Unaprijed se ispričavam što je ovo post s naglaskom na cijene, ali mi se čini da se o tome najmanje priča.
A u ovoj današnjoj situaciji, mislim da nije nepristojno...

Sažé (ispravite me ako griješim):

Prvi kontrolni pregled preporučuju od 30. tjedna, a najkasnije od 37. tjedna pa do poroda (ne znam koliko često). Treba se naručiti početkom mjeseca, jer se brzo popune termini.
Pregled + UZV + planiranje poroda (razgovor) traju oko sat vremena. Cijena je 500 kn, sa snimanjem DVD-a i slikice na CD-u 700 kn. (na tel. su mi jednom rekli 800, drugi put 600, ne znam...)

- prirodni porod (vaginalni): 14.500 kn,
- porod u vodi: 18.000,
- carski rez: 24.000,
- epiduralna: 2.000,
- matične stanice: 1.000, (ne kuž'm, ako doniraš banci, zašto moraš još i platiti :?)
- Rh faktor i zaštita: 500,
- KG u slučaju žutice: 200
- boravak supruga u bolnici: 550 po danu (prije je bilo uključeno u cijenu, tko zna što su još izbacili...)
*cijene su bez PDV-a

+7% na karticu ili rate

- vježbe za trudnice: 450 kn (8-9h)
- tečaj za trudnice: 700 kn (oko 10 h)

---
A sad, komentari i pitanja:

... da li si morala nešto doplatiti radi komplikacija?
- Ne ništa, platila sam cijenu vaginalnog poroda.
Načuh da se nekima račun popeo za duplo, ili čak do 48.000. :shock:
Bojim se da se to meni ne desi (kakav sam srećković), jer ću tako pasti u depru kad mi dođe platit', da će sva njihova ljubaznost pasti u kanalizaciju. Jedva ću nakamčiti ovih petnajs' (plus kontrole) i otplaćivat ću ih godinu dana, ali sve preko toga u ovoj financijskoj situaciji nije mi dobra opcija. No, da se razumijemo, ja želim dati za bebinu (i moju) dobrobit, ali ako to krene nekamo neplanirano... jaooo
Neki me odgovaraju, kažu: "potroši to za bebu, kolica, hranu...". Smatram da ovo upravo jest investicija za bebu (oprema je u drugom planu) i ne žalim novca za svoj i njen duhovni mir. Sve dotle dok time ne plaćam skupu medicinsku opremu, medikalizaciju i 'šamar u lice (bio on tek neljubazno osoblje ili ljubazno visok račun)' - fak, to mogu dobiti i gratis od države. :/

Pitanje: Što je uključeno u 14.500 (17.690) kn i kako tek tako može skočiti cijena?

platila sam 700 samo kad su mi snimali film
Pitanje: Znači, može i bez filma? Jer to mi nije bitno, a želim eliminirati sve irelevantne troškove.

1. ...možemo li vjerovati da se neće miješati u porod koji protječe dobro..?
2. ...rado bih čula nekoga tko je imao vaginalni porod bez komplikacija i kakav je bio tretman, tj. da li su se nepotrebno miješali.
Po svemu sudeći, uopće nema razloga sumnjati u njihovu stručnost i tretman, no i mene itekako zanimaju iskustva žena koje išle roditi kod njih prirodno, ne-forsirano, ne-inducirano i ne-medikalizirano. Može li neki friški info?
Je li tko potpisao izjavu u slučaju odbijanja ili Izjavu o pristanku na medicinske zahvate (na istom papiru su obje opcije)? Ja bih ovo prvo, pa da se ev. dogovaramo o pojedinačnoj intervenciji (ne želim u đuture sve odbiti niti pak sve u paketu prihvatiti).

...poslali na carski u Petrovu...
Pitanje: Ukoliko dođe do komplikacija, može li se to na ovaj način? Ako te pošalju negdje drugdje, plaćaš li onda njima i koliko?

Pitanje: Ima li tko viziju o čemu je predavanje "Alternativni načini poroda" koje drži dr. Habek?