Page 3 of 9 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 101 to 150 of 410

Thread: Jogurt i kiselo mlijeko

  1. #101
    dutka_lutka's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,292

    Default

    Quote Originally Posted by vještičica
    i tebi
    Mlaćenica je ono što preostane kad se iz mlijeka "izmlati" (izmućka, izbućka ili kako se već zove postupak) maslac/putar.
    Točnije, iz vrhnja. Kajkavci vele "stepka". Njem. Buttermilch.

  2. #102
    Davor's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    8,984

    Default

    I ne razlikuje se drastično od sirutke. Nekidan sam radio channu (od jogurta) i sirutku sam - popio.

  3. #103

    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Split
    Posts
    1,470

    Default

    Malo podizem.
    Mogu imati domace kravlje mlijeko pa me zanima moze li se za bebu napraviti jogurt od toga? Zanima me da li prokuhavanjem odu sve bakterije i moguce zaraze ako je krava bolesna i sl? Dakle, moze li beba to jesti ili je mlijeko mozda premasno? Radila bih po ovom Davorovom receptu
    i jos nesto vezano za jogurt. Pokusavala sam Tvrtku dati par puta jogurt i svaki put je ili povratio odmah ili je dugo bljuckao i vracalo mu se. Je li mozda od prevelike kolicine masnoce, kiselosti...? Hvala na info.

  4. #104
    Davor's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    8,984

    Default

    Jogurt se u dohranu daje s ponešto opreza.
    Ako dobivaš svježe mlijeko onda ga svakako treba prokuhati. U pasteriziranom mlijeku ima svakakvih antitijela, a od njih jogurt ispadne čudan. Najbolje je kuhati polako tako da ne kipi jako, jer od prebrzog kuhanja ode sva masnoća. Skuhano mlijeko se mora ohladiti na 37-40°C i dodaje mu se starter, ostalo piše gore.

  5. #105

    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Split
    Posts
    1,470

    Default

    Hvala ti

  6. #106

    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    1,610

    Default

    Ako sam dobro razumjela najbolje je davati:
    acidofil, pa običan jogurt, pa vrhnje, pa svježi sir?

  7. #107
    Davor's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    8,984

    Default

    Rodžer, rodžer. Osim acidofilusa tu su i ostali probiotici, a posebno je koristan bifidobacterium.
    Sir osim kazeina ne sadrži skoro ništa drugo, a vrhnje nastaje hladnom fermentacijom i te kulture ne rade neke spektakularne promjene - samo protrče kroz organizam. LGG je najbolji primjer takve kulture: ima marginalan utjecaj dok ga piješ, a do sutra iščezne.

  8. #108
    Osoblje foruma Danci_Krmed's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    T-dot
    Posts
    2,294

    Default

    podižem topic s jednim pitanjem vezano uz mlječne proizvode ali ne za jogurt i kiselo mlijeko.

    možda zvuči glupo ali ja nemam pojma koja je razlika između trajnog mlijeka i sviježeg (osim što je jedan trajan i drugi svjež). koji je bolji? ima li trajno mlijeko nekih konzervansa (vjerojatno ima)? smije se trajno mlijeko davati bebama?

  9. #109
    Davor's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    8,984

    Default

    Trajno mlijeko se kratkotrajno (<2s) pod tlakom zagrijava na visoku temperaturu (~140°C) tako što se utiskuje kroz usku dizu. Pri tome se i homogenizira čime se separacija masnoće odgađa na duži rok. Dakle, trajno mlijeko je dobro skuhano mlijeko bez ikakvih misterioznih dodataka, a dobrog je okusa radi kratkotrajnosti postupka. (hrana je to bezukusnija što se duže kuha)

    Svježe mlijeko svakako treba skuhati prije upotrebe.

  10. #110
    Davor's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    8,984

    Default

    Kad jogurt ostane duže od zamišljenog roka (recimo 2 tjedna) može ga se iskoristiti tako da se napravi channa, svježi sir. Jednostavno se zakuha i ocijedi u gazi, a ocijeđenu sirutku se može popiti. Channa se potom peče u tavi do zlatne boje i mrvičaste teksture, dodaje se povrće (konkretno špinat), začini i voila:
    http://i27.photobucket.com/albums/c1...alakChanna.jpg

    Ukusno je koliko i lijepo.

  11. #111
    Osoblje foruma Danci_Krmed's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    T-dot
    Posts
    2,294

    Default

    [quote="DavorDakle, trajno mlijeko je dobro skuhano mlijeko bez ikakvih misterioznih dodataka[/quote]

    whew. baš sam si počela zamišljati da već dugo pijem nešto puno konzervansa i svačega. lijepo je znati da nije :D a koliko vidim naša A. neće duuuugo vrijeme piti ništa osim maminog mljekića i vodice, no kad bude htjela drago mi je da joj mogu ponuditi ili jedno ili drugo.

    davore, mrak si puno hvala na info

    PS sutra ću sakriti si dva jogurta u frižideru i 'zaboraviti' na njih 2 tjedna pa napraviti si onaj recept... mljac...

  12. #112
    Davor's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    8,984

    Default

    ne moraš ih skrivati, jednako dobro "rade" i svježi. Natuknica se ticala onog uobičajenog "da se ne baci".
    Mene je dosta teško natjerati na komplicirane ili dugotrajne postupke u kuhanju. Cijeđenje channe traje neko vrijeme pa to rijetko radim. Motivacija za ovo gornje jelo bila je veća količina jogurta koja je nekim čudom zaostala u frižideru.

  13. #113
    ivaa's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    osijek
    Posts
    733

    Default

    jedno pitanjce za Davora sveznalicu 8)
    Je li ran bebi od 8 mjeseci dati jogurt?
    Odbija mlijeko u potpunosti a nisu joj nešto ni kašice koje napravim na mlijeku
    što od onih dukatina, montea i sličnog smiju tako male bebe?
    Nisam se po tom pitanju stigla educirati jer smo se mislili držati tablica dohrane (očeli smo polako i sa 6 mjeseci) al sila nas tjera na drugačije

  14. #114
    Davor's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    8,984

    Default

    Kada ćeš uvesti jogurt najviše ovisi o tablici dohrane koju slijediš. Ja sam krenuo s godinu dana.

    O monte, danone i ostalim šarenim džidžama imam jako nisko mišljenje. Svi su krcati šećerom, neki su od obranog mlijeka, neki sadrže želatinu, većina sadrži zgušnjivače, a voće unutra je davno sterilizirano. Odlični su za izbjegavanje.

    Eventualno kao zamjena za sladoled za stariju djecu bio bi smrznuti kvark s voćem na štapiću, ali to nije bilo pitanje i ne radi se o dohrani.

  15. #115

    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    171

    Default

    Ja idem po tablici i planiram uvesti jogurt s 11 mjeseci, a
    moje pitanje je koji? I sa koliko mliječne masti?

    Smijem li tada uvesti i voćni jogurt, npr. jogobelu musli i breskva??

  16. #116
    Davor's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    8,984

    Default

    Za malu djecu ide samo punomasno. Voćni jogurt je najbolje zmiksati od pravog voća, a ne trpati onu plastiku iz kupovnih. Jogurt sa svježim voćem se brzo kvari pa su svi kupovni voćni jogurti sa steriliziranim imitacijama voća. OK su za po putu ili u nuždi, a dobro je provjeriti kakvih aditiva su stavili i jesu li zaslađeni.

  17. #117
    Anci's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    10,626

    Default

    Quote Originally Posted by Davor
    Eventualno kao zamjena za sladoled za stariju djecu bio bi smrznuti kvark s voćem na štapiću, ali to nije bilo pitanje i ne radi se o dohrani.
    Možeš pojasnit malo što je to?
    Eto, sad je pitanje

  18. #118
    Anci's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    10,626

    Default

    Inače, s hranjenjem 15- mjesečne kćeri nemam baš problema, voli jesti skoro sve i ne jede đinđe.

    Starija već izmišlja...

  19. #119
    Davor's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    8,984

    Default

    Kvark je vrsta sira koji dolazi u kremastom obliku i često ga "oplemenjuju" voćem. dovoljno je gust da se može natankati u kalup i unutra zabosti štapić pa kad se to potom smrzne dobije se sladoled bez povorke E-ova.

    Poznavatelji nuklearne fizike se vjerojatno pitaju kakve veze ima kvark sir sa subatomskim česticama: kvarkovi su dobili ime po kvark siru.

  20. #120

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    vg
    Posts
    194

    Default

    možda malo off topic, ali kad su domaći voćni jogurti u pitanju, ima li smisla raditi ih sa, recimo, smrznutim borovnicama? u ovo doba godine mi ne pada ništa na pamet što bi od voća išlo u jogurt... vidjela sam u metrou davnih dana smrznute kombinacije kojekakvih bobica pa da ne radim cirkus oko toga ako od takvog voća nema nikakve koristi

  21. #121
    vještičica's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    vjesticica[at!]gmail.com
    Posts
    3,005

    Default

    Quote Originally Posted by Davor
    ...
    Poznavatelji nuklearne fizike se vjerojatno pitaju kakve veze ima kvark sir sa subatomskim česticama: kvarkovi su dobili ime po kvark siru.
    a ukusa su gornjeg, donjeg, čudnog, začaranog...

  22. #122
    Mum2Be's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Zd
    Posts
    653

    Default

    Quote Originally Posted by Inka
    možda malo off topic, ali kad su domaći voćni jogurti u pitanju, ima li smisla raditi ih sa, recimo, smrznutim borovnicama? u ovo doba godine mi ne pada ništa na pamet što bi od voća išlo u jogurt... vidjela sam u metrou davnih dana smrznute kombinacije kojekakvih bobica pa da ne radim cirkus oko toga ako od takvog voća nema nikakve koristi
    A zasto ti ne ide npr. zgnjecena banana u jogurt? Ili jabuka? Moj, nazalost tesko i nikako jede jogurt sam, tako da ga uvijek zakamufliram u neku vocku koja se nadje...

  23. #123
    enela's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Midsomer
    Posts
    2,848

    Default

    Quote Originally Posted by Davor

    Poznavatelji nuklearne fizike se vjerojatno pitaju kakve veze ima kvark sir sa subatomskim česticama: kvarkovi su dobili ime po kvark siru.
    Ne, ne. U igri je bilo traženje (besmislene) riječi koja se rimuje s "pork", a kasnije je ta riječ pronađena kod Jamesa Joycea:
    " Three quarks for Muster Mark!
    Sure he has not got much of a bark
    And sure any he has it's all beside the mark. "


  24. #124
    Davor's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    8,984

    Default

    Meni se više sviđa teorija sa sirom 8)

    Inka, svako voće je u ovoj sezoni OK. Smrznuto je siromašno vitaminom C, ali je sigurno bliže stvarnosti od zaslađenog kompota.

  25. #125
    Dijana's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    6,003

    Default

    Evo, ja sam napravila domaći jogurt po Davorovom receptu, i puno hvala Davore, jako je ukusan!

    No, imam pitanje.
    Prvo, gdje se nađe termosica od dvije i pol litre? Moja je velika a stane u nju samo litar. :?
    Drugo, kako ti ta termosica stane u mikrovalku, meni moja od litar ne stane. :? Odnosno, stane, ali se onaj tanjur ne može vrtiti.
    Ja sam je pustila u mikrovalnoj 3 minute i tako nevrteću. Ali, nakraju se plastika skroz ugrijala, a mlijeko ostalo mlako.
    Na kraju sam poživčanila, i mlijeko izlila u plastičnu posudu koja ide u mikrovalnu i tako ga ugrijala.
    Dalje sve po tvom receptu.
    I mljac je! :D

    p.s. A možda je odgovor jednostavno, imam mikrovalku veću od tvoje.

  26. #126
    Davor's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    8,984

    Default

    Bilo je svojevremeno kamperskih termosica od 3 litre valjkastog oblika i imam dvije takve. U međuvremenu sam doradio postupak i koristim plastične boce od gaziranih pića. Povremeno se nađu od 2,5 litre i takve čuvam za jogurt. Kada se mlijeko unutra zagrije, dodam starter, promućkam, zamotam u nekoliko suhih krpa (eto termosice) i dalje sve po starom.
    Da, imam veliku mirkovalku.

  27. #127
    Dijana's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    6,003

    Default

    Ček, ček, šta može obična plastična boca u mikrovalnu?

  28. #128
    Davor's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    8,984

    Default

    Rodžer. Samo ju malo "žmikneš" da para ima kamo ekspandirati i to je to. Kad promućkaš mlijeko bude taman.
    Prednost je da nemaš previše suđa za oprati - samo lijevak.

  29. #129
    Dijana's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    6,003

    Default

    Kada se mlijeko unutra zagrije, dodam starter, promućkam, zamotam u nekoliko suhih krpa (eto termosice) i dalje sve po starom.
    Napravila ja ovako, jedino nisam grijala bocu, već mlijeko u posudi, pa prebacila u bocu. Poslije omotala s par krpa, još bih pričvrstila s par gumica, iiiiiiiiii...nisam dobila jogurt, već nešto između, ma nije čak ni kiselo mlijeko.
    Moj zaključak je da se mlijeko brzo ohladilo i nije se dobro ukiselilo.
    Rezultat je nešto bljakasto između kiselog i običnog mlijeka, uopće to ne mogu piti.
    Facit: vraćam se termosici.

  30. #130
    Davor's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    8,984

    Default

    Meni uspije svaki put (osim ako eksperimentiram s nekim novim starterom), ali znam o čemu pišeš. Ja krpe ne pričvršćujem ničime, a bocu odlažem iznad frigića gdje je lijepo toplo.
    Od termosice sam odustao samo radi pranja iste. Sve ostalo u spravljanju jogurta je čisti gušt.

  31. #131

    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    1,610

    Default

    Ja jogurt radim po starinski. Domaće mlijeko prokuham, kad se ohladi na 50C bacim unutra jedan jogurt, pokrijem, pričekam, i that's it.

  32. #132
    elin's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    2,282

    Default

    Quote Originally Posted by putnica
    Taj je podatak iz tablice iz casopisa BEBE KUHARICA. Ja se držim te tablice a na onu iz SRETNA BEBA sam i zaboravila.
    Uglavnom, svježi kravlji sir sam uvela sa 7 mjeseci(dve žlice svaki 4-5 dan) i to je ok pa bi probala i s jogurtom.
    Znači još uvijek ostaje pitanje koji jogurt i kiselo mlijeko?
    reci mi da li si djetetu dala svježi kravlji sir iz dućana ili sa placa (ima u dućanu vindijin i super je - mi veliki jedemo ko mutavi)? Nekako imam više povjerenja u one iz dućana, zbog obrade (mislim si nekako da ima manje nepoželjnih bakterija). I jesi li mješala sa još nečim ili si joj dala čisti sir?

  33. #133

    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    827

    Default

    Prijavljujem "kvar" na Davorovom receptu za jogurt.

    Sve napravila kako je pisalo. Ujutro me dočekalo malo gušće mlijeko od običnog, sa komadićima jogurta ili šta je već to bilo (slatko je bilo, nije kiselo, pa neznam jesu li to komadići jogurta ili? :/ ), tako da je... propalo. zašto? Možda nisam dovoljno promiješala jogurt s mlijekom? :?

  34. #134
    Dijana's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    6,003

    Default

    Quote Originally Posted by corny
    Prijavljujem "kvar" na Davorovom receptu za jogurt.

    Sve napravila kako je pisalo. Ujutro me dočekalo malo gušće mlijeko od običnog, sa komadićima jogurta ili šta je već to bilo (slatko je bilo, nije kiselo, pa neznam jesu li to komadići jogurta ili? :/ ), tako da je... propalo. zašto? Možda nisam dovoljno promiješala jogurt s mlijekom? :?
    Kad radim jogurt s termosicom, kvara nema. Jedino jedan put kad sam radila sa plastičnom bocom omotanom krpama, dobila sam otprilike isto što i ti.
    Ja ugrijem mlijeko u mikrovalki (u jednoj posudi) otprilike četiri minute, izvadim iz mikrovalne, umiješam jogurt (uzmem pjenjaču pa ga dobro izmiješam), ulijem smjesu preko lijevka u termosicu, ostavim oko šest sati u kuhinji, onda prelijem u plastičnu bocu, spremim u frižider, i gotovo!
    Jogurt je stvarno fin i kremast. Nema tu neke pretjerane ekonomske računice, ali je jogurt finiji od kupovnog i stvarno nema nikakvih dodataka (iako nisam sigurna da ih ima i u tom industrijskom).

  35. #135

    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    827

    Default

    Bit će da nisam dovoljno miješala, ili? Pravila sam u termosici ( i stalno zamišljala kako ćemo mikrovalna, termosica i ja završit u zraku... ), a možda mi mlijeko u termosici nije zavrilo?? :/

  36. #136
    Dijana's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    6,003

    Default

    Ja mlijeko ne grijem u termosici :/ , jer mi se ne može vrtiti, premala mi je mikrovalka. Imam posudu za mikrovalnu pa u njoj ugrijem, a i lakše mi je razmutiti jogurt u posudi , nego u termosici. Možda da probaš tako?

  37. #137

    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    827

    Default

    Može!

  38. #138
    Davor's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    8,984

    Default

    Ključna stvar za grijanje mlijeka u termosici je da se radi o plastičnoj termosici sa stiropornom izolacijom. Termosice sa staklenim stijenkama nikako nisu dobre, jer imaju metalizaciju između staklenih stijenki.
    Treba malo i eksperimentirati. Vrijeme grijanja sam stavio otprilike, a kriterij je da se mlijeko zagrije na ~37°C. Kvaliteta ovisi i o vrsti startera.

    Kako veli Dijana, računca je vrlo tanka, ali uz provjereni recept (mlijeko, temperatura, starter, trajanje) rezultat je neusporedivo bolji od bilo kojeg kupovnog, osobito kad se radi od punomasnog mlijeka. Takav je i najbolji za djecu.

  39. #139
    retha's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    zemlja neizlazeceg sunca
    Posts
    1,599

    Default

    Quote Originally Posted by Davor
    Ja sam krenuo s godinu dana.

    O monte, danone i ostalim šarenim džidžama imam jako nisko mišljenje. Svi su krcati šećerom, neki su od obranog mlijeka, neki sadrže želatinu, većina sadrži zgušnjivače, a voće unutra je davno sterilizirano. Odlični su za izbjegavanje.

    Eventualno kao zamjena za sladoled za stariju djecu bio bi smrznuti kvark s voćem na štapiću, ali to nije bilo pitanje i ne radi se o dohrani.
    Mi smo po Davorovom savjetu krenuli s mlijecnim proizvodima tek nakon godinu dana.
    Ovo s monteima i danonima i tome slicno potpisujem..em sto ak jednom das..totalna su navlakusa za klince..a onda problemi vratit se ili zapoceti s necim normalnim.

    Mi taj sladoled nismo radili s tim kvark sirom nego s jogurtom..Bilo joj fora dva puta i gotovo, probat cu opet ove godine.

    Moja Buba u obicnom jogurtu najvise voli domaci pekmez (stavljam brusnicu) ili cimet.
    No doduse u zadnje vrijeme vise bira vrhnje nego jogurt.. :/

  40. #140

    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    827

    Default

    Quote Originally Posted by Davor
    Ključna stvar za grijanje mlijeka u termosici je da se radi o plastičnoj termosici sa stiropornom izolacijom. Termosice sa staklenim stijenkama nikako nisu dobre, jer imaju metalizaciju između staklenih stijenki.
    Treba malo i eksperimentirati. Vrijeme grijanja sam stavio otprilike, a kriterij je da se mlijeko zagrije na ~37°C. Kvaliteta ovisi i o vrsti startera.

    Kako veli Dijana, računca je vrlo tanka, ali uz provjereni recept (mlijeko, temperatura, starter, trajanje) rezultat je neusporedivo bolji od bilo kojeg kupovnog, osobito kad se radi od punomasnog mlijeka. Takav je i najbolji za djecu.

    Nisam baš sigurna dali je termosica sva plastična (poprilično je teška :/ ). Kužim ja da nema ekonomske računice (eh, Klinika...) ali upravo radi kvalitete jogurta sam se odvažila. I da, bio je D.jogurt. Čvrsti, ne tekući , jel to ima veze?
    Moja mišica još ne jede mliječne proizvode, ali doji. Pa će tako jesti jogurt. Moram pokušat opet.

  41. #141
    Davor's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    8,984

    Default

    Kremasti jogurti se dobiju korištenjem mliječnih kultura osobito acidofilus i bifidobacterium. Casei je sir/vrhnje kultura i obično ispadne bez veze. Klasičan jogurt (bulgaricus/thermofilus) se radi u nešto toplijem mlijeku, oko 40°C. Svejedno, kulture su najkorisnije i najukusnije pa ih preferiram. Momentalno jedino slovenski Ego dolazi u pristojnoj kombinaciji kultura, bez zaslađivača i ostale kemije.

  42. #142

    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    827

    Default

    Quote Originally Posted by Davor
    Momentalno jedino slovenski Ego dolazi u pristojnoj kombinaciji kultura, bez zaslađivača i ostale kemije.

    Gdje kupiti?

  43. #143
    blis's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Rijeka
    Posts
    702

    Default

    Quote Originally Posted by corny
    Quote Originally Posted by Davor
    Momentalno jedino slovenski Ego dolazi u pristojnoj kombinaciji kultura, bez zaslađivača i ostale kemije.
    Gdje kupiti?
    U Merkatoru.

  44. #144
    Davor's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    8,984

    Default

    Ega ima i u Getrou.

  45. #145
    ninik's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    986

    Default

    danima se spremam u kućnu radinost i sad mi se pojavi :? !
    punomasno mlijeko je 2,8 ili 3,2 mliječne masti?

  46. #146
    vještičica's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    vjesticica[at!]gmail.com
    Posts
    3,005

    Default

    3,2%

  47. #147
    ninik's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    986

    Default

    thanx!
    bacam se u izradu!

  48. #148
    ninik's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    986

    Default

    sad tek vidim da sam uzela 2,8%!
    ali napravila sam i tako je finooooooooooo, gusto, kremasto, njamnjam!
    šta bi tek bilo da sam uzela 3,2%

  49. #149
    Fidji's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    2,244

    Default

    Quote Originally Posted by corny
    Quote Originally Posted by Davor
    Momentalno jedino slovenski Ego dolazi u pristojnoj kombinaciji kultura, bez zaslađivača i ostale kemije.

    Gdje kupiti?
    Ja uvijek radim jogurt s istim Vindijinim svježim mlijekom, samo s različitim starterima. I jogurt bude drugačiji.
    Htjela sam samo spomenuti da s Egom jogurt ispadne totalno lud, kremast, fini, meni čak i malo pregust. Ni s jednom drugim jogurtom nisam dobila takav rezultat.

    Koje startere koristite?

  50. #150
    ninik's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    986

    Default

    ja sam sad stavila taj Ego i fakat je gust da jedva ide van!
    ali fiiiiiiiiiiiiiiin!

Page 3 of 9 FirstFirst 12345 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •