Stranica 6 od 12 PrviPrvi ... 45678 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 251 do 300 od 558

Tema: Privatno rodilište 6. dio

iirraarraa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj pinguica prvotno napisa
    Dobila sam, nemaju više tečajeva do jeseni, a ja trebam rodit u devetom mjesecu a htjela sam se pripremit za kadu
    do jeseni a?
    znaći ni mi nećemo stići, ili ćemo biti naknap......
    mi bi trebali oko 20.10 na carski , tak bar ja računam , termin mi 6.11
    hoću stić, ne a?
    jel meni on uopće treba s obzirom da ću na carski, i mm je proao prvi put taj tečaj tu kod nas

misliteljica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj aro32 prvotno napisa
    [
    1. Može li se birati/odbiti način primjene K vitamina, npr. umjesto injekcije - oralnim putem?
    Ne znam - pitaj pedijatricu. Sigurna sam da ako postoji opcija oralne primjene da će ti izaći u susret - nazovi dr. Šunić-ona je super. U svakom slučaju neće ti dati djetetu ništa dok ti ne odobriš. Mene je došla pitati dok sam ležala na stolu operacijskom.
    2. Čime preveniraju potencijalni konjuktivitis (antibiotikom, antiseptikom ili onim k..cem Ag-nitratom)?
    Možeš nju i to pitati, ali koliko se ja sjećam s tečaja, daju se antibiotske kapi radi sprečavanja infekcije koja može biti i pritajena u porođajnom kanalu.
    3. Ne vade li krv za Rh automatski? Naime, u cjeniku je naveden posebno, pa...
    Ne vade. To se vadi u okviru primarne ginekološke prakse. Ja sam to obavila na uputnicu još u prvom tromjesečju u Zavodu za transfuziju, zajedno s testom na sifilis i još nekim glupostima - to je jako važno radi RH faktora i vođenja trudnoće - zato te to šalju odmah čim obaviš prvi pregled u trudnoći. Taj nalaz sačuvaš i original doneseš sa sobom (MORA biti original, bez toga niti jedan anesteziolog ti neće dati transfuziju jer naravno riskira da te ubije)
    [/color]

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj misliteljica prvotno napisa
    ... u Zavodu za transfuziju, zajedno s testom na sifilis i još nekim glupostima - to je jako važno radi RH faktora i vođenja trudnoće...
    To je u redu, to imam. Nego, Rh bebe?

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj momze prvotno napisa
    ... link na moju pricu, pa se necu ponavljati.
    Zanima me dio nakon poroda - kako je tekla skrb za bebu kod kuće za razliku od onih u bolnici (konjuktivitis, K vitamin i drugo).
    Je li to primalja radila, ili nije uopće? S čim ste čekali do prvog pedijatrijskog pregleda..?
    oprosti, tek sada sam vidjela tvoje pitanje...
    primalja je pregledala dijete sat vremena nakon rodjenja tj. nakon sto je presjecena pupkovina.
    i onda nista - nikakav vitamin K nismo davali. primalja je rekla djeca koja su rodjena njezno i bez intervencija ne trebaju vitamin K. cak stovise, praksa u austriji je da se taj vitamin zadnjih 10-ak godina uopce ne daje u rodilistima.

zanimljivo je da je oboje moje djece imalo konjuktivitis (obojica rodjeni u rodilistima), a ovaj treci nista! do danas nista, oko mu nikada nije zasuzilo, nista krmelje, nista zuto.. nista.

prvi pedijatrijski pregled je bio 5 dana nakon rodjenja i sve je bilo odlicno.
    kompletna skrb se sastojala od mazenja, lezanja na cici i dojenja na zahtjev.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj velika.jabuka prvotno napisa
    http://www.24sata.hr/news/clanak/zena-kojoj-su-ostavili-gazu-u-trbuhu-bori-se-za-zivot/120694/?context=naslovnica&web_page_id=main_page
    pa što je ovo???
    Mislim da ne treba bezveze širiti paniku. Pogotovo ako je infromacija iz '24 sata' :/

thora avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

http://www.24sata.hr/news/clanak/zena-kojoj-su-ostavili-gazu-u-trbuhu-bori-se-za-zivot/120694/?context=naslovnica&web_page_id=main_page
    pa što je ovo???
    Mislim da ne treba bezveze širiti paniku. Pogotovo ako je infromacija iz '24 sata' :/
    Evo i drugog izvora:
    http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/b...-u-trbuhu.html

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

To je rizik carskog reza u bilo kojoj bolnici.

misliteljica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

E sad će ispast da ja uvijek branim PR ali jeste vi curke čule za novinarski reket? Javna je tajna, a ja to dobro znam jer sam radila u nekoliko firmi koje su to morale plaćati, da čim novinari skuže da ti dobro ide, zovu i prijete da će loše pisati o tebi ako ne platiš. Iz prethodnog slučaja je evidentno da bračni par iz Rijeke nije imao zamjerke na rad PR, čak je demantirao maliciozni tekst, na čemu im čestitam i divim im se. Dok za ovo ne vidim epilog, neću komentirati. A ono smeće od 24 sata zbilja piše svašta o svakome.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Imam dojam da se samo čeka razlog za obrušiti na privatno rodilište :/

24 sata su (uz dužno poštovanje) meni osobno novine žnj kategorije i ne doživljavam ih uopće. A drugi članak kao izvor navodi Novi List (za koji nakon googlanja vidim da su lokalne novine).

romi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ne bih se zamarala sa tim informacijama, ne vjerujem niti jednim od tih novina, a o manipulacijama svi već u ovoj zemlji i previše znamo - a na kraju krajeva nikom niš, rijetki budu kažnjeni.

Ono kaj sam stvarno slučajno uoćila dok sam ćekala na pregled je da su digli cijene!
    Mada su svi tamo meni super, i dalje su divni prema meni kao i uvijek.
    Sada je klasićan porod umjesto 14.500 - 16.500, +pdv,
    porod u vodi 20.000/ a carski 28.500kn.
    Znaći sve je skuplje za cca 2000kn u startu, plus pdv.
    Mislim neće me to spasiti, al baš imam peh!

pinguica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Kako plus pdv?
    Zar nije bez pdv-a. Kad sam bila tamo prije nekoliko tjedana pričali su da će izaći iz sustava pdv-a ali da će onda dići nešto gore osnovne cijene. Zar su sad promijenili priču :?

romi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Piše samo da su cijene bez pdv-a na dnu strane masnim slovima, sorry sad ni ja nisam sigurna...
    Idem idući tjedan gore, pa ću baš i morati pitati, jer mi je termin uskoro.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj romi prvotno napisa
    ...da su digli cijene!...
    Nisu digli, nego spustili, jer je pdv unutar cijene. Pogledaj moj post pri dnu 4. stranice:

Cjenik od 16.5.2009.:
    vaginalni porod ___ 16.500
    porod u vodi ___ 20.000
    carski rez ___ 27.500
    epiduralna ___ 2.200
    vađenje krvi iz pupkovine za pohranu ___ 1.000
    KG i Rh faktor ___ 500
    KG kod žutice ___ 200
    boravak supruga ___ 550/dnevno
    dodatna hospitalizacija ___ 1.500/dnevno

Piše da cijene ne podlažu PDV-u (članak 11, stavak 1, točka 5 Zakona o PDV-u).

romi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Hvala puno, sada mi je lakše! :D :D :D

iirraarraa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

mi smo prije tjedan dana, uredno dobili račun sa pdv-om uračunatim......
    navodno?! da onima koji ne prate trudnoću stalno naplačuje, a onima koje prate ne naplačuje pdv.....
    tak sam ja čula, sad ne znam kak je s porodom, ja ne pratim svaka tri tjedna tamo, ali planiram roditi kod njih a 27.500 i 33.500 mi nije isto :/

cvjetkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj iirraarraa prvotno napisa
    mi smo prije tjedan dana, uredno dobili račun sa pdv-om uračunatim......
    navodno?! da onima koji ne prate trudnoću stalno naplačuje, a onima koje prate ne naplačuje pdv.....
    tak sam ja čula, sad ne znam kak je s porodom, ja ne pratim svaka tri tjedna tamo, ali planiram roditi kod njih a 27.500 i 33.500 mi nije isto :/
    ma, to ne može bit. nije on baba na placu koja ima svoje omiljene mušterije. ili naplaćuje ili ne.

velika.jabuka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ma ne! mi smo vodili cijelu trudnoću od 1. dana i rodili tam, i platili smo pdv..

iirraarraa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ne znam .........
    moja kolegica nije dobila račun sa pdv-om, ja jesam, ona je imala 14 uzv-a, ja dva......
    ni meni nije jasno, niti mi je logično ali eto..

romi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja sam do sada uvijek dobivala raćun sa pdv-om, pa sada ni meni nije jasno, pitat ću još ovaj tjedan za porod, ni nama nije svejednokolika je cifra na kraju.

iirraarraa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

pitaj jel ja idem tek za mjesec dana na kontrolu kod njih.......
    a baš me zanima jako.....

iirraarraa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

jel bila koja na kontroli?
    jel ima novo šta u vezi tog pdv-a?

romi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Jesam, al smo krečili stan, pa nisam ni pipnula komp....
    Ovako, sada sam i ja dobila račun sa pregleda bez pdv-a, a i cijene poroda su onda bruto takve kakve gore pišu, no nema pdv-a u njima, tj, nemože se više utrpati u poreznu olakšicu, znaći dobiš račun za svoju dušu.

pinguica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Mene zanima, ako netko slučajno zna, kako to ide s plaćanjem, ako dođeš rodit u vodi, pa se "malo namakaš" pa zaključiš da ti ne paše ili jednostavno želiš samo odraditi trudove u vodi pa izaći i obaviti izgon na stolčiću. Da li onda moraš platiti i za vodu i za stolčić ili plaćaš samo onu veću cijenu u ovom slučaju za vodu? Isto tako i za carski, što ako si došla za vodu i bila u vodi i onda se stvari zakompliciraju i ideš na hitan carski, da li plaćaš samo cijenu od carskog ili i jedno i drugo?

iirraarraa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Jesam, al smo krečili stan, pa nisam ni pipnula komp....
    Ovako, sada sam i ja dobila račun sa pregleda bez pdv-a, a i cijene poroda su onda bruto takve kakve gore pišu, no nema pdv-a u njima, tj, nemože se više utrpati u poreznu olakšicu, znaći dobiš račun za svoju dušu.
    znaći carski je 27.500?
    ili?
    pinguica, ja ne znam kak ti to ide....
    znam samo da ako dobiješ npr.epiduralnu i ona ne uspije, i rodiš ono vaginalno normalno, da ti tu epiduralnu uračuna, bez obzira što je tvoje tijelo nije prihvatilo...
    e sad , logićno mi je da zaračuna ovaj skuplji porod, a ko će ga znat..
    vidiš da to kod njih u zadnje vrijeme sve nešto ćudno :/

romi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ne znam ni ja kako to točno ide, no logično mi je da ako si prvo u vodi, pa završiš na carskom, da ti računaju samo carski, zapravo nikad nisi ziher koliko će te to koštati, jer uvijek možeš završiti na carskom.....

velika.jabuka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

meni je bilo ovak.. pokušala sam roditi vaginalno, tražila sam epi i na kraju nažalost završila na carskom. dali su mi spinalnu, na kraju nije bilo vremena pa sam dobila i potpunu anesteziju. uglavnom, ko da sam došla i rekla - dajte mi sve kaj imate! naplatili su mi carski i epi, a s obzirom da je mm bio svih 8 dana s nama u bolnici (8*550+pdv) ukupno smo platili 38,000kn.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

meni je bilo ovak.. pokušala sam roditi vaginalno, tražila sam epi i na kraju nažalost završila na carskom. dali su mi spinalnu, na kraju nije bilo vremena pa sam dobila i potpunu anesteziju. uglavnom, ko da sam došla i rekla - dajte mi sve kaj imate! naplatili su mi carski i epi, a s obzirom da je mm bio svih 8 dana s nama u bolnici (8*550+pdv) ukupno smo platili 38,000kn.
    Uh...

iirraarraa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ja se sutra naručujem za pregled pa ćemo vidjeti kak će mi račun na kraju ispasti.......
    znači ja idem na carski, bez epi i bez muža trebalo bi mi ispasti -2000 - 8*550= 6400= 31600......a dodatni dani, znam da carski podrazumijeva nulti dan za carski +5 dana.......
    otkud ti jesi? da li si dolazila noć prije tamo prespavati ili? jel ti i taj dan zaračunaju?

velika.jabuka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ja sam iz ZG, zapravo vrlo blizu Podobnika..
    nulti dan ne naplaćuju, a koliko ja znam svih 8 dana nakon carskog je u cijeni.. nisam sigurna, jer mi na računu piše samo ukupna cijena, a u opisu su nabrojane sve stavke bez pojedinačnih iznosa.

iirraarraa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

aj mi pošalji na pp ako nije zgodno ovdje koliko te točno sve koštalo i što si sve platila?
    kak 8 dana, nama su rekli carski je nulti+5 dana :?

cvjetkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

meni su rekli tjedan dana se leži nakon carskog. ja sam bila 9 dana zbog klinke. no, plaćala sam po starom cjeniku

iirraarraa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

na cjeniku piše 5 dana, mi smo pitali, rekli su da je carski nulti dan +pet, ako sve bude u redu, za što sse stvarno nadam da hoće, kud zbog nas, tu zbog 1500 kn dnevno dodatnog dana

misliteljica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

na cjeniku piše 5 dana, mi smo pitali, rekli su da je carski nulti dan +pet, ako sve bude u redu, za što sse stvarno nadam da hoće, kud zbog nas, tu zbog 1500 kn dnevno dodatnog dana
    Ja sam rodila CR prije 2 mjeseca. Rodila sam u jedan ujutro (znači došla sam dan ranije) - taj dan od 1 ujutro su računali kao nulti, ostala sam još 4 puna i peti sam išla doma. Znači, u biti 6 dana...

Ako je sve ok, to je i više nego dovoljno. Ja sam se već 4. dan osjećala dovoljno dobro da idem doma. Znači došla sam u četvrtak navečer i ostala do srijede sredina dana...

misliteljica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Aha, i da dodam...porod je počeo normalno..dobila sam gel, drip, skoro i epiduralnu, ostala sam u rađaoni oko 5 sati, onda je dovršeno CR, naplaćen mi je samo carski rez.

Nisam sigurna da obračunavanje ili neobračunavanje PDV-a ima veze sa prijavom u poreznoj prijavi kao porezne olakšice. Pa i drugi računi nemaju pdv, a svejedno ih prijavljuješ...

romi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Bokić curke, ja sam rodila vaginalno i bila 5 dana, došli smo danas doma! Mi smo prezadovoljni sa svima gore, od babice Marine, do svih doktora i sestara na odjelu.
    Osječala sam se stvarno ljudski i humano, te su sve moje želje bile itekako ispoštovane , pogotovo jer sam išla gore sa velikim strahom i traumom iz Vinogradske, tako da su znali svu povijest i jako su se držali toga da se opet ne ponovi.
    Podobnik me naravno opet oduševio.

pinguica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Bokić curke, ja sam rodila vaginalno i bila 5 dana, došli smo danas doma! Mi smo prezadovoljni sa svima gore, od babice Marine, do svih doktora i sestara na odjelu.
    Osječala sam se stvarno ljudski i humano, te su sve moje želje bile itekako ispoštovane , pogotovo jer sam išla gore sa velikim strahom i traumom iz Vinogradske, tako da su znali svu povijest i jako su se držali toga da se opet ne ponovi.
    Podobnik me naravno opet oduševio.
    Čestitam!

Možeš li nam reći malo više detalja? U kojem položaju si rodila? Da li su te rezali, da li si dobila drip i sl.?

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ja sam rodila prije 1 mjesec kod Podobnika i nisam baš zadovoljna.Probušili su mi vodenjak iako sam rekla ne,dali drip bez da su me pitali ili mi rekli i na kraju me i rezali

iirraarraa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

kak to?
    ja sam misla da je kod njih sve stvar dogovora...pa čak i klistir i brijanje ako žena odbije oni to poštuju..ako imaš vremena, jel možeš malo udetalje opisati i kolikosi to sve platila?
    čestitam na bebici

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Potpisala one obrasce za informirani pristanak na početku uz pitanje primalji hoćemo se to još sve dogovarati i njeno:da,da nitko me nije više ništa pitao,osim što su mi nudili epiduralnu koju nisam htjela

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Platila 17000 kn,16500 kn porod + 500 kn što su me uspavali za šivanje poslije poroda jer više nisam mogla trpiti bol

Leeeaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

a ko ti je bila primalja?
    Ako ne želiš tu pošalji mi pp

Leeeaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj ANA09 prvotno napisa
    Platila 17000 kn,16500 kn porod + 500 kn što su me uspavali za šivanje poslije poroda jer više nisam mogla trpiti bol
    :shock: , pa kolko su te to izrezali....nemam iskustvo iz prve ruke (hvala primalji ) ali frendice koje su imale epi u raznim rodilištima nisu spominjale nikakve bolove kod šivanja

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Nemam što kriti,primalja je bila Jadranka Šekoranja.Na porodu je bio dr.Kalafatić i prof.Podobnik.Zaboravila sam spomenuti i nalijeganje na trbuh dr.Kalafatića od kojeg mi je sve bilo plavo katastrofa

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ana zao mi je da je tako proslo
    zanima me da li si svoje nezadovoljstvo iznjela kasnije osoblju i sto su ti oni rekli?

Leeeaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Uh...baš mi je žao....
    Baš sam išla pogledati ko je primalja jer mi nije bila poznata po imenu i vidim da ima dosta novih ljudi, ja ju definitivno prije godinu dana nisam tamo vidla, ni jedan dan :/

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Nažalost,nisam im ništa rekla,bila sam valjda još u šoku sva 4 dana tamo.Moram pohvaliti sestru Maju i Izabelu.Prof. je samo rekao da mi je muž zriktao veliko dete pa je on kriv što je bio težak porod Ja stvarno još ne vjerujem da sam to prošla

iirraarraa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

katastrofa, ne vjerujem da se tako nešto moglo tamo dogoditi.....
    ne bi se smjelo dogoditi, 170000 nisu mali novci, bome da se meni to dogodi za 30 000 koje im se spremam dati , mislim da bi se lijepo poslije proveli svi zajedno

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ANA09 prvotno napisa
    Nažalost,nisam im ništa rekla,bila sam valjda još u šoku sva 4 dana tamo.Moram pohvaliti sestru Maju i Izabelu.Prof. je samo rekao da mi je muž zriktao veliko dete pa je on kriv što je bio težak porod Ja stvarno još ne vjerujem da sam to prošla
    Taman su se zaredale lijepe vijesti iz privatnog rodilišta i sad ovo...
    Neke stare navike ipak teško umiru.

A najnajgore od svega je ovo okrivljavanje rodilje ili eto ovaj puta muža jer je porod bio težak.
    Ana, znam da ti je teško, pokušaj s nekim popričati o svom porodu tko zna slušati, možda probaj napisati priču..., takve stvari pomažu, bar malo.
    Ali nikako, nikako ne vjeruj da si trebala zaslužiti/dobiti takav porod jer je dijete bilo veliko.

iirraarraa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Najgore od svega je što on još uvijek drži te cijene i diže ih,ili možda to što mi i dalje idmeo tamo i spremamo se roditi kod njih...
    meni osobno oni su odlićni, ali kad čujem ovako nešto normalno da mi nije svejedno, ipak se to radi o velikim novcima, i što je još važnije, da mi se opet nešto dogodi djetetu kao prvi put, mislim da bi zbilja poludila

Stranica 6 od 12 PrviPrvi ... 45678 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •