Da li u pretincu u koji ide sol mora biti vode? Pitam jer je kod mene uvijek vode do vrha i nikad nemrem staviti dovoljnu kolicinu soli... ne znam kaj da radim....inace mi perilica normalno radi i super pere....
Da li u pretincu u koji ide sol mora biti vode? Pitam jer je kod mene uvijek vode do vrha i nikad nemrem staviti dovoljnu kolicinu soli... ne znam kaj da radim....inace mi perilica normalno radi i super pere....
naravno...
ti samo sipaj normalno sol i sol ide dole u vodu i u vodi se rastapa..
inače bi ti ošttila mašinu a to ti i piše u uputama da kad sipaš paziš da sipaš baš kroz lijevak u rupu
ti kako sipaš sol tako će višak vode izači vani, ali to neka tene zabrinjava...
Prvi put cujem za to, kod mene nema vode, niti kod moje sestre, a niti kod mame, i nemamo isti model perilice.
Malo prouči uputu, iako mi nije logično da ima vode, pa voda otopi sol, a sol se stavlja periodično, a ne za svako pranje. :?
I kod mene ima vode, imam 2 perilice - Gorenje i Electrolux
i kod mene ima vode.
bit će da ipak ovisi o tipu.
Mondu prvotno napisa
oprosti ali vode mora biti, to što je ti ne vidiš ili što je drugačije pozicionirana ne znači da je nema...
btw..priložit ću samo dio teksta koji se odnosi na prvo korištenje perilice Candy.
Uklonite donju košaru i zatim odvijte i uklonite poklopac spremnikaza sol,
2. Ako spremnik za sol punite prvi puta, napunite 2/3 zapremine uključujući i vodu.
3. Stavite kraj lijevka (priložen) u otvor i usipajte oko 2 kg soli, normalno je da manja količina vode izađe iz spremnika, 4. Ponovno pažljivo zavijte poklopac.
Nadalje, sol se ne stavlja periodično već se naspe onoliko često i zavisno od toga koliko se perilica koristi, kakva je voda i koji se prašak koristi, ja u ST ne dodajem sol, naša je voda dobra i tro do pet komponentne tablete ne trebaju ništa osim toga.
Isto tako, perilica ako je sol u njoj i sjajilo troši ga dok ga ne potroši a kad potroši ili po indikatoru ili po stanju čaša zaključuješ ša joj fali.
Očito da je stvar u perilicama, ja imam Miele i kod nje ja nikada ne vidim vodu, s tim da kod mene ide do 1kg soli i da ju ja stavljam periodično, odnosno onda kad mi perilica napiše da fali soli ili sjajila.
I moji spremnici se nalaze na vratima perilice, samo se na pola otvore i ne treba nikakav lijevak, tako da ja stvarno do sad nisam vidjela vodu.
Imamo Gorenje i uvijek ima vode, u proslom modelu od Gorenja nije bilo vode. No ova nova Gorenje čak ukoliko nema soli u perilici ne dozvoljava da se zatvore vrata od perilice! Nema soli =nema pranja! Prvi put smo u čudu ostali što se to dogadja sa našom perilicom!
Mondu prvotno napisa
vjerojatno nisi ni mogla...sol vjerojatno sklizne tamo gdje vode ima..nisu sve perilice isto smišljene izgledom ali je definitivno princip isti
napominjem da je to zatvoren sustav a ne otvoren, pa voda koja je unutra ostaje unutra ne prelijeva se tjekom pranja već se ispušta onoliko koliko treba odnosno koliko je potrebno.
Na mojoj bivšoj (Gorenje) i sadašnjima Beko i Quadro prelijeva se voda kad se dodaje sol.
pa da....sasvim normalno..kako bi inače onaj plovak unutra koji određuje zasićenost sa solju funkcionirao
I na mojoj ima vode, i još se sjećam da je u uputama od bivše perilice pisalo da se prije prvog pranja obavezno u spremnik za sol doda cca 2 litre vode, pa sam se tog principa držala i prije prvog pranja kod nove.
da ne otvaram novu temu..zanima me može li perilica za suđe stajati ispod sudopera?? Spremamo se u kupovinu kuhinje po mjeri i svi bi nam elementi trebali biti 50 cm širine zbog malog prostora, eventualno možemo sudoper staviti na 60 cm jer će biti položen u kutu gdje imam više mjesta pa bi mi isto tako pasalo perilicu tamo staviti. Ili...postoji li perilica dimenzije 50 cm širine?? Koliko sam gledala svugdje je standard dimenzija 60.. :/
Ima perilica od 45, ali... Kako će ispod sudopera kad on ima određenu dubinu, a nema perilica tako niskih? Zatim će ti smetati sifon od sudopera...
krivo sam se izrazila- dubina mi je bitna, morala bi imati dubinu do 50 cm..
a takve očito nema...e sad jedino da se raspitam postoji li neka perilica koja se može ispod sudopera, tamo mi nije bitno da bude baš 50...
Mislim da postoje manje perilice skroz ugradbene niža i uža kao pola elementa tako da po tome bi stale i ispod bazena sudopera. Ali nemam pojma gdje sam to čitala a imala je moja jedna frendica davno sam to vidjela kod nje doma. Kupili su je u Njemačkoj e sad koja marka neznam jer je to bilo prije više od 10 godina.
Mislim da se izvlačila iz elementa i da je imala odozgora poklopac.
hvala. Još ne mislim kupovati perilicu ali radimo si kuhinju pa bih voljela ostaviti mjesto za perilicu. Samo me interesiralo postoji li takva perilica..još jednom hvala
Postoji. Mislim da je na otprilike toj visini. Ima je moja frendica.
ovo tražiš ???
http://www.bijela-tehnika.hr/aparati/artikal/10119/
DA!!! to tražim! Riješila si mi problem, hvalaKrampus prvotno napisa
![]()
Samo razmišljam, ali nije li to ful premalo? Mislim, 4 seta suđa :/kristina_zg prvotno napisa
Jesi li sigurna da se nikako drugačije ne može kuhinja izvesti da ti stane normalna perilica, pa makar i ona uža?
bojim se da ne...mogu je staviti na stranu zida di mi može stati elemenat standardnedimenzije, znači 60 cm, ali tamo dolazi sudoper...eventualno ako se može ispod sudopera smjestiti ali to opet mora biti neka manja :/ A mogu je staviti na drugu stranu zida gdje će mi svi elementi morati biti dimenzije 50 cm, znači opet mora biti neka manja :/ Uopće ne znam što da napravim, ne kupujem je sad ali moram ostaviti mjesto za nju...
hm...eventualno kad bih je stavila na suprotnu stranu zida s tim da bi iznad nje došla pećnica...jel to uopće izvedivo?? :?
Imaš užih, 45 cm a normaln visine i dubine.
da, ali meni je dubina bitna, ne bi smjela biti dublja od 50 jer će mi elementi biti te dubine (ne širine kako sam se vjerojatno izrazila)
ak niš drugo uzet ću i tu manju pa više puta prat suđe u njoj, drugo nemam kaj...a tu manju onda mogu staviti i ispod sudopera ili do sudopera na drugu stranu zida..hvala na savjetima!![]()
ma znaš šta...i tako i tako mi se desi da polovinu teća i lonaca moram na ruke oprati...
a potrošnja čaša dnevno mi je stravična tak da...ako ovo malo čudo može prati hrpu čaša i tanjira i vilice i ostalo...ja bi se nekako pomirila da poneki lonac operem na ruke..
i ne..nema plićih od 50 cm..
ali zašto ti negdje u uglu ne može stati i ova klasična od 60 dubine...pa da malo i viri, što ima veze
Koliko ti je dug dio kuhinje kod kojeg su donji elementi dubine 60cm?
Imala sam se prilike susresti s ovom malom perilicom. Po mojoj procjeni, to je ok za dvočlanu obitelj.
dug je 1,05 m. Sve mi se čini da moja kuhinjica ne bu imala perilicu. Eventualno ako ću htjeti kupim si neku mini samostojeću pa ju stavim na radnu ploču. Premali je prostor..
45+60=105 - točno ovako je kod mene
u 60 su korita sudopera, iznad suđerice široke 45 je ocjeđivač
stane savršeno!
npr http://www.saturo.hr/sudoperi.htm
svi ovi sudoperi koji u nazivu imaju 6 ili 60 su takvi da korito (ili korita) ulaze u ormarić širine 60.
Imaš i užih - za 45 i 50 cm.
tak da npr možeš uzeti i običnu suđericu (širine 60) i mali sudoper - ovisi što ti je važnije.
naravno, i drugi proizvođači imaju slične kombinacije.
i da, pazi da ti ostane mjesta za otvorit suđericu![]()
taman kad sam sa svekrvom dogovorila kako ćemo u prizemlje kod njih staviti suđericu i zajednički je koristitiA jel ima užih suđerica, od recimo 45 cm? jer onih drugih 60 gubim donji elemenat zbog tog što mi to dolazi u kut i na to se nadovezuju elementi sa drugog zida..tako da mi ostaje jedino tih 45 cm na raspolaganje..Nadam se da ste uspjele nešto iz tog skužiti jer sam ga malo previše zakomplicirala
![]()
eh..kad ja ne napišem sve odjednom, odvod mi je na krivom mjestu, da je u lijevom kutu o.k., ali je baš u tom desnom gdje bi mi pasalo za perilicu..![]()
Važno da si se snašla![]()
aj stavi neki link, baš me zanima
a ja spora, odnoslo se ne prethodni post - onaj gdje si prosurfala
ipak ostajem pri korištenju zajedničke suđerice
Oprostite kaj sam vas udavila svojom suđericom i hvala na savjetima
![]()
![]()
Šanse da ćeš koristiti suđericu koja ti nije na istom katu kao i kuhinja/blagavaonica su.... nepostojeće, rekla bih.![]()
Ipak, sretno!
A jel može sudoper na neki element od 50? Ja imam nekakav okrugli i baš ga gledam, stao bi i na dubinu 50.
Ajme, kako ćeš to izvesti??kristina_zg prvotno napisa
Slagati suđe u maštil s tri uha pa uz pomoć malog crnca to nositi kat niže i opet kat više..??
Zar ti ne može suđerica biti odmah do sudopera ??