Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: Hospitalizacija - Šalata

Točka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno Hospitalizacija - Šalata

Ima li tko kakav savjet?
    Naime jučer mi je beba od 4,5 mjeseca morala ostati u bolnici na Šalati radi urinoinfekta. Nedaju mi apartman jer nije slobodan niti mi daju da budem uz njega (dnevni smještaj). Dozvolili su mi jedino da ga dolazim dojiti i to po rasporedu koji je: u 06:00, 10:00; 14:00 i u 17:30.

Kaj da radim da mi omoguće biti uz njega?? Jako mi je teško.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Točka, kao mama dojilja imaš pravo biti sa svojim djetetom od 0-24.
    Ako nema apartmana, traži stolicu i sjedi uz krevet, nema druge.

sad ću poslati mamasanicu na ovaj topic, ona će ti sve to zakonski potkrijepiti.

drži se!

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    Točka, kao mama dojilja imaš pravo biti sa svojim djetetom od 0-24.
    Ako nema apartmana, traži stolicu i sjedi uz krevet, nema druge.

Točka, potpisujem apricot. Uzmi stolicu i budi uz dijete!
    Na žalost, u zadnjih mjesec dana to mi je već drugi slučaj gdje se pod istom parolom odbija smještaj majke uz dijete.

Drugo, na ovom topicu imaš obređenu ovu temu.

Također, ovdje kopiram sa tog topica:

Pravo na smještaj uz dijete koje nije starije od 6 mjeseci
    -radi se o pravu na cjelodnevni (24-satni) smještaj
    -pravo ima osigurana osoba - majka djeteta, ovisno o odgovarajućim smještajnim kapacitetima ustanove
    pod uvjetom:
    - da se dijete nalazi na bolničkom liječenju u ugovornoj bolničkoj ustanovi u koju je upućeno prema postupku propisanim općim aktom Zavoda
    - da dijete nije starije od 6 mjeseci
    - da postoji potreba dojenja

Pravo se ostvaruje na osnovi uputnice za bolničko liječenje koju majci djeteta izdaje njezin izabrani doktor.
    U tom slučaju, pod rubrikom na uputnici "Molim, traži se___", izabrani doktor majke djeteta obvezno upisuje tekst: "smještaj majke uz dijete radi dojenja" .
    Za vrijeme smještaja uz dijete roditelj nije obvezan plaćati doplatu

Pravo na dnevni smještaj uz dijete mlađe od 5 godina
    - radi se o pravu na dnevni smještaj (ne i noćenje)
    - pravo pripada jednom od roditelja
    pod uvjetom:
    - da je dijete mlađe od 5 godina
    - da se nalazi na bolničkom liječenju u ugovornoj zdravstvenoj ustanovi za liječenje djece oboljele od akutnih bolesti
    BITNO!
    Roditelj djeteta s poteškoćama u razvoju koje o tome u skladu s posebnim propisima posjeduje odgovarajuće rješenje nadležnog tijela, odnosno nalaz i mišljenje nadležnog tijela vještačenja ima pravo na dnevni smještaj uz dijete bez obzira na dob djeteta.

Pravo se ostvaruje na osnovi iste uputnice kojom je dijete upućeno na bolničko liječenje, na koju se pod rubrikom "Molim, traži se______" upisuje i tekst "dnevni smještaj roditelja _______(ime i prezime roditelja) radi njege djeteta.
    Za vrijeme smještaja uz dijete roditelj nije obvezan plaćati doplatu
    roditelj sa statusom osiguranika priznatog po osnovi zaposlenja ili obavljanja samostalne gospodarske ili profesionalne djelatnosti, za vrijeme korištenja odnosnog prava, ima pravo na naknadu plaće za vrijeme bolovanja.
    Pravo na bolovanje i naknadu plaće s te osnove roditelj ostvaruje na osnovi Izvješća o bolovanju koje mu izabrani doktor primarne zdravstvene zaštite izdaje na osnovi potvrde o danima provedenog boravka uz dijete u bolnici.
    Navedenu potvrdu roditelju izdaje odjelni doktor bolnice u kojoj se dijete liječi.
    Bolovanje se tretira kao bolovanje radi njege osigurane osobe - djeteta - više na Internet stranici Zavoda, pod "Obvezno osiguranje", naslov "Pravo na bolovanje", podnaslov "Slučajevi bolovanja"

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Točka,

sve što sam ti rekla nalazi se ovdje: http://www.hzzo-net.hr/03_01_13.php

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

cure, sve vam to pada u vodu na tom odjelu, ja sam imala istu priču a moje je dijete imalo 5 tjedana; jedva sam se izborila za dojenje svaka 3 sata od 6 do 21 i noću izdajala za slijedeću noć i tako 8 dana. Ti su boksevi toliko maleni da se jedva osoblje provlači između krevetića a znaju biti i po dvije malene bebe u istom krevetiću ako je gužva, a između njih zarolana dekica; znači, istodobno 5 -6 beba u jednom boksu a mislim da i nije dopušten ulazak u bokseve s krevetićima ... i gdje da staneš uz dijete ... i gdje da staviš stolicu ... sretna si ako bude stolica u kupaoni koja je predviđena za dojenje . A na tom odjelu bude zaiosta kompliciranih slučajeva i puno je djece s PP i ne možeš tek tako ući; jakne je obavezno svlačiti na ulazu, navlačiti nazuvke na cipele, pranje ruku odmah na ulasku u odjel, maske na lice itd. itd.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Bojim se da je Mirje u pravu... Ta Šalata je katastrofa... Mi bili prije godinu i pol... bolje da se ne sjećam... Mogu si misliti kako je onda malenoj dječici i majkama koje doje!

tocekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

možes ostati od 10 do 18 non stop.ja sam bila prije bozica sa mjesec dana starom bebom i nije im bilo vazno da je iskljucivo dojen-nisu dali da ostanem iza 18. ja sam se onda izdajala kroz noć i ujutro u 6 kad je prvi podoj dala doze mlijeka za sljedecu noć

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mamma san sve to pada u vodu jer na KBC-u(pod koji spada Šalata) su zabranjene posjete po preporuci epidemiološkog zavoda.Tako da dojio ili ne,imao djete sa PP potebama ili ne oni u ovom trenutku(a i inače) ne dovoljavaju dnevni boravak .

tocekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

pa dozvolili su joj podoje.(svakih 4 sata po danu)pa ako su joj dozvolili da dolazi dojiti koja je razlika između tog i dnevnog boravka-jos bolje je skroz unutra da ne bi donjela virus ako ide nutra-van

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj tocekica prvotno napisa
    pa dozvolili su joj podoje.(svakih 4 sata po danu)pa ako su joj dozvolili da dolazi dojiti koja je razlika između tog i dnevnog boravka-jos bolje je skroz unutra da ne bi donjela virus ako ide nutra-van
    To treba pitati njih.
    Posjete su zabranjene,samim tim i dnevni boravak.
    Inače je zabranjeno donositi i izdojeno mlijeko(to je i inače zabranjeno).
    A dijete povremeno treba i jesti.

tocekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

najbolje je pitat na licu mjesta i/ili se praviti lud i ostat-pa da vidimo kak ce reći mami koja doji"vidimo se za 3 sata"

Točka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Hvala svima na odgovoru.

Apricot i Mamma san nisu mi dozvolili da budem uz svoje dijete. Nisu mi čak niti htjeli dati stolicu da sjedim kraj njega iako sam se pozvala na zakon. Rečeno mi je da nemaju kapaciteta (slobodan apartman) te da posjete nisu dozvoljene (gripa) ali meni kao dojilji su mi ustupili gore navedene termine za dojenje. Moje dijete je bilo samo samcato od jučer od 18:00 sati do jutros do 06:00. Spremajući se jutros za polazak u bolnicu na dojenje oko 10:00 sati, suprug i ja smo odlučili da nikako nećemo dozvoliti da naš sin ostane opet sam. Nakon podoja zahtjevali smo razgovor sa voditeljicom odjela oko mog ostanka u bolnici. Ponovljena mi je priča o kapacitetima ... truć truć bla bla...Na koncu, budući da mi je sin neurorizičan i da svo vrijeme u bolnici nije imao temperaturu, izašli su nam u susret i dozvolili nam da ga odvedemo kući i dovodimo tijekom sljedećih dana na terapiju. :D

Sukus njegovog 24-satnog boravka u bolnici je: 1. nije više isključivo dojena beba jer su mu tu noć po prijemu dali adaptirano i tijekom dana čaj. 2. razrovane, izmasakrirane obje ruke (nisu mogli naći venu). 3. tri uboda na glavi dok konačno nisu uspjeli staviti braunilu
    4. dijete mi je traumatizirano i hiperaktivno te nemirno spava. 5. na silu su mu prevlačili kožicu na pišulincu tako da je sav crven i popucao a vjerojatno ga i peče (a i peče ga sigurno već i zbog urinoinfekta)

Zgrožena sam njihovim postupanjem ali i zahvalna Bogu što evo moj sin sada spava kraj mene.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Točka...
    Na ovo sve mogu samo i

Dršte se, sada ste barem zajedno...

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ajme
    Ali nek je s vama

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Drago mi je da ste se postavili i da su pustili mala doma. Na zalost, ispada da se jedino na taj nacin mozemo izboriti za neka prava i nas i djeteta.

Koja je razlika, ako brane posjete zbog gripe, ako si tamo cijeli dan ili dolazis 4 puta dnevno. To vec stvarno prelazi u apsurd!

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

hvala bogu sto ste sada zajedno

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bitno je ste doma..

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i sada kad ozdravi idi dalje ili u klaicevu ,ili polikl. helena na daljnju obradu da se ne pponovi

Točka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Bubica prvotno napisa
    Drago mi je da ste se postavili i da su pustili mala doma. Na zalost, ispada da se jedino na taj nacin mozemo izboriti za neka prava i nas i djeteta.

Koja je razlika, ako brane posjete zbog gripe, ako si tamo cijeli dan ili dolazis 4 puta dnevno. To vec stvarno prelazi u apsurd!
    Ovako...mislim da je jako bitno za sve one mame koje će se nažalost naći u sličnim problemima, da nikako ne odustaju. Uvijek ima riješenja.
    Ne isplati se raspravljati sa doktorima nego uvijek tražite šefa, voditelja i sl.

Kada sam im rekla da mi je dijete neurorizično te da mu stres jako šteti, odmah sam vidjela promjenu u pristupu. S time da me nitko nije tražio dokaz (nalaz). Iskoristite taj argument kada ste potrošili sve druge.

Kaj se tiće gripe, za taj apsurd sam ih i ja pitala i nisu mi ništa suvislo odgovorili. Jednostavno da je to tako.

Jutros sam imala priliku vidjeti da imaju 4 slobodna kreveta u 2 sobe na odjelu. Znači mjesta je bilo.

Točka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj lunahor prvotno napisa
    i sada kad ozdravi idi dalje ili u klaicevu ,ili polikl. helena na daljnju obradu da se ne pponovi
    Šalata nas više neće vidjeti.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

moja cura je ležala isto 3 dana na šalati zbog urinoinfekta i ja sam je izvadila poslje 3 dana i stavila u vinogradsku, nikad me više šalata neće vidjeti, tako sam se posvađala sa doktorima i sestrama na kraju...
    samo znam da su mame dojilje do 6 mjeseci starosti djeteta mogli ostati sa bebom ostali ne, nisu dopuštali da se preko dana bude uz krevet djeteta nego samo na hodniku sa djetetom na rukama koja prija antibiotike i bolesn je - koji su to uvjeti za bolesno dijete - uz to kad sam vidjela da je zavezala sa kožnim remenčićima to je bila točka na i ....

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Cure moje, ja vam jedino skidam kapu do poda kako ste to izdržale. Dvije sam godine volontirala na odjelu pedijatrije i vidjela sam uistinu svašta.
    Pa sad da se dogodi da moje dijete mora ostati u bolnici, ja stvarno ne znam kako bi to izdržala. Točka, držite se

tocekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

MM su dozvolili samo da vidi sina preko stakla ja sam imala zeleni ogrtač i masku a sestre su davale bebama bočicu na hodniku okružene djecom koja su netom prije imala posjetu u zajedničkom hodniku sa hitnom :shock: !!! tolko o brizi o zarazama. moj tata mi je rekao da Petra vadimn van pa sam ga nakon 2 dana izvadila i vodila na injekcije.
    P.S. Kad sam ja mala 6 mj isto sam završila na Šalati(nefrologija) zbog refluksa-pokupila sam bolničku infekciju-tešku upalu pluća-trebalo mi je 8 godina i 10 hospitalizacija na Srebrnjak da se riješim konstantnih upala.

Točka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj tocekica prvotno napisa
    P.S. Kad sam ja mala 6 mj isto sam završila na Šalati(nefrologija) zbog refluksa-pokupila sam bolničku infekciju-tešku upalu pluća-trebalo mi je 8 godina i 10 hospitalizacija na Srebrnjak da se riješim konstantnih upala.
    Ajme užas!

A fakat higijena im je na nivou .... stažisti izlaze sa onim vrećicama na cipelama, pokupe nečistoće sa hodnika hitne pa onda opet takvi nazad na odjel :shock: Mislim čemu onda vrećice??

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Točka, baš mi je žao što se miš mali napatio...A ovo što čitam o nemogućnosti da mam bude uz bebicu, apsurd do apsurda..

Tocekice, avatar je

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •