evo sad sam zvala i ne mogu vjerovat da sam imala ove dvije godine pravo na dd, i s tim na manju cijenu vrtića, a ja fino i bez dd i s punom ciejnom vrtića, a liejpo sam pitala i nitko ništa nevjerovatno, kao da dijele ne znam kakve pare.![]()
evo sad sam zvala i ne mogu vjerovat da sam imala ove dvije godine pravo na dd, i s tim na manju cijenu vrtića, a ja fino i bez dd i s punom ciejnom vrtića, a liejpo sam pitala i nitko ništa nevjerovatno, kao da dijele ne znam kakve pare.![]()
831kn.Luluu prvotno napisa
svi koji koriste dopust primaju istu svotu bez obzira na dijagnozu
fino su me/ sam se zeznula dvije i pol godine po 830 kuna mjesečno. nevjerovatno ova država, ima da me sami zovu da podnesem zahtjev, a ne oni na šalteru da ja nemam više pravo.![]()
ja još ni ne provjeravam, ne nadam se prije 25.
U RBA je sjela naknada, a sutra bi trebao sjesti DD :D
Ja jučer dobila zaotalu naknadu iz travnja ( za ožujak igubili mi potvrdu o placi), na HZZO-u su mi rekli da bi za travanjmjesec trebala biti do kraja ovog mjeseca, nisu mi izgubili potvrdu![]()
Danas čekamo DD![]()
pale prvotno napisa
šta ste dobili naknadu za dopust i njegu djeteta? ja isto čekam zaostatak od trećeg mjeseca i sad za 4. mj.??
inače sam na erste??
Ja sam na RBA, jucer sam dobila zaostatak od ožujka, DD ništa, SRV za travanj ništa![]()
nama naknada danas sjela
Školjkica prvotno napisa
aj bar nekome! ja idem sad vidjet!!
Nama isto jučer u RBA sjeo zaostatak iz ožujka + naknada za travanj. Ukupno 5000kn. DD još ništa.
A molim malo pojašnjenje; tek sam jučer počela čitati ovaj pdf i ne znam što je SRV. Može li me netko prosvjetliti?
![]()
SRV = skraceno radno vrijeme
ja dobila naknadu :D
kod mene RBA još uvijek ništa, ni DD, ni naknada za travanj![]()
Zvala sam HZMO i rekoše da Privrednoj i Zabi još nisu uplatili novce, ali će biti.![]()
pale, naknada ti je trebala sjesti.pale prvotno napisa
Bilo bi dobro da nazoves HZZO i pitas gdje je zapelo :/
eh da, DD sjeo u RBA![]()
Stigao mi je samo zaostatak za ožujak ( ja sam na SRV ), zvala sam HZZO i rekli su mi da ću za travanj dobiti do 25.05.
DD sam evo dobila 8)
ok, zašto jedino ja nisam još dobila ni za 3 ni za 4 mj.....joj dajte bar neštooo
![]()
I meni + zaostatak od prošlog mjeseca. :DMBee prvotno napisa
meni još uvijek ništa............
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Luluu a da nazoves hzzo i pitas sto se desava? :/
a kako je krenulo izgleda da ću morat? a ima li to veze od grada do grada?
U principu ne, to se isplacuje na razini drzave.
Ako i bude kakvih odstupanja to je eventualno 1 dan :/
Meni u Zabi još nije sjeo ni naknada ni DD :/
Još ništa od naknade za SRV, a na telefon su mi rekli do 25. 05.![]()
Meni su jučer rekli ovaj tjedan ali sam onda išla ispitivati za doprinose za mirovinsko pa nisam inzistirala kada.
Evo bila naknada za SRV jucer popodneVec sam pomislila da su opet neki papirić zagubili
![]()
Nisam Zgb, ali sad nam obračun radi Jukićeva, i ne, nema love.MBee prvotno napisa
![]()
Ovaj tren sjelo, provjeri opet, držim fige!
sjelo :D :D :D
Meni nije sjela za ovaj mjesec :conf ,nisam pravila dramu do sad,nazovem poznanicu i ona kaže sjela joj još 18 :conf ,jel netko zna o čem bi se moglo raditi,nemam mira do jutra dok ih neneazovem,nisam valjda nešto propustila al nemam što,sve je kao i prije,nova komisija je tek za godinu dana!!! e ljudi moji i to baš sad,kad u utorak idući idem za Krapinu sa djetetom i treba mi taj novac :conf POMOZITE o čem se radi jel ima netko u istoj situaciji?????????
LULUU draga za sve se moraš sama pobrinuti,njima je u cilju samo da nas zakinu!!!
Ja bih ti rekla ovako,nađi dobrog pravnika i nek ti sastavi žalbu,nek navede sve i naravno da te nitko nije uputio u sva prava koja dijete ima,možda nekim čudom dobijete zaostatke!!!!! jer to stavrno nije u redu![]()
Je li vam sjeo DD?
Meni još ništa a ovaj mjesec bi mi tek trebao prvi sjesti (tj. za 2,5 mjeseca od kada sam predala zahtjev).
Prije 20-ak dana mi je žena u mirovinskom rekla da će mi sve sjesti ovaj mjesec, a neki dan smo dobili i pismeno rješenje.
Dobra si .Brunda prvotno napisa
Ja sam predala zahtjev početkom 3 mj.
Zvala mirovinsko u 6 mj. i rečeno mi je da su ga tek 1.6. proslijedili centru za socijalni rad.
Dva tjedna nakon toga zvali su me u centar da napišu zahtjev za vještaćenjem(jer E. nije još do sad nije vještaćena).
Prošli tjedan smo konačno bili na komisiji.Baš me zanima koliko ću čekati da dobijem rješenje... :? Kako stvari stoje novac nećemo vidjeti niti za prvi rođendan,eto,samo sedam mjeseci od predavanja zahtjeva.![]()
Gdje se predaje zahtjev za osobnu invalidninu?Da li treba u NN kupiti neki specijalni formular?
Drugi tjedan nam se vraća pedijatrica pa ćemo predati zahtjev za invalidninu i produženi porodiljni(sve preglede smo obavili samo još papirologija).Da li je realno očekivati da riješe zahtjev u roku dva mjeseca dok E.ne napuni godinu?
Kod tebe je to vjerojatno zbog vještačenja dulje. Mi smo već kod predavanja zahtjeva priložili rješenje od HZZO-a za dopust.
A za osobnu invalidninu idi u CZSS. Mi smo bili ali su nas odbili. Da bi je dobio mora biti ili teški tjelesni invalid, ili s teškim mentalnim oštećenjima, ili oboje zajedno :/
Komisija nam ni uz najbolju volju nije mogla odobriti, a stvarno su žene kopale po pravilnicima i tražile bilo kakvu rupu da nam odobre.
ja sam dva puta predavala i odbito mi je jer naše dijete ne zadovoljava onaj tamo neki članak ,već sam ga zaboravila,no rekla mi je frendica da sam zahtjev predala sa vještaćenjem da bi dobili...no pokušaj svakako.Mi smo bili kod Armano koja je inaće naša pedijatrica no ona je komenirala da zar želim proglasit svoje dijete invalidom pa nam to na karju nije ni odobrila.
svakako pokušaj