Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 95

Tema: voće,čokolino,nuttela,konfleksi - MIŠLJENJE iskusnih mama

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno voće,čokolino,nuttela,konfleksi - MIŠLJENJE iskusnih mama

13mj.bebač
    1. Dali je previše ako moj malecki za obrok voća pojede odjenom: cijelu bananu, jabuku, mandarinu ili bananu, breskvu(može i 2), krušku i sl.? koji puta unutra stavim 2 keksića Plasmona.
    On jede voća koliko god mu dajem, samo otvara usta.

2. Muče me sve što sam pročitala o čokolinu i šećeru. Uvečer mu dajem mlijeko i moram nešto staviti unutra do sada sam stavljala 2 male žličice čokolina ili rižolina i sl. Šta vi stavljate?

3. Nuttela - kada ste ju vi djetetu prvi puta dale?. MM obožava Nuttelu i stalno forsira da ju malecki proba i govori da pretjerujem s zdravom hranom?????

4. Konfleksi i žitarice??? Tu sam skroz koma...od kada smiju jesti klasične konflekse s mlijekom? Koje žitarice im vi dajete i dali se kupuju u posebnim dućanima. Šta za doručak umjesto toga? Dali mogu namazni sirići Dukatela i ABC?

5. Dali tako mala djeca smiju jesti zamznutu hranu. Počela sam raditi i smjena mi je od 8-18h svaki dan i normalno ništa ne stignem. Dali ako mu skuham fine maneštrice i slično smijem to zamrzavati i davati mu. Nekolicina mi je rekla da im je to užas kada djeca jedu hranu koja nije DANAS skuhana??? Šta da radim.

HVALA HVALA HVALA.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Nemoj tako biti uplašena oko svega toga.To je već veliki bebač.Što se tiče nutelle umjerena količina mu neće naškoditi također i sve drugo što si navela.
    Ti si mama i ako vidiš da je nešto pretjerano ti moraš reagirati na to i postaviti tako da bude optimalno.
    Što se tiče zamrznute hrane,normalno je da je nabolja friška,ali neke stvarčice neće mu naškoditi ni kada je zaleđena.
    Sve u svemu tvoja pitanja nisu toliko za zabrinut,nego je za se zabrinut što sam malo prije pročitala da se za među obrok 9.mjesečnom bebaču daje kinder milk snite ili puding...........................

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

I moja bebica ima 13 mj.

Mislim da nije previše ako pojede toliko voća. Moja Paula bananu ne može smisliti ali voli mandarine i ostalo voće. Dajemo joj i voćne kašice da joj bude više raznolika prehrana što se tiče voća jer sad nema baš svježeg voća. Mene brine to kaj ona voli jesti limun. Meni je grozno kiseli, a ona ga jede i uopće se ne buni. Ne znam da li to uopće smije. Limun je domaći, uzgojila ga je moja mama u tegli na terasi.

Ako jede nešto s mlijekom, onda je to gris ili palenta za doručak ili večeru, ili lino riža+kukuruz ili riža+voće

Ne dajem nuttelu jer ima blaži oblik atopijskog dermatitisa, ni ništ slično što bi moglo izazvati svrbež. Ne bi joj dala ni inače da to jede jer je to čisti šećer i nema ničeg kvalitetnog u tome

Kornflekse i sireve ne dajem. Ovo prvo ni ja ne jedem, a sireve ne zato jer ne jede kruh jer ima samo tri zuba.

Ovo za smznutu hranu ne znam zakaj bi to bilo tak loše, jedino pazi da u juhi od povrća ne bude mrkve jer se ona ne bi smjela dvaput termički obraditi nego samo jesti svježa

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Neka samo jede voće i povrće što više dokle god to želi i dokle ide tako. Sa slatkim zaista nemoj žuriti jer jednom kada proba možda ćeš morati stalno sakrivati od njega i ograničavati mu. Najest će se slatkiša, vjeruj mi, ako bude kao npr. ovaj moj sladokusac Ja nisam tako rano davala slatkiše, dala sam par puta čisto da proba i odmah se zaljubio u tu vrstu hrane.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

12 mjeseci

Od voće pojede jabuku, bananu, krušku. Cijelu. Ili kombiniram pola banane, pola jabuke i sl. Mandarine još nije probao kao ni agrume.
    Ako ne želiš stavljati čokolino i ostala lina, imaš rižine pahuljice.
    Od žitarica najčešće jedemo žgance, rižu, spremamo se i na ječam.
    Slatko nije probao, niti neće tako skoro. Prvo dijete je Nuttelu probalo s nekih 3-4 godine. I nakon toga još par puta. I mi volimo Nuttelu (mmmm, palačinke), ali je ne kupujemo.
    O zamrzavanju ne znam, ja sam doma pa skuham svaki dan svježe.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Alternativa za lina: pahuljice 7 žitarica, nemaju ništa osim žitarica, znači ništa dodanog šećera.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

čokolino, medolino i ostala lina ja bih izbjegavala dok god imaš i trunku vremena dati išta pametnije od toga. Na hrpu mjesta sam se uvjerila da mame koje su to davale ne samo da djeca selektivno prihvaćaju kasnije ostalu hranu (naginju slatkoj), nego stječu i naviku bez lina se ne ide u krevet, ili se ne diže ujutro itd. - a u čokolinu je npr. polivica ukupnih sastojaka šećer. A šećer se stalno spominje u kontekstu hiperaktivnosti, jer i moraju djeca izluftati iz sebe toliku količinu unesene energije, ili se debljaju ako to ne učine. Druga krajnost su ona koja žive samo na mlijeku i čokolinu, imala sam priliku vidjeti curicu koja je do 3 god. živjela na tome.

Nije da mi ne koristimo povremeno, ali uspjeli smo se suzdržavati do 3 god. sa sinčićem, a curica je jela od malih nogu i naginje slatkoj hrani općenito.
    Zaslađeno mlijeko isto mislim da stvara naviku, a taj šećer ne koristi ničemu, i sama sam među onima koji se navuku na Nutelu, pa onda idem na odvikavanje, ali svjesna sam da mi stvara ovisnost tako da se trudim i mogu kontrolirati kad hoću.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

1. nije previše
    2. starija kćer je probala -lino nakon 3. godine, mlađa sad ima 20 mjeseci i još ga nije probala. obzirom da su dojene, ništa im nisam morala stvaljati u mlijeko, ali kad spravljam mliječne obroke, onda je to griz, riža ili zobene pahuljice na mlijeku
    3. nutella, starija opet nakon 3. godine, mlađa je probala neki dan u palačinki (dakle s 20 mjeseci)
    4. kod nas se ne jede cornflakes, ali se jede muesli. starija jede isti kao i ja (čokoladni vitalis), a mlađa jede najobičnije zobene pahuljice pomiješane s jogurtom. znala sam joj unutra dodavati i voće, ali više voli čisti jogurt i pahuljice. i te zobene pahuljice jede od nekih 10 mjeseci čini mi se, samo sam joj u početku radila sa zobenim ili rižinim mlijekom.
    sirevi za mazanje se kod nas jedu žlicom (ili se poližu sa kruha) pa ih zato ne volim, radije im dam komad tvrdog sira u ruku
    5. isto ne volim zamrznuto, ne volim ni podgrijano, ježim se od toga

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

pa imaš puno kvalitetnijih instant žitarica za bebe od lineka.od alnature,hollea i sl.ja ih dodajem kad nemam vremena ili volje prokuhavati žitarice u zmiksano voće da malo zagustim i da bude kaloričniji obrok,iako sve rijeđe jer je već veliki pa više nije na kašicama,više voli voćku u ruku.a imaš i one žitarice u bio dućanima tipa rižini listići,zobeni listići i sl.što imaju vrlo kratki rok prokuhavanja a opet nije baš instant.i palenta koja se kuha 4 minute i sl.imaju čak i puffed žitarice za doručak koje bi mogle poslužiti umjesto kornija,jer nisu pune nekih dodataka i sl.malo navrati u bio dućane i razgledaj.

printemps avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

joj kad vidim ovo imaš,ono imaš za kupit dođe mi da
    kod mene toga nema, živimo na otoku i iako nekima zvuči idilično, izbor ne postoji!

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a ja se ponašam kao da živim na otoku

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja nikad ne dajem lina, ni ja to nisam nikad jela. od zitarica sam u toj dobi davala prosene i zobene pahuljice, one iz DM-a, sitne. u to bi umijesala suho ili sjeveze, a nekad i kuhano voce. moze se i s jogurtom ili mlijekom jesti. nekad je to i samo jeo.

sad jede i musle, i one krupnije pahuljice, i sitne, i griz, i palentu.

nutelu ne kupujemo, niti bi ju jeo da ima.

ponekad pojede malo domaceg pekmeza, al to su rijetki petki.

voli putar i abc sir. ili samo voce s jogurtom

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

hvala svima.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Može iskusni tata?...pošto u naslovu stoji....iskusna mama?....

Mi smo posvojili Limačicu....bila je hranjena sa svime i svačime!

Sad će "uskoro" 2 godine i uglavnom jede sve! Od Lina, do voća, povrća, mesa, milch snita, dukatina, jogurta, bioaktiva, jogurt, sir... Pa griz, palenta, rižine pahuljice...Pije sokove (sirupe za raditi), vodu, čajeve. Čokoladu NE voli!
    Znaći jednom riječju jede sve!
    Nedugo smo kontrolirali krvnu sliku, težinu, visinu i sve ostalo i svi nalazi su joj super, čak je i dokt. rekla da super napreduje.

Tako da drage mame (neke će me sad popljuvati :shock: ), sve je to izbor roditelja, a mi smo odabrali ovako i vjerujem da nismo pogriješili - jer najbolji pokazatelj da li je dijete dobro je onaj kako se dijete ponaša a Limačica je jedna vesela, sretna djevojčica) .

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj printemps prvotno napisa
    kod mene toga nema, živimo na otoku i iako nekima zvuči idilično, izbor ne postoji!
    Ima valjda žganaca.
    To je kod nas gotovo svakodnevna večera. Ili s mlijekom (starija) ili s jogurtom (i jedna i druga).

printemps avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ima žganci, ovdje je to pura!
    Iskusni tata, slažem se da raznovrsno i umjereno se može sve konzumirat u skladu sa dobi djeteta! Tvoja cura je velika i može ljepo sve papati što si nabrojao, al sa ovim malim bebačima treba oprezno!

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa
    Alternativa za lina: pahuljice 7 žitarica, nemaju ništa osim žitarica, znači ništa dodanog šećera.
    .
    recimo kod mene ovo nema za kupiti. zato ja kuham(proso, pura itd), ali i lina bi mi bila zgodna ponekad, no još odolijevam

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj paid prvotno napisa
    .
    recimo kod mene ovo nema za kupiti. zato ja kuham(proso, pura itd), ali i lina bi mi bila zgodna ponekad, no još odolijevam
    pitaj u ljekarni, možda mogu naručiti :?

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

recimo drugih proizvoda tog proizvođača ima za kupiti i u konzumu i drugdje, a 7-korn nema

frida editirala ime proizvođača koji krši međunarodni pravilnik o marketingu nadomjestaka za majčino mlijeko

štrumpf avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

recimo drugih proizvoda tog proizvođača ima za kupiti i u konzumu i drugdje, a 7-korn nema
    Ima u Super Konzumu u Metkoviću (po nekim tvojim postovima sam zaključila da živiš u Dolini).

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

hvala puno, dosad nisam vidjela, ali bolje ću pogledati. sugrađanki-malo nas je ovdje

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

.
    kod mene ima za kupiti svega, pa sam svejedno radije kuhala proso, zob, pir, kukuruznu i pšeničnu krupicu i nijednom nisam djetetu dala nikakve instant kašice niti pahuljice.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja kuham palentu i gris s mlijekom ili s jabukom, i pahuljjice od dinkela (mislim da je to pir), i rižine pahuljice s mlijekom. Jede i lino kašice, da joj bude malo raznovrsnija prehrana, ne može stalno jesti isto.
    Planirala sam kupiti proso ali sam odustala jer je onaj od alnature iz kine, a u jednom dućanu zdrave hrane sam vidjela da je iz sad-a. Radije joj dajem lino riža+kukuruz od podravke, to mi je nekak sigurnije :/

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa
    .
    pitaj u ljekarni, možda mogu naručiti :?
    Mogu, sigurno 100%.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ja maloj ne dajem čokolino i sl. instant napravke. Trudim se kuhati, ali iskreno ne mislim da je davanje toga loše samo treba biti umjeren. Dadem joj ponekad čokoladicu i smoki to je sve. Kupujem i one dječje kašice, ali ih upotrebljavam samo u nuždi (npr. zabrazdili negdje vani, a ona gladna - onda dobije kašicu). Pazim da u toku dana ima zastupljene u prehrani sve vrste namjernica, ali ako jedan dan neće nešto jesti - o.k. bude drugi dan. Svakako imamo barem jedan dan u tjednu bezmesni.
    U principu, čitaj sastav proizvoda. Svi ti pripravci i corn flakesi ti imaju u sebi dosta šećera, a budući u obitalji imam dijabetičara teško se za njih odlučujem. Osim toga, tu su ti pojačivaći okusa pa se lako na njih naviknuti. Ako dijete voli voće, ma super to je zdravo, ali treba i drugih namjernica da bi organizam pravilno funkcionirao.

mici85 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Sirius Black prvotno napisa
    Ja kuham palentu i gris s mlijekom ili s jabukom, i pahuljjice od dinkela (mislim da je to pir), i rižine pahuljice s mlijekom. Jede i lino kašice, da joj bude malo raznovrsnija prehrana, ne može stalno jesti isto.
    Planirala sam kupiti proso ali sam odustala jer je onaj od alnature iz kine, a u jednom dućanu zdrave hrane sam vidjela da je iz sad-a. Radije joj dajem lino riža+kukuruz od podravke, to mi je nekak sigurnije :/
    hehe... cokolinek ti je super! mi svi koprivnicanci smo odrasli na njemu i gle nas kak smo zdravi i veliki! :D

štrumpf avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Paid danas sam bila u SK u Mtk i nemaju više 7 korn, dobro si zapazila. Vidjela sam samo rižine pahuljice istog proizvođača, ali samo jednu kutiju. Do sada sam tamo kupovala i rižine pahuljice i griz i 7 korn (iako ga još nismo koristili). Sad ili nitko ne kupuje pa više ne drže ili je nestalo. Najbliže sam još vidjela u Kozmu u Makarskoj.

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa
    Citiraj printemps prvotno napisa
    Ima valjda žganaca.
    To je kod nas gotovo svakodnevna večera. Ili s mlijekom (starija) ili s jogurtom (i jedna i druga).
    Pa da..zganci..moja ih OBOZAVA. Radim ih tako da prvo preprzim sezam pa onda dodam zgance.. rizino/pola voda, jede ih il s jogurtom il kravljim sirom.
    A nutela s 13mj..

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj štrumpf prvotno napisa
    Paid danas sam bila u SK u Mtk i nemaju više 7 korn, dobro si zapazila. Vidjela sam samo rižine pahuljice istog proizvođača, ali samo jednu kutiju. Do sada sam tamo kupovala i rižine pahuljice i griz i 7 korn (iako ga još nismo koristili). Sad ili nitko ne kupuje pa više ne drže ili je nestalo. Najbliže sam još vidjela u Kozmu u Makarskoj.
    bila već i još jednom provjerila i zaista nema, ali nema veze imam ja još brdo ideja za papicu, a ionako smo u fazi da ne jede ništa zbog zubića.hvala svejedno

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Nisam skroz antiprotivna, ali ja mislim da je Čokolino preprepresladak.
    Ja fakat mogu jesti slatko, urmašice i baklava mi nisu stran pojam onda znaš kl'ko je sati, ali jutros sam si napravila Čokolino za doručak i mogu reći da vjerujem da bi tako malo dijete izgubilo osjet za svu drugu zdravu hranu koja nije tako slatka i začinjena. Ako se navuče na Čokolino, ostalo će mu biti bljutavo bez dodataka šećera ili čokolade, a to vam ne treba.

Mislim, ne bih si ja kupila Čokolino da je bilo Čokolešnika ili ono Čoka (slovenskoga, jelte ) on je sasvim ok slatkoće.
    Ali usporedbe radi, Čokolino je bespotrebno, previše i nenormalno sladak.
    Logičan slijed je Monte, Nutella i slično, a odbijat će ti bilo kakav jogurt koji mu je potrebniji.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sastav čokolina otkriva da sadrži čak 40% šećera

little duck avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Inace 7korn kasica se moze kupiti i u Billi, ja sam jedino tamo i vidjela njihove proizvode. Ja joj je dajem ili samu ili sa voce, kruskom, ili marelicama, ili sa malo sljive...

frida editirala ime proizvođača koji krši međunarodni pravilnik o marketingu nadomjestaka za majčino mlijeko.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    sastav čokolina otkriva da sadrži čak 40% šećera
    Vidiš!
    Meni je baklava ipak desert.
    A siroto dijete jelo bi šećer za bar jedan od tri glavna obroka...

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mislim da mi nitko nije objasnio: u kojim prigodama se djeci daje čokolino?
    je li to umjesto obroka?

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Mislim da kod mlađeg djeteta ipak je glavni obrok.
    Ja ih znam nekoliko koji djeci daju čokolino ili kruh i Nuttelu za doručak ili večeru.

Misliš da bi prošlo pod međuobrok?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

glavni obrok je "meso i krumpir"
    kakav čokolino?!

ako je čokolino napravljen po principu: nešto ugljikohidrata i nešto slatkoga...
    zar nije onda bolje dati rižu s kruškom, palentu s jabukom, amaranth sa suhom šljivom, proso s marelicom...
    vrijeme pripreme je vjerojatno još i kraće od pripreme čokolina.
    ok, kuha se duže, ali ne moraš stajati iznad lončića dok se kuha.
    za to vrijeme presvučeš dijete (ja to prema sebi, jer to dajem za doručak) i obaviš jutarnju higijenu...

bebolino_ avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Kad već pišete o čokolinu moram se i ja uključiti - ja baš volim čokolino jesti. Jedem ga od kad znam za sebe i uvijek ga imam u kući. Kad nemam ništa pametno za pojesti, fino si njega smučkam Znam da nije zdrav i da bi ja trebala malo kila skinuti, ali.... dobro pa ovi vaši postovi utječu na mene pa ću si sad malo razmisliti, jer ipak 40% šećera jer zaista too much. Al ću prvo potrošiti ovih 1kg koju sam kupila
    Mali 12,5mj. ga još nije probao i mislim da ni neće tako skoro, jer mu nedam šećer uopće, osim što ga pojede u sveježem ili suhom voću. Sad smo poćeli sa suhim voćem i obožava ga. Cornflakes isto voli grickati umjesto kruha dok mu ja dajem kašicu - uspjeli smo naći cornflaks bez šećera (mi moramo paziti na šećer, jer MM ima dijabetes)
    Voće jedemo jako puno i mislim da se ne može pretjerati s tim.
    Sad sam mu poćela stavljati i lanene sjemenke u kašice s jogurtom i voćem. Ima puno kombinacija, zato je dobro prosurfati ovdje, svega se nađe.
    A ja odo pojesti malo čokolina

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Baš sam pogledala na kutiji od lina, riža+5 vrsta voća ima 12 % šećera, to nije tak strašno.
    Nama je to praktično jer ujutro ja odlazim u pol 7 na posao i dojim prije toga, ali paula je svejedno gladna i hoće odmah jesti. Prije nego odem prokuham mlijeko, i onda joj baka smućka 125 ml adaptiranog mlijeka, napravi lino i ona smaže cijelu porciju. Jede i gris i palentu, ali lino je ponekad praktičniji za napraviti na brzinu.
    Apricot, odakle ti kruške i marelice? One iz dućana uopće ne brojim, jer ja to nikad ne jedem niti bi bebi to dala jesti.
    Amaranth? Ne vjerujem da postoji puno mjesta u Hrvatskoj gdje se to može kupiti. Vidjela sam ga u dućanu sa zdravom hranom u vž, zemlja porijekla Bolivija. Ja se ne usuđujem to djetetu dati jesti, ko zna što je to uopće u tim vrećicama

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ne znam odakle Apri, ali ja sam znala uzimati gotove voćne kašice za ono voće koje nije sezonsko.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

AdioMAre, i ja isto, ali znam da apricot sigurno ne daje gotove kašice. Ja kupujem isključivo od jednog proizvođača, jer nema dodanog šećera ni konzervansa.
    Jabuke imam domaće, mandarine kupujemo na placu, banane ne voli (eventualno ako zmiksam s jabukom i grisom), a ostalog voća ni na placu nema, eventualno iz uvoza, ali to ne kupujemo.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

nisam baš tako isključiva
    (osim što nikada ne bih kupila gotovu kašicu)

jest, amaranth je tkoznaodakle, ali...
    zamišljam kako neka prosječnostojeća mama u Boliviji, u dućanu vidi maslinovo ulje iz Hrvatske, i s gnušanjem ga zaobilazi. pa si mislim, zašto ne taj amaranth. (uostalom, to je i autohtona žitarica jer je po Bosni oduvijek rasla, ali se tretirao kao korov. tek kad su skužili koliko je bogat proteinima, krenulo se u uzgoj).

marelice i šljive suhe (evo, sad ću mu za doručak pripremiti proso i suhe šljive koje sam sinoć namočila).

kruške? kupim na placu i uopće ne razmišljam što bi to s njima moglo biti loše. uzimam naše, viljamovke, ogulim koru i to je to.
    nisam opterećena da trebam kupovati iz bio-uzgoja jer mi se čini da bismo i djeca i ja imali više štete od stresa da pronađem nešto što je potpuno "ispravno" nego od ovoga što im sada dajem.

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Mislim da brkate lončiće i opet ste krenule drvit po jednom te istom, ko daje kašice a ko kuha žitarice i mješa friško.

Pitanje na koje ja odgovaram je pitanje o količini voća (onog neprerađenog, očito) koje klinac od godinu dana pojede recimo za doručak. Mislim da je skroz okej da pojede par voćki. Meni je stariji u to vrijeme tamanio bananu, 2 kiwija i jabuku, sve narezno na kojekakve kolutiće i komadiće. I to mu je bio doručak. Kasnije bi još maznuo malo peciva i napio se mlijeka. Ok, on je dojio, pa nismo niš ni dodavali u mlijeko ali mislim da je to ionako fama. Zakaj bi se moralo nešto dodati u mlijeko. Možeš mu za večeru dati šalicu mlijeka i malo kruha.

Liniće moj klinjo neće. Ne voli. Jedino kad je htio malo brljati po medolinu je na moru, kad je imao nekih 15 mjeseci i učio sam jesti sa žlicom. Ali, čokolino dan danas rijetko traži, npr 1 u pola godine. I onda mu napravim, neće biti ništa od jednog čokolina polugodišnje.

Nutela, hrana dojilja Mislim da je to too much za klince (i za velike) iako ju obožavam. Ne dajem im, stariji je probao jednom i bilo mu je zanimljivo 10 sekundi. Valjda s tim imam sreće.

Kornflekse ne jedemo skoro nikad. Iako ih nekad grickamo kao čips. Ali da je htio, dala bih mu to s godinu i nekaj sitno.

Ne kupujem u posebnim dućanima.

Namazi, sirići, rijetko jede, češće jede tvrdi sir.

Zamrznuto ne jedemo skoro nikad. Osim kad mi ostane brdo bolognesa ili tak nekaj pa smrznemo, ili kad nam baka napravi faširance od puretine i smrzne pa donese..

A možeš si pomoći tako da npr skuhaš juhu temeljac i sutra izvadiš iz hladnjaka pa samo dovršiš. Ostalo, sve si pripremiš i na brzaka kad dođeš doma napraviš ručak. Treba malo planiranja, ali da se i to.

Eto, nisam neki ekspert ni nutricionist, tako da moji savjeti sigurno nisu profesionalni. Ali sam iskusna mama .

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Nitko po ničem ne drvi, od kud ti to? Mi se samo lijepo razgovaramo.

Znam ja da bi Apri samo poluluda kupila gotovu kašicu , ali meni to nije bed.
    Dapače, meni je to super, ali ja to tako nisam znala, (močiti suhe šljive i davati proso i amaranth) kuhala sam palentu, jogurt ili tikvice, voće davala sezonsko, a u zimi kupovala tu i tamo voćne kašice od šljive i marelice ili breskve.
    Amarant ni dan danas nitko od nas nije jeo, jedino ja u stiroporu.
    Možda sad dobijem malo za probu od Zrina?

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

A zakaj bi uopce trebalo bit nes slatko u palenti ili grizu?

Moze se i tak jesti s jogurtom il sirom kravlljim.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

da, da... pogotovo bebe od 8 mjeseci, npr

ne mora biti slatko, ali i ja bih poludjela da baš svaki dan jedem suhu palentu.
    pa je onda "razbijem" dodavanjem različitoga voća.
    osim toga, to je moj način da "naučim" dijete za doručak jesti voće što mislim da je jedan od temelja korisne prehrane.

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    da, da... pogotovo bebe od 8 mjeseci, npr
    Da dobro, bebe ne smiju sireve. Ok.

Mi palentu, zobene, griz kuhamo na rizinom pa je slatkasto od toga..
    Prije sam dodavala sezonsko, il zlicu kasice (ona jedna mala staklenka mi je tri dana trajala i jos se nebi pojelo)ili domaceg pekmeza protiv suhoce, no od kad smo uveli sir/jogurt samo to ide..nista slatko. Meni je to ok. Ja npr zgance jedem slane

little duck avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj little duck prvotno napisa
    Inace 7korn kasica se moze kupiti i u Billi, ja sam jedino tamo i vidjela njihove proizvode. Ja joj je dajem ili samu ili sa voce, kruskom, ili marelicama, ili sa malo sljive...

frida editirala ime proizvođača koji krši međunarodni pravilnik o marketingu nadomjestaka za majčino mlijeko.
    Sad tek vidjela ovo, ispricavam se... nisam znala da je to slucaj...Mi ne koristimo AD nicije pa nisam imala pojma da proizvode i to

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    osim toga, to je moj način da "naučim" dijete za doručak jesti voće što mislim da je jedan od temelja korisne prehrane.
    Joj baš ti hvala za ovu rečenicu. Meni su već svi na glavi jer kad ću početi detetu da dajem konkretan doručak Naime, Nađa svako jutro doručkuje žitarice (proso, kvinoju, palentu, pšenicu, heljdu.... amaranth eto još nismo kupile, sad ću baš da potražim) + voće, jako, jako retko jede kuvano jaje.
    Nikad nije htela kupovne kašice, ja ih nikad nisam ni kupovala ali nam se dešavalo par puta kad odemo u goste da su ljudi kupili kašicu da eto imaju i bebu da posluže. Beba je samo okretala glavu, nismo uspeli da uzme ni zalogaj iz pristojnosti
    Za ovu količinu voća za koju je sandra254 pitala ja mogu da kažem samo wow jer moja toliku količinu hrane ne unese za ceo dan.
    Nutelu, niti išta slično ne jede. Neće skoro, prvo jer ima alergiju na km, a i da nema ne bih joj dala. Ima 20 meseci i još uvek jede sve home made, ništa iz kesice, tetrapaka, teglice...
    Ja ne radim, pa kuvam svaki dan ali ne bih pravila frku da jednom u par dana pojede nešto smrznuto.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Eh da, koliko često bi klinci trebali/smeli da jedu jaja? N ne jede meso nikako, ribu tu i tamo a ima dana kad stalno za večeru traži jaja, jede barena i pržena ponekad ali ja ne znam šta je previše.

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Moja je imala fazu jaja..isto ih je stalno htjela..no proslo ju je totalno..sad eventualno pojede zutanjak.. :/

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •