Došla sam na ovu temu jer i sama razmišljam o porodu u ovoj klinici,ali sam pročitala što se dogodilo bebici nedavno,pa me to ponukalo da nešto i sama napišem.
Htjela bih samo reči iz vlastitog iskustva kao netko kome je beba naglo umrla i koja je išla na obdukciju(tj išao),da se rezulatati s patologije obično duže čekaju.Mi smo naše čekali najmanje mjesec dana, a možda i dva;ne sjećam se točno.Ali,uglavnom,čekali smo ih duže.A i onda smo isprva dobili samo šturi nalaz od dvije crte;sve dok MM nije otišao doslovce "žicati" nalaze obdukcije na patologiju,i to je na kraju morao i razgovarati sa šefom osobno.Tek onda su nam dali detaljne rezultate obdukcije-koje smo i tražili samo zbog toga da znamo točno što se dogodilo,zbog idućeg djeteta.Ne daju inače izvješća s obdukcije nikome.Nama su ih dali pošto se radilo o specifičnom slučaju,na čemu smo im zahvalni;jer bez njih nam ni kardiolog ne bi mogao točno reči što se po njegovom stručnom mišljenju zapravo desilo.Na patologiji su tvrdili jedno,ginekolog je isto govorio drugo,ali pošto je kardiolog bio jedina stručna osoba baš za ono što je pisalo na nalazu obdukcije,bez njega bismo dan danas živjeli u mraku i nedoumici.I ovako strahujemo za dijete koje nosim,ali bez njegovih dijagnoza i ostalog,bez objašnjenja bilo bi nam još deset puta gore.
Tako da,iz osobnog iskustva mislim da se ovdje ne radi o nekoj uroti,već tako kod nas stvari funkcioniraju.U to čija je greška ili nije ničija,već se tragedije dogodila neizbježno-ne ulazim..
U klinici Podobnik očito usprkos tome što je privatna,još uvijek imaju stav kakav imaju svi u našem zdravstvu-kao što naši doktori vole reči-oni su jadni siroti,njih nitko ne štiti.Nema zakona koji ih može zaštititi i tako dalje,pa se oni međusobno štite.Nekad su krivi,pretpostavljam,a nekad nisu.
Držim fige nesretnim roditeljima da dobiju nalaze i sazaju istinu...u ovom trenu ih ionako ništa ne može utješiti. .