-
prava trudnica
cijelu 2008god.nisam radila i nisam bila na burzi sada počinjem raditi pa
> me zanima ako ostanem u drugom stanjui slučajno budem imala kakvih
> komplikacijanpr.on me prijavi na 4500kn i nakon recimo 6mj.odem na
> bolovanje koja su moja prava koliko ću dobivati novčane naknade za
> komplikacije i koliko ću dobivati za porodiljni,jer sam čula da moram
> nešto imati staža 12 mj.u komadu pa da ostvarujem pravo a neki pak govore
> da nemoram da mi trebaju samo tih 6mj,pa vas zato molim za pomoć puno
> hvala.
-
Osoblje foruma
Dobro došla! kao prvo, molim te da prođeš kroz ovaj cijeli pdf, jer skoro svaki topic obrađuje prava trudnica i roditelja.
Ukratko, a temeljem tvojeg upita:
naknada za bolovanje: 831 kunu, jer nemaš zadovoljen uvjet prethodnog staža osiguranja (12 mjeseci neprekidno, ili 18 mjeseci u prekidima u zadnje 2 godine)
rodiljna naknada: 1663 kune, ako do otvaranja rodiljnog nećeš imati imati 12 mjeseci staža osiguranja.
-
hvala puno a da li mogu ja sam ili moj poslodavac uplatiti za par mjeseci unatrag znači sve bi bilo plaćeno od doprinosa i plaće sve platiti od jednom pomagajte jer mi svatko govori drukčije hvala.
-
Osoblje foruma
ne. iz razloga što se retroaktivno ne možeš podnesti prijavu za zdravstveno osiguranja na HZZO.
-
retroaktivno malo me buni ta riječ pa ako možeš malo pojasniti i što da napravim koji mi je izlaz a da ne padnem na taj minimalac jer neki mi govore da to netreba da mi samo trebaju 6,pa 3 zadnja mjeseca neki pak da mi trebaju 9 u komadu više ništa neznam hvala.
-
Osoblje foruma
Joszde,
moram te upozoriti na pravila ponašanja na ovom pdf-u kojima je zabranjeno postavljanje pitanja, te davanje odgovora koji su protivni zakonskim odredbama. Takva pitanja, odgovori pa čak i topici mogu biti obrisani.
Pod ovim "retroaktivno" podrazumijeva se "unazad". Konkretno u tvojem slučaju, prijava na HZZO može ići "unazad" najviše 15 dana. Odjava osiguranja ne može se uopće raditi "unazad".
-
ne razumijem što sam krivo rekla ali nema veza hvala.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma