moja prijateljica je nedavno tamo rodila i trazila je da bude prirodno, i stalno su ponavljali da imaju na umu da ona zeli prirodno, ali na kraju bas i nije ispalo tako, iako bi u drzavnoj bolnici vjerojatno bilo gore. ona je jako zadovoljna.
nagovorili su ju na indukciju poroda "jer sve je u redu, sve je u granicama normale, aaaali protoci su malo losi, iako u granicama normale, pa ajmo mi sutra probusiti vodenjak ali necemo dati drip jer znamo da zelite prirodno". cinjenica da je termin prosao prije tjedan dana je stalno visila u zraku i stvarala dodatnu napetost.
a u porodu je bilo svako malo zapitkivanje da li ipak zeli epiduralnu.
to sto si nakon poroda stalno s muzem i starijom djecom zlata vrijedi. sto se tice dojenja, bolje se pouzdati u sebe - nadohrane ima puno, "za svaki slucaj" ili "dok vam ne stigne mlijeko"
sve u svemu, moj je dojam da mozes dobiti tocno ono sto zelis, ali samo ako si jako sigurna u sebe i ne das se pokolebati. svi su ljubazni i simpaticni, ne moras se svadjati ni s kim, ali da neces dobiti prirodan porod na pladnju, to stoji...
podobnik stalno spominje kako im dolaze zene koje zele prirodan porod, ali 90% njih na kraju ipak trazi epiduralnu.
meni to puno vise govori o rodilistu nego o rodiljama. ako ti netko stalno nesto nudi, ako implicira da nisi u stanju roditi bez njihove aktivne pomoci, ako na svaki signal tvoje boli i nemoci nudi neki lijek i spasonosno rjesenje... naravno da ce neke zene, posebno prvorotke, odustati od prirodnog poroda.