-
Odbija moje mlijeko
kao sto naslov kaze malena nece da pije moje mlijeko ...
curica je stara skoro dva mj, i do unazad 7 dana je bila totalni fan cike,ali od cetvrtka stavri su krenule niz brdo.cetvrak navece je normalo cikila i stavila sam ju da spava.u petak ujutro je pocela malo strajkati.ali i to strajkanje ju je proslo nakon sto je izgladnila.lijepo se nacicala i :shock: ispovracala sve u mlazu.mislim si ,sigurno je pregladnila pa halpljivo jela i zato povraca.nakon sljedeceg podoja ista stvar povracanje i od tad muka
kad god ju stavim na prsa ona okrece glavu i pocne plakati ,ne zeli jesi.izdajala sam mlijeko ,ali ne zeli ga ni na bocicu (inace ni ne zna piti bas spretno iz bocice).Pocela sam joj davati adaptirano.nudim joj i ciku svako malo,ali uspije nesto popiti samo kad je preumrna i kad spava.
e da, do tog dana kakala bi 3-4 puta dnevno,kakica je bila zlatno zuta i imala dosta mokrih pelena,a sad je ne moram presvalcati ni 5-6 sati.uopce nije mokra,kaka jednom dnevno i kakica je vise zelenkasta i smrdljiva.
ja se izdajam redovno jer ne zelim da izgubim mlijeko i nadam se da ce kad tad opet se vratiti na prsa.
sta bi mogao bviti razlog njezinom odbijanju?
-
S&D dobro dosla na forum
brojni su razlozi zasto tvoja beba mozda odbija dojku, pa te molim da odgovoris na pitanja kako bi pokusali pronaci uzrok
- je li dijete zdravo, na vrijeme rodjeno
- dosadasnje dobivanje na tezini
- polozaj na dojci/tehnika sisanja, tj. jel do sad bilo problema s polozajem bebe na dojci
- osjecas li refleks otpustanja mlijeka
- dojis li ju na zahtjev
- koristi li dudicu
- je li dijete imalala zuticu
- kolika je bila porodjajna tezina, a kolika kod otpusta
- osjecas li bol u dojci
- kako cesto mijenjate dojke kod podoja
- je li dijete nervozno kroz podoj, ako je, kada pocne biti nervozno
- je li djete ima bijele naslage u ustima koje sa gazicom ne mozete skinuti?
- je li ima beba pelenski osip?
- je li se beba mozda prehladila
- jesi mozda ti prehladjena i jesi li pocela piti neke lijekove
super za izdajanje i odrzavanje kolicine mlijeka, ali ne moras bebi nuzno davati bocicu (i adaptirano), postoje i alternativni nacini hranjenja, npr. mozes joj svoje izdojeno dati na zlicu ili casu
-
hvala ti na dobrodoslici
-rodjena na termin (3820 gr i 50 cm)
-29.12 rodjena, 26.01 imala 5350 gr (otpusna tezina 3600 gr)
-do sad nije bilo nikakvih problema sa polozajem,cak ju polozaj nije ni zanimao koliko to da je cika njezina
-refluks otpustanja mlijeka osjecam
-dojimo na zahtije,ne gledam uopce na sat
- dudicu sam joj pocela davati zasnjih 5 dana,jer ju ona malo smiri.prije bi se na cici znala umiriti,a kako ju odbija pokusala sam sa dudom
-kod svakog novog "nadolazenja" mlijeka osjetim bol
-jedan podoj jedna dojka,drugi podoj druga
- pocinje biti nerevozna kad mlijeko pocinje nadolaziti,kad je pod nekim pritiskom.tad rucno ili sa izdajalicom izdojim 20-tak ml i pokusam joj dati da doji ali nece
-nema soor ,bili smo kod pedijatra jer sam sumnjala i na to
-guza joj ko bebina
-zadnjih 3 dana joj je nosic zacepljen i malo kaslje
- ja zdrava
kaskicom joj ne mogu dati ni kapi za kasalj,odmah se zagrca i pocne povracati.a mozda da imam vremena(znam ovo za vrijem zvuci sebicno) ali imam i stariju kcerku 3,5 g koja je prebila kljucnu kost i koj treba sva moja paznja
-
jel joj ocistis nos prije podoja?
sto se tice jaceg refleksa otpustanja mlijeka, jesi ga imala i prije ovog njezinog odbijanja? ako jesi kako se onda ona ponasala
-
cistimo nosic i prije i poslije.hodam po kuci sa fizioloskom i pumpicom.
i prije je mlijeko doslovno curilo,a kad bi jace pustila vi "visak" da iskapa u pelenu koju uvijek imam pri ruci i dalje nastavili sa dojenjem.
-
A što je s tim povračanjem?
Što vam je pedijatar rekao?
-
rekao je da je vrijeme stomacne gripe i da je vjerovatno i ona pokupila virus,te da je pratimo i vazemo i ako bude ubila na kilazi da dodjemo ponovo.ona i dalje jako dobro napreduje ,u pon je mala 6100 gr
-
-
dva dana smo se hranili samo dok spava ,u budnom stanju je to bila nemoguca mislija.jucer i danas ide na bolje,jedino sto moram prije dojenja izdojiti od 30-70 ml ,kako kad, i onda ona super mirno jede.
jel moguce da je previse mlikeka i da joj tece u jakom mlazu :? te da je to zagusi pa se zato uznerevozi
-
Moguće je.
Evo linkam ti tekst koji bi ti trebao pomoći
Prejaki refleks otpuštanja mlijeka
-
hvala.
upravo nam se ovo dogadja
-
molim brzu pomoč
imam bebu staru četiri i pol mjeseca koja neče više da papi mamino mlijeko....
od početka je hranim na silikonsku bradavicu i to je donekle išlo al u zadnjih par dana sam bila prisiljena preči na adaptirano jer je u mjesec i par dana napredovala 350 grama 
ja i dalje imam mlijeka al kad je stavim na prsa ona jednostavno odbija i neče da jede več samo plače!
Svi mi kažu da mi mlijeko nije kvalitetno!
Molim za brzu pomoč i ako mi možda možete savjetovat koje je mlijeko još dobro jer sam čitala tu da ova formula i nije baš najbolje rješenje!!!
ja i moje malo zlato čekamo odgovor!!hvalaaaa
apricot editirala ime proizvođača
-
m@len@ najbolje ti je da nazoveš SOS telefon za dojenje.
Tako ćeš dobiti najbržu informaciju.
Da bi se išta reklo i zaključilo i sagledala vaša cjelokupna situacija potrebno je postaviti puno pitanja, a to je puno lakše (i nekada brže) telefonom, nego ovako.
Nadalje, za bilo kakve informacije vezano uz upotrebu adaptiranog mlijeka najbolje ti se posavjetovati sa pedijatrom.
Predlažem ti i da pročitaš ovaj tekst:
http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=111&Show=2357
Sretno i javi se kako napredujete.
-
-
Osoblje foruma
Meni je lactation consultantica (na MOBI mailing listi) rekla da mlijeko moze biti manje nutritivno u nekim slucajevima nepravilnog rada stitnjace, ali to su doista iznimni i rijetki slucajevi, nikako onoliko cesti koliko nase zene cuju komentara da im je "mlijeko slabo".
Za adaptirano se registriraj na mame i bebe forum, imas cijeli jedan pdf o ad i dobit ces sigurno dobar savjet.
-
-
ona je rođena 05.10 sa 3600 a iz bolnice je izišla sa 3350 a vagali smo je opet 16.10 i imala je 3650.zatim je 21.11 imala 4750,onda 16.12 5380 i 30.01 ove godine 5600 i tu mi je rekla da joj počmem dodavat jer joj se čini slaba......pa to i nije tako loše al je odjednom počela padat a meni su svi počeli pričat kako je gladna jer je često plakala i kako joj obavezno trebam dodavat mljeko!!
al mislim da i više nemam mlijeka jer je nisam podojila več par dana jer mi se skroz odvikla odkad joj dajem adaptirano mlijeko!!
meni je žal al da sam vas prije otkrila možda se ovo nebi dogodilo al valjda če drugi pu biti bolje
-
ej mikka al to ti je tako kad ti svak svoju filozofiju priča!!
a jedna mi kaže da nemam više mlijeka a druga mi kaže kako mlijeko nije kvalitetno!!!
a neznam jel moja cura štrajka ili moje mlijeko štrajka al sad kako pije bočicu nebi rekla da štrajka jer bi sad i mene pojela
-
-
može super....pa ja bih voljela bar jedan do dva obroka dat prsa....
kako to ide??? :D
-
Osoblje foruma
ajmo ovako...
do kada si isključivo dojila?
kad si počela kombinirati?
kad si počela isključivo davati adaptirano i u kojoj količini?
-
sisa i samo sisa do 01.02 a od tada sam provala sedmicu dana jedan obrok sisa a jedan obrok bočica i prvih dana je išlo al več joj baš i ne odgovara sisa jer joj iz bočice puno lakše ide....a zadnjih sedam dana samo bočica 160 svakih možda četiri sata....al ja sad imam manje mlijeka jer to osječam po dodiru.....
:/
-
Osoblje foruma
normalno je da imaš manje mlijeka jer se proizvodnja smanjila zbog uvođenja bočice.
nije to, međutim, ništa što ne bismo mogli riješiti.
prvo da te pitam imaš li mogućnosti sutra nazvati SOS telefon (sutra cure dežuraju od 9 - 21) jer će biti puno lakše objasniti "uživo" nego ovako gdje i ti i ja čekamo pitanje i odgovor (a da ne kažem kako ću ja sad morati brisati svome sisavcu)...
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma