Podižem.
Prvi put sam za starter koristila Fortiu (onu u boci od litre) - najfiniji jogurt ikada. Kremast, ne prekiseo, ma savršen. Klinci su mi od jučer popodne potamanili litru tog jogurta (radila sam s Vindijinim svježim mlijekom).
Svejedno je. Jedino je važno što duže održati temperaturu.
Bila je svojevremeno na webu stranica jogurtoljupca koji je jogurt radio u čeličnom loncu u kojem je i sterilizirao mlijeko (u pećnici).
Uputa s PET bocama je samo posljedica mojeg komfora.
Imam pitanje: je li bolje bebi pocet davat jogurt punomasni ili acidofil ili kefir (mislim na kupovne) Ja osobno preferiram acidofil onaj cvrsti
Beba ima 10ipo mjeseci, pricekat cemo jos barem 1mj
Svejedno. Kupovni su uglavnom OK. Trebaju biti punomasni. Idealni mliječno-kiseli proizvod se radi od steriliziranog mlijeka, što najčešće nije slučaj kod kupovnih.
Imam pitanje: kazu preporucljivo je sto kasnije davat djetetu kravlje mlijeko, mi ne davamo jos, cura 16mj, taman smo presli na ono ad +1g.
Medjutim nabavila sam gljive za radit domaci kefir doma jer ona obovaza jesto jogurt/acidofil/kefir I to nam je redovno na menu svaki dan 1solja.
Sad, ako se kefir pravi od kravljeg mlijeka iz tetrapaka, mogu li joj davat??? Veceras sam joj prvi put dala "domaci" kefir pa sam se zamislila malo nakon sto je popila
Da mozda uzmem ono mlijeko sa 3,2 ili 3,4 masti?
Ako je UHT sterilizirano (trajno) onda je u redu. Što masnije to bolje.
moja 22 mjeseca pije domaći kefir
doduše s bananom, zobenim
domaće mlijeko kuhano
nisam primijetila da joj smeta
Kupovala bih sirovo mlijeko iz mlijekomata. Molim, tko ima iskustva s istim, kako napraviti jogurt i kiselo mlijeko. Znači, imam bebu od 10 mj, za mjesec dana bih počela davati njemu, a dotad bih radila za nas ostale. Čula sam da, ako je mlijeko sirovo, samo treba ostaviti na sobnoj temp.nekoliko dana, je li to ok? Na mlijekomatu piše da se kuhanje preporuča osobama osjetljivijeg organizma, pa tu vjerojatno spadaju i djeca? Hvala puno unaprijed![]()