Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 112 od 112

Tema: Zašto djeci skidamo povišenu temperaturu?

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ne skidam temperaturu osim ako m. ne počne "klonuti". jako je dobro podnosi, nitko mi ne vjeruje kad kažem da ima, npr. 39.6 a upravo pleše i skače

sad je imala gadnu virozu i upalu uha, imala je temp. tjedan dana, i to barem 5 dana preko 38-39 NEkad bih joj navečer stavila čepić, češće ne...

mislim da je tempretatura način tjela za borbu protiv bolesti i da skidanjem možemo produžiti trajanje bolesti. Slažem se da treba skidati temp ako se dijete baš loše osjeća, inače ne.

konvulzije ne nastaju zbog visoke temperature nego zbog njenog naglog raste ili pada. često se događa da se temp tako brzo popne, dijete dobije f konv. a roditelji nisu ni primijetili da ima temp...

visoke temperature uzrokovane virozama ili bakt. upalom neće uzrokovati oštećenje mozga ili drugih organa. to se može dogoditi jedino ako temp. prijeđe 41.5 i zadrži se na toj razini neko vrijeme...

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U potpunosti se slazem sa Zoranom. Lijepo je to rekla.

Zbog cega ne skidam temp ni kad klone? Pa zato sto je njegovom tijelu POTREBNO da on spava i da energiju moze utrositi na sto efikasniju borbu protiv napadaca.

Ako ja njemu skinem temp, eto njega igra nogomet po stanu (desavalo se ).. i sta sam napravila, tijelu sam ne samo izbila jedno od oruzja efikasne borbe s bolescu, nego sad jos on i trci okolo i trosi energiju umjesto da miruje.

Dugo mi je trebalo da prestanem gledati u brojke i da gledam u dijete. I da, strasno mi je tesko kao roditelju gledat ga kako spava cijeli dan, ali isto tako si objasnjavam da je to NUZNO i da to njegovom tijelu trenutno treba. Moji osjecaji nemoci u toj situaciji su manje bitni.

Moj pogled na temperaturu se drasticno promjenio nakon slucaja kad je dijete imalo jako visoku temp, dosli u bolnicu, ovi im rekli "ma samo snizavajte temp", roditelji to radili i dijete umrlo od meningokokne sepse tjekom noci.

Kad sam to procitala, nisam si mogla ne pomisliti - da li bi ista bilo drugacije da je djetetu ostavljena visoka temp, mozda bi se tijelo uspjelo izboriti barem toliko da dijete doceka sljedeci dan...

Od tada, na temperaturu gledam sasvim drugacijim ocima. Temperatura sama nije problem, problem je ono sto se krije iza temperature, a to nece biti rijeseno micanjem temperature.

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

anchie 76
    Mogla bi reći da se djelomično slažem al skoro u potpunosti. Sve osim onog dijela stoji gdje bi ja trebala čekati i vidjeti što se događa sa temperaturom. Npr. danas je Lara u 09:30 ujutro imala 38,3 a u 11 sati 38,8 i ja sam joj stavila ćepić i išla je okupati. Legla je zaspala na ciki, sa tom temperaturom je bila ok ali je izgledala umorna i to dosta pa je zaspala. Kad se probudila u 12 imala je 37,6 a u 15 sati 36,6. Sada ponovno spava a mjerila sam joj u 16 sati imala je 37,1. To radim radi prevencije jer ste vi u zg i ako što nedaj bože pođepo zlu bolnica vam blizu a mi moramo sat i 15 minuta do gospića do pedijatra ili sat i pol do karlovca sa plitvica.
    Zato mi je pedijatrica rekla da skidam. A kad ja čekam i pratim Laru onda joj temperatura raste a ona ne da klone pa da ne može maknut se nego postaje nervozna al još uvijek aktivna al cendra, kašlje kad joj tura poraste, crveni se i vidi se da nešto traži osim cike koja ju smiri al ne može zaspati sa temperaturom. Ona se tako ponaša.
    Rekla sam MM da ćemo čekati do ponedjeljka pa ćemo opet ići u gospić pedijatrici mada nas ona stalno vraća kući a meni nije normalno da ima temperaturu već 5 tjedan. Recite mi što da radim jer mi pedijatrica kaže ma proći će to to je viroza
    Pitala je kakva je Lara nakon što joj stavim ćepić dal je vesela što sam ja potvrdila al je umorna i nervozna kako već napisa.

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Oprosti ali 5 tjedana temperature je po mojem mišljenju alarmantno, očito da se nešto događa u organizmu koji se jednostavno nije u stanju sam obračunati s tim nečim.

Kakav je to pedijatar po kojemu viroza traje 5 tjedana? :shock:

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

5 tjedana?????????? :shock:

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Ne znam vidjet ćemo do ponedjeljka. Daj bože da ture više nema do tada i da je jednom već mir u kući. Do čitanja! Sad joj temperatura opet raste ima 38,4.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

sretno lasada!

ja bih na tvome mjestu definitivno potražila drugo mišljenje, napravila nalaze krvi i urina... Makar putovala 2 sata...

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

lasada, meni se čini (sudeći po topicima na ostalim podforumima), kako ti baš i nisi zadovoljna svojom pedijatricom.
    pokušaj potražiti drugo mišljenje barem u ovome slučaju: 5 tjedana povišene temperature vjerojatno ima neki razlog.

sretno!

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa

ja bih na tvome mjestu definitivno potražila drugo mišljenje, napravila nalaze krvi i urina... Makar putovala 2 sata...
    x

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Hvala curke javim se u ponedjeljak što će biti

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

apricot napisala:
    lasada, meni se čini (sudeći po topicima na ostalim podforumima), kako ti baš i nisi zadovoljna svojom pedijatricom.
    pokušaj potražiti drugo mišljenje barem u ovome slučaju: 5 tjedana povišene temperature vjerojatno ima neki razlog.

Svaki pedijatar tu radi po svome i u otočac sam išla po drugo mišljenje i zvala u karlovac svugdje isto kao i preporuka dovedite je a kad ju dovedemo isprepdaju je da kad svaki puta dođemo i uđemo u ambulantu počne plakati. Da vam samo ne opisujem kako vade urin ne kateterom nego joj dr. toliko čistila dole od bakterija da bi joj stavila vrećicu za urin da je Lara sva se crvenila cijeli taj dan. A drugi puta druga doktorica samo alkoholom prošla i zalijepila vrećicu. Ma dosta mi je svega već ne znam kud da idemo više. Ovo nije više za živiti

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Samo da vam javim radosnu vijest mame koje me pitaju na pp kako Lara. Nestala je temperatura od subote bit će da se mene uplašila koliko nas je iscrpilo 5 tjedana. Još samo da sredimo kašalj već je Lara bolje, igra se. A i valjda će i ovo vrijeme na bolje pa da uhvatimo malo zraka, neka je još par dana u kući dok te viroze ne prođu da ne izazivamo. Puno pusa od nas svima i neponovilo se nikad ovo sve

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •