Citiraj srecica prvotno napisa
Ne razumijem zasto ste tako nabrusene na moje postove, zaista me zanima jer govorimo o PR u koje zene odlaze da bi dobile ono sto zele i ono sto izaberu (naravno ako je sve u redu sa mamom i bebom), kako se onda dogodi da netko tko zeli prirodan porod dobije busenje vodenjaka prije nego su trudovi krenuli?
E pa da objasnim, zato jer porod obično ide svojim tokom, a ne kako si ti zamisliš. Meni je porod krenuo pucanjem vodnjaka, bila sam skroz zatvorena, bez trudova, beba je bila na samom početku zdjelice. Prof Podobnik mi je rekao da nije baš dobro počelo, ali ja sam htjela vaginalni porod i tako smo krenuli. Gel, nakon par sati drip, trudovi slabi i nedovoljni da stisnu dijete u porođajni kanal i odlučeno je da se porod završi CR. Ono što bi se desilo u državnom rodilištu je vjerojatno 20 sati trudova pa CR, hitni, radi fetalne patnje. Znači dogodilo se sve kako nisam planirala...jer je to tijelo, a ne roman...i to je nešto na što je teško utjecati. S puknutim vodenjakom porod se mora dovršiti za 12 sati, a ne riskirati infekcije djeteta (ja sam imala E. coli u urinu tijekom trudnoće). Kad krene porod, pitanje je tvoje tjelesne predispozicije, a malo i sreće, kako će se stvari razvijati. To je nešto što se ne može planirati.