-
Opisao sam najjednostavniji postupak, a taj podrazumijeva mikrovalnu i plastičnu termosicu. Ljepota ovog postupka je u apsolutnoj ponovljivosti uspjeha.
Nešto kompliciranije je zagrijavanje mlijeka nekom drugom metodom i potom trpanje u termosicu. Temperaturu zagrijanog mlijeka može se provjeriti (dobro opranim) prstom - uostalom, svi mi kupamo bebe i znamo što znači tekućina temperature 37°C 
U jednoj ajurvedskoj kuharici našao sam opis postupka "bez" termosice, zamatanjem lonca s mlijekom u tkaninu. Dakle, ovako ili onako koristi se termosica - moderna ili primitivna.
Jako je važno osigurati higijenske uvjete dok ne nastane jogurt. Gotovi jogurt je prilično otporan na svašta i teško će se sam od sebe pokvariti, ali je dobro pripaziti da se ne kontaminira nekakvim dodacima.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma