Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 112

Tema: znak za IZUVANJE ( na otiraču i sl.)?

we&baby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno znak za IZUVANJE ( na otiraču i sl.)?

drage forumasice,

zanima me dali dozvolite da vam netko uleti obuven u stan? da li vas to smeta?

mene to jako smeta, osobito sada kad su djeca mala, borave na podu, i svakodnevno (nastojim) ih brisem.

i onda se uvijek iznova stvori netko tko prospancira u cipelama u nutra, takvom brzinom, da niti ne stignem reagirati.... cesto mi je vec i neugodno nekima ponavljati, nakon sto sam ih par puta zamolila.

napominjem da je ovo i jedna od "razlika u mentalitetu" , jer se ovi ljudi oko mene nigdje nitko ne izuva. pa ni kod svoje kuce . bljak!

kad ih uhvatim i zamolim za izuvanje, faca je ovakva :shock: ....

moja molba je da mi kazete ima li gdje za kupiti ZNAK (neki stosni ili manje stosni...) za izuvanje, ( tipa onog:zabranjeno pusenje...)

ili pak neki otirac sa takvim znakom?

cim to vidim kupujem....ali nisam nigdje uspjela nac ( na netu). nemojte se smijat, FAKAT TO MISLIM ZAKELJIT U HODNIK ILI NA VRATA....

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno Re: znak za IZUVANJE ( na otiraču i sl.)?

Citiraj we&baby prvotno napisa
    moja molba je da mi kazete ima li gdje za kupiti ZNAK (neki stosni ili manje stosni...) za izuvanje, ( tipa onog:zabranjeno pusenje...)

ili pak neki otirac sa takvim znakom?

cim to vidim kupujem....ali nisam nigdje uspjela nac ( na netu). nemojte se smijat, FAKAT TO MISLIM ZAKELJIT U HODNIK ILI NA VRATA....
    pretpostavljam da možeš dati napraviti naljepnicu, ima toga po radnjama gdje svašta printaju na svakakve materijale

a što se tiče odgovora na tvoja prva dva pitanja

mrzim kad mi ljudi ulaze u stan i po defoltu se izuvaju. kod mene se to NE radi. to nije u našem mentalitetu. nisam tako odgojena (kvarner) i inzistiraje na tome kad idem u goste mi je . zato ne idem kod ljudi kod kojih se moram izuvati. kad je baš nužno (kurtoazni posjet rodbini zakonitog), nosim svoje papuče jer mi se gadi obuvati tuđe

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

kod mene se svi izuvaju, al ne zbog toga šta sam ja neka čistunka nego zbog K, on se igra na podu, i onda da mi netko uđe u cipelama a ispred zgrade sve puno dreka, e nemože.

Ja uredno svima pripremim papuče, ak neće može hodat bos

I kad mi negdje idemo ja se izujem, ako kažu ne treba ja im kažem da se kod nas izuva i da se onda i ja izuvam

A imali smo i mi problema s gostima kojima to nije po volji, jedan je čak rekao zar mi je muž musliman pa se treba izuvati :?

Na to samo kažem daje to NAŠ stan i da u njemu vrijede NAŠA pravila, a u svom nek svak postavlja svoja pravila. I ako se nekome naša ne sviđaju nek ne dolazi

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

nije ni meni bilo bitno dok mi se po podu nisu počela valjati djeca u pidžamama, lizači poda, trpači svačega u usta i sl.

podrazumijeva mi se da se cipele skidaju u kući gdje su mala djeca. i primjećujem da se roditelji po defaultu izuvaju.

i mislim da smo imali bar 5-6 rasprava na tu temu. 8)

a on topic, we&baby, da probaš složiti neki znak s prekriženom bebom koja puzi i liže cipelu , tako nešto iz čega će biti jasno zašto ne želiš cipele u kući, i to negdje isprintaš fino šareno i okačiš kraj vrata?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja držim dva para papuča na ulazu, jedne prosječne ženske i jedne prosjećne muške - pa ih pokažem ili kažem da ću im donijeti papuče

mi smo se izuvali i prije djece

u cipelama može netko stariji ili tko je baš prvi puta kod nas i uopće ga ne poznajemo

mislava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

dok nismo imali djecu - puzače nismo tražili da se gosti izuvaju.
    iako, ni tada mi nije bilo simpatično kad je susjed sa stopalom broj 46 ostavio tragove blatnih potplata na svijetlom tepihu.
    zato sam sad pametnija, imamo jeftine tapisone tamne boje. bar ih nije žao za baciti.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mi nemamo nikakve tepihe u stanu.

Zato se nitko ne treba izuvati i vrlo jednostavno je za čišćenje.

Ne smatram da djeci puzačima treba glancati i dezinficirati podove.

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kod nas ovisi o sezoni

Ljeti i općenito kad je vani suho, ne gnjavim nikog sa skidanjem cipela, a kad je mokro onda ponudim papuče jer mislim da nikome zapravo ni nije ugodno biti u zmazanim, teškim zimskim cipeletinama unutra

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nije stvar u dezinfekciji nego u psećoj i dr. kakici koja se zaljepi na cipelu pa onda tuba po kući/stanu. ljudi hodaju po prljavštini. ne želim da mi stan bude ko ulica. :/

samo strogo naviknut će se.

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Mamita prvotno napisa
    nije stvar u dezinfekciji nego u psećoj i dr. kakici koja se zaljepi na cipelu pa onda tuba po kući/stanu. ljudi hodaju po prljavštini. ne želim da mi stan bude ko ulica. :/
    X

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj mali karlo prvotno napisa
    Na to samo kažem daje to NAŠ stan i da u njemu vrijede NAŠA pravila, a u svom nek svak postavlja svoja pravila. I ako se nekome naša ne sviđaju nek ne dolazi
    poštujem. zato volim znati stav familije kojima (ne) idem u goste. ukoliko me izuvaju, rađe idem u kafić/park

nije stvar u dezinfekciji nego u psećoj i dr. kakici koja se zaljepi na cipelu pa onda tuba po kući/stanu. ljudi hodaju po prljavštini. ne želim da mi stan bude ko ulica. :/ .
    mališa nisam puštala puzati po parku/cesti/pločniku. ali su istovremeno. mnoga djeca kod kojih se doma izuva, naveliko puzala i balila cestu/pločnik/parkić/kante za smeće...
    nije li to gore?

a što se doma i higijene tiče, imam samo parkete, perem ih svaki dan, a nakon gostiju (izuli se ili ne) obavezno. štoviše, prebrišem i kauč/stolicu gdje su sjedili, i mijenjam jastučnice na ukrasnim jastučićima (ili ih sklonim prije dolaska gostiju)

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mališa nisam puštala puzati po parku/cesti/pločniku. ali su istovremeno. mnoga djeca kod kojih se doma izuva, naveliko puzala i balila cestu/pločnik/parkić/kante za smeće...
    nije li to gore?
    šta ja znam jel gore, to su pravila njihovih roditelja.
    možda su nadzirali kante, a misle da ne nadziru tuđe cipele. nemam pojma zašto uspoređuješ.

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

samo strogo naviknut će se.
    x

Ja gostima ni ne dam priliku da razmisle bi li se oni izuvali ili ne, odmah ih 'Evo, izvolite...' zaskočim s papučama, ako radije žele biti bosi, meni ok.
    Kad moram izaći u vlastito dvorište skinem kućne papuče i obučem natikače za 'po vani'. Tako i mm i klinci.
    Eventualno ako mi dođu 'stranjski' ljudi po službenoj dužnosti, npr. serviseri koječega ili iz kakve gradske službe, njih ne tražim da se izuvaju. Ako trebaju popuniti kakve papire uvedem ih u blagovaonu/kuhinju gdje nemam tepih na podu pa poslije pobrišem, ako trebaju nešto raditi u nekoj prostoriji odvedem ih ravno tamo. A doživjela sam da mi je dimnjačar sam tražio da mu dam stare novine na pod kad mi je išao pogledati nešto oko dimnjaka koji mi prolazi kroz spavaću sobu

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa
    poštujem. zato volim znati stav familije kojima (ne) idem u goste. ukoliko me izuvaju, rađe idem u kafić/park
    S tim istim ljudima koji "te izuvaju" ili se s njima više ne družiš?
    /vidiš, da si bila kod mene, nikad mi ne bi palo na pamet da zbog toga nisi došla i drugi put..je l to kažeš ljudima ili ne znaju da te to smeta?

we&baby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Audrey prvotno napisa
    A doživjela sam da mi je dimnjačar sam tražio da mu dam stare novine na pod kad mi je išao pogledati nešto oko dimnjaka koji mi prolazi kroz spavaću sobu

nisam niti ja freeky-čistunka, vec imam na podu 2 bebe, na pod stavljam baby dekice, igracke, oni puzu, lizu, gmizu....djeca znaju biti i u pidamama. vazno mi je da ljudi ne spanciraju kroz kucu dzonom na kojem su pljuvacke, opusci, pseci drekci i pisaka. noge u carapama mi se ne gade (sve do smrdljivih ekstrema :belj )
    a nitko ne moze tvrditi da zna kaj mu je na cipeli odozdo...
    ja cak i kotace od kolica otkacim i operem, prije neg idu u dnevnu sobu, inace se parkiraju u hodniku...stvarno je vidljivo sta se sve zaljepi po gumama!! bljak

kod svakog u kuci je druga razina higijene, to je individualno, i nema potreba za raspravom oko toga.

meni je uvredljivo nepostivati previla nek kuce, kad ulazim unutra. ak se treba tri put okrenut na pragu, prije neg udem, onda cu tako i ja....

ovo sa slapama i "zaskakivanjem" je super fora....ja se uvijek izmotavam i ne znam koji je fini nacim da to izvedem. tnx na inspiraciji!

znak cu vrlo brzo sama osmislit, bas me copila i inspiracija! ako naidete na kakv otirac - javite ( ne znam zasto mi negdje treperi slika, da sam ga vidjela, ali ne mogu se sjetiti...)

we&baby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj bubica27 prvotno napisa
    /vidiš, da si bila kod mene, nikad mi ne bi palo na pamet da zbog toga nisi došla i drugi put..je l to kažeš ljudima ili ne znaju da te to smeta?
    i mene zanima dali ti izuvanje moze biti dovoljan razlog, da unatoc prijateljstvu vise ne dolazis kod tih ljudi na kucno druzenje?

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja ne tražim to od gostiju,
    ne ljutim se ako sam u gostima pa se to od mene traži (istina malo mi je bilo čudno kad sam jednom trebala oblačiti posebne papuče samo za kupaonicu a druge za ostatak stana, ali nisam rogoborila)
    i zapravo volim skinuti cipele u gostima da nisam stalno u cipelama i svejedno mi je da li ću hodati u tuđim papučama ili svojim čarapama

a otirač... znam da je u nekoj kataloškoj prodaji bio otirač s ljutom mišicom - čistačicom koja traži da se cipele brišu, ali baš za skidanje nisam vidjela. Najbolje da napraviš nešto u kućnoj radinosti, možda tablu, mogu biti recimo šarena slova od fima ili tijesta?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno Re: znak za IZUVANJE ( na otiraču i sl.)?

Citiraj we&baby prvotno napisa
    drage forumasice,

........

ili pak neki otirac sa takvim znakom?..
    Mislim da ti ljudima koji ulete obuveni u stan neće ništa značit ni znak na otiraču, niti će ga shvatit kao tvoju poruku njima!
    Treba reći, zamoliti, jasno i glasno, pa koga smeta smeta, svi imamo neke stavove i principe, a ovaj je jasan kao dan. Ne vidim uopće razlog zašto bi izuvanje nekome smetalo, pa je l se ti ljudi izuvaju kod sebe doma ili im je baš svejedno da su u cipelama, ali taj dio me niti ne zanima.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

naravno da se družim. i nije da drugi put neću doći zbog toga. ali ću prednost dati druženju izvan kuće.
    većina s kojima se družim poštuje ne izuvanje kod mene i zna da ja to ne volim. ako idem kod nekog prvi puta, prokomentiram potrebu za izuvanjem.
    ako mi je do nekog jako stalo, nosim svoje papuče (ni pod razno ne bih obula nešto što nepoznati imaju na nogama) i pregrmim. a da bih se rađe družila vani, bih

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Znam da mi neki ne dolaze jer ne smiju pušiti ali izuvanje :/
    Ja se ne osjećam ugodno kad mi netko ne da da se izujem ni kad sam sama a kamoli kada sam sa djecom.
    Kužim to sa obuvanjem papuča pa ne inzistiram. Kod mene su ljudi ugl. u čarapama jer je jako toplo.

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

http://ehapc.files.wordpress.com/200..._123411608.gif

Ovako nešto?

http://www.greendaily.com/2009/02/02...ealthier-home/

http://www.freewebs.com/collyferret/...s%20offaaa.bmp

A ovi čak izrađuju tepih/natpis po narudžbi!

http://www.apartmenttherapy.com/uima...pourhome01.jpg

Tako ti možeš na neki uobičajeni tepih dati naštampati (umjesto welcome, naštampaš, hvala što ste se izuli)

Baby avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Kod nas je malo dijete, čiji je krevetić u dnevnom boravku i grozno mi je kada posjete ulete u prljavim cipelama i igraju se sa djetetom koje se pritom valja po podu i vuče igračke po njemu (a stalno ih stavlja u usta).
    ja bliske prijatelje i rodbinu zamolim da se izuvaju, a za ostalima perem pod kada odu... u biti, svi su već navikli na to- prijatelji obuku papuče i bez da ih pitam, a rodbina se navikla ostati u čarapama (ev. svekriva ponese sa sobom papuče)... Osim svekrve, nitko nije imao prigovore!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

[naravno da se družim. i nije da drugi put neću doći zbog toga. ali ću prednost dati druženju izvan kuće.
    većina s kojima se družim poštuje ne izuvanje kod mene i zna da ja to ne volim. ako idem kod nekog prvi puta, prokomentiram potrebu za izuvanjem.
    ako mi je do nekog jako stalo, nosim svoje papuče (ni pod razno ne bih obula nešto što nepoznati imaju na nogama) i pregrmim. a da bih se rađe družila vani, bih
    Pretpostavljam da domaćina uvrijedi tvoj stav, komentar oko izuvanja ili neizuvanje da onda ni ta osoba drugi put neće zvati na druženje u svom stanu.
    Osobno, ne mogu zamislit da to može smetat ijednu stranu u tome, ali eto, ljudi i druženja su važniji od papuča/cipela i sad kad znam tvoj stav neću od tebe tražit da se izuješ, ali valjda bi to ipak napravila ako se svi drugi izuvaju /joj, ti ne voliš smajliće

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pretpostavljam da AKO domaćina uvrijedi tvoj stav, komentar oko izuvanja ili neizuvanje da onda ni ta osoba drugi put neće zvati na druženje u svom stanu.
    Osobno, ne mogu zamislit da to može smetat ijednu stranu u tome, ali eto, ljudi i druženja su važniji od papuča/cipela i sad kad znam tvoj stav neću od tebe tražit da se izuješ, ali valjda bi to ipak napravila ako se svi drugi izuvaju /joj, ti ne voliš smajliće

we&baby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

jos sam ovo htjela komentirati
    A imali smo i mi problema s gostima kojima to nije po volji, jedan je čak rekao zar mi je muž musliman pa se treba izuvati :?
    to su ti rekli zato sto je kod muslimana "u kulturi" da se izuvaju. oni te NECE pustiti u kucu niti dzamiju u cipelama. to je i zato sto jedu na podu, tako mi je objasnila jedna zena muslimanka

nisu oni jedini. bila sam i kod indijaca ( koji imaju preeedivnu kucerinu i podno grijanje! ), u njihovoj kulturi takoder cipelama nije mjesto u kuci. isto niti kinezima.

to bi mozda trebala biti stvar opce kulture, ...kao sto znate da jedu sa stapicima, ili na podu iz pladnja...znati i da se pod obavezno izuvaju. ako se druzite sa takvim ljudima.

eto malo OT

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

mi se inače ne izuvamo, a niti to traže naši frendovi
    izuvali smo se samo kad smo išli u posjet kod frenda koji jest musliman
    i nije nam bio problem
    smo smo birali najljepše čarape za njegov stan

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

negdje sam vidjela da ima kupiti one natikače krpene, koje se obuju na cipele
    pa to mi se čini zgodnije nego li izuvanje
    pogotovo ako imaš čizme sa vezicom, triba poštenih 5 min da se skinu

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ja se ne opterećujem, vodim se nekim generalnim feelingom. Kod nekih se ljudi izujem, kod nekih ne, osjeti se to i bez da ti netko kaže.
    Ja volim da se ljudi kod mene osjećaju ugodno, onako kao doma, opušteno pa im puštam na volju da se skinu ili ne, uopće mi to nije bitno. Odnosno izuju, hahaha
    lukas puza svuda i po vani i po kućama, nema toga što voda ne opere, to je naša filozofija. Meni koma ovo saznanje da se sve nešto briše, izokreće miče, dezinficira nakon gostiju, ali prihvaćam, sto ljudi, sto čudi.

we&baby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

rene2

kako si to iscupala? sta si ukucala?

bilbo7 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

klikni ovdje

al šišaj ga ak gosti ne znaju njemački!

nama je baka isplela vunene "šlape" (netko to zove i terluke), svekrva napravila vreću na vješalici i to stoji zakačeno na radijatoru, pa ko voli...ima ih i za djecu i za velike, a znaju biti super šarene i vesele, a i reciklira se stara vuna. moji klinci neki puta i sami obuju te šlape.

U principu me ne smeta ako netko uđe obut, osim ak je vani snijeg, pa se to cijedi po laminatu. U gostima ću se rado izuti ako mi ponude šlape. Nema šanse da sam bosa ako nemam šlape - moji jajnici su mi najdraži i kulturno velim da ću se izuti ako imaju šlape.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj bilbo7 prvotno napisa
    al šišaj ga ak gosti ne znaju njemački!
    e o tome sam i ja govorila. Ali da, njemački je

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

...
    I kad mi negdje idemo ja se izujem, ako kažu ne treba ja im kažem da se kod nas izuva i da se onda i ja izuvam

zasto onda u tudjem stanu ne vrijeme tudja pravila? ako ti covjek kaze da se ne izuvas a ti ipak skines cipele (u njegovoj kuci, po njegovim pravilima ? )

kod nas se ne izuva jer smo iz miljea gdje se nesto takvo ocekivati od gostiju smatra nepristojnim (i kako mi nije tesko za goste pripremiti neku hranu, kolace i dodatno prebrisati prasinu tako mi nije problem ni oprati pod nakon njihovog odlaska)

kad idem kod nekoga postujem pravila kuce, ali iskreno se kretenski osjecam bosa, a u tudje papuce ne ulazim ni pod kojim uvjetom (pa zapravo volim znati ranije da li trebam ponjeti vlastitu obucu za kucu)

srecom, poznajemo samo jednu obitelj koja inzistira na izuvanju

u stanu nemamo nigdje tepisona ili tepiha na koje bi trebalo paziti, a dijete je i dalje pretezno na podu i nikad joj se nista nije dogodilo kao posljedica ulazenja u cipelama (ipak se prije ulaska u stan ljudi posluze dvama otiracima)

u slucaju bljuzge imamo jednokratne nazuvke koji se stavljaju preko cipele

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

MM i ja imamo papuče za po doma i posebne za van - većina ljudi nam se smije zbog toga. Živimo u kući i po 100 puta dnevno izađemo van iz nekog razloga. Primijetila sam da susjedi jesu u papučama, ali u istima su i po doma i idu baciti smeće. Kada dolaze gosti, ako netko pita da li se treba izuti, rado se zahvalim i ponudim papuče, ako ne pitaju, pregrmim u sebi, i nakon što odu prebrišem pod. Najbliži znaju naš stav pa su pripremljeni na izuvanje.
    A znam osobu (bila sam kod nje) kod koje se obavezno mora izuti i obuti papuče (ne dolazi u obzir nositi svoje od doma). Papuče za goste imaju u svim veličinama i sve su plastične/gumene, tipa ljetnih šlapica za plažu - i nakon svakog gosta oni ih dezinficiraju i odlažu u poseban ormar (ormar im je stvarno pun šlapa raznih veličina).....Meni je to bilo full smiješno, ali rado sam prihvatila šlapice - čak sam mogla i birati koje ću

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj anledo prvotno napisa
    ...

zasto onda u tudjem stanu ne vrijeme tudja pravila? ako ti covjek kaze da se ne izuvas a ti ipak skines cipele (u njegovoj kuci, po njegovim pravilima ? )
    pa zato šta ja očekujem da se kod nas izuva al ako netko baš inzistira da se ne izujem onda nisam.

al toliko puta stanem u govno vani i da onda nekom unesem to u stan i zatrapam mu tepih s takvim cipelama, nije baš lijepo.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ma meni je to bila simpaticna mala nedosljednost, nisam mislila bas na tebe skociti

da, stvarno nemam pojma sto bih mislila o temi da su nam doma tapisoni i tepisi (doduse, prije preuredjena stana je svugdje bio tapison i opet se nitko od gostiju nije izuvao...)

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ja sam čistunka i smeta me kada ljudi ulaze u naš stan obuveni, pogotovo poznati, njima se ne libim i reći ali većinom znaju ili sami tako rade kod sebe pa im je to pod normalno. Nepoznatima ne govorim. Samo počistim, premda još muku mučim sa tragovima njihovih cipela na tepisima.
    Zapravo, zar itko hoda po svojoj kući obuven?! :?
    Dopuštam da samnom nešto nije u redu, ali to mi je nezamislivo.
    I obrnuto može - ako po svojoj kući ne hodam u cipelama, neću niti u tuđoj.

Slažem se se jednim od gornjih postova - onaj tko razmišlja - neće mu trebati otirač s porukom a onaj koga nije briga - sumnjam da će mu to biti dovoljno!

Ne definficiram ali mi se niti ne sviđa da moje dijete gura u usta ruke ili igračke koje su prije toga bile na izgaženom podu. Što mogu spriječiti, spriječim.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mi se ne izuvamo niti bi ikad tražila od gostiju da se izuvaju. Osim toga, ja imam neku stvar u vezi ljudskih nogu-gade mi se. Ne znam zbog čega ali mrzim stopala tuđa i odvratnija mi je pomisao da mi se po kući netko šeta u čarapama nego u patikama. Iako, često ljudima napomenem da dobro obrišu noge zbog djece i tepiha. Ni ja se ne osjećam ugodno kad netko od mene traži da se izujem, mada je to kod nas vrlo rijetko. A da obujem nekakve tuđe papuče, mislimda bi se izrigala. Fuj

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

kod nas uglavnom dolaze ljudi s malom djecom, sjedimo po kaučevima, po krevetima, gmižemo s njima po podu. ni ja ne hodam u svojim cipelama iz istog razloga

inače, nismo nikakvi čistunci - zato (se) izuvamo - da skratimo posao čišćenja :/

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj ovca_i_janjad prvotno napisa
    inače, nismo nikakvi čistunci - zato (se) izuvamo - da skratimo posao čišćenja :/

ovo je poanta svega

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj enchi prvotno napisa
    evo prijavljujem se svemirskoj policiji. hodam po doma u cipelama, hodam po vani u šlapama, hodam bosa. baš sam skroz neopterećena time

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

zašto opet nabrajamo tko voli cipele, tko mrzi tuđe šlape i kome smrde noge??

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

evo linka na staru temu. a i ta je nakon 6 stranica otišla u chat:

Izuvate li cipele u kuci/stanu?

molim vas da ovdje nastavite samo sa konkretnim prijedlozima kako goste natjerati na izuvanje.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Sun prvotno napisa
    Citiraj enchi prvotno napisa
    evo prijavljujem se svemirskoj policiji. hodam po doma u cipelama, hodam po vani u šlapama, hodam bosa. baš sam skroz neopterećena time
    X

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa
    Mi se ne izuvamo niti bi ikad tražila od gostiju da se izuvaju. Osim toga, ja imam neku stvar u vezi ljudskih nogu-gade mi se. Ne znam zbog čega ali mrzim stopala tuđa i odvratnija mi je pomisao da mi se po kući netko šeta u čarapama nego u patikama. Iako, često ljudima napomenem da dobro obrišu noge zbog djece i tepiha. Ni ja se ne osjećam ugodno kad netko od mene traži da se izujem, mada je to kod nas vrlo rijetko. A da obujem nekakve tuđe papuče, mislimda bi se izrigala. Fuj
    konačno istomišljenik

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Na vratima za kat gdje živimo stavila sam znak da molim da se koriste šlape, i nacrtane su prekrižene cipele i šlape.
    Sastrane imam hrpu novih ( od gostiju nošenih) šlapa i nazuvice ( od eko kože napravljene veliki su broj i one se samo navuku na cipele ( imaju gumu na vrhu ) i sve 5.
    Meni je prijatelj oštetio laminat sa tenesicama koje su imala ispod kamenčiće a kaj bi tek napravio na parketu.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa
    konačno istomišljenik
    Nisam ovako radikalna, ali ni ja se ne volim izuvati u tuđem niti tjeram ljude da se izuvaju u mom stanu. Ima dio stana u koji ne vodim goste. U ostalom dijelu mogu hodati u cipelama.

A ako se tko želi izuti, imam i platnene šlape.

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

We&baby - ja kada sam živjela u Zg onda je bilo nekim ljudima čudno što se skida i ne može ući u stan u cipelama (a može se nekad pretrčati ) Za one koji nisu znali da se trebaju skidati procedura bi bila:
    Otvorim vrata, uđu u hodnik, stanem na sred hodnika da ne mogu proći pored mene i kažem da se kod mene skida i da im mogu dati papuče ako žele i to je to.... i to ne kažem "kod mene se skida" nego sa smješkom "morate skinuti cipele" ...

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A da sama napraviš natpis, pa ga ukrasiš, ofarbaš itd.
    Ja sam napravila slično upozorenje da mi ne zvone na vratima kad dijete spava. Uzela sam naljepnicu beba u autu, odrezala reklamu tako da je ostao samo trokut i u sredini zalijepila natpis beba ZZZZZZZ! (s bojama za prozore, window colors). Objesila na špagicu i kad mi treba, samo prebacim.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Matilda prvotno napisa
    Uzela sam naljepnicu beba u autu, odrezala reklamu tako da je ostao samo trokut
    ne valjda onu?? :shock:

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Izuvam se onima koji imaju puzače i to isključivo radi njih...

sve ostalo mi je malo... mislila sam da se to odavno ne radi.

(nema šanse da oblačim nečije vunene papučice, papuče i sl-mislim, kako god se vama gade bacili koji se unose, meni se gade gljivice s tuđih nogu, hvala lijepa, ne želim nositi oodjeću i obuću nepoznatih ljudi samo zato što netko ima svijetli tepih-btw. da sam blatnjava, ne bih ni ulazila, naravski )

i... iako se i ja grozim pomisli što se sve unosi....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •