju?? nama su naš PHD dali najnormalnije... Doduše ja sam rodila mrtvu bebu 14.03 a PHD je došao oko 30.04. znači preko mjesec dana smo čekali ali smo ga najnormalnije dobili.

Pa to se daje, to je tvoje pravo, to je dokaz... ja ne razumijem o čemu ti pričaš :? :?

Citiraj Pepina prvotno napisa
    .
    U klinici Podobnik očito usprkos tome što je privatna,još uvijek imaju stav kakav imaju svi u našem zdravstvu-kao što naši doktori vole reči-oni su jadni siroti,njih nitko ne štiti.Nema zakona koji ih može zaštititi i tako dalje,pa se oni međusobno štite.Nekad su krivi,pretpostavljam,a nekad nisu.
    Ova tragedija koja se je dogodila je grozna ali meni je potvrdila ono što ćutim u sebi od početka... Nije Privatno rodilište za komplicirane i Rizične trudnoće. Ma kakvi.
    Za Rizične trudnoće nije ni svaka bolnica kod nas - za to je samo i isključivo Petrova (što god mi mislili o njoj) [/quote]

luci07 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ova tragedija koja se je dogodila je grozna ali meni je potvrdila ono što ćutim u sebi od početka... Nije Privatno rodilište za komplicirane i Rizične trudnoće. Ma kakvi.
    Za Rizične trudnoće nije ni svaka bolnica kod nas - za to je samo i isključivo Petrova (što god mi mislili o njoj) [/quote]

Još je tragičnije što se u ovom tužnom slučaju radilo o urednoj trudnoći i porodu. Bar tako piše u prvom članku.

iirraarraa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

mi smo čekali od 31.07 do 16.10....i to ga nismo dobili jer smo lijepo zamolili nego smo ga zahtijevali putem pravne službe...
    kod nas je u praksi da se dobiva zajedno sa otpusnim pismom, po meni bi tako trebalo i biti, a ne da ga čekaš toliko dugo i na kraju moraš platiti da bi dobio nalaz od svoje bebe

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Moj doživljaj Priv. rodilišta je ovakav: dobro je to zamišljeno, uglavnom dobro i realizirano, ali ponešto ipak kvari opću sliku. U mojem slučaju to je bio jedan liječnik, a s drugima (liječnicima, primaljom, sestrama) bila sam vrlo zadovoljna.

Mislim da bi trebali naučiti da su primjedbe dobra stvar i UČITI iz njih, a ne ljutiti se i očekivati da rodilje budu "kuš".

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj mačkulina prvotno napisa

ček.. kako ne daju?? nama su naš PHD dali najnormalnije... Doduše ja sam rodila mrtvu bebu 14.03 a PHD je došao oko 30.04. znači preko mjesec dana smo čekali ali smo ga najnormalnije dobili.

Pa to se daje, to je tvoje pravo, to je dokaz... ja ne razumijem o čemu ti pričaš :? :?

ne znam;mi smo dobili neki kratki nalaz od nekoliko crta,u kojem je pisala dijagnoza onog što su našli.Moja beba je bila stara 20 dana;oživljavala ga je hitna doma.možda je drugačije kad se rodi mrtva beba,ne znam.Uglavnom,detaljno izvješće s obdukcije su nam rekli da ne daju,ali nakon moljakanja i ostalog su nam ga dali.Ono je bilo na nekoliko starnica.Očito to nije baš pravo kod nas.Pravo imaš na osnovno izvješće,koje nama ne bi bilo dovoljno.Pošto je kardiolog pročitao sve i onda tek donio sud.

Htjela bih još dodati da po onome što je nama rečeno,jedini pravi odjel neonatologije u ZG je na Rebru,pogotovo kad se r.adi o kardiovaskularnom sustavu.tako smo mi obaviješteni iz više izvora...za Petrovu ne znam.

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

evo, također kao osoba koja je 2X prošla smrt djeteta, mogu nažalost govoriti iz iskustva! bebice nisu rođene u istoj bolnici. nakon smrti moje prve bebe što je bilo na Sv.Duhu dobila sam odmah u pon otpusno pismo bebe na kojem je točno pisalo što se dogodilo, a obdukcijski nalaz nikada!
    nakon smrti druge bebe, u našoj županijskoj bolnici dobila sam otpusno pismo tj. PHD nakon 2,5 mjeseca sa šturim tekstom, međutim tada sam dobila obdukcijski nalaz jer su mi rekli da ga kao majka imam oravo tražiti i ne mogu mi ga ne izdati!

ono što mene najviše smeta u ovom slučaju, je ponašanje dotične klinike nakon što se to dogodilo! nažalost tragedije se događaju i nekada uz sav trud liječnika neke stvari su neizbježne! međutim puno pomaže kada liječnik pokaže suosjećajnost prema roditeljima malog anđela! e to sam ja doživila poslije oba poroda, i uvijek ću biti zahvalna doktorima na tome!
    moj kontakt sa privatnim rodilištom je bilo za vrijeme druge trudnoće i u fazi kad sam saznala da sa mojom bebom nešto nije u redu, i ono što sam tamo doživjela ne mogu javno napisati, jer ne želim pisati o nikom ružno, ali nažalost vrijeme će pokazati neke stvari!
    samo ću reći da je sve divno dok sve ide po p.s., kad stvari krenu neželjeno ploča se okreće!

sve mame koje su trudne i trebaju tamo ići roditi, samo se skoncentrirajte na svoj porod i sve ove ružne priče ostavite iza sebe! bitna je samo mama i njena beba!

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj bzara prvotno napisa
    sve mame koje su trudne i trebaju tamo ići roditi, samo se skoncentrirajte na svoj porod i sve ove ružne priče ostavite iza sebe! bitna je samo mama i njena beba!
    Ovo potpisujem

misliteljica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Rebro je jedina bolnica koja ima najbolju neonatalošku skrb. Iako meni to nema nikakve logike jer Rebro nema rodilište...ali to je valjda logika našeg zdrastvenog sustava...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj misliteljica prvotno napisa
    Rebro je jedina bolnica koja ima najbolju neonatalošku skrb. Iako meni to nema nikakve logike jer Rebro nema rodilište...ali to je valjda logika našeg zdrastvenog sustava...
    Takva situacija nije praktična u slučaju kada se zna da će beba trebati specijalnu skrb nakon poroda.I ,po meni, samo zbog toga jer nema mogućnosti da majka bude uz bebu nakon poroda.
    U principu i na sreću jako mali broj djece treba takvu skrb nakon poroda,za manje teške slučaje mogu se skrbiti u ostalim rodilištima.
    Birati ustanovu za rađanje samo po kriterijima super specijalne skrbi za bebu nakon poroda u normalnlnim (pa čak i problematičnim trudnoćama u kojima nije za očekivati da će beba imati bolesna stanja koja zahtjevaju super specijalnu intezivnu skrb) meni to nikako ne bi trebao biti kriterij.
    Čak u društvima i državama koje su puno bogatije od nas ne postoje rodilišta uz bolnice koje su specijalizirane za određeni problem.
    Npr.kardiološki centri nemaju rodilšta uz sebe nego se bebe rađaju u rodilištu koje je u blizini te ga se onada transportira u kardiološki centar.Sve to naravno u slučaju kada se očekuje problem nakon poroda.
    Tako je i kod nas.Nema razlike.Naravno ,ako se za problem zna prije poroda .
    Većina žena srećom rađa normalno i bez većih problema zdravu djecu.
    Srećom velika većina nikad i ne sazna kako izgleda jedinica intenzivne skrbi.Tako i treba biti.
    Netko tko se sprema na porod ne bi trebao misliti da bi mu možda mogla zatrebati intenzivna jedinica na Rebru.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ima. Petrovu, to je njihov referentni centar i bez obzira što je fizički udaljen, to je i dalje Rebro...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Romy prvotno napisa
    Ima. Petrovu, to je njihov referentni centar i bez obzira što je fizički udaljen, to je i dalje Rebro...
    To je samo djelomično točno.
    Petrova je referentni centar za problematične trudnoće,ali neonatologija na Rebru je zavod samo za sebe(iako Petrova i Rebro spadaju pod KBC Zagreb).Znači da u slučaju potrebe nema veze iz kojeg rodilišta se zbrinjava dijete.Ja sam znala da će moje dijete trebati intenzivnu skrb nakaon poroda ,ali sam mogla birati rodilište koje je blizu Rebra(Merkur ili Petrovu).

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa
    Npr.kardiološki centri nemaju rodilšta uz sebe nego se bebe rađaju u rodilištu koje je u blizini te ga se onada transportira u kardiološki centar.Sve to naravno u slučaju kada se očekuje problem nakon poroda.
    Tako je i kod nas.Nema razlike.Naravno ,ako se za problem zna prije poroda .
    Istina;jedino je problem što se to odnosi na djecu za koju se očekuje da bi mogla imati problema.Ali,eto,moj sin naprimjer je bio u Vinogradskoj i zbog hipotrofičnosti uzrokovane mojom preeklampsijom je završio na njihovoj neonatologiji.Tamo je proveo 14 dana,a u tom periodu oni mu nisu napravili uzv srca,ni ekg...tvrde da su mozak pregledali,ali nisam sigurna.Tako da dijete kad završi na neonatologiji jedne od naših bolnica,ako nije predodređeno od prije da će ići na Rebro,teško da će ga itko pregledati ozbiljnije,pošto to nije praksa naših bolnica.Moj sin je umro od aritmije,ali je imao i manju sračanu manu.Vjerojatno bi svejedno umro i da je došao do Rebra,ali možda i ne bi...bilo bi lijepo kad bi naše bolnice malo drugačije pristupale bebicama koje završe na neonatologiji,iako su u manjini.
    Ali da ne budemo više off topic,želim samo reči da je jako ružno ponašanje naših bolnica,uključujući i privatno rodilište koje samo gleda kako bi zaštitilo svoju guzu u slučaju smrti bebice,a da se pri tom ne sjete niti jednog trenutka uputiti objašnjenja i tople riječi nama roditeljima koji se moramo nositi s najvećom tragedijom.Na žalost nisu još usvojili praksu stranih zemalja;čak ni privatno rodilište gdje bi odnos prema pacijentu trebao biti malo obazriviji(tako bar svi očekujemo).Očito ne mogu još iz svoje kože.

pinguica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Da li netko zna kada u podobnika imaju slijedeće tečajeve za trudnice. Poslala sam im e-mail s upitom i zovem već dva dana na 6398000 ali nitko se ne javlja :?

misliteljica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj pinguica prvotno napisa
    Da li netko zna kada u podobnika imaju slijedeće tečajeve za trudnice. Poslala sam im e-mail s upitom i zovem već dva dana na 6398000 ali nitko se ne javlja :?
    Mislim da je to broj centrale, pogledaj na netu broj baš od ginekologije, tamo uvijek ima neka sestra pa će ti se javiti. Ili, zovi direktno rodilište - oni se MORAJU javiti ))

pinguica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Dobila sam, nemaju više tečajeva do jeseni, a ja trebam rodit u devetom mjesecu a htjela sam se pripremit za kadu

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

1. Čak sam 3 tjedna pred kraj odbila i vaginalne preglede - ispostovali su moju želju.
    2. Nakon sto sam odbila vaginalni, a onda i ctg...
    3. Mislim da je važno da uvijek pitate zasto se neki postupak radi, da li je neophodan, koja mu je alternativa i što bi bilo da to ne napravite? Iznenadile biste se koliko puta neke stvari uopće ne bi bilo potrebno raditi, a rade se iz čiste rutine.
    1. Tako je i bilo s vaginalnim.
    2. ALI su inzistirali na ctg-u jer "svim trudnicama rade ctg od 37. tjedna". Ne želim se s njima svađati, to bi bilo 'dati dreku pljusku'. U kojem si tjednu to odbila i kod kojeg dr.?
    3. Objašnjenje nije bilo rutina, nego interval od 15-tak minuta kojim se u terminu vidi je li sve u redu s bebom. Slušalice očito ne koriste jer, kao, njima se sluša kratko.
    Bojim se da na kraju ne bude potpuna

---
    Par pitanja za one koje su bile tamo i htjele najbolje za svoje bebe:
    1. Može li se birati/odbiti način primjene K vitamina, npr. umjesto injekcije - oralnim putem?
    2. Čime preveniraju potencijalni konjuktivitis (antibiotikom, antiseptikom ili onim k..cem Ag-nitratom)?
    3. Ne vade li krv za Rh automatski? Naime, u cjeniku je naveden posebno, pa...

Stranica 5 od 12 PrviPrvi ... 34567 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •