Draga Pinguica, ja mislim da si dobro odlucila ukoliko zelis prirodni porod u bolnici potpisati da ne zelis intervencije bez tvog pristanka.
Naravno da se on zali na to, jer je puno jednostavnije potpisati pristanak na sve i da se oni ponasaju kao da oni radaju a ne ti ... ovaj nacin na koji on govori nije u redu, njegova je duznost da ti pomogne, a ne da ti se inati zato sto si izabrala prirodni porod. Konstatacija da se zena zeleci prirodni porod sama ugrozila i dovela do carskog reza je ne znam, bezobzirna ... ideja bolnickog prirodnog poroda je da te prikopcaju na ctg, da te stave na bok, da te pregledavaju svakih sat vremena i ako se ne otvaras po knjizi da ti onda ubijaju zelju za zivotom recenicama 'mama to ne ide bas', 'samo 3 prsta', 'jos uvijek 3 prsta' .... i tako u krug ... ideja da zeni osiguraju mir, diskretnu paznju, podrsku im je strana ...

Mozda najbolje da odabranom doktoru postavis pitanje da ti opise tijek prirodnog/neuznemirujuceg poroda, i neka ti objasni situacije u kojima preporucuju drip, gel za otvaranje, antibiotik, itd.
Iz odgovora ces najbolje znati koliko je sklon intervencijama i kako ce to sve skupa izgledati.