-
Moguće je da im postupak proizvodnje nije isti. Nemam mogućnost provjeriti.
Jogurte u plastičnim lončićima proizvode obično tako da se mlijeko sa starterom zatvori i cijela kašeta se potopi u nešto topliju (preko 45°C) vodu tako da fermentacija traje ukupno sat-dva. Zato su kupovni obični jogurti tako grudasti. Za ove specijalne jogurte ne znam što sve rade, ali sva je prilika da rade nešto slično, što znači da može doći do razlike obzirom na veličinu/vrstu ambalaže, jer ne ide sve u istu kupku.
Kupovne jogurte obično koristim kao startere tako da ti nisam ekspert za razlike među njima u ostalim primjenama. Ovako kad od njih dobijem moj domaći jogurt bude puno bolji, gušći i kremastiji.
-
Ima nešto u tim pakiranjima. Evo kad sam koristila veliki kefir kao starter "jogurt" je uspio i bio fin, a poslije tog sam 3x probala s 3 manja pakiranja kefira i sva 3x sam dobila sluzavu tekucinu (bljakiiii).
E sad novo pitanje: jel vam zna biti sirutke u jogurtu? Zadnji put mi je bilo cca 1 deci sirutke (jogurt od 8 deci domaceg mlijeka)?
Uvijek isto pripremam jogurt pa me zanima o čemu ovisi pojavljivanje sirutke (i grudastog jogurta).
Hvala!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma