Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: Prilog o AS na Novoj

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno Prilog o AS na Novoj

Pogledajte super prilog o As na Novoj http://automotiv.novatv.hr/video.html
    samo idite u uzglavlju stranice na emisiju od 15.02.2009

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ta emisija ima stvarno dobrih priloga. :D

bio je jednom prilog isto u suradnji s adac-om o opasnosti nepričvršćenih predmeta u automobilu (cd-i, dvd-playeri koji se montiraju na sjedala, satelitska navigacija koja nije serijska, dječje igračke...). da ga barem mogu naći

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Odlican prilog!

I super mi je spojit facu s imenom - s covjekom iz ADACa sam pricala na telefon jer me netko uvjeravao da je ADAC rekao da je za klince srednje mjesto straga najnesigurnije pa je on potvrdio, naravno, da je to netocno.

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Dakle za kakvu je to sjedalicu rekao da se na testu pokazala najbolja, može li netko napisati, jer nisam upamtila, i gdje se ta sjedalica može nabaviti. To je neka roomer sjedalica? Gdje se ona kupuju?
    Hitno mi je to jer planiramo kupiti taj tjedan.

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Ancica prvotno napisa
    Odlican prilog!

I super mi je spojit facu s imenom - s covjekom iz ADACa sam pricala na telefon jer me netko uvjeravao da je ADAC rekao da je za klince srednje mjesto straga najnesigurnije pa je on potvrdio, naravno, da je to netocno.

Čekaj, to znači da djetetu postavim sjedalicu na sređišnje mjasto straga?
    Ako sam razumjela.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj nenaa prvotno napisa
    Dakle za kakvu je to sjedalicu rekao da se na testu pokazala najbolja, može li netko napisati, jer nisam upamtila, i gdje se ta sjedalica može nabaviti. To je neka roomer sjedalica? Gdje se ona kupuju?
    http://www.adac.de/Tests/Kindersiche...ePageID=217557

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj triplemama prvotno napisa

Sve super, ali ja ne znam njemački, i ne znam gdje nabaviti.

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj triplemama prvotno napisa

Sve super, ali ja ne znam njemački, i ne znam gdje nabaviti.
    ti bi možda mogla u SLO (mislim da je kod nas još nema)

evo link na tu AS u Beby centru

a ovdje imaš popis njihovih trgovina

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Pa eto ništa posebno osim da je trenutno najbolja na testovima, ima Roemera u TL-u i u Brežicama (ja sam iz Bosne ovo pišem šta sam pročitala)
    Evo ti na Engleskom http://www.britax-roemer.de/produkt....1&id=2&navid=6 + još baza sa Isofixom za ovu AS

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Mercator Kopar super sat vožnje.
    Nego meni treba za dijete staro 10 mj. Ne jaje nego malo veća.
    Može li mi netko preporučiti koje modele da gledam i cijena okvirno od-do.

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ima li dijete barem 9 kila?
    diže li se samostalno na noge?

ukoliko ne možeš na OBA pitanja odgovoriti potvrdno zaboravi na veću sjedalicu
    to su minimalni uvjeti za prelazak u sjedalicu okrenutu u smjeru vožnje (grupa I, od 9 do 18 kila)

čak i ukoliko zadovoljavate oba uvjeta nema žurbe - dijete mora u veću AS ukoliko je vrh glavice manje od 2 cm od gornjeg ruba AS

ako pak kupujete unaprijed, [url=http://autosjedalice.info/cms/index.php?option=com_content&task=view&id=28&Itemi d=46]ovdje imaš tablice ADAC-ovih testova za 2007. i 2008. godinu: gledaj samo sjedalice grupe I (od 9 do 18 kila) koje imaju barem "+" ocjenu

i svakako isprobajte AS u vlastitom autu: badava najbolje ocjene na testu ako AS ne možeš ispravno postaviti i učvrstiti

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

gornji post treba izgledati ovak:

ima li dijete barem 9 kila?
    diže li se samostalno na noge?

ukoliko ne možeš na OBA pitanja odgovoriti potvrdno zaboravi na veću sjedalicu
    to su minimalni uvjeti za prelazak u sjedalicu okrenutu u smjeru vožnje (grupa I, od 9 do 18 kila)

čak i ukoliko zadovoljavate oba uvjeta nema žurbe - dijete mora u veću AS ukoliko je vrh glavice manje od 2 cm od gornjeg ruba AS

ako pak kupujete unaprijed, ovdje imaš tablice ADAC-ovih testova za 2007. i 2008. godinu: gledaj samo sjedalice grupe I (od 9 do 18 kila) koje imaju barem "+" ocjenu

i svakako isprobajte AS u vlastitom autu: badava najbolje ocjene na testu ako AS ne možeš ispravno postaviti i učvrstiti

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nenaa, vi ste premali jos za sjedalicu koja se postavlja u smjeru voznje. sile na vrat i kicmu djeteta te dobi u tom polozaju su prevelike.

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

nenaa, vi ste premali jos za sjedalicu koja se postavlja u smjeru voznje. sile na vrat i kicmu djeteta te dobi u tom polozaju su prevelike.
    Da s obzirom da komuniciramo i ma pp, malo mi promakne dati neke podatke. Dakle Larisa ima 10 mj. od jučer i hoda samostalno već 3 dana (više sliči na neko pingvin geganje). Znam da je rano, ali spriječiti sam je mogla jedino da je vežem. Puno je duža od vršnjaka. Izuzetno jaka i čvrsta i ima 10 kg. i 350 gr.

Ja je nikako još ne bih vozila u smjeru vožnje, ali teško mi je u ovoj među fazi kupiti sjedalicu (jer nisu jeftine), sad jednu pa za godinu dana drugu. Zanima me a znam da ih ima, koja se sjedalica postavlja u oba smjera vožnje (i za napred i za natrag).
    Ima ta neka chicco 0+ koja je odmah poslje njihove jaje AS, i kao možemo je sada koristiti, ali ne znam koliko je taj chicco dobar (crash testovi itd.) i da li može naprijed i natrag i da li uopće je ta sjedalica za nju.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Odlican prilog!

Ja sam bila uvjerena da je srednje sjedalo najsigurnije :shock: ! Na ovom linku sam pročitala tu informaciju
    http://autosjedalice.info/cms/index....d=58&Itemid=61

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj DANI*** prvotno napisa
    Odlican prilog!

Ja sam bila uvjerena da je srednje sjedalo najsigurnije :shock: ! Na ovom linku sam pročitala tu informaciju
    http://autosjedalice.info/cms/index....d=58&Itemid=61
    pa i je najsigurnije, nisi dobro shvatila Ancicu

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ups

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Uh, DANI*** dobro da si napisala pa da se rascistilo, vidim sad da je nespretno napisano pa se fakat moglo svakak protumacit.

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Da s obzirom da komuniciramo i ma pp, malo mi promakne dati neke podatke. Dakle Larisa ima 10 mj. od jučer i hoda samostalno već 3 dana (više sliči na neko pingvin geganje). Znam da je rano, ali spriječiti sam je mogla jedino da je vežem. Puno je duža od vršnjaka. Izuzetno jaka i čvrsta i ima 10 kg. i 350 gr.

Ja je nikako još ne bih vozila u smjeru vožnje, ali teško mi je u ovoj među fazi kupiti sjedalicu (jer nisu jeftine), sad jednu pa za godinu dana drugu. Zanima me a znam da ih ima, koja se sjedalica postavlja u oba smjera vožnje (i za napred i za natrag).
    Ima ta neka chicco 0+ koja je odmah poslje njihove jaje AS, i kao možemo je sada koristiti, ali ne znam koliko je taj chicco dobar (crash testovi itd.) i da li može naprijed i natrag i da li uopće je ta sjedalica za nju.
    0+ sjedalice su ISKLJUČIVO suprotno smjeru vožnje
    razlika u odnosu na grupu 0 je u toma da u njih mogu djeca do 13 kila

ti tražiš kombiniranu sjedalicu 0(ili 0+)/I, a te su prema testovima među najnesigurnijima općenito (rijetko koja dobije ocjenu veću od "prosječno") - ali i takve su bolje od nikakvih ili neodgovarajućih

prema ovoj tablici mogle bi ti proći WAWO G0/I Isofix ili GRACO Duologic II (Isofix)
    prema ovome bi se mogla provući i GRACO Duologic, a prema ovome još i Wavo Fix XL

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Svaka čast, ali me opet zbunila rečenica.
    Djeca mlađa od 5 gosina moraju biti vezana u AS...? :?
    A kaj je sa starijima od 5 godina, oni ne moraju?
    Mislim, ja bum svoje vezala, ali opet će biti onih koje ćže se uloviti za to ko pijan plota i ... :/

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa
    Svaka čast, ali me opet zbunila rečenica.
    Djeca mlađa od 5 gosina moraju biti vezana u AS...? :?
    A kaj je sa starijima od 5 godina, oni ne moraju?
    Mislim, ja bum svoje vezala, ali opet će biti onih koje ćže se uloviti za to ko pijan plota i ... :/
    Ne moraju znači da ti nitko ne naređuje da ih vežeš, odnosno da možeš postupiti prema vlastitoj savjesti. Odnosno svi mi valjda.
    E sad jel ta njihova izjava točna i zakonski ne znam, ali mi se čini da čak možda i nije.
    Osobno mislim da ću ih vezivati dokle god budem imala autoriteta io dok god ne dođu toliko veliki da više ne stanu ili kipe iz sjedalice. I nema prigovaranja, jer ako mama poludi bit će svega

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Malo nespretno sročeno;

Evo iz zakona:

(4) Vozač motornog vozila može prevoziti dijete mlađe od 5 godina samo na stražnjim sjedalima i to u posebnoj sigurnosnoj sjedalici, koja je za vozilo pričvršćena sigurnosnim pojasom vozila ili posebnim kopčama u vozilu.

(5) Vozač motornog vozila može prevoziti dijete starije od 5, a mlađe od 12 godina samo na stražnjim sjedalima, a dijete mora sjediti na posebnom postolju prilagođenom njegovoj visini tako da se može vezati sigurnosnim pojasom na tri točke vezivanja. Ako se dijete veže sigurnosnim pojasom na dvije točke vezivanja nije potrebno koristiti posebno postolje za sjedenje.
    Znači - od 5-12 godina: posebno postoje.
    Booster.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •