Stranica 9 od 12 PrviPrvi ... 7891011 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 401 do 450 od 558

Tema: Privatno rodilište 6. dio

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Moja frendica je tamo rodila vaginalno. Ali već sam pisala na drugom topic-u da su joj napravili epi bez po meni stvarnog razloga, došla u PR s trudovima svakih par minuta, tamo joj puknuo vodenjak kad je davala osobne podatke, vrlo brzo završila u rađaoni i malo joj usput pritiskali trbuh i napravili epi. Ne mogu se sad točno sjetiti da li je imala plan poroda, a ne mogu pronaći mail od prošle godine u kojem mi je pisala detalje, ali nije joj bilo drago što ju nisu ni pitali da li mogu napraviti epi. Za pritiskanje trbuha su ju pitali, nije baš bila sretna, ali doktorica ju je uvjerila da će biti samo lagano i bilo je kaže lagano.
    I rekla je da je imala dojam da nemaju ništa drugačiji odnos prema pacijentu, jesu oni ljubazni i sve to, smještaj i konfor je super, ali imala je dojam da je i ona samo jedna u nizu, tipa hajdemo to riješiti da smo što prije gotovi s još jednim porodom. Iduće dijete je rekla da će ići roditi u Varaždin.
    I da, meni se isto čini da je postotak carskih tamo prevelik. Mislim da je u Hrvatskoj prosjek po bolnicama nekih 20% (ili je tako u VŽ rodilištu?) i raste nažalost iz godine u godinu, a sad kako je u PR, zbilja ne znam, vjerujem da je veći od 50% prema ovome što čitam, što je pomalo čudno. Ili žene tamo ciljano idu na carski jer ga plate pa dobiju carski ili se oni boje mogućih komplikacija u dosta poroda pa misle da je carski manji rizik? Naravno svatko ima svoje razloge zašto ide tamo, vjerujem da sve žene očekuju da se maximalno prate njihove želje što se boje da je državnoj bolnici malo teže nego ovdje.

pinguica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Da, već sam zaboravila na tvoju frendicu. Prepala sam se jer baš nakon što sam pročitala post od mame_jos_malo zove me sestra sva sretna kako je upoznala curu koja je rodila u Podobnika i opisuje mi kako je sve bilo divno i krasno. A ja je pitam a kako je rodila, a ona kaže išla je roditi vaginalno a završila na carskom. Takva me panika ulovila da sam počela sumnjati da oni te carske rezove ne rade namjerno.

iirraarraa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

prosjek poroda kod Podobniku je 1 dnevno, samo jedan.......
    znači prosječno 365 na godinu.......da je sve i jedan porod carski, to je 365 na godinu......
    a koliko poroda dnevno ima u Petrovoj? i koliko je od njih na carski?
    ma čisto sumnjam da nemaju ni jedan carski rez dnevno......
    i da imaju samo jedan, eto to ti je isto kao kod Podobnika......
    o čemu pričamo onda?

uostalom, osobno i idem tamo jer me nitko neće poroditi na carski, nakon svih trauma koje sam prošla i prirodno rodila svoju mrtvu bebicu, ni jedna državna bolnica me neće poroditi na carski jer kažu da trauma sa prethodnog poroda nije indikacija za carski i da je s ovom trudnoćom sve u redu.....
    a proguglajte malo indikacije za carski-među njima stoji i trauma i loše iskustvo sa prethodnog poroda.....
    mislim da je veča sramota to što ja moram platiti da me porode onako kako ja mislim i smatram da je najbolje za mene i najvažnije, za moje dijete :?

pinguica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Da sam ja doživjela traumu kakvu si ti carski rez bi mi bio svjetlo na kraju tunela.

Ali ja stvarno u životu nisam doživjela nikakvih trauma i carski rez je trenutačno najgora stvar koja mi se u životu može dogoditi. Stvarno bih ga htjela izbjeći pod (gotovo) svaku cijenu.

iirraarraa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

tako sam i ja govorila prije prvog poroda.......
    ali sad carski je jedini način na koji ću se poroditi.......
    ali nisam ja tu sad bitna.........naglasak je na carskima......
    stalno nešto se brunda i filozofira oko carskih u Podobniku....
    u državnim bolnicama porode dnevno xy žena, da je samo 2 na carski to je več duplo više nego kod Podobnika (ako uzmemo u obzir da sve porodi na carski, a u to nekako sumnjam)

pinguica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Ma sigurno ima jako puno žena koje idu ciljano na carski iz nekih razloga, a ne žele im te razloge priznati u državnoj.
    Brine me samo veliki broj žena koje su došle tamo vaginalno roditi a završile na carskom. Isto kao što mi nije jasna ni ta priča sa epiduralnom, da 90% žena koje tamo dođu rodit bez epiduralne se usred poroda predomisle. Sve mi je to nekako sumljivo i zabrinjavajuće, a bliži mi se termin pa sve više razmišljam o takvim stvarima i što mi je činiti da se maksimalno osiguram od toga.

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj iirraarraa prvotno napisa
    tako sam i ja govorila prije prvog poroda.......
    ali sad carski je jedini način na koji ću se poroditi.......
    ali nisam ja tu sad bitna.........naglasak je na carskima......
    stalno nešto se brunda i filozofira oko carskih u Podobniku....
    u državnim bolnicama porode dnevno xy žena, da je samo 2 na carski to je več duplo više nego kod Podobnika (ako uzmemo u obzir da sve porodi na carski, a u to nekako sumnjam)
    Pa valjda gledaš koliko je carskih u odnosu na ukupan broj poroda!!

U Večernjem je izašlo da je od 500 poroda u PR bilo 200 carskih što čini 40%.

WHO smatra da kad stopa carskih ne bi trebala biti viša od 15% za rodilišta i 20 % za specijalističke ustanove (to je kod nas npr. Petrova). I tako je otprilike kod nas.

misliteljica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj pinguica prvotno napisa
    hm, da i ja evo saznajem samo za slučajeve koji su završili na carskom.

Što mislite kako bi oni reagirali kada bi u planu poroda napisala da ukoliko oni zaključe da trebam ići na carski da želim drugo mišljenje od doktora iz državne bolnice?
    Ili još bolje da me prebace u državnu bolnicu, tamo ipak ženama daju više šansi prije carskog reza.

Kako vam to zvuči, je li too much? :/
    Ma daj, jesi ti ozbiljna? Jesi kad rodila? Pa nije to baš vrijeme kad tražiš second opinion. Ja znam za slučaj kada je izričito traženo da se porod ne dovršava CR u Podobniku, osim ako bude zbilja zadnja opcija. Porod je trajao od dolaska u rodilište (kada su trudovi bili na 5 min) 12 sati - da sad ne idem u detalje što je sve bilo, ali dovršen je po njenoj želji. Znaš što mi je ta žena rekla? Da joj je žao što nije išla na CR.

Kad porod krene, nije u pitanju više samo tvoj život i želja, nego i život djeteta. Kad je meni rekao Podobnik CR- ja sam samo šutila i suze su mi išle. Pita on mojeg muža: jel ona mene razumije? A muž veli: razumije ali joj se ne sviđa što čuje. Znaš zašto sam išla na CR? Radi mojeg djeteta. Nisam htjela riskirati ni sekundu - samo da on bude zdrav.

pinguica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

A što da zaključim, da su sve te žene eto baš imale peh i morale na carski. Da prihvatim to kao slučajnost? 200 carskih?
    Pa naravno da bi i ja išla na carski da mi kažu da će mi dijete umrijeti ako ne odem, ali kako ja mogu znati da li je to istina. Mogu jedino tražiti drugo mišljenje (za koje vjerojatno u tom trenutku nema vremena, ali ako ima...)

pinguica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Evo našla sam u jednom članku:
    Prvorotkinje rađaju u vremenskom razmaku 12 do 18 sati, a višerotkinje znatno brže.

Očito Podobnik daje ženama neki puno kraći rok.

iirraarraa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ja sam prvo dijete rodila za 6 sati, znači ispadam iz prosjeka........
    ja ne znam čemu tolike filozofije sada
    brate mili imaš postojnu, imaš austriju, onu kuću tete neke......naposlijetku imaš državne bolnice......
    tamo češ sigurno rađati prirodno do zadnjega ako se nešto ne zakomplicira.........
    ti valjda znaš što je najbolje za tebe.......
    ako doktor veli da se porod mora zvršiti carskim, završi ga carskim i amen.......
    i neka ti budu zamazane oči do kraja života da je t bilo najbolje za tvoje dijete.ili se bahati i vrijeđaj se da otkud mu pravo za to ako si ti to zabranila......
    ali koliko ja znam, ti možeš potpisati da izrazito odbijaš carski-pa potpiši da ga odbijaš i amen........

cvjetkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Evo, ja znam za vaginalne porode kod Podobnika. Kad sam ležala tamo, nakon svog cr (koji je doslovce spasio život mojoj bebi) jedna je žena došla i rodila vaginalno. Rađala je mislim cijeli dan, jer sam čula da su ju dovezli u sobu tek u ponoć, a došla je ujutro.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

meni je frendica rodila "prirodno" u privatnom, na kraju je dobila epiziotomiju. kao, mora se.

brate mili imaš postojnu, imaš austriju, onu kuću tete neke......naposlijetku imaš državne bolnice......
    tamo češ sigurno rađati prirodno do zadnjega ako se nešto ne zakomplicira.........
    irara, sve ok, znam sto ti se dogodilo i zao mi je zbog toga, ali daj malo. brate mili? imas austriju? ja ne zelim radati u austriji, niti u sloveniji. radati prirodno u drzavnoj bolnici?! samo te molim da ne pricas o stvarima o kojima pojma nemas. sve ok, ti hoces carski--odi. ali daj malo stani na loptu kod ovih drugih izjava.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Postoji carski rez koji štiti dijete I majku, a postoji i onaj koji "štiti" samo majčinu komociju. Nemojte mi reći da nikad niste čuli neku ženu koja kaže "Jooj, ja ću na carski jer je meni vaginalni bljak i ne želim da me boli..." Ne znam zašto svi misle da je carski walk in the park, dođeš, legneš, namažu te, raspore, nalegnu na trbuh i imaš bebu....A poslije?!

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ma sigurno ima jako puno žena koje idu ciljano na carski iz nekih razloga, a ne žele im te razloge priznati u državnoj.
    Brine me samo veliki broj žena koje su došle tamo vaginalno roditi a završile na carskom. Isto kao što mi nije jasna ni ta priča sa epiduralnom, da 90% žena koje tamo dođu rodit bez epiduralne se usred poroda predomisle. Sve mi je to nekako sumljivo i zabrinjavajuće, a bliži mi se termin pa sve više razmišljam o takvim stvarima i što mi je činiti da se maksimalno osiguram od toga.
    točno ovo je i meni zapelo za oko dok sam čitala iskustva cura koje su rodile tamo.

u većini slučajeva se krene vaginalno i onda odjednom, hitni carski? hitni???
    možda se slučajno ovdje skupila kritična skupina koja je imala takav razvoj poroda, ali nekako mi je to sumnjivo :/

mislim da veliku ulogu igra stav. i osoblja i rodilje. i očekivanja rodilje.
    jer podobnik u intervjuima propagira jedno, ko fol, a zapravo gura skroz drugačiju priču. kod nas rodilja dobiva tretman koji želi, prirodan porod možeee, ali onda eto znate, kad to krene boliti, svi hoće epiduralnu, ma to je i bolje, nisu svi za prirodni porod :?

imam osjećaj da se kod poroda radi o takvom suptilnom presingu i da je cilj na kraju ne poštivati želje rodilje, nego obaviti porod što je brže moguće i na način koji su oni i zamislili.

pinguica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Ma ako se može to sve potpisat, da odbijam carski kao i intervencije onda super.
    Onda se osiječam kao da i ja imam pravo glasa.
    To sam i mislila, lijepo potpisat na početku da odbijam sve živo što se može odbiti, a poslije ako je stvarno nužno, pa nisam luda ni gluha, nek pitaju, nek kažu, tu sam, ne idem nigdje.

I ne treba me nitko nagovarati ili odgovarati od privatnog rodilišta. Davno sam odlučila da idem tamo. Ali sigurno ih neću idealizirati, ima tu puno negativnih priča, zato sam se odlučila što bolje pripremiti, kao što bi to i za državno rodilište.

pinguica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj melange prvotno napisa
    mislim da veliku ulogu igra stav. i osoblja i rodilje. i očekivanja rodilje.
    jer podobnik u intervjuima propagira jedno, ko fol, a zapravo gura skroz drugačiju priču. kod nas rodilja dobiva tretman koji želi, prirodan porod možeee, ali onda eto znate, kad to krene boliti, svi hoće epiduralnu, ma to je i bolje, nisu svi za prirodni porod :?

imam osjećaj da se kod poroda radi o takvom suptilnom presingu i da je cilj na kraju ne poštivati želje rodilje, nego obaviti porod što je brže moguće i na način koji su oni i zamislili.
    ja sam sad već uvjerene da se radi o suptilnom presingu, zato se pripremam, da idem rodit u državnu bavila bi se drugim problemima. Ovdje nije problem ni plan poroda, ni otvorena zločestoća, ni ismijavanje, ovdje je problem kako u toj svoj njihovoj ljubaznosti raspoznati što je stvarno nužno a što ne i postaviti se, zauzeti stav. Ipak je lakše zauzeti stav kad je netko grub prema tebi nego kad je pažljiv i ljubazan, ali eto to je baš trebalo napraviti.

iirraarraa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

plačaštamo porod koji želiš zar ne?
    ako hočeš prirodni, rodi na prirodni......
    to što plačaš taj porod ne znaći da ti ga oni mogu napraviti da rodiš u roku pola sata........
    meni je ovo sve oko carskog i ne carskog toliko blesavo......
    nije to jedina opcija, ima i stolica, i voda
    carski nije konaćno rješenje, a uvijek ga možeš odbiti........
    ako se usudiš

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

plačaštamo porod koji želiš zar ne?
    ako hočeš prirodni, rodi na prirodni......
    to što plačaš taj porod ne znaći da ti ga oni mogu napraviti da rodiš u roku pola sata........
    meni je ovo sve oko carskog i ne carskog toliko blesavo......
    nije to jedina opcija, ima i stolica, i voda
    carski nije konaćno rješenje, a uvijek ga možeš odbiti........
    ako se usudiš
    ako se usudiš?
    ok, znam tvoju priču, ali malo pretjeruješ.
    poanta i jest u tome da porod ne treba trajati toliko i toliko vremena i ako se ne obavi i završi u tom periodu, ide se na carski ili drip ili štajaznam.
    poanta i jest u tome da ti kao rodilja koja ima želje i koja se informirala dođeš tamo i tražiš jedno. i očekuješ da te se u tome podržava.
    ali te se ne podržava. i nakon 12 sati u trudovima, suptilno ti se nudi drip, pa epiduralna, pa carski..
    a sve se servira kao: vi ste platili, mi vam želimo samo najbolje.

najbolje po čijem mjerilu?

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

i nitko tebi ne spočitava tvoj ugovoreni carski koji je tvoj unaprijed napravljeni izbor.

nego su malo sumnjivi svi ovi porodi (tj njihov broj) koji krenu kao prirodno-vaginalni, a završe kao carski.

iirraarraa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ovo nema veze s onim što sam sam ja prošla.......
    ovo je samo vezano isključivo uz želju rodilje da ide ili ne ide na carski.....
    nitko ne tjera da mi idemo ili ne idemo na carski.....
    ponavljam, možeš ga odbiti....i misliti da li si dobro odlučila.......

pinguica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

da ga mogu samo tako odbiti ne bi se ni brinula ni raspravljala o njemu.
    Mogu ga odbiti u startu u nadi da će mi onda dati više šanse da rodim prirodno, ali ako dođe do toga da mi kažu da će mi beba umrijeti ako ne idem na hitan carski naravno da ću ići bez razmišljanja.

Upravo zato me brine što se to tako često kod njih događa.

iirraarraa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

kak znaš da se upravo to kod njh događa?
    kako znaš da možda 90% žena nije tražili carski, a kod 10% se iskompliciralo?
    pa nemate vi evidenciju šta se dogodilo
    a na ovih par primjera ne možeš temeljiti cijelu priču i sve i jedan porod koji je carski

pinguica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

da, ne znamo, samo kažemo da je sumljivo.
    bilo bi veliko olakšanje da je tu par cura koje su rodile vaginalno kod Podobnika.
    Držite fige da ću idući mjesec to biti ja da im malo popravim prosjek na ovom forumu

misliteljica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

da, ne znamo, samo kažemo da je sumljivo.
    bilo bi veliko olakšanje da je tu par cura koje su rodile vaginalno kod Podobnika.
    Držite fige da ću idući mjesec to biti ja da im malo popravim prosjek na ovom forumu
    Ja želim da sve prođe onako kako si želiš.
    Ja sam i danas tužna što nisam rodila vaginalno. Ali znala sam da s jadnim trudovima kakve sam imala, nije bilo nikakve šanse da se porod dovrši u nekom normalnom vremenu. Molim te da se javiš (iako znam da nećeš imati vremena ni ići na wc) kad tamo rodiš. Čini mi se da ovdje više sudionika lamentira koji NISU tamo rodili, a oni koji JESU se brinu za bebe i nemaju vremena pratiti ovu temu...

Btw, to je sve normalno. Ja kad sam bila trudna, mislila sam da je to najvažnija stvar na svijetu, i onda došla beba, trudnoća i porod ostali u dalekoj prošlosti...više ništa nije bitno...osim njega

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Evo javljam da je moja kumica sinoc rodila kod Podobnika vaginalno i prirodno. Rekla mi je "toplo preporucam polikliniku". Detalje cu znati kada dodje doma.

Nije mi jasno cemu se na ovu temu toliko trude i javljaju one koje nikada nisu niti planiraju roditi kod Podobnika, i to se uvijek jave sa negativnim ili sumnjicavim komentarima :? .

pinguica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj rotty prvotno napisa
    Evo javljam da je moja kumica sinoc rodila kod Podobnika vaginalno i prirodno. Rekla mi je "toplo preporucam polikliniku". Detalje cu znati kada dodje doma.
    ajde, to je lijepo čuti, čestitam , nadam se da ćemo uskoro imat i detalje

pinguica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj misliteljica prvotno napisa
    Ja želim da sve prođe onako kako si želiš.
    Ja sam i danas tužna što nisam rodila vaginalno. Ali znala sam da s jadnim trudovima kakve sam imala, nije bilo nikakve šanse da se porod dovrši u nekom normalnom vremenu. Molim te da se javiš (iako znam da nećeš imati vremena ni ići na wc) kad tamo rodiš. Čini mi se da ovdje više sudionika lamentira koji NISU tamo rodili, a oni koji JESU se brinu za bebe i nemaju vremena pratiti ovu temu...

Btw, to je sve normalno. Ja kad sam bila trudna, mislila sam da je to najvažnija stvar na svijetu, i onda došla beba, trudnoća i porod ostali u dalekoj prošlosti...više ništa nije bitno...osim njega
    hvala ti na željama
    ja vjerujem da ću se brzo javiti jer sam prikovana za kompjuter bila beba ili ne, netko mora hraniti obitelj, pri tom ne mislim samo na mlijeko

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj misliteljica prvotno napisa
    Čini mi se da ovdje više sudionika lamentira koji NISU tamo rodili, a oni koji JESU se brinu za bebe i nemaju vremena pratiti ovu temu...

Ovo je dobro rečeno.
    Kao budući korisnik PR pokušavam realno sagledati tuđa iskustva, no pravu procjenu donosim tek kad odem tamo i dogovorim se.
    Ovako u startu je nepotrebno paničariti na temelju tuđih iskustava.

Uostalom, slobodno me ispravite - no većina cura koje pišu da su tamo rodile su zadovoljne.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Stana prvotno napisa
    I još si dobila popust. Pa ja zbilja ne mogu vjerovati koja si ti pokondirena tikva (i još vas nekoliko ovdje). Zamisli horora- odeš u PR da imaš tretman ko princeza na zrnu graška, da svi titraju oko tebe, da ti pripreme crveni tepih i smješkaju ti se dok im se vilica ne ukoči, da ti ginekolog na porodu pjeva "U boj u boj" i time te ohrabri na tiskanje, a kad ono- dobiješ ginekologa koji malo priča. Koji jednostavno valjda nije od velike priče. I nije uopće bitno to kolilko je stručan, koliko zna, koliko vrijedi, koliko puno radi i dežura, koliko malo već danima spava. Kakve to veze ima. Jer ako si platila, onda si platila da ti se ginekolog smije i gladi te po glavi. Jer TI SI PLATILA. To je na Balkanu još uvijek normala.
    (okanite se Balenovića)
    Sigurno je velika većina žena koja je rodila u PR imala ozbiljan razlog da tamo ide, a ne zato jer su htjele biti, kako pišeš, princeze na zrnu graška. Sigurno to znaš, može se iščitati iz postova.
    A popust je normalna satisfakcija za neadekvatnu uslugu.
    "Propustila" si pročitati da sam napisala da ginekolog nije samo "bio šutljiv", nego što se ponašao kao da mu je muka što uopće mora raditi. Uz to nije ni poštovao što sam se u vezi s porodom dogovorila sa svojom liječnicom. Na porodu ga nije ni bilo, ali sam je prijem bio dovoljno neugodan.
    Što se tiče toga da "puno radi i dežura", u PR nije baš neka gužva, ja sam bila jedina rodilja, a nisam puno ni "smetala", rodila sam za dva sata, pa je dotični liječnik mogao mirno nastaviti s tipkanjem po računalu (što je radio cijelo vrijeme dok sam ja bila tamo).
    A tvoj nepristojan stil pisanja i nije za komentiranje.

misliteljica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

možda čovjek piše novu knjigu !

Leeeaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj cvjetkica prvotno napisa
    Evo, ja znam za vaginalne porode kod Podobnika. Kad sam ležala tamo, nakon svog cr (koji je doslovce spasio život mojoj bebi) jedna je žena došla i rodila vaginalno. Rađala je mislim cijeli dan, jer sam čula da su ju dovezli u sobu tek u ponoć, a došla je ujutro.
    Mislim da sam ta zena ja

pinguica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Leeeaaa na koliko su ti bili trudovi kada si došla? Jesu li te nagovarali na ubrzavanje poroda?

Leeeaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Moj porod ne zadovoljava kriterije prirodnog, ali ja to nisam ni htjela.
    Vecer prije na redovnom pregledu bila sam otvorena 1 prst i dogovorili smo se da sutra dođem roditi..jednostavno
    Sljedeće jutro smo došli u polikliniku, smjestili se,malo sam bila na ctg,došao je anesteziolog, popričali,došli u rađaonu,uveli su mi katetar za epiduralnu i to je to.....mislim da sam čak jedno vrijeme i malo spavala...ma meni iskreno je bilo dosadno, ja sam jedva čekala da rodim, a oni su "forsirali" polako, bez dripa, bez ičega....kao ne žuri mi se nigdje ....uglavnom na kraju mislim da nije ni tako puno prošlo, rodila sam nakon 7 sati(jer smo tek mislim oko 15,16h došli dolje u rađaone),( kako se to brzo zaboravi ) bez rezanja, pucanja, bolova...meni osobno porod je prošao savršeno,nikakve traume, nikakva loša iskustva,ja nemam ni jednu zamjerku,nitko nije bio neljubazan ili nepričljiv .....ali naglašavam, ja ne patim na prirodne stvari

pinguica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Super ti je bio porod, čestitam, baš za poželjeti.
    Ja se ipak nadam da ću uspjeti bez epiduralne, molim Boga svaki dan da mi da snage i pameti da izdržim.

LoveLight avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Evo, ako ce nekome pomoci moje iskustvo, ja sam rodila potpuno prirodno kod Podobnika, bez lijecnickih intervencija. No za to sam se izborila, dosla sam tamo sa planom poroda i sa cvrstim stavom da cu roditi bez i jedne intervencije, na sto se Podobnik prvo malo smijao, ali kad je shvatio da mislim skroz ozbiljno, rekao je da ce napraviti sve da dobijem takav porod. I uspjela sam, mogu reci da sam zadovoljna. No nikako nisam zadovoljna sa onim sto se dogadjalo poslije poroda, tu su tek uslijedile borbe sa njima.

Cure, nemojte se zavaravati (one koje zele prirodan porod), to je bolnica kao i sve druge, samo eto udovolje zeljama ako je trudnoca uredna i ako "sve ide ok pri porodu" (pod navodnicima zato sto je njihovo misljenje drukcije od mojeg). Ja sam na kraju mislila zasto uopce placam tolike novce ako se stalno moram nesto raspravljati sa njima, pa nije valjda za udobnost apartmana?
    Dobro, lijepo je biti u apartmanu, dozvoljene posjete uvijek, sve cisto, ok hrana, ali to nije meni bio smisao odlaska tamo nego prirodan porod kakav reklamiraju, a koliko sam shvatila, mozda sam ja ustvari jedina koja je rodila potpuno prirodno!?? Voljela bi da se javi jos netko tko je imao prirodan porod i da mi kaze da sam u krivu.
    Podobnik kaze da mnoge zene dodju radjati prirodno i nakon vise sati trudova odustanu jer previse boli i traze epiduralnu. Ja mislim da cim krenu intervencije da se stvari zakompliciraju i da na kraju mnogi i zavrse na CR. Skoro sam svaki dan cula da su imali hitan CR.
    Moje misljenje je da se oni jednostavno ne usude riskirati u bilo cemu zbog tuzbi. Oni su u toliko velikom strahu od tuzbi i to je tako ocito (ne znaju to sakriti). Rekla bi cak da su paranoicni. Da li je CR mozda laksi nacin za njih da se zena porodi i tako izbjegnu eventualne tuzbe ako se nesto desi? Ili je to mozda nacin da vise zarade (sto je apsolutno grozna pomisao, ali nisam mogla ne napisati jer sam zbog nekih stvari iz vlastitog iskustva imala taj dojam)? Ne znam, eto samo glasno razmisljam, ali svakako imam dojam da je previse "hitnih" CR i da tu nesto ne stima.

pinguica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Da, jedna moja prijateljica koja je jako poznata i ima full love nije htjela ići u Podobnika upravo zbog toga što joj je puno prijateljica išlo tamo i sve su završile na carskom.

LoveLight avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Zaboravila sam reci, osim plana poroda ja sam potpisala da ne zelim nikakve lijecnicke intervencije sto ukljucuje i carski. Vjerovala sam u sebe da mogu normalno prirodno roditi ...

pinguica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Da ne bude da mislim samo crno. Bila sam tamo danas i donijela plan poroda i doktorica se jako potrudila da mi svaku stavku objasni, da kaže svoje mišljenje o tome i kada mogu očekivati da mi se te intervencije ponude. Moram priznati da me jako umirila, bila sam tamo sat i pol. Uglavnom nikakve intervencije mi neće ponuditi ukoliko porod ide svojim tokom, tek ukoliko porod zastane na nekoliko sati. Sad samo molim Boga da dođem što kasnije u rodilište i da mi prethodno ne pukne vodenjak.

pinguica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj LoveLight prvotno napisa
    Zaboravila sam reci, osim plana poroda ja sam potpisala da ne zelim nikakve lijecnicke intervencije sto ukljucuje i carski. Vjerovala sam u sebe da mogu normalno prirodno roditi ...
    to ću i ja svakako potpisati, nekako mi se čini da ću onda biti sigurnija

LoveLight avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Uglavnom nikakve intervencije mi neće ponuditi ukoliko porod ide svojim tokom, tek ukoliko porod zastane na nekoliko sati. Sad samo molim Boga da dođem što kasnije u rodilište i da mi prethodno ne pukne vodenjak.
    Zelis roditi potpuno prirodno? Ovo sto si napisala ti govori puno o njima. Sta znaci ako porod zastane? Zene radjaju prirodno po cijeli dan, tri dana ... kako tko. Ako potpises da ne zelis intervencije nece ti nista ni nuditi, i naravno, sto kasnije dodji tamo.
    Ja plan poroda nisam nosila na preglede nego sam im ga dala kad sam dosla tamo u jakim trudovima. Vjerujem da bi me odbili da su mogli jer ne vole takve kao sto sam ja

LoveLight avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

E da, i u planu poroda napisi obavezno da ne zelis da te pozuruju ! Napisi sve detalje kojih se sjetis, bas sve. Ja sam pored osnovnog plana poroda imala i dodatak tipa

- ne zelim da me se pozuruje nego da porod ide svojim tokom (Podobnik jako dobro zna da prirodan porod duuugo traje)
    - zelim sto vise biti sama sa partnerom dok "odradjujem" trudove
    - da ima sto manje svjetla u radjaoni
    itd.

Nadam se da ces uspjeti dobiti porod kakav zelis, samo nemoj biti u strahu da ce nesto poci krivo i pokusaj se opustiti. To je sretan dogadjaj

pinguica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj LoveLight prvotno napisa
    Nadam se da ces uspjeti dobiti porod kakav zelis, samo nemoj biti u strahu da ce nesto poci krivo i pokusaj se opustiti. To je sretan dogadjaj
    Hvala ti. Znam da je najvažnije to bez straha i opušteno kao i disanje. Prilično vjerujem i u svoje tijelo.
    Samo eto ipak znam da ne bih mogla preuzeti tu odgovornost i rađati dva dana, u podsvijesti znam da ću pristati na indukciju ako mi kažu da porod stoji i da mi dijete pati. Poduzet ću sve mjere koje mogu da do toga ne dođe i nastojati biti što aktivnija u vlastitom porodu, ali ako dođe do najgoreg znam da ću im se prepustiti.

LoveLight avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Mislim da je najvaznije dobro se informirati o porodu i sve ce biti ok. Zato i jesmo ovdje, na Rodi ima izvrsnih informacija.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Evo, ja nisam rodila u PR i mnoge od vas znaju da se zbog toga kajem.

Da se nadovežem na zadnji post. Vrlo važno je informirati se i znati što nas čeka, barem okvirno pripremiti se na raznorazne mogućnosti. No vrlo važno je i svoja očekivanja prenijeti onom tko vas porađa. Mislim da ta komunikacija mora biti dvosmjerna, sa obostranim razumijevanjem. Dakle, dogovorili smo se, jasno je i meni i porodničaru, poštujemo dogovor i sve 5. Tako bi to trebalo biti u PR zar ne? Mislim da i u večini slučajeva i je.

Velika je prednost PR što unaprijed znaš tko će te poroditi. Dakle, znaš sa kime se dogovaraš. Toga u državnim rodilištima nema (ne govorim o pojedincima, već o većini). Ja sam se u Rijeci dogovarala sa njih nekoliko.... ma bezvezno trošenje energije u prazno. Ovaj misli ovo, onaj ono, neki ne misle ništa... šutečki te razvale i eto.... dođeš na porod sa mišlju kako je sve dogovoreno kad ono- malo morgen. Može li se dogoditi kod zubara da ti zineš da ti pogleda zube, a on ti iz čista mira, bez pripreme i anestezije izvadi zub! Vjerojatno ne, ili se o tome ne priča, no u našim rodilištima se često događa da su rodilje pasivan objekat sa kojim radi tko što hoće. Nafilaju te dripom da nisi u stanju normalno funkcionirati, pa ti pokušaj se dogovarati i ne znam ni ja šta. Nisam čula da se takve stvari događaju u PR, stvarno nisam.

U PR rade puno carskih? Pa šta onda? Očigledno je da rodilje iz njega izlaze zadovoljne. U državnom rodilištu rade puno epiziotomija, filaju dripom i tako to.... Žene se bune, brda se tresu, a ne događa se ništa. Ok, carski je štetan za bebu i majku, ozbiljna je operacija. No dugotrajno mučenje na dripu je sasvim ok, svašta. Velik broj djece upravo zbog teških i isforsiranih poroda rađa sa krvarenjima na mozgu. Puno ih zna za krvarenja, a opet x njih i ne zna....

mogla bi tako duuuugooo dugoooo, navela sam samo par primjera....

Poanta je da vam cure želim, porod kakav si same želite, sreću na porodu i tretman dostojan čovjeka.

pinguica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

rena7 hvala ti na željama. Upravo sam čitala priču s poroda od ARIELA1982 i moram reći da mi je laknulo kad sam čula da je došla na dogovoreni carski, a na kraju rodila vaginalnim putem. Znači da sam se bezrazložno bojala da oni te carske rezove nekako forsiraju ili nešto slično.
    Puno sam mirnija sada i moram priznati da je stvarno lijepi osjećaj kada dođeš u kliniku i doktorica sluša sve što joj govoriš i čega se bojiš sat vremena i pokušava ti sve u detalje objasniti i umiriti te.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

......... da je stvarno lijepi osjećaj kada dođeš u kliniku i doktorica sluša sve što joj govoriš i čega se bojiš sat vremena i pokušava ti sve u detalje objasniti i umiriti te.
    E pa to, to je savršen osjećaj. Nakon poroda, osjećaš se kao čovjek, osjećaš se da nisi prevarena. Predivno, vjerujem da je. Svjedočit ćeš da je tako, nadam se. Ako te sluša i zna što želiš, ako ti nju slušaš i jasno ti je što sa medicinske strane može, a što ne može- kako može završiti krivo? Ma teško.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Da i ja podijelim svoje iskustvo.

Bila sam na "razgovoru" u PR, išla na privatno/poslovnu preporuku, da se tako izrazim.

Na prvi dojam sam više nego zadovoljna - što se samog načina poroda i dr koji će mi biti na porodu rekli su mi da se apsolutno sve mogu dogovoriti. Naravno pod pretpostavkom da sve bude u redu, oni će poštovati sve moje želje iako mi je prof rekao da oni uvijek iznesu prijedlog pa je na meni hoću li prihvatiti ili ne.
    zasad sam zadovoljna skoro kao sa svojom najdražom doktoricom, a to nešto govori.

Na prvi službeni pregled idem za 6tj. (u 20-om tj.).

jedino što nisam ništa pitala za cijenu, no to mi je najmanje bitno u cijeloj priči.

LoveLight avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Vrlo važno je informirati se i znati što nas čeka, barem okvirno pripremiti se na raznorazne mogućnosti. No vrlo važno je i svoja očekivanja prenijeti onom tko vas porađa. Mislim da ta komunikacija mora biti dvosmjerna, sa obostranim razumijevanjem
    Nemojte samo biti u zabludi, onaj kod koga idete na pregled, nece vas nuzno bas taj doktor poroditi, nego onaj tko je u smjeni ![/quote]

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Moguće, ne kažem da nije. Onda će u mom planu poroda stajati- ako plaćam koliko tražite, a plaćam, lijepo molim da na porodu uz mene bude liječnik koji mi je vodio trudnoću. Koliko njemu treba platiti prekovremene sate? Toliko i toliko, aha. Može ili ne može? Ako može, ok, a ako ne, hvala lijepo i doviđenja, idem dalje. Ja bi to jasno i glasno rekla voditelju rodilišta ako mi je to važno.

Stranica 9 od 12 PrviPrvi ... 7891011 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •