znači lilium htjedoh reći, treba analizirati sebe i partnera..ako se ima ok kariogram ma super a ako se nema.. u slijedećim trudnoćama treba obratiti pažnju ne samo na kromosome već i (majčin kromosom može u diobi ukazivati koji par kromosoma neće štimati i koje gene treba pregledati) i da li su se geni kopirali na potomstvo...
jer ruku na srce da xx majka ima loš kariogram (ima kromosom) koji zasigurno radi mozaicizme kod bebe... i to 100% mislim da je bolje onda razmisliti da li rađati djecu sa sigurnom genetskom greškom, jer kromosomski se to u klasičnom kariogramu doslovno ne vidi...
tada se ide na PCR DNK metodu da se vidi da li je majčin feler preslikan na potomstvo (ako se radi naravno o velikoj kromosomskoj grešci)
Kako je imala jedna samnom u privatnom rodilištu... imala je kćerkicu koja uopće nije imala jajne stanice i jajašca, nije imala ni razvijene jajnike...ona to nije ni znala da je gen u njezinom paru kromosoma koji se je kopirao na bebu.
Tek analizom majke i bebe otkrilo se da je to važno i rekla je da u drugoj trudnoći ide na PCR DNK pretragu gena nerođene bebe da se vidi da li je i ovaj put kopiran njezin gen na potomstvo.
Ostala sam začuđena ali lijepo mi je rekla..kako da ja dejtetu objasnim da nema jajnih stanica, jajašca ni jajnika....?? Radije neću imati drugo nego opet sa tim riskirati

Odgovori s citatom
svima