Pokazuje rezultate 1 do 34 od 34

Tema: tužna sam jer nam odlazi jedna odgajateljica

Tami25 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno tužna sam jer nam odlazi jedna odgajateljica

jutros sam saznala da nam jedna od teta iz Dinine grupe odlazi na čuvanje trudnoće i porodiljni, i neće je biti najmanje godinu i pol a pitanje je hoće li se kasnije vratiti u njihovu grupu ili ne.
    i jako me to pogodilo i tužna sam, cijelo jutro plačem. mislm, možda je to smiješno ali ne mogu si pomoći. naravno da mi je drago što će žena roditi i to sve, ali klinci je obožavaju i bit će im sigurno teško, pa tako i moja D. stalno pita jel teta L. u vrtiću i kad će doći teta L. iako je i druga teta N. isto super.
    općenito sam bila jako zadovoljna tetama u našoj grupi od samog početka, i bilo mi je to jako bitno jer je D. imala težu adaptaciju, sad se već super priviknula čak je počela i spavati u vrtiću od prije 2 tjedna ali njoj je jako bitna neka rutina, predvidljivost, poznata lica... premda su ponekad znale uskakati tet iz susjedne grupe i to nije nikad bio neki problem.
    međutim ovaj tjedan nam je ta druga teta N. bolesna pa ju je popodne mijenjala jedna mlada teta M. koja se jako trudi ali vidi se da se nije snašla još, to je pravi kaos i naravno da onda D. nije uopće spavala ovaj tjedan kad je ta teta bila popodne. jučer joj je ta teta čak zaboravila dati medeka i dudu za spavanje, pa mi je dijete 3 sata samo cugalo bočicu vode, toliko je popila da se upiškila i kad sam došla po nju našla sam ju mokru po leđima da se bodi mogao žmikati koliko je bilo zapišano.

i sad, kad se vrati teta N. s bolovanja u drugoj smjeni će se mijenjati razne tete dok im valjda ne naću novu stalnu tetu, a šansa je da će to opet biti neka mlada, manje iskusna...
    (da se razumijeno, nemam ja niš protiv mladih teta koje tek počinju raditi, znam da i one negdje moraju početi i da budu se snašle i sve naučile što treba, ali ipak bila sam toliko zadovoljna našim tetama koje su stvarno stručne, iskusne, i dobro su se međusobno nadopunjavale, tako da sam sad jednostavno razočaana).

i eto, zanimaju me vaša mišljenja, slična iskustva, riječ utjehe...
    i sorry ako sam ovo sve nabacala malo konfuzno ali baš sam

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Ma ja mislim da nama roditeljima teže padaju promjene teta nego njima djeci. Mislim da je njima bitnija rutina na koju se naviknu vrlo brzo. Naravno bitno je i da je teta vesela, a ne namrgođena i ljuta na cijeli svijet. To što je neka mlađa ili starija uopće nije bitno.
    Ali šaljem vibre da dođe neka vesela i dobra teta i da se D brzo navikne.

Tami25 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

hvala
    ma eto, skulirala sam se ja skroz već do sad, ni sama sebi ne mogu vjerovati da me to toliko pogodilo
    ali istina je to što kažeš, da nama roditeljima nekad teže padaju takve stvari nego dječici. oni su stvarno većinom vrlo prilagodljivi..
    umirilo me i to što danas kad sam došla po nju su mi tete rekle da je bilo sve ok, i da je dobro podnijela nepoznatu tetu jutros.

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

znam kako ti je, i ja sam otplakala za jednom tetom. ostali smo u kontaktu, ne redovnom, ali čuli smo se i vidjeli od tada. i ne moraš se crveniti radi toga, meni je posve normalno da se i ja vežem za osobe koje toliko znače mojoj djeci.

Tami25 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

imaš pravo.
    sve se bojim kako će izgledati kad se budemo opraštali od vrtića pred polazak u školu, to će biti sveopće ridanje :/

a mora da sam i ja, ko pravi "jasličar" bila uljuljkana u tu neku sigurnost i naviku da imamo super tete s kojima sam zadovoljna i s kojima sam ostvarila dobar odnos, i meni je ovo velika promjena, a nisam uopće razmišljala o tome da bi teta, recimo, mogla otići jednom na bolovanje/porodiljni

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

moja starija ide u tu grupu, znamo se mi, i ne mogu vjerovati što pišeš. zaista teta L. ide... ajme i ja sam u šoku...

početkom 3.mj vraćam I. u jaslice jer je meni porodiljni uskoro gotov i zaista ne mogu vjerovati.

šteta, šteta.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Tami, po ovo malo podataka koje si dala, mislim da imamo djecu u istoj grupi I moj maleni je jako vezan za tetu L. (jesam pogodila?) i sad ujutro jako protestira protiv ostanka u vrtiću, iako je do sada izrazito rado ostajao. Još nisam imala prilike porazgovarati s novim tetama, ustvari nisam niti sigurna koja od njih ostaje, a koje su zamjena za N. i L. Nadam se da će se naći pilići prilagoditi situaciji i zavoljeti novu tetu - nije lako zamijeniti našu L.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

sad ponovno gledam tvoj post i vidim da nisam pogodlia da se teta zove L- napisala si! Dakle, to je to..

Tami25 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

evo, nakon tjedan dana doma zbog upale uha krenuli smo danas opet u vrtić.
    koliko vidim, nova teta I. je stalna zamjena za tetu L. ( ) a teta N. je još na bolovanju (3. tjedan već, pa kakva je to gripa???) i nju privremeno mijenja još uvijek teta M.
    eto, na prvi dojam mi teta I. djeluje ok, simpatično, mlada je... vjerujem da će se Dini svidjeti. odmah sam joj objasnila sve specifičnosti vezane uz spavanje i sl., nadam se da će biti ok, idem sad po nju.
    na tetu M. se već navikla, i pita za nju. ali, ona im neće ostati.

a jel Marko onaj slatki malac koji nosi (ili je nosio) platnene pelene? :D

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Da, i meni je rečeno da će ostati teta I., ali ja ustvari ne znam koja je to, jer u zadnje vrijeme muž vrši primopredaju u vrtić... Ma vjerujem da će biti OK, ali Marko odbija ideju da tete L. nema... Objasnila sam mu, ali ne pomaže- i dalje priča kako će sutra doći teta L.! Stvarno ju obožavaju....
    I moj Marko je jako sladak, ali nije imao platnene Moj je onaj jako čupavi plavooki... Ne znam ni ja tvoju D.- obratit ću pažnju drugi put!

Tami25 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

aha, mislim da znam koji je Marko.
    a Dina ima onak kratku smećkastu kosu i zelenkasto smeđe oči i deeebele obrve

ona isto još povremeno pita di je teta L. ili kaže sad će doći teta L. i sl. ali se zadovoljila objašnjenjem da je teta L. doma i čuva bebu (ne kuži još di je beba točno ) jer joj je rekao striček doktor da mora čuvati bebu. tak nekak.

a evo teta M. je rekla danas da je bilo sve ok jutros kod tete I., i zaspala je čak na kratko popodne. ma, super.

interesantno, za tetu N. otkad je na bolovanju, nije ni jednom još pitala.

i ja se nadam da će se sva dječica uspjeti pomiriti s tim da nema tete L., koliko vidim većina ih preferira upravo nju.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Toliko sam od početka PRESRETNA odgajateljicama koje smo dobili da svima pričam kako smo sretni što smo baš dopali u ruke tako divnim osobama... I vidi se da su djeca sretna, što je najvažnije. A da favoriziraju jednu- to je očito! Nekad čak mislim kako N. nije lako kraj tolike opčinjenosti djece sa L. Da se razumijemo, Marko očito voli obje, ali u L. je zaljubljen! Moda sada napokon i N. dođe više do izražaja Samo stvarno, neka ozdravi više... sad je pravo vrijeme za povratak!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

i ja sam tu s vama. čudi me da me e-mama nije skužila. trebala sam ivu dati sad u pon u vrtić ali sam to odgodila jer nema ni tete L. ni tete N.
    I jako mi je žao što neće biti tete L. Srela sam tetu N. nedavno i stvarno ima neku koma gripu. uglavnom, čekam da se vrati teta N. da ivušku predam barem jednoj poznatoj teti. inaće iva od 9 mj. stalno spominje kako će ona ići teti N. kad mama počne raditi. Očito joj je ova draža.

Tami25 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

hajde, da neko bar dijete favorizira tetu N.
    ma meni je ona isto super, uvijek mi puno više i u detalje ispriča što se tog dana događalo s Dinom.

a dina pak već se privikla na tetu M. (koja mijenja N.) i veseli joj se, očito voli mlađe tete.

boa, mislim da si ispravno napravila što čekaš s povratkom I. u vrtić dok se ne vrati teta N. nadam se da će to biti konačno idući tjedan.
    a gotov ti je porodiljni? jel i beba kreće u jaslice?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

da, porodiljni uskoro gotov. beba kreće tek u jesen jer sad nema šanse da ju upišem. nadam se da će se upisati sad u 5 mjesecu za rujan.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Boa, da.. znamo se, a nadam se da se i vidimo po parkićima negdje uskoro
    Moja mama je jučer pokupila Marka u vrtiću i kaže da je potpuno ignorirao tetu... Kao da je nema,, Smiješni su ti naši klinci.. Ja sam ga pitala tko ih je čuvao, a on kaže: Nitko, bili smo sami
    Danas ujutro je bez problema ostao s tetom! Jeeee... Doduše, tata mu je ujutro obukao čizme pa su skakali po lokvicama što je bitno pridonijelo dobrom raspoloženju...

Tami25 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ah, to skakanje po lokvicama ))
    dina je ok sad što se tiče teta, privikla se. čak je malo i spavala jučer i danas.
    ma ja vjerujem da će se oni prilagoditi svi prije ili kasnije.

a možda marko, kako je naviknut da su L. i N. njihove tete, uopće ne doživljava ove druge tete kao tete. ali naviknut će se i on.

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Cure, ajde na pp, chat nije dozvoljen

Tami25 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

znamo, znamo, sorry

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Promijene odgojiteljica roditelji teže prihvaćaju nego djeca. Naravno da je dijete u početku suzdržano u odnosu na novu tetu, naravno da pita za staru, međutim djeca su prilagodljiva. I kao što se naviknu na jednu, naviknu se i na drugu. Na roditeljima je da svoje dileme i strahove ne prenose na svoje dijete, da ne komentiraju odlazak tete kao nešto loše u situacijama kada ih dijete čuje (a priznajte da u takvim slučajevima često to komentirate pred djecom). Stav roditelja treba biti krajnje pozitivan pred djetetom i to treba sve prikazati kao nešto što je super (bez obzira na roditeljski stav), jer time olakšavamo svom dijetetu promjenu.
    I ne brinite se toliko unaprijed. Nisam šašava, i znam da si roditelj postavlja hiljadu i jedno pitanje o novim tetama, no ne kukajte dok ne naletite na nešto loše. Možda će nova teta biti genijalna - pružite joj šansu i s punim povjerenjem povjerite dijete jer djeca osjećaju što mi mislimo i kada ne ćuju komentar. Oni prate mimiku lica, govor tijela i unutrašnje vibre više no što mi mislimo.

Tami25 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

maza, hvala. sve znam.
    i ja se trudim da pred njom sve to postavim pozitivno, a i nova/e teta/e je/su doista ok, i vidim već da ih je prihvatila.
    a da mi roditelji štošta prihvaćamo teže nego djeca u smislu jaslica i vrtića, istina je. ipak mi zdvajamo oko toga i nije nam svejedno kome ostavljamo svoje dijete. i mi koji smo imali tu sreću da smo otpočetka prezadovoljni odgajateljima, naravno da smo malo sumnjičavi i nepovjerljivi prema promjeni.
    evo, kao što rekoh, u odnosu na prvi post ja sam se skroz umirila i prestala se toliko brinuti jer vidim da stvari idu ok i da je mom djetetu ok. ono je samo bio veliki šok. no što je, tu je, prihvatili smo to. tako će i svi ostali, sigurna sam.

leptiric_zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ma ja mislim da nama roditeljima teže padaju promjene teta nego njima djeci.

:D

Sanjica avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Meni je žao što tugujete za tetama/tetom, ali mi istovremono osmjeh nije silazio s lica jer već duuuugo nisam pročitala ljepše postove od ovih ovdje. Meni kao odgojiteljici predivno je pročitati da i roditelji i djeca obožavaju svoje tete i da se za njima tako može tugovati.

Oprostite mi na pronalaženju ljepote u vašoj tuzi, ali stvarno ste me obradovale. Sretna sam kao da se o meni radi (a ne radi se, 100%).

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Citiraj Sanjica prvotno napisa
    Meni je žao što tugujete za tetama/tetom, ali mi istovremono osmjeh nije silazio s lica jer već duuuugo nisam pročitala ljepše postove od ovih ovdje. Meni kao odgojiteljici predivno je pročitati da i roditelji i djeca obožavaju svoje tete i da se za njima tako može tugovati.

Oprostite mi na pronalaženju ljepote u vašoj tuzi, ali stvarno ste me obradovale. Sretna sam kao da se o meni radi (a ne radi se, 100%).
    Potpis

P.s. Sanjice-ejla, nije moi jasno kako ja do sada nisam skužila da si ti odgajatelj :?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Slažem se s Mazom da mi moramo ići pozitivno u tu promjenu i mislim da ja to i činim- stalno pričamo o dobrim novim tetama, a ja sam jučer i otišla tamo i bila s njima malo na kraju dana tako da Marko vidi da i ja volim novu tetu I koliko mi se čini, ok su oni s tom promjenom.
    Mene nekako više fascinira ta njihova ogromna ljubav koju imaju prema svojim "starim" tetama.
    U svakom slučaju, znam da će sve biti ok, uopće nisam u nekom zabrinutom modu nego jednostavno želim da što prije prođemo prilagodbu na novu tetu (koja je btw jučer djelovala jako umorno od njih... bila je cijeli dan sama izgleda...).
    Sanjice, ja odbijam govoriti da tugujem, jer mi je stvarno drago za našu tetu, ipak odlazi radi nečeg jako lijepog! A da ih volim- volimo ih! U ovo vrijeme kad svi imaju neke prigovore na vrtić, ja sam jedna od onih mama koja se svima hvali kako je nama DIVNO, a 90% tog osjećaja nam daju tete!

Tami25 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

potpis na e-mamu, s tim da je moje tugovanje bilo više zbog šoka, mislim jesam tužna što neće više biti tete L, ali drago mi je zbog toga što će roditi, naravno, a i sretna sam jer su mi i nove odgajateljice ok i što je još važnije, dijete ih prihvaća i to me jako veseli. mislim da sam se oko toga najviše brinula u početku, kakva će biti teta koja će mijenjati L, jer ipak ima svakakvih odgajatelja iako vjerujem da su oni ne tako dobri u manjini.

sanjice-ejla

(btw, jučer je bila teta M ujutro a teta I popodne, dakle nije teta I bila sama cijeli dan iako je tako djelovala. ja vjerujem da se žena treba još malo uhodati, uhvatiti neki grif, nije lako s njih 20-25 jasličara)

Tami25 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

i Veki isto

Tami25 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

e da, meni je sasvim normalno da se djeca pogotovo ona koja kreću u vrtić još od jasličke dobi jako vežu za svoje tete jer ipak su one s njima velik dio dana dok roditelji rade, i još ako su dobre i drage (a većina sigurno je) nije ni čudo da ih djeca obožavaju.
    ok, prilagodljiva su ta naša djeca, to smo već apsolvirali, ali ipak te prve tete ostaju nešto posebno.
    roditeljima isto (nekima nažalost možda ne) je jako bitno kakve su osobe s kojima im djeca provode toliko vremena, i normalno da je i roditeljima u interesu da s odgajateljima uspostave dobar odnos, povjerenje i dobru komunikaciju, na kraju sve je to u interesu djece.
    ja sam budući psiholog i odradila sam praksu u dječjem vrtiću i smatram da je jako bitna suradnja odgajatelja i roditelja.

grace avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I mi tugujemo za tetom L, prošli tjedan sa dvije nove tete nam je bio komatozan, gore nego kad smo tek krenuli u vrtić. Nekako mi se čini da je promjena dvije tete odjednom jako težak zalogaj za djecu. Moja malena cijeli tjedan nije spavala u , i svaki dan je imala napadaje bijesa i plača koji su trajali po 45 min, i kao šlag na kraju opet smo bolesni (vjerojatno je i sav taj stres pridonio boleštini).Toplo se nadam da je teta I. stalna zamjena.

Tami25 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

teta I. je stalna zamjena.

šaljem ti pp.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

evo mi danas bili nakon dugo vremena. stvarno je prošlo ok. nove tete mi se čine isto ok. mlade su i to mi se sviđa.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Izgleda da se teta N. ne vraća ni ovaj tjedan- nisu mi znali reći kad se vraća ... Nadam se da je žena dobro.
    A Marko se priviknuo. U prijevodu- ne plače kad dođe, uđe i igra se odmah-često netko od djece dođe i za ruku ga uvede u sobu, to mi je tak slatko
    Sad već tu i tamo "prizna" da je bila teta Maja s njima, za razliku od dosadašnjeg negiranja ičijeg postojanja...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Vidjela sam Marka ovih dana kada sam dovodila ili odvodila Ivu. Igra se i čini se zadovoljan. ja se isto nadam da je teta N ok. Fakat je nema dugo. I stvarno su mi ok ove mlade tete. mislim, one naše su bile bolje, ali vjerojatno zato jer su bile iskusnije. sretna sam što ni jedna teta nije histerična. ni one prošle ni ove sadašnje. to mi je nekak najglavnije.

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

cure, dajte na pp ili mail. hvala.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •