Imam pitanje za Davora.
Na prvoj strani ovog topica si napisao
A na Medicina.hr. pišeMliječne kulture razlažu mliječne bjelančevine na probavljive aminokiseline. Alergijske reakcije izazivaju bjelančevine, a ne aminokiseline. Netoleranciju laktoze izaziva hrana bogata laktozom, a jogurt to nije. Dakle, u dohrani jogurt dolazi puno prije kravljeg mlijeka.
Mliječni proteini se ne mijenjaju u procesu proizvodnje mliječnih proizvoda svih vrsta. Dok nepodnošenje laktoze (intolerancija) ne mora biti problem kod jedenja jogurta, na primjer, alergija na proteine mlijeka se i tu javlja.
Koliko sam ja shvatila ti kažeš da se bjelančevine mjenjaju, a oni pišu da se ne mjenjaju :?
Nemoj ovo shvatiti kao nekakav napad, nego me samo zanima što je točno!


Odgovori s citatom
. Three Quarks for Muster Mark, Joyce.
Nisi pročitao cijeli topic.
(Samo ga ocijedite od sirutke kroz gazu.)

Pili smo ga takvog, a dok smo došli do pola zgusnulo se i na kraju bilo normalne gustoće. Idući put je sve opet bilo normalno.
:D
njami....i sretna sam jer znam da u njemu nema nikakvih konzervansa :D
