jutros sam saznala da nam jedna od teta iz Dinine grupe odlazi na čuvanje trudnoće i porodiljni, i neće je biti najmanje godinu i pol a pitanje je hoće li se kasnije vratiti u njihovu grupu ili ne.
i jako me to pogodilo i tužna sam, cijelo jutro plačem. mislm, možda je to smiješno ali ne mogu si pomoći. naravno da mi je drago što će žena roditi i to sve, ali klinci je obožavaju i bit će im sigurno teško, pa tako i moja D. stalno pita jel teta L. u vrtiću i kad će doći teta L. iako je i druga teta N. isto super.
općenito sam bila jako zadovoljna tetama u našoj grupi od samog početka, i bilo mi je to jako bitno jer je D. imala težu adaptaciju, sad se već super priviknula čak je počela i spavati u vrtiću od prije 2 tjedna ali njoj je jako bitna neka rutina, predvidljivost, poznata lica... premda su ponekad znale uskakati tet iz susjedne grupe i to nije nikad bio neki problem.
međutim ovaj tjedan nam je ta druga teta N. bolesna pa ju je popodne mijenjala jedna mlada teta M. koja se jako trudi ali vidi se da se nije snašla još, to je pravi kaos i naravno da onda D. nije uopće spavala ovaj tjedan kad je ta teta bila popodne. jučer joj je ta teta čak zaboravila dati medeka i dudu za spavanje, pa mi je dijete 3 sata samo cugalo bočicu vode, toliko je popila da se upiškila i kad sam došla po nju našla sam ju mokru po leđima da se bodi mogao žmikati koliko je bilo zapišano.
i sad, kad se vrati teta N. s bolovanja u drugoj smjeni će se mijenjati razne tete dok im valjda ne naću novu stalnu tetu, a šansa je da će to opet biti neka mlada, manje iskusna...
(da se razumijeno, nemam ja niš protiv mladih teta koje tek počinju raditi, znam da i one negdje moraju početi i da budu se snašle i sve naučile što treba, ali ipak bila sam toliko zadovoljna našim tetama koje su stvarno stručne, iskusne, i dobro su se međusobno nadopunjavale, tako da sam sad jednostavno razočaana).
i eto, zanimaju me vaša mišljenja, slična iskustva, riječ utjehe...
i sorry ako sam ovo sve nabacala malo konfuzno ali baš sam![]()