E da nisam čitala prijašnje postove, ne bi me ovo baš asociralo na hranjenje bebekloklo prvotno napisa
!
No, dosta offtopičarenja, imam ja što reći i na temu krize. Nama se rata kredita opasno približila polovici naših prihoda, švicarcu je samo nebo granica, a i kamatne stope će opet gore. Hvata me panika jer smo bez ikakve ušteđevine, otišlo na adaptaciju, opremanje... ne daj Bože da se netko od nas razboli i da treba kupovati lijekove.
Baš sam na poslu neki dan raspravljala s kolegama o kreditima i krizi, i kako su krediti i blagoslov i prokletstvo istovremeno - omogućuju ti da kupiš ono što ti treba odmah sad kad ti treba, ali radi toga kupiš više nego si to objektivno možeš priuštiti. Najbolji su primjer auti, kolega kaže kako je na kredu bilo super kupiti auto za dvadesetak tisuća eura, a da je morao za auto te novce uštedjeti vjerojatno bi kupio nekog za deset, ili polovnog. Sad mu je rata porasla toliko da mu je ozbiljno poremetila neke financijske planove.
No, svi se slažemo da ćemo nekako izgurati ukoliko ne ostanemo bez posla. Ja sam u državnoj službi, godinama sam gledala kako ljudi moje struke u drugim firmama imaju veće plaće od mene, ali barem mi se ne može dogoditi da mi šef kaže kako sutra više ne moram doći na posao.