Uskrsavam ovaj topic, jer mi se čini kao ishodišni za izradu jogurta u fušu. Imam nekakav mali dodatak vezano za neke nove proizvode, a prenosim ga iz drugog topica - čisto iz potrebe za držanje informacije na jednom mjestu.
Acidoverus i bifidoverus se ne razlikuju bitno od bilo koje jogurtne acidofilne ili bifidobacterium kulture i zapravo je šteta bacati tolike novce ako vam normalni jogurti pašu. O jogurtima je dovoljno detaljno napisano na portalu u članku o jogurtu. Eventualna razlika između acidoverusa/bifidoverusa i doma spremljenog jogurta bila bi u brojnosti mikroorganizama - ove komercijalne džidže su optimirane na brojnost, a domaći jogurt na nepce

Djelotvornost jogurta počinje kod kolonija brojnijih od 10^6 cfu/ml, a bez ikakvog truda se kod domaćeg jogurta postižu vrijednosti veće od 10^8 i to je sasvim dovoljno dobro. Oko probiotičkih suplemenata se podigla ogromna fama, a potpuno nepotrebno. Odlična stranica koja u puno detalja opisuje o čemu se radi nalazi se ovdje. Tamo je lijepo analitički opisano kako jedna kapsulica probiotika niti teoretski ne može biti jača od pola litre jogurta, a kamoli ukusnija.